Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от Jonathan » 29 апр 2011, 10:20

Makaveli, дай да ги караме подред нещата.
Между другото това за Господ си мисля, че до голяма степен си е точно така. Щом си човек, то значи имаш глава на раменете, дадена ти е свобода, т.е. сам избираш и решаваш оттук нататък.
До колкото разбирам ви притеснява "тона", с който са изречени думите от съзнанието (в началото поне и аз малко се шашнах). Но това вече е съвсем друг въпрос според мен. Нека не разглеждаме едностранно нещата, а да се опитаме да погледнем в дълбочината на случката.
time написа:Според мен няма невъзможни неща, а по-скоро ограничени възможности на определящия.
Всичко невъзможно за един е напълно възможно за друг…
Много ми допадна това съждение на TIME. :!:
И мисля, че то до голяма степен обяснява различията в преживяванията на двамата със Съзнанието на Земята. (макар, че и при двете преживявания има доста общи неща- най-малкото осъзнаването на постоянната връзка-взаимодействие между нашето съзнание и това на Земята, т.е. ако ние сме замърсени и тя се замърсява.....)
Тоест искам да кажа, че на всеки се е разкрило толкова, колкото собствените му ограничения са му позволили. Може да има и трети, който ще разбере нещата по различен начин, при един такъв съзнателен "контакт" със Земята.
Примерно на SUM земята може друго да му каже и покаже. Макар, че съм убеден че той е разбрал неща, които дори и Земята не ги знае за себе си.
Така че нека не се ограничаваме. Всичко опира до знание, разбиране, опитност- а те при всеки от нас, са на различно ниво.
Да, земята лекува, но например някога е имало и хора , които дори не са се разболявали.

Основното тук е разбирането, че Земята също има собствено самосъзнание :!: Какво е това, което Тя прави за нас и какво можем ние да направим за Нея :!: :?:
Мен някакси това ми беше убягнало в последно време. Също така важно е, поне за мен, ако мога да разбера същността на преживяването на Коколино, наистина къде е това място и т.н.
Важният въпрос е "с какво това може да е полезно за мен". А мисля , че споделянето на тази опитност и това да "разгадаем" какво всъщност се е случило, ще бъде много полезно за всеки търсещ човек.

ntsk

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от ntsk » 29 апр 2011, 12:42

Мисля, че поредното прочитане на главата "Как се записват човешките дела" от първата книга "Ти си Това", също ще е от голяма полза в случая.
Тя съдържа знание, на което може да се "стъпи" здраво:

http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 9&start=60

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от makaveli » 29 апр 2011, 13:06

Jonathan съгласен съм да не разглеждаме преживялката на cocolino едностранно,съгласен съм че всеки възприема нещата от различна гледна точка/и тълкува по различен начин/ в зависимост от ограниченията си и нивото на собственото си развитие......
Jonathan написа:Основното тук е разбирането, че Земята също има собствено самосъзнание
за тебе това е важно/не казвам че не е/ за мен е друго и така..
Преживялката на cocolino е полезна разбира се защото всеки ще направи изводи според разбиранията си...
Jonathan написа:Също така важно е, поне за мен, ако мога да разбера същността на преживяването на Коколино, наистина къде е това място и т.н.

Според мен за да разбереш същноста на нещата/от разказаното/ трябва лично да преживееш подобна ситуация иначе как да стане.. как да разбера вкуса на хляба/например/ когато не съм го опитвал.

Когато cocolino е бил предърпан от Сила-Съзнанието и в последстие е повръщал според мен е бил около Земаята.
Следва разтърсване от другото Съзнание/и отвеждане до чистилището/ което се намира вече в земята/към центъра.../?!

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от Jonathan » 29 апр 2011, 13:43

makaveli написа:за тебе това е важно/не казвам че не е/ за мен е друго и така..
Поради тази причина предложих да караме наред.
Първо, няма как да не е важно самото осъзнаване на факта , че Земята вероятно има собствено самосъзнание. Тогава ще отпадне варианта, че единствената възможност при срещата е, това да е изкуствено гадно съзнание (ТЕ). И по този начин кръгозора се разширява, разбираш ли?
Това важи за всички, не само за мен.
makaveli написа:Според мен за да разбереш същноста на нещата/от разказаното/ трябва лично да преживееш подобна ситуация иначе как да стане.. как да разбера вкуса на хляба/например/ когато не съм го опитвал.
Точно за това са дадени стъпките и те си имат определен ред, който никак не е случаен. - Знание , Път, Опитност, Познание и т.н.
Наистина ако не сме стъпили на правилното знание, тоест не е ясно откъде тръгваме и на къде отиваме, то за какво преживяване говорим тогава :?: . Голям риск и после пълен хаос, ако питаш мен.....

Относно хляба, първо човек трябва да знае, че има такова нещо като "хляб". После някой, който познава хляба, трябва да ти опише как изглежда и къде да го търсиш (в противен случай си оставаш с ограничените разбирания). Чак тогава можеш да тръгнеш да търсиш хляб и като го намериш, да го опиташ. Тогава вече ще знаеш какъв вкус има хляба, т.е. ще имаш познание за вкуса на хляба.
Но пълно познание за хляба ще имаш тогава, когато се научиш да си го правиш сам. :idea:

В противен случай може да стане като оная притча за кравата :D :lol: :D :
(цитата е от "Ти си Това" 1)
Един учител имал ученик, който никога не бил виждал крава, нито бил опитвал мляко. Но той знаел, че млякото е много хранително. За това искал да намери крава, да я издои и да изпие млякото. Отишъл при учителя си и го попитал:
- Знаете ли нещо за кравите?
- Разбира се - отвърнал учителят.
- Моля ви опишете ми какви са кравите - помолил го ученикът.
И така учителят му ги описал: Кравите имат 4 крака. Те са питомни, кротки животни. Не можеш да ги откриеш в горите, само в селата. Млякото им е бяло и е много добро за здравето. Обяснил му какви опашки и уши имат, всичко…
След това описание, ученикът тръгнал да дири крава. По пътя се натъкнал на една статуя на крава. Погледнал я и си помислил: “Това е животното което описа учителят ми”. За късмет в този ден някакви хора наблизо боядисвали къща и до статуята имало кофа с вар. Ученикът я видял и заключил: “Това трябва да е млякото което казват, че е много добро за здравето”. Отпил няколко глътки от варта. Ужасно му прилошало и се наложило да го откарат в болница.
След като се възстановил се върнал при учителя си и гневно го нападнал.
- Не си никакъв учител.
Учителят му го попитал:
- Какво има?
- Описанието ти на кравите не беше никак вярно - отвърнал ученикът.
- Какво се случи?
Ученикът разказал за случката, а учителят го попитал:
- Ти сам ли издои кравата?
- Не.
Е, за това си пострадал.

dion
Мнения: 48
Регистриран: 06 сеп 2010, 19:20

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от dion » 29 апр 2011, 15:39

добре,приемам разсъжденията до тук. щом земята има съзнание,тогава възможно ли е то да приеме форма или да ни се представи под някаква форма и така да разговаряме с него?
не ми е ясно какво означава въртре или около земята. Аз мисля че става дума за съзнателно ниво,не за физическо.. тогава как ще има вътре или вънка?......
Ако cocolino е бил в праничната галерия на земята,тогава има логика да е трябвало да поизчисти своята вътрешна "галерия" т.е боклуците в своя пласт на решетката.
Живей свободен, за да умреш свободен

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от sum » 29 апр 2011, 16:33

Представете си Съзнанието на Земята като една огромна градина. Всичко, което съществува в нея е благодарение на работата на Градинаря, който се грижи да бъде чиста и подредена.
Съзнанието на Земята и Градинаря са едно и също. Разликата между тях е в самосъзнанието, което притежава Градинаря. Чрез него той се осъзнава като индивидуален Аз и благодарение на това може да приеме каквато си поиска форма, съществуваща в градината.
Съзнанието на Земята и целият животински свят общуват само чрез една честота, която ние съзнателно сме игнорирали, а за капак на всичко същата постоянно я обливаме със своите негативни емоции.
С прекъсването на връзката с честотата на Земята не сме направили нищо друго освен да се отделим от своите корени, свързани с природата, а по този начин сме станали глухи за предупрежденията на Градинаря.
Р.Ч.

иво

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от иво » 29 апр 2011, 20:23

Значи cocolino е контактувал с Градинаря......... :idea: тъй де това е съзнанието на земята като персонален Аз.
Къде тогава се намират емоционалните боклуци от хората дето ги е описал :?:

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от sum » 30 апр 2011, 10:57

Отговорът е лесен. Спомни си какво бях извел във втората си книга относно протона на атома. Става въпрос за това, че ако той е с големина на грахово зърно, то електрона ще се върти около него на разстояние близо пет километра.
Представяш ли си какви огромни разстояния има в един атом?..
Материята от какво е създадена – от атоми, които благодарение на кристалната решетка се групират на молекули. Те пък от своя страна могат да се слеят със стотици други такива, а резултатът ще е прашинка вещество.
Можеш ли да кажеш при това положение колко свободно пространство ще има в една прашинка? Ами в скалата, дървото, водата… ами в цялата Земя?..
В свободно пространство на материалните частици се утаяват емоционалните енергии на агресията и страданието, излъчени от нас. А това означава, че негативната емоция, която е видял cocolino, се намира в Земята!

Я си спомни колко много легенди има за разни чудовища, които излизат от дълбините на Земята в света на хората.
В тази насока на мислене откъде мислиш, че се е пръкнала митологията за подземното царство на Хадес, изпълнено с мрак и ужас?.. Ами какво ще кажеш за реките в това царство, които били връзка между долния и горния свят. Главната се казва „реката на омразата”… другата „реката на болката” и т.н..
Защо траките са нарекли това „царство на скръбта”, в което Орфей е изгубил своята любима?

Интересно, нали?
Р.Ч.

dion
Мнения: 48
Регистриран: 06 сеп 2010, 19:20

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от dion » 30 апр 2011, 11:57

интересно и още как!
верно sum :IL :IL :IL изобщо не се бях сетил за легендите и митологията за т.нар подземно царство..
при това положение мисля че напълно разбирам какво означава вътре в Земята!
всъщност материята,която виждаме,е една много много малка даже нищожна част от това,което съществува в действителност.
:IL :D
Живей свободен, за да умреш свободен

palominno
Мнения: 4
Регистриран: 22 авг 2010, 10:48

Re: Съзнанието на Земята (настъпващите промени и човека)

Непрочетено мнение от palominno » 30 апр 2011, 19:02

sum,съвсем точно прекара мисълта ми по маршрута , и мисля че разбрах какво казваш,даже разбрах,че винаги съм го знаел но забулено в мъгла . мерси за което. :|

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта