ВРЕМЕТО

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
delora
Мнения: 6
Регистриран: 12 апр 2014, 17:33

Re: ВРЕМЕТО

Непрочетено мнение от delora » 28 апр 2015, 18:01

"...Енергийното поле R представлява съзнанието в неговата цялост.В теологията това поле е описано като Шива и Шакти.Толкова ли не можеш да свържеш две и две!Вън от време-пространството е статичният аспект на енергийното поле R или Шива,а когато претърпи трансформация и започне образуването на време пространството,същото това енергийно поле се нарича Шакти..." Частите и цялото",1-ва книга,202 стр. "...Единствено тази практика/която активира Кундалини/,когато се практикува както трябва,може да изведе търсещия извън време-пространството..."

Тракиец
Мнения: 17
Регистриран: 19 фев 2015, 17:25

Re: ВРЕМЕТО

Непрочетено мнение от Тракиец » 28 апр 2015, 19:49

А какво е времето? Или по-точно какво да разбирам под "време"?
Петър Синджирлиев

delora
Мнения: 6
Регистриран: 12 апр 2014, 17:33

Re: ВРЕМЕТО

Непрочетено мнение от delora » 28 апр 2015, 20:33

"...Новото ни виждане за време е, че то е хронологичен сложно и фино усукан поток “енергия”, променящ пространство и негови части – подпространства, в различна конфигурация, но при задължителна затворена локална диполна степенна – безкрайност на хроналният поток.
При деформацията (корекцията) на подпространства се изменя локално време в обекта, както в ускоряване (+), така и в забавяне (-) на личното време. Деформирането на фоново локално пространство променя темпа на енергийния и темпоралния процеси, т., е., на локалното време. “Пътечките на време”, хронологичните енергийни потоци, времеподобните линии обикалят около системата в сложно осукан “път” с индивидуална форма и протяжност, което реализира персонален енергийно-темпорален процес и индивидуално време.
Съществува само индивидуално време.
Дипол(а) Енергия във форма тип пура10, може да реализира например 3-пъти теоретично ускорено (+++) време, за времето в човешкия организъм.
Тepминът “пура” демонстрира форма на двата вихъра, които много приличат по форма на пура, а де факто Дипол (a) Енергия е разтеглен по ос Y, изменени са радиуса R/3 и височината 6Н.
Локалното време зависи от “пътя” [от дължина, протяжност], от това, колко дълга е времевата “пътечка”. Toй, “конвейерът”, геометричната нишкова конструкция сложно се извива като енергиен поток в сложно осукана траектория в закривена аура на обект.
Кoлкото кривият “път” е по-дълъг, толкова времето е по “забавено”. Обратно, кoлкото той е по-къс, то е по “ускорено”.
Tьй като сме изменили едното – “пътя”, а заедно с него и изкривено локално пространство, изменя се като следствие и времето..."

berbera
Мнения: 56
Регистриран: 29 май 2013, 11:34

Re: ВРЕМЕТО

Непрочетено мнение от berbera » 28 апр 2015, 21:04

С коя част от нас възприемаме времето и винаги ли е една и съща?
Можем ли да гледаме на времето като на инструмент, който използваме?

Тракиец
Мнения: 17
Регистриран: 19 фев 2015, 17:25

Re: ВРЕМЕТО

Непрочетено мнение от Тракиец » 29 апр 2015, 20:59

Моята представа за времето е следната:

Времето е характеристика на движението на материята в пространството.

Материална точка изминава път S със скорост V за време Т. Трептенето също е движение при това периодично. А честотата на трептене е обратно пропорционална на интервала от време, за който има един период на трептене.
Има ли движение на материя в пространството, имаме и време за дадената материя в локалното пространство около нея. Ако нямаме никакво движение, например в дълбоките ледове на Антарктида има замръзнали микроорганизми в хибернация от стотици хиляди години изминали на Земята, и в същият този период за тези микроорганизми времето е спряло. За тези микроорганизми е настъпило безвремие, защото няма никакво движение. Времето за тях ще се появи отново, когато се размразят и започнат да се движат.
Петър Синджирлиев

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта