Брей, в този форум ще ми е интересно

Явно не схванах защо е идеята да премеря пак ваджрата, но вече ще имам едно на ум какви люде се подвизават тук
Малко да доуточним:
- Тази ваджра според мен не е правена през 17 век а преди около 7 века. И не от управника строител, а от ползватели с подходящия за уреда размер

от Агарта /вътре в кухата земя/. Тези писаници са от некомпетентен човек, просто за обяснение - подобно на това как египтяните с рампи са строили пирамидите през времето на еди кой си фараон /при положение, че основните пирамиди всъщност са доста по-стари/. Тия управници в Тибет са били повече строители на ступи, отколкото технолози - трябват специфичен акъл и знания за това. Монасите пък знаят от "виждане", но не могат.
- Естествено, че конкретната ваджра не е работоспособна - извадени са активните части от сферата в средата. Нещата стоят както с оръдията без затвори в музеите.
- Не е се е слегнала от стоенето на пиедестала - здрава си е. Все пак е бая отливка, досега не съм виждал дуло на оръдие на няколко века да е увиснало надолу. Конструкцията е доста масивна и има скелетен характер - инженерите знаят колко здраво става такова нещо, където има съчетание на натиск и опън заедно.
- Няма спор, че когато се вдигне във въздуха се върти, свети и реже чрез мислен контрол. Господ да ни пази да не тръгне срещу нас такова нещо! Относно роговете - имах предвид, че се въртят ръчно по оста си надлъжно /всеки за себе си/ като се фиксират в две позиции - затворена както е на снимката и отворена, когато краищата им стърчат навън и правят широко по-слабо поле.
- във връзка с последното, струва ми се, че има нещо като ключалки в основата на роговете, които са на ос и позволяват застопоряването на рога в двете работни позиции. Това е една от функциите на завитите "орнаменти".
- да, медните сплави от всякакъв вид са в основата на устройства ползващи жизнената енергия - така че бронз, месинг и прочее са много на място. Мед с галванично покритие от сребро или злато образуват диамагнитна двойка по терминологията на Шаубергер, т.е. имаме излъчване на "хладен енергиен поток" в околното пространство. Виктор навремето е правил центростремителните завихрители за вода и въздух от мед + сребро, крайните вложки при соплата на вихровите тръби - от мед, покрита със злато.
- в момента ваджрата има остатъчен позитивен заряд в средата 3/10, а преди беше 2/10. Точково при остриетата в краищата - лек негативен. Така че, Филипе - явно наистина нещо си направил дистанционно, вероятно монасите сега са в шаш и паника кой им пипа оръдието без разрешение

Но затвора му си го пазят много скрит от такива като нас
- може би ми се е размила малко информацията, защото съм смесил данни за конкретното устройство с тези които изтеглих от Акаша за принципните положения. За в бъдеще ще гледам да ги разграничавам по-добре
Поздрави на всички!