Само не разбрах каква връзка виждаш между учението на Дънов и Валмики......

Сарадива прочетох дебата ви със Стопанина от форума „От извора”. Да ти кажа тоя момък е на път тотално да изтрещи..

Вярата. А обяснението не бих могла да го напиша по-добре от Валмики.иво написа:Само не разбрах каква връзка виждаш между учението на Дънов и Валмики.....
Би трябвало последователите на Беинса Дуно „Ангела на завета Господен” да знаят какво е казал в „Призвание към народа ми” през 1898г. в град Варна.„И още един интересен факт.
Година и половина след като Духът Божий на евреите, Елохим, обладава съзнанието на Дънов /8.10. 1898 г./ “Учителят”, вече с ново име - Беинса Дуно, пише „Призвание към народа ми”.
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=150
В това всеизвестно на дъновистите писание още в началото ясно е подчертано, че българите са „синове на славянското семейство”.
Това твърдение много ме изненада, защото самият “Учител” твърди за българите, че „Разумните Сили в природата - Бялото Братство - са приготовлявали българите отпреди 5400 години за днешните времена.”
Това в прав текст означава, че славяните са съществували много преди 5400 години. Но всички знаем, че терминът „славяни” е въведен едва през 16 век и с него не се обозначава някаква етническа група хора, както например е с термините „българи”, „траки”, „елини” и т.н….
Много учуден продължих да чета в „Призвание към народа ми” за „отбрани чада на Истината, предназначени да съставят зародиша на Новото человечество, на което славянското семейство, коляното Юдино, ще стане огнище”
/Аха, значи славяните са от Юдино коляно… Брей!…/
И още:
„Аз ида да подкрепя славянския род, комуто е дадено да възтържествува над всички негови врагове и неприятели, препятствуващи му в пътя на неговото благородно знание”
И още:
„Господ потърси дом за Себе Си и изборът Му падна в славянското домородие, което Небето възлюби за неговата Божествена добродетел”
И още:
„той е света Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни Волята Му за ваша слава и славата на Неговото Царство."
И епилогът:
„И ви предупреждавам да пазите това, което градя, да го не съборите, защото е свято; и ако се опитате да светотатствате, три злини ще ви допусна: глад, мор и разорение; и няма да ви пощадя, но ще се съдя с вас и ще помните винаги, че Бог е говорил.”
Ето това е истинското лице на Елохим, Духът Божий на евреите – обещание за „глад, мор и разорение…”. Нещо, с което винаги е плашена еврейската общност и до ден днешен чрез текстовете в тяхната библия.
…А най-отдолу на „Призвание към народа ми”, стои подписа на Беинса Дуно:
Аз съм Елохим, Ангел на завета Господен.
8 октомври 1898 г., Варна
Предполагам вече разбирате, че Елохим /Духът Божи/ се намира извън трите йерархии на Ангелите и от там управлява своето земно царство. /Яка еволюция, няма що!!!/
А ето и обещанието на стария еврейски Дух, отправено към българския народ, чрез човека Петър Дънов:
„Обръщам специално вниманието си към българите да ги предупредя, че ще бъдат бити на общо основание. Готви се вече за тях камшик, не човешки, но Божествен. Този камшик ще се слага на гърбовете на българите дотогава, докато узреят главите им, докато се подчинят на Волята Божия и кажат: „Ще турим ума и сърцето си в съгласие с Великата Божия Воля.”
…На ви Любов, Мъдрост и Истина!..”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], nik и 8 госта