Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Текстове и коментари.
alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от alex » 14 фев 2013, 11:59

Ето какво ми се върти в главата:
Няма общо с радиестезията (поне така мисля) но може да обясни явлението което искаш да обясниш чрез радиестезията, и така да минем на същинския въпрос без каната ;)

Какво е нужно: Цилиндър, изолиран от външната среда с изолатор;Живак;Електромагнитно поле;Йонизатор /мисля че тръба от кинескоп ще свърши работа/.

Така вътре в изолирания цилиндър има живак. Налягането в цилиндъра е като това на външната среда.

Живака в цилиндъра се йонизира, като в същото време се подлага на електромагнитното поле. Така йоните се насочват към съответно противоположното поле.

Така по към стените на съда се притискат съответните йони. Така локалното налягане вътре с съда се променя тоест ако имаме само + йони в съда /което не знам как ще стане/ те ще се притискат към - магнитно поле.
И по законите на летенето :) съда ще се придвижи към мястото с по ниско налягане. Ето за какво говоря:
Това е съда когато има и положителни и отрицателни йони когато има равновесие:
rawnowesie.bmp
rawnowesie.bmp (817.52 KиБ) Видяна 4804 пъти
Тук външното налягане е P0, P1 и P2 са по високи. Така в плочата отгоре и плочата отдолу се получава сила но в обратна посока, затова се уравновесяват (защото са закрепени една за друга чрез стените на съда)!

Обаче ако имаме само положителни йони:
podem.bmp
podem.bmp (817.52 KиБ) Видяна 4814 пъти
Тогава има разлика в P1 и P2, и P1<P2, P1<P0, P0<P2 Така силите от разликите в налягането са насочени в една посока - нагоре.

Как мислите това ще проработи ли оО

daos
Мнения: 59
Регистриран: 03 фев 2013, 15:29

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от daos » 14 фев 2013, 17:00

alex
Хубави рисунки и идеи. Но:
1. Това което говоря е описание на реално същоствувалия живачен мотор. Не са предположения. Повече не искам да конкретизирам - поне засега.
2. Излъчването на летящ обект, ползващ задвижване от този тип е като сияние. Затова се казва в източника "като бисер в небето".
3. Всички твои разсъждения изглеждат много добре от гледна точка на научното разбиране и теоретична обосновка, стъпила на съществуващото знание. Имай предвид обаче, че древните от тази епоха /примерно империята Рама преди около 10 хил. г./ не са разбирали науката така както ние. Просто Ришите са медитирали и са получавали ясно виждане кое как да стане с техните технически възможности. Никакви теории, само практика. Леенето на корпусите /"каните"/ е ставало по методика подобна на тази за отливане на камбани.
4. Да, радиестезията няма нищо общо - но помага при бекинженеринга на подобни древни устройства. Затова разглеждам живачния мотор в тази тема. Ако админът реши, че трябва отделна такава - няма проблеми.
5. Дръжките са просто дръжки - нищо повече. С тях се накланя каната.
6. Силата на гърма по смисъла на текста няма нищо общо с електрони и йони. Тези двете неща също е спорно че въобще съществуват /виж брошурката на Ед Лийдскалнин/. Сила на гърма има в китайските трактати, санскритските и тибетски текстове и винаги е означавала едно и също - прана, оргон, чи в техните динамични проявления. В случая преминаването на силата скрита в живака от потенциална в динамична. Там където удря гръм винаги е заредена земна зона с телурична повишена проводимост - т.е. място с повече енергия - дъб, езеро, "силно" място. Лидерът на светкавицата първо избира зона с подобна на своята природа - и чак после минава основният ток.
7. Да, системата е затворена! Няма механичен импулс навън, само енергийно излъчване. Това ще обясня в т. 9 довечера, ако сме свършили с предположенията и теориите :)

Поздрави

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от alex » 14 фев 2013, 17:31

Добре давай ;)
P.S. Аз от малък си мечтая да съм изобретател и ме влече темата!

daos
Мнения: 59
Регистриран: 03 фев 2013, 15:29

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от daos » 14 фев 2013, 20:36

Благодаря! И аз така, но минах към практиката и имам вече два издадени патента, един на път и четири-пет в проект :) Продължавам по темата оттам, където спрях.

9. Как протича процесът по създаване на подемна сила, след като циркулационната система живак-пара-живак е затворена в "каната"? За да стане ясно, трябва да имаме предвид особеностите при проява на първичния заряд от двете полярности. Най-общо казано, при позитивния полюс се натрупва плътност на времето, а при негативния се намалява. Всичко това разбира се, е спрямо околната среда. Това се потвърждава и от теорията на проф. Козирев за темпоралните взаимодействия. Практически изследвания върху т.нар. хронални ефекти са правени и от акад. А. Вейник, както и от В.С.Гребенников. Последният е и най-напред - създал е на бионичен принцип малка сгъваема ръчно преносима антигравитационна платформа, която е ползвал 10 години за персонален транспорт на далечни разстояния без никой да разбере :shock: ::tan:: Платформата няма двигател на всичко отгоре, а енергийни блок-филтри, екраниращи локално гравитацията. Ефектите при нея са много подобни на тези при НЛО, както и виман-ските - сияние, бързо набиране на височина, почти пълна невидимост. Но да не се отвличам от темата за древния живачен антигравитационен мотор. Принципът?
Установено е практически, че при създаване на динамично неравновесие във хода на времето в двата края на едно материално тяло, се създава външен импулс за придвижване на тялото в посока на края с по-бързо течение на времето /зоната с по-малка негова плътност/. Колкото е по-голяма разликата, толкова е по-голям импулсът. За да се изравни енергията в системата, външно около тялото автоматично се създава силно електростатично поле, фотонно излъчване във вид на сияние, а също така силно движение на въздуха във вид на вихър. Разликите в полето предизвикват етерен енергиен водовъртеж, ориентиран по оста, свързваща зоните с различен ход на времето. Етерният вихър задвижва материален от въздух, но той не играе роля - само е следствие. В центъра на етерният вихър е даденото продълговато тяло с хронална диспропорция /в случая каната/, а като се измести пространствено оста на тялото, се измества вихърът и съответно посоката на антигравитационното поле. Това е основен принцип на всички устройства от този тип, познати в определена литература като primary drive, или основен движител. Принципът действа навсякъде - във въздух, вода, космос и дори при проникване в твърдо тяло, като за последното се изисква доста повече енергия, за да дезинтегрира достатъчно бързо молекулярната структура на препятствието. За целта се ползва т.нар. хронален лъч - изкуствено създадена зона пред летателния апарат. Но това вече са странични неща и засягат по-съвременна техника...
Сега може би стана ясно, че няма значение каква е формата на виманата - всичко зависи от мощността на двигателя/ите и за какво е предназначена тя - за кратки разходки из близките страни или за пътуване из Нахстрамандала /небесното пространство, т.е. космоса/.
Общо взето - това е същността. Има доста подробности, но надявам се разбирате, че не мога всичко да кажа или обясня - има си граница. Само за информация - изследването ми отне над 15 г., в които съм провел доста опити за намиране на съотношенията, изработване на прототипи, премахване на заблудите и изчистване на принципа. Падна и доста четене. Надявам се да ви е било интересно. Който иска и може - да опита да потвърди всичко казано, като "види" нещата пряко :)

Поздрави

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от alex » 14 фев 2013, 20:49

Искам само да ми кажеш че ще мога да го видя с очите си и да го пробвам напрактика като превозносредство, в рамките на един живот и няма да питам повече : ))))))

daos
Мнения: 59
Регистриран: 03 фев 2013, 15:29

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от daos » 14 фев 2013, 21:22

ОК, ще поддържаме връзка :D

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от Philip » 15 фев 2013, 06:32

:applause:
За съжаление явно най-добрия елемент изпълняващ тези условия при най-малък обем е живака.
Може да се ползват и други, но се увеличава много размера. Бъркам ли?
Реално и съвременните ракети работят на този принцип, но ги създават, за да ползват следствията, защото не познават причината. Всяко изгаряне, на каквото и да било е едно от нещата, което води до промяна на "гъстотата" на времето. Точно по начина, по който си го обяснил.
Всяка негова локална промяна води до топлина, изкривяване, стопяване и други думички, за които няма точно определение и логично обяснение в съвременната физика. Всяка локална негова промяна пък води до преместване в пространството. Промяната пък в пространството води до промени във времето. И Анщайн го е извел, и квантовата физика достигна най-накрая до това, но са малко хората, които го осмислят. Но колкото повече - толкова повече. Убеден съм, че в скоро време ще бъдат все повече устройствата около нас, ползващи причините, а не слабите следствия от тях. ::up::

Моля за подсказка как да попадна на таблицата на елементите от Болотов и съпругата му.

alex,
Успокой. Не искай всичко да се случва тук и сега. Така прецакваш физическото си тяло и никога няма да бъдеш удовлетворен. За всичко има време. Спри, огледай се, ослушай се, помириши, почувствай и въобще - отпусни се. Дай си време просто да седиш или лежиш, или да ходиш, или каквото друго искаш. Без при това предварително да си решил какво ще правиш. Когато успееш да го направиш, света около теб ще се промени. :sunny:
:girl_witch:
Човек е това, което си позволи да бъде : )

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от miroki » 15 фев 2013, 10:20

Daos, за 15 години труд, пробва ли това чудо?

daos
Мнения: 59
Регистриран: 03 фев 2013, 15:29

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от daos » 15 фев 2013, 18:57

Технологията е стара, от времето на бойните слонове :) В момента има къде-къде по-напреднали. Дадох я за пример относно начина на работа в древността. Бекинженеринга на такива технологии ми е един вид хоби, конкретно с тази беше доста опасно поради две причини. Първо, отровни живачни пари. Второ, на практика това е като домашен бойлер без защита от прегряване. На всичко отгоре четири пъти по-мощен от водния - виждали ли сте как се взривява такъв - има по разни клипове такива "експерименти". Покрива на къщата на практика изчезва :) Така че, като доказах принципа, се насочих към проучване на по-негърмящи технологии със същия ефект. Не искам да имам бомба между краката на височина примерно 1 км :crazy_pilot: На древните явно не им е пукало особено.
Трябва да поровя из гаража да видя дали не пазя някъде из "съкровищата" първия прототип, направен на струг изцяло по "виждане" при медитация и радиестезични измервания на конструкцията. Ще се удивите колко прилича на "каната" - към тогавашния момент не бях виждал снимки на тези мозайки и всичко е чисто от влияния.

Поздрави

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Техническа радиестезия - оргонни антени и активатори

Непрочетено мнение от alex » 18 фев 2013, 14:28

daos написа:alex,
Успокой. Не искай всичко да се случва тук и сега. Така прецакваш физическото си тяло и никога няма да бъдеш удовлетворен. За всичко има време. Спри, огледай се, ослушай се, помириши, почувствай и въобще - отпусни се. Дай си време просто да седиш или лежиш, или да ходиш, или каквото друго искаш. Без при това предварително да си решил какво ще правиш. Когато успееш да го направиш, света около теб ще се промени. :sunny:
Обикновено съм така както описваш, но сега съм на друга вълна. Всеизвестен съм с търпението си и непостоянството в желанията си, но сега съм на вълна търсене. Затова и толкова коментирам и обсъждам тук в форума (учудващо устойчив в това търсене).
За намерилите е нормален начина който описваш но засега...

Малко се обърквам от поста ти daos, Даваш за пример платформа за екраниране, но принципа който описваш мисля че е малко по-различен.

Пък и това че в системата се натрупва позитивност и негативност (разлика) на плътността спрямо времето/(материалните взаимодействия) в околното пространство, ще доведе до сили които ще се уравновесят вътре в системата както описах в първата схема !

Но щом си направил оптимизатора на горивото като въздействаш върху вътрешно атомното взаимодействие (вероятно на С) в молекулата на горивото, значи знаеш как става! По същия начин Ед Лийдскалнин е премествал блоковете, като ги е правел същевременно и много по-меки и лесни за обработване ;)

Обезателно прочети първата книга на Румен, за да схванеш спиралата на живота така ще намериш начина за екраниране :)

Поздрави!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта