Ще изложа два варианта1,2
В началото когато започнах да практикувам системата на прошката правех следното-в поза за медитация 1- започвам да се обръщам към господ с думите-господи моля те прости ми че съм прилепнал към програмата "който обича" тези думи повтарям многократно докато някак си от самосебеси не реша че е достатъчно.
По време на тези ми действия съм имал силни трептения по целото матерялно тяло.
А също така същата молитва я прилагам и в ежедневието по всяко време.Та така деиствах в началото докато в един момент не се осетих че всъщност трябва да си спомня или представя случка от живота която осъзнавам като грях(например като дете бях на гости на една леля и там с вила за сено намушках една жаба).2-И когато прилагам системата на прошката върху конкретен грях тогава(се е случвало) да чувствам болка в сърцето или в главата.
Да обобщя мисля че и двата вариянта са правилни(1-когато няма конкретен обект за прошка и 2-когато обект на молитвата е определен грях(за жабата).
Дано разбирам правилно системата на прошката и ако е така ще се радвам ако съм помогнал и на други да я разберат.Чрез описаните от мен вариянти 1,2.
Бих помолил sum,ntsk и други по напреднали да ме поправят ако бъркам