ТЕ

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

ТЕ

Непрочетено мнение от sum » 24 апр 2009, 22:16

Преди няколко дни /на 19 април/ решихме с група приятели да отидем и разгледаме тракийския комплекс в Източните Родопи „Глухите камъни”. Намира се на няколко километра от Маджарово.

По принцип, когато съм на подобно светилище, винаги отделям време и се потапям в медитация. Това ми дава възможност да разбера как са живеели хората едно време, какво знание са имали, как са го предавали на поколенията и други подобни интересни за мен неща.
Намерих подходящо място под едни скали. Седнах и започнах да медитирам. След няколко минути при мен пристигна едно доста агресивно Съзнание и започна да ми крещи...
Трябваше да реагирам бързо и излязох автоматично от тялото си, като използвах само волята си за това.

…Докато съм се занимавал с агресивното Съзнание, през това време моят кум ми е направил снимки с обикновен цифров фотоапарат, без да знае, че в този момент съм зает с някакъв си дух, който се мъчи да ме манипулира.
Уникалното в случая е, че той е заснел целия процес на излизане от тялото и т.н.. Вижте снимките.
DSCF0055.JPG
На тази снимка вдясно от мен е агресивното Съзнание /с червения цвят/.
Моят кум е заснел мига, когато използвам волята си, за да изляза автоматично от тялото си. Вижда се с просто око синкава светлина, разпростираща се около мен. Тази синкава светлина се излъчва от Съзнанието /Атман/.
Ако зумирате само лицето ми, ще видите, че на него е запечатан момента на излизане на Атман от тялото!
Az.bmp
Az.bmp (1.89 MиБ) Видяна 34247 пъти
Този кръг, който е около лицето ми, е основната вълна на Съзнанието /Атман/. Точно между очите ми има друг малък кръг от вълни, а над него се вижда друг по-голям. Двата кръга на челото ми са един над друг и образуват обърната осмица…
Трите кръга са трите форми на съзнания, които присъстват във всеки човек! За тях пиша в книгите си и във форума… Но, за първи път ги виждам на снимка!..

Следващата снимка е запечатала момента, когато съм извън тялото си.
DSCF0056.JPG
Синкавата сфера, вляво от материалното ми тяло, е т.нар. Атман!
На тази снимка обърнете внимание на червеното, агресивно Съзнание. Точно в този момент пращам към него мисъл-форма, която насочена от мен отива в него. Кумът ми е запечатал момента на проникване на моята мисъл в него. И с просто око се вижда как от дясната му страна има малка бяла „стреличка”, навлизаща в гадното Съзнание.
Невероятно, нали?

На следващата снимка вече не съм до материалното си тяло, а съм хванал гадното Съзнание /дух/ за „гушата”. Синият съм аз, а червеният е агресивното Съзнание...
Увеличете челото ми и ще видите светеща точка. Чрез нея се прибирам в отново в тялото си.
DSCF0057.JPG
Р.Ч.

Свободния Дух
Мнения: 588
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 25 апр 2009, 00:57

Винаги съм имал интуитивното усещане, че реалността е по-изумителна от научната фантастика :!: :shock: :o Радвам се, че доживях да го видя "черно на бяло". :D :D :D
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

ntsk

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от ntsk » 25 апр 2009, 09:08

Наистина е уникално, sum!
Така като гледам... хиляда страници писане са се запечатали нагледно в три снимки... :o какво повече да кажа... 8-)
Enjoy...
... И... няма случайни неща!!!

Sum, добре че публикуваш снимките, така е трябвало да стане... сега вече е нагледно ясно какво горе долу се случва, когато си имаме работа с някой от гадовете!

иво

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от иво » 25 апр 2009, 10:00

Абе хора от снощи ми е увиснало ченето и още не мога да си го затворя от тия фотоси…………. :o :shock: :o :shock: :o :shock: Ама това е невероятно………………… :? :? :? Някой знае ли някъде по света дали има подобни снимки :?: :?: :?:
То си е направо за Световения онлайн фото-конкурс “Viewtiful World” на LG Electronics…………. :roll: :) :roll:
И сега какво ще правят гуровците ако видят тези снимки :?: :?: :?:

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от time » 25 апр 2009, 10:34

:shock: :shock: :shock: ...
;) :D

men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от men » 27 апр 2009, 10:04

Друго си е след толкова теория
да види човек нещата.....с очите си! :shock: :shock: :shock:

Saint Denis

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от Saint Denis » 27 апр 2009, 23:14

Впечатлаващо, дори и за скептик като мен.Естествено пак може да се обясни с проблем в техниката, но прекалено много случайности говорят за друго.Наистина съм впечатлена. Сега сигурно аз полудявам, но точно над главата ти в скалата виждам две очи, че пък и с вежди :shock: Обичам да се вглеждам в скалите и често виждам подобна игра на природата ... Така преди време извън Девин заснех една огромна лъвска глава, а в Пловдив на едно от тепетата камък, който силно наподобява костенурка, но това е друга тема. И при мен веднъж се получи нещо интересно при медитация, само че в облаците, т.е. един облак придоби форма на птица с огромни криле. Имам си го заснето, себе си не бих представила, но облачето да. Това за тези гадни съзнания ... не медитирам често (напоследък пък въобще :? ), но защо се появяват, от кого идват, защо се те нападат?

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от sum » 28 апр 2009, 16:51

Много уместни въпроси, Saint Denis.
Сред като вече си ги задала искаш ли да „бръкнем” в тази проблематика и да се опитаме да решим Голямата Загадка?..

Нямам представа дали си чела всичко написано от нас, но преди време ние сме коментирали този въпрос – каква е причината за съществуването на гадните съзнания около нас, какво правят все още тук, и откъде е тръгнало всичко?
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 45ed3b0d40
/към края на страницата са въпросните коментари/

Е, вече от снимките ясно се вижда какво точно съм имал предвид, когато съм използвал думите „гадни съзнания”… Остава да се разбере причината… А причината се „крие” в един текст, който възстанових преди около две години. /този текст няма да го намериш в книгите или друга подобна литература/
Ето го:

И като видяха Несъвършенството в простотата, решиха да направят Съвършенство!
Така Съвършеното стана два пъти по-Несъвършено!
Умря причината!..
…Можеше да каже и покаже, но реши да мълчи!..
…Щом погледнеше нагоре – езерото виждаше.
Кога погледът му бе надолу – страшна бездна бе под него. Така Той се отчая, живущ между Нищото и Черното.
Тогава се пръсна!

------------------------------------------------

Знай за незнайното!!!
Мисли за причината!!!


Който разбере този текст, той ще разбере и причината…
Р.Ч.

ntsk

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от ntsk » 16 май 2009, 12:06

Вече знаем за Причината, погледната през призмата на Познанието на Премъдрите, знаем и за текста, който sum представи. Засега можем само да говорим за тази причина. В действителност е нужно много повече, за да може да се разбере как и защо е станало всичко това, откъде е тръгнало и т.н. Както сме казвали, умът е твърде ограничен, за да разбере текста.

Другото, което можем да направим сега, е да използваме максимално позицията, в която се намираме в момента. Имаме материални тела, което означава, че трите форми на съзнание присъстват по някакъв начин в нас. Нужно е да ги слеем в ЕДНО и така да постигнем атмана, който сме /Великия и вечно свободен атман/. От тази позиция вече можем да търсим повече за Причината и нейното обяснение.

Преди обаче да слеем трите форми на съзнание в нас, е нужно първо да разградим самскарите си. Няма как иначе да продължим нататък по пътя към постигането на Атман. Да разградим самскарите означава да унищожим причините, които сме посели в нас под формата на умствени впечатления /спомени/ и които винаги поникват на повърхността, изразени като следствия. Те определят „характера” на действителността, която възприемаме. Т.е. следствията оформят нашият светоглед, а той от своя страна е основното, което движи нашия живот на земята. Самскарите определят и хода на нашите прераждания, така съзнанието ни прескача от едно материално тяло в следващо.
На свой ред, преживяванията ни в този материален свят извикват определени емоции в нас, които с времето се запечатват отново като причини за нови и нови следствия. Така ние оставаме вплетени в един непрестанен кръговрат, в който отсъства нашия свободен избор.

Първо, ние обикновено нямаме знание за кръговрата, в който сме въвлечени. Истинската ни същност забравя за себе си и ние започваме да се отъждествяваме с ограничения свят на множествеността, възприет от сетивата на физическо ниво. Това все повече ни привързва към този свят на материята, т.е. към физическото тяло и изобщо всичко материално, което задоволява физическите ни нужди. Дори вътрешно – емоционално и „душевно”, се чувстваме по-добре, когато всичко в нашия материален свят е подредено идеално за целите на съществуването ни под формата на това тяло, на това ниво.

Второ – когато разберем за кръговрата и за причините да сме в него /т.е. получим знанието/, на нас ни се налага да се борим, за да се откъснем от този затворен цикъл. Някои не щат и да чуят за някаква целенасочена манипулация върху тях, към момента те не са способни да приемат такова едно знание. Други, след време просто се връщат към добре познатата илюзия и предпочитат да забравят, че е илюзия – това изглежда като по-лесния вариант, това е пътя без никакво съпротивление. И за да е още по-трудно, изкушенията са винаги налице. Някой ще каже просто обстоятелства... да, ама не!

Трети обаче решават да се борят и избират трънливия път за себе си.
В Упанишадите е записано:
1. „Едното е добро [шрея], а другото е приятно [прея]; тези двете, носещи различни резултати, оковават човека. Ако от тях се избере доброто, това е спасение; който избере приятното, пропуска целта си [желания за себе си резултат].
2. Доброто и приятното идват при човека; като ги огледа, мъдрият ги разграничава. Мъдрият избира доброто пред приятното; глупавият избира приятното от [жажда за] печалба и притежание.


И така от тази позиция, с това знание, какво можем да направим?
Все трябва да тръгнем от някъде, нали?

Вече знаем, че изхода е чрез определени практики, да започнем да чистим самскарите си, вървейки устремени към осъзнаването и преживяването на атмана, който сме.
Но преди това, според мен, е добре да си зададем някои въпроси. Добре е да знаем някои неща, защото никой няма да те пусне така лесно – кой ще се лиши от реколтата си просто ей така...
Знанието е злато, нали! Аз бих добавил – огромна сила!

Ето един такъв въпрос – какво представляват ТЕ?
/В текста по-надолу, който скоро ще публикувам, под ТЕ ще имам предвид гадните съзнания и по-точно Ташкан Ал-Бин и другите около него./

ntsk

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от ntsk » 17 май 2009, 20:06

ТЕ съществуват в пластове, „по-фини” от материалния свят, в който живеем ние.
Sum писа преди време: „Те се намират в пластовете на Брахман и силата им въобще не е за пренебрегване.”

Ние съществуваме съзнателно тук, но повечето от нас не знаят за „там” – т.е. другите пластове на Съзнанието. Докато ТЕ знаят много добре и за „тук” и за „там”. Играта им е пределно ясна. За да съществуват „там” обаче, на ТЯХ им е нужна енергия. Такава ТЕ си набавят от нас хората. Тяхната храна е това, което ние наричаме психическа и емоционална енергия.

Такава енергия се излъчва в резултат от нашата привързаност към материалния свят и затова ТЕ правят така, че да я поддържат „жива”, т.е. поддържат „огъня” за нас. Иначе току виж някой се осъзнал, а това означава, че реколтата ще намалее. А ако вземат, че се осъзнаят повече хора, то има опасност реколтата съвсем да изчезне.

И понеже, за да съществуват „там” на тях им трябва източник на енергия, ТЕ са намерили начин да си създадат такъв източник, който да превърнат в неизчерпаем /т.е. самовъзобновяем – нещо като „перпетуум мобиле”/. За тази цел започват да използват съзнанията на хората, като ги принуждават да създават „храната”, която им е нужна.

За да добият пълен контрол над съзнанията на хората, ТЕ трябва да стартират определени процеси, които в последствие да оставят човека без свободен избор.
Знаем, че в съзнанието на Земята има програми, създадени и внедрени от ТЯХ точно поради тази причина - контрол. Тези програми се свързват с нашите самскари, когато са активни. Гадните съзнания контролират програмите, а чрез тях всъщност контролират и нас. Поне докато имаме решетка и самскари. Като резултат се получава създадена от ТЯХ „изкуствена” вселена от умствени вълни на хората. Хората са вкопчени съзнателно в тази вселена, като постоянно излъчват психични и мисловни вълни, вследствие на пребиваването в тези условия. Така те, със собственото си излъчване захранват, както съществуването на тази изкуствено създадена вселена, така и самите гадове.
Това ни превръща в кукли на конци, в ръцете на други.

Понеже хората живеят съзнателно /като съзнание и съответната му обвивка/ във физическия свят, е нужно тяхното съзнание трайно да остане зависимо от този материален пласт, за да създават „храната” – Затова ТЕ прилагат двете основни програми „страх” и „смърт”. Чрез тези програми, съзнанието на човек остава безнадеждно вкопчено и отъждествено с преходността на физическия свят, поради което и зависимо от него. Дето се вика - измъкване няма...

„Страх” действа чрез примерните формули – „ние сме тела и нищо повече”, „днес ни има, утре ни няма” или пък „имаме души, които могат да бъдат спасени”. „Има друг, от който зависи нашето съществуване и той се нарича Бог. Всичко става по негова воля.”
После идва ред на програмата „смърт”. По времето на Премъдрите не е съществувала такава програма. Хората са знаели, че рано или късно трябва да напуснат физическата обвивка и това не е създавало за тях емоциите, познати и обичайни в днешно време.

Но сега действащите формули вече са - „Живей си живота, защото рано или късно всеки умира”. Затова трябва да успеем в живота, трябва да сме щастливи, да създадем семейство, да обичаме и да ни обичат, да са ни признателни и т.н., изобщо всякаква „радост” /наслада/, подчинена и зависима от сетивното. В „най-добрия” случай се появяват религиите, където всичко е правила и послушание /щото иначе.../ или някой гуру, който ще ни помогне да си създадем умствен комфорт и нищо повече. Няма отговор на въпросите, но пък има сливане с нищото. Пълна свобода... да, ама друг път... и така до следващото прераждане, защото кой ще ти изчисти самскарите? Изобщо кой говори за тия неща? Ами как да говорят, като знанието отдавна е изгубено...

И когато поради някаква причина не преживяваме това, към което всички се стремят, започваме да се чудим „какво не е наред при мен”? „Бог ме изостави”... и започваме да се молим... първо уж за здраве, после ако може искаме и децата да са наред, хубава работа да си намерят, много пари да спечелят, къща и кола да си купят и т.н. и т.н. Все неща ориентирани към външното. А истината си остава в противоположната посока...
Но това не е всичко. За едни, ако сме били праведни, Бог ще ни вземе в рая, но ако сме лоши – за нас няма шанс и отиваме директно в ада. За други просто няма рай и ад, т.е. след смъртта няма нищо. За тях не съществува друго освен физическата вселена. Целта е постигната, връзката с вътрешното е окончателно прекъсната.

Тези две основни програми вкараха човека в най-големия „филм”, правен някога. Следват нови и нови, производни на основните програми и така водещи в ежедневието стават гнева, алчността, завистта, лакомията, лицемерието, ревността /т.нар. обич/ и т.н. По този начин хората за неопределено време остават привързани към преходното, неспособни да осъзнаят силата си и забравили откъде идват и какво са в действителност. Усещането за безизходица, паника, става водещо. Навсякъде се говори за смърт и насилие, а това е огромен шок. И така хората остават без никакъв избор!
И ето властта е в ръцете на гадните съзнания. ТЕ ликуват, ТЕ просъществуват благодарение на създадения ограничен свят в умовете на хората.

Това е цялата работа! ТЕ са задвижили процеса тук на земята преди време /sum е описал във втората книга и във форума как точно е станало това/ и днес, както виждаме, този процес процъфтява, реколтата е обилна и все повече нарастваща.

Но... явно нещо започна да се променя... и може би края на ТЯХНОТО време наближава...

Аз поне, по тяхната „свирка” не искам да играя!


Другото, което остава да разберем е кои сме ние.
И така естествено идва и следващия въпрос – А какво в действителност е човека?
Този форум ясно отговаря на този въпрос.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта