Системата на Прошката

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от makaveli » 14 фев 2011, 14:28

Здравейте ;) Това е моето разбиране за системата на прошката.
Ще изложа два варианта1,2
В началото когато започнах да практикувам системата на прошката правех следното-в поза за медитация 1- започвам да се обръщам към господ с думите-господи моля те прости ми че съм прилепнал към програмата "който обича" тези думи повтарям многократно докато някак си от самосебеси не реша че е достатъчно.
По време на тези ми действия съм имал силни трептения по целото матерялно тяло.
А също така същата молитва я прилагам и в ежедневието по всяко време.Та така деиствах в началото докато в един момент не се осетих че всъщност трябва да си спомня или представя случка от живота която осъзнавам като грях(например като дете бях на гости на една леля и там с вила за сено намушках една жаба).2-И когато прилагам системата на прошката върху конкретен грях тогава(се е случвало) да чувствам болка в сърцето или в главата.
Да обобщя мисля че и двата вариянта са правилни(1-когато няма конкретен обект за прошка и 2-когато обект на молитвата е определен грях(за жабата).
Дано разбирам правилно системата на прошката и ако е така ще се радвам ако съм помогнал и на други да я разберат.Чрез описаните от мен вариянти 1,2.
Бих помолил sum,ntsk и други по напреднали да ме поправят ако бъркам :)

ntsk

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от ntsk » 14 фев 2011, 18:25

Здравей, makaveli.
Не виждам какъв е смисълът на вариант 1. Това е като да дойдеш при мен да ми искаш прошка, но да не ми казваш кое точно искаш да ти простя... Е, аз какво да ти простя тогава?
В такъв случай е нормално, че си изпитвал трептения по цялото тяло.
Относно искането на прошка - не е задължително да си в поза за медитация.

Силата на прошката се използва винаги към конкретно събитие, което оказва някакво влияние върху нас.
Няма значение дали се е случило преди години, става в момента или го очакваш. Щом ни създава грижи, значи сме "прилепнали" към някоя програма. В момента в който го осъзнаем чрез прошката, енергията която сме пилеели до този момент, се освобождава и връзката със самскара в сърцето е прекъсната. Резултатът е, че ние се чувстваме в хармония, а бедите ни са спестени. (поне за известно време :D )

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от makaveli » 14 фев 2011, 20:03

Да ntsk прав си за първия вариант просто в началото практикувах чрез него тоест не съм правил нищо :D.
Мислех че като молиш господ без конкретена тема той ти прощава комплексно(цялостно).

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от vergildido » 14 фев 2011, 21:18

ntsk по тази логика системата на прошката би била приложима само за събития от този живот.при мен като поискам прошка че съм се прилепил към програмата които обича си ги има бодежите и лекото главоболие.Ако поискаме прошка за определено събитие несъмнено ще получим най-добри резултати,но понякога между причината и следствието за едно събитие може да минат години как тогава може да сме сигурни каква е причината за даден проблем?
Последна промяна от vergildido на 14 фев 2011, 21:28, променено общо 1 път.

novex
Мнения: 470
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от novex » 14 фев 2011, 21:27

Според мен, доколкото си спомням, когато отправяме молба да изчистим дадена емоция/проблем/следствие в този живот, като прилагаме "системата на Прошката", Силата на Господ автоматично изчиства причината за тази емоция/проблем/следствие в миналите животи, това атоматично рефлектира в/у този живот /няма причина няма следствие/. /Това мисля, че sum, го беше обяснил някъде из форума.
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

ntsk

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от ntsk » 14 фев 2011, 23:05

Ти си Това 1:
"Добре тогава, как прошката лекува? Отговорът е:
При осъзнаването на даден грях, количеството енергия, която се получава от осъзнаването на греха, унищожава кармичната връзка причина-следствие."


vergildido написа:ntsk по тази логика системата на прошката би била приложима само за събития от този живот.
Системата на прошката е приложима към всички събития (и най-вече емоциите свързани с тях), които можеш да си спомниш или това, което те вълнува в момента. А ти си спомняш само този живот (засега). Така е и с повечето хора. Всъщност причината за това е именно обусловеността на човешкия ум, затворен в "минало, настояще, бъдеще" - лентата на настоящия живот!
Според мен системата на прошката не бива да се прави по начина, по който се прави практиката за чистене на самскарите. Двете не трябва да се бъркат!
Vergildido, разбираш ли вече каква може да е причината да се появят двете настинки едно след друго?
...но понякога между причината и следствието за едно събитие може да минат години как тогава може да сме сигурни каква е причината за даден проблем?
Времето в случая няма значение, важно е впечатлението, което е останало в паметта и обуславя ума ти в момента. Чрез прошката ти всъщност „преборваш” следствието, като го откъсваш от причината. (корена, от който се храни) :idea:

Ако искаш да се бориш директно с причините, тогава вече трябва да чистиш самскари.

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от vergildido » 15 фев 2011, 17:45

ntsk в началото работих по системата на прошката по същия начин както и при чистенето на самскари,но после като разбрах че става и просто с молитва и го правя така. дали ще се обърна към господ или към брахмана няма значение и в двата случая се получава.
Сега започнах да работя по определени събития,това за което мога да се сетя.Усещанията са същите както и когато искам прошка за ,,които обича".
Vergildido, разбираш ли вече каква може да е причината да се появят двете настинки едно след друго?

ако си разбрал къде бъркам моля те кажи ми точно затова отворих темата за да получим съвет от тези които са по напред пък и другите съфорумци да се ползват от нея,за сега само в твои постове съм срещал да се споменава системата на прошката.
Чрез прошката могат да се регулират преобладаващите програми и оттам да се спестят куп неприятности на хората. Според мен, когато се иска прошка от Бога, че душата на индивида е прилепнала към “Който обича”, тогава се регулират всичките 7 програми. В този момент може да се усети остра болка в сърцето но постепенно тя намаля и накрая изчезва. Усещането не е от най-приятните, но по този начин се регулира кармичната структура на човека.
също ми е интересно какво става като искаме прошка за ,,които обича" защото нещо се случва бодежите си ги има както и лекото главоболие и изтръпване.
не че не съм съгласен с теб просто се опитвам да разбера какво точно се случва.

sum
Мнения: 2721
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от sum » 15 фев 2011, 18:13

Здрасти, vergildido.
Когато обяснявам за „системата на прошката” имай предвид, че съм описал Цялото… Условно да приемем, че Цялото е като един огромен Часовник.
Когато се опитваш да разбереш „какво точно се случва” все едно ме питаш как работят зъбните колела, червяците, шлиците и други подобни джунджурийки в Часовника.
Честно да ти кажа не съм се интересувал от това. За мен важното е, че системите работят и Часовникът върви.
Р.Ч.

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от vergildido » 15 фев 2011, 19:37

здрасти sum
Съгласен съм с теб че не е толкова важно какво точно се случва а че ,,системата на прошката" работи.
Въпросителните ми са провокирани от мнението на ntsk че варианта в които искаме прошка за това че сме се прилепили към ,,които обича" му се вижда безмислен а аз уважам неговото мнение и затова задълбах нещата.

ntsk

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от ntsk » 15 фев 2011, 20:20

Кой е този "Който обича" и какво?
Когато човек си отговори на този въпрос, осъзнава греха. А осъзнатият грях, прекъсва причинно-следствената връзка.
Сега разбра ли какво имам предвид, vergildido?

Никъде не съм твърдял, че да искаме прошка чрез програмата "който обича", е безмислено!
Напротив, тя е универсална! Тя обединява действието на другите седем основни емоционални програми. :idea: И може да се използва при всеки един конкретен случай.

И все пак ако се чувстваш добре, значи и твоят начин има ефект. В крайна сметка това е най-важното - както каза sum, важното e че системата на прошката работи.
Но аз лично без конкретен повод не съм я ползвал досега.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта