Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.

i75an3ca
Мнения: 2
Регистриран: 03 май 2014, 22:28

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от i75an3ca » 06 май 2014, 02:33

3дравейте.
От скоро медитирам за разграждане на първи пласт.В последните няколко дни по време на медитацията навлизам в странна за мен картина, в която вървя по мост където съм свидетел на катастрофа,многоо обърнати коли пламтящи от огън и хора опитващи се да се спасят от заклещилите ги коли... А аз просто си вървя гледайки ги и подминавайки , искайки да им помогна но тялото ми просто си върви . При последната ми визуализация на тази картина докато си вървя ,тялото ми спира .Оказва се,че за пръв път мога да контролирам действията си и да направя това което искам.
Обръщам се и се втурвам да помогна при което медитацията ми е прекъсната.Въпроса ми е какво може да значи това?Някой преживявал ли го от вас, ще съм ви благодарен, ако ми споделите мнение?

gydel
Мнения: 76
Регистриран: 07 ное 2012, 13:26

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от gydel » 27 юни 2014, 02:56

Ето малко от моите приключения.
Трудно някак сядам в лотус да чистя самскари. Някак ми е неестествено. И го правех към веднъж на месец. Поне от две години.
Отделно че някак не съм сигурен в състоянието до което стигам. Опитвам да "отправя" всички мисли и остане само за Брахман. Но те "пробиват". Това "сливане с вълните на Брахман" не съм постигал. Опитвам с дишането, но не стигам до там.

Тези дни опитах в легнало положение преди сън. И сякаш стигам до друго състояние. Та като си легна и правя същата процедура. Някакво време моля Брахман да ми помогне да унищожа самскарите. И после Баал да ми унищожи самскарите. И сънищата станаха доста ярки, помня ги известно време. Вече втори път.

Първия от сънищата ми бе: излизах от някъде и с мен нещо рижаво уж куче но знам че е вълк, плътно зад мен и уж без злобни намерения. Даже го погалих някак с напрежение. Исках да мина първи през вратата, а то се натиска захапа някакъв край на дрехата ми и напрежението нараства. И реших че аз трябва да го давя, а не то мен и не знам как го свързах със знанието тук, но го хванах яко за гърлото. То се опитваше да се измъкне но и постепенно омекваше и се смаляваше. И накрая стана нещо от рода на пор но някак малък и недъгав. Опитах да привикам Баал за помощ през това време, доколкото уж се концентрирах. Накрая се опитах да стъпча нещото, но то сякаш искаше да влезе в мен през крака ми. И накрая се потули някъде покрай леглото ми, което бе претрупано и разхвърляно. И под леглото багажи разни, трудно да го намеря и измъкна. И се събудих. Да сигурно е повече сън от колкото някакво приключение съзнателно. Но за първи път се сещам за Баал по време на сън.

Иначе много рядко имам страшни такива, конфликтни сънища и обикновено бягам а не нападам. Това бе някакво изключение.

И сутрин ми е много трудно ставането. Сякаш искам да остана в съня, някак ми е интересно да съм "там" и айде още малко, айде още малко и закъснявам за работа. А нищо не помня.

Друго. Тези дни пак ми се случи да "изляза от тялото". Аз така си го наричам. Щото дефакто е само усещане за вибрациите и издигане до "тавана". И колкото и да опитвам да направя нещо друго - до там. Виждам "мазилката" на тавана и някак губя сила и се връщам в леглото. Това става рядко, но винаги по един и същи начин. Нямам идея какво става. Много странно състояние, сякаш имам усещане и за физическото си тяло и за "излизането" едновременно.

Бъркам ли някъде? Някой да разбира повече какво всъщност става? И дали изобщо става? Или просто ярък сън. Чак не знам дали е за тази тема...
Метевторипластпочватретистралджамай2019

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от alex » 27 юни 2014, 10:49

Друго. Тези дни пак ми се случи да "изляза от тялото". Аз така си го наричам. Щото дефакто е само усещане за вибрациите и издигане до "тавана". И колкото и да опитвам да направя нещо друго - до там. Виждам "мазилката" на тавана и някак губя сила и се връщам в леглото. Това става рядко, но винаги по един и същи начин. Нямам идея какво става. Много странно състояние, сякаш имам усещане и за физическото си тяло и за "излизането" едновременно.
Това е разширяване на съзнанието. Пробвай да успокоиш вибрацията, да я направиш по-бавна.
Когато я забързаш се получава нещо като взривче и преминава в звук.
Когато вибрацията е прекалено бърза си като свързан, ако искаш да мръднеш от тялото сякаш разтегляш локум.
Ако успокоиш вибрацията прекалено много пък, най-вероятно няма да разбереш че си се отделил и ще засънуваш отново :D
Не че нещата които виждаш пак няма да са замаскирани от самаскарите (или информация от самите самаскари) но ще си по-съзнателен.

anipa
Мнения: 3
Регистриран: 14 апр 2013, 19:55

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от anipa » 27 юни 2014, 12:58

Здравейте, казвам се Ани. Чистя самскари от началото на сезон 2013. Следя форума, но до момента не съм имала нещо съществено за споделяне, затова не съм писала. Миналата година ходих два пъти до Бегликташ и още тогава усетих силата на това място.
Имах щастието преди няколко дни отново да посетя Бегликташ, макар и само за три дни. Срещнахме се с част от съфорумците, за което съм много щастлива и благодарна. Радвам се, че се запознах с всеки един от вас. :sunny:
Във вторник беше последната ми практика на Бегликташ. По принцип съм на първия пласт, но от вторник насам не спирам да се прозявам и да ми се насълзяват очите, особено по време на медитации. Знам, че това са признаци, свързани с чистенето на самскари от втория пласт, но тъй като не усетих изливането, реших че е възможно да чистя едновременно и първи и втори пласт. Прочетох също, че е възможно да не се усети обливането. За съжаление менталното ми виждане не е много ясно, така че не мога да преценя до къде съм стигнала. На връщане от Бегликташ минахме през Кабиле и там мисля че си видях решетката. Формите на повърхността изглеждаха, като на жилките на сухо листо. Та така...продължавам с практиките, пък времето ще покаже.


vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 27 юни 2014, 21:27

Здравей anipa, при всеки е индивидуален процес. Възможно е да не усетиш обливането, важното е какво чувстваш и усещаш. И си права, времето ще покаже. Давай смело напред ::up::

simonika
Мнения: 44
Регистриран: 13 фев 2014, 00:59

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от simonika » 14 юли 2014, 12:35

Здравейте! За първи път реших да споделя моя опитност, но първо накратко за мен.Запозната съм с Познанието от тази година, благодарение на холистичния център По Пътя на Познанието в град Бургас, за което едно огромно Благодаря, :sunny: както на тях, така и на Румен! ::hat::

За първи сезон 2014 медитирам, на първи пласт съм, но нямам по принцип ментално виждане, за това и не съм писала досега тук, но ето , че и при мен се случи нещо по-интересно.Докато медитирам, представяйки си, че сe разхождам и оглеждам в цялата ни страна, реших да отида и погледна към Турция, Гърция, Русия, но там имаше много негативна енергия, Те-та, които виждах в черен цвят, особено в Русия, бяха много силни... отидох и до Америка.Там видях как огромна черна топка от съзнания, контролира всички хора,.. колкото и силно духовен човек да си, те са повече и по-силни и успяват да си наложат контрола върху теб, като ти наслагват мислени модели, като цяло си като робот в техните „ръце”.

Здравей anipa, искам да ти кажа, че и при мен е така.Била съм само 1 път на Бегликташ, медитирам, но незнам докъде точно съм стигнала, само това, което описах по-горе съм видяла, иначе никакво ментално виждане, като са присъщи и за мен често прозявките по време на медитация, както и сълзите :girl3: , но не ти остава друго освен да продължаваме да си медитираме, както знаем :crazy_pilot:
Последна промяна от simonika на 07 фев 2018, 10:22, променено общо 1 път.

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Честит Българин » 14 юли 2014, 15:07

simonika, здравей,

Виждането, което имаш ме впечатли! :facepalm:

Вярно ли над България е толкова светло?

Явно вълната от бургазлийки по бързата писта продължава с бясна скорост!!! ::hat:: ::hat:: ::hat::

Аз, с чук и длето и Силата на Баал дращя бавно, бавно по първи пласт и тая мисъл за мига на свършека му!
Времето не стига и Бегликташ е далеко, но все ще се пробие проклетникът!

Успех!
Ч.Б.
п.п.
Нещо ме избива на строително-разрушителна поетика?

sirius
Мнения: 27
Регистриран: 30 мар 2010, 03:34

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sirius » 15 юли 2014, 01:16

Интересно. Аз от над 3г дращя по знанието на Румен, но нямам напредък. Трудно ми е с медитацията. Но опитвам.
Та. Това го правя в Канада, която се води по-мека, социална от щатите. И ми е трудна средата. Имам чуството, че не общувам с хора, а с юридически единици. Ако не се впишеш в системата, тя те "изплюва" и ставаш маргинал. А за да се впишеш, трябва да се отречеш от някои чисто човешки ценности. Сега следя и какво става с русия-украйна-сащ и нещата не ми харесват.
Но много се отклоних, по-добре да си гледаме темата.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта