Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sum
Мнения: 2732
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sum » 17 сеп 2013, 10:39

Да, това не е т.нар. Отец.
Иначе за разделянето на самскарите определено са те избудалкали. :) Не им се връзвай на номерата.
Чисти всичко наред.
Поздрави.
Р.Ч.

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vergildido » 18 сеп 2013, 12:39

Тaзи сутрин по време нa осъзнaт сън изведнъж видях един син кръг зa който си помислих ͵че е aтмaнa ми и мaлко след товa си видях сърцето в нещо кaто сaпунен мехур. Обърнaх се към господ дa рaзгрaди плaстa ͵мехурa почнa дa цвърчи и се спукa͵отвътре се изля течност͵ кaкто кaто счупиш яйце.Товa е което видях͵ но чисто физически не усетих изливaнето нa любовтa͵тaкa че въпросът ми е възможно ли е дa съм рaзгрaдил 1 плaст без дa усетя изливaнето?

manechi
Мнения: 93
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55
Местоположение: Ямбол

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от manechi » 20 мар 2014, 12:43

Макар и да остават няколко часа , не мога да се сдържа да честитя първа пролет на всички съфорумци и да им пожелая успехи по пътя на познанието, както и в чистенето на самскарите ! ::up::
МАТЕЙ

zlatno_slance
Мнения: 23
Регистриран: 26 сеп 2013, 16:55

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от zlatno_slance » 27 мар 2014, 11:13

Здравейте на всички :sunny:
Казвам се Таня, от Бургас, на 32 години :)
Септември месец 2013 г. ми ПРИПОМНИХА Познанието. Казвам припомниха, защото не беше нужно никой да ме убеждава, че всичко това е истина, защото ми обясняваха самскарната решетка, а аз казвам - аз това го знам. Питат ме: Да си попадала на форума "ТИ СИ ТОВА", аз казвам: Не, но го знам! Всъщност от дете знам, че съм Бог, но през годините тази мисъл взе да избледнява и да се съмнявам в нея ;) И от момента, в който ми припомниха всичко се почувствах изключително щастлива, бях в еуфория, казвах си, че не съм единствената "луда" с тези мисли и усещания в себе си *hihi*

Искам да изкажа огромната си благодарност на Румен Чорбаджийски, че си е спомнил първи, че прави всичко възможно да ни "отвори" и на нас очите :) , че отделя от времето си да е толкова всеотдаен.
Огромната ми благодарност е насочена и към всеки един съфорумец. Всеки един пост ми е бил много полезен - споделените опитности, различните мнения, предположенията и догадките, дори "глупавите" въпроси :)
И благодаря на всичките си приятели - на тези, които ми припомниха, на тези, с които вървим заедно по Пътя и ежедневно споделяме и дискутираме :)

Тази пролет започнах да чистя самскари. Усещането ми е, че не го правя за първи път :) Имам сравнително добро ментално виждане и всичко ми е много интересно, но... Ето от това "но", дойдоха много въпроси :)
Изчела съм 3-те книги, почти целия форум, получавам лична информация от приятелите си за техните опитности, а имаше неща които не ми се връзваха. Оказа се, че имам доста интересна самскарна решетка :)
За опитностите и решетката ще споделя в следващ пост, евентуално да съм полезна на някого, защото опитностите на другите ми бяха много важни да направя сравненията и различията при мен :)

Поздрави и прегръдки! :sunny:

zlatno_slance
Мнения: 23
Регистриран: 26 сеп 2013, 16:55

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от zlatno_slance » 28 мар 2014, 11:07

Привет :sunny:

Септември, миналата година, направих опит да видя самскарната си решетка. Изредиха се няколко картини от минали животи и един океан с 2 малки островчета. Тогава не осъзнах, че това е първи пласт , помислих си, че нищо не виждам и реших да насоча силна слънчева енергия към сърцето си. Изглежда толкова силно съм я насочила, че избухна взрив, обля се всичко със светлина  След като нещата се успокоиха съзрях кълбо от нежни виолетови нишки :)
От този момент нататък започнаха физически проявления в тялото ми - цяла есен и цяла зима. Всеки ден имах бодежи и стягане на сърцето дори и да не съм в медитация, а когато сядах да медитирам освен бодежите в сърцето постоянно се прозявах и ми течаха сълзи.


Есента в една от медитациите си помолих Брахман да ми покаже спомени от минали животи. И той ми показа само един, но за това пък беше впечатляващ :IP
Млада, красива жена, с тъмна, дълга кестенява коса, вързана на конска опашка, седеше в поза лотус на върха на скала. Пред нея се ширеше равнина и хълмове, зад които залязваше слънце (имах усещането, че е Родопи, но не съм сигурна в това). Картината беше много красива. Виждах жената в профил и я възприех като себе си. От нея ясно видях как се изкачиха трите форми на съзнание и се сляха над главата й. Получи се взрив и новообразувалото се цяло заблестя като звезда. В този момент разбрах, че Брахман ми показва проявлението ми като Атман в минал живот.


Сега на пролет, когато започна сезона, направих първите си практики за чистене на самскари. Предварително няколко пъти се помъчих да видя самскарната си решетка. Видях само 2 кълбовидни структори и двете прозрачно бели. Едната беше рехави паралели и меридиани на земното кълбо, а другата сфера, което при по-насочено вглеждане ми заприлича на мрамор. Въпреки, че осъзнавах, че не виждам всичко си започнах практиките, с мисълта, че Силата ще чисти всичко, което има.

Практиките протичат така: Най-често в поза лотус, успокоявам ума с няколко вдишвания, отправям молба към Брахман да ми помогне за чистенето на самскарите и след това изисквам от Баал да изчисти всичко натрупано, самскарната решетка и утаената емоция. След изричането на думите се появява мощен лазарен лъч (поне аз така си го оприличавам  ), който започва да чисти самскарната ми решетка с голяма сила. Наблюдател съм на целия процес. Цялостният облик на решетката си го виждам като светеща сфера, лазарният лъч минава навсякъде и при взаимодействието се получава взрив от светлина, която заслепява менталното ми виждане. Чистя когато ми се прииска. Някой път 4-5, а друг път по 1 път на ден.
Така се минаха няколко дена. Изпитах много от изписаните във форума физически реакции, видях и случки, които са се случвали и на други в практиките за чистене на самскари, но при проверка се озадачавах – виждах вече само едно кълбо цялото пробито на точки и свети много силно. Започнах да се чудя и разсъждавам. Няма как да изчистя 2 пласта без да разбера. Нещо не е наред. Започнах да проверявам и чрез Силата на Баал. Исках да ми изчисти първи самскарен пласт и тя не идваше, не получавах бодеж. Исках да ми изчисти втори самскарен пласт и тя пак не идваше и нищо не се случваше. Кажех ли да ми изчисти трети ме прорязваше силна болка в сърцето. При сериозния анализ, който си направих стигнах до 2 извода: или има някаква аномалия при мен, или съм в сериозна самозаблуда! Трябваше ми помощ и я получих. За което много благодаря.
Оказа се, че цялата ми самскарна решетка е прозрачна. Първи пласт е от една тънка ивица, като полукръг, който се върти с бясна скорост и не мога да го засека, под него има прозрачно желе, втори пласт е от бяло прозрачни красиви нишки, които са рехави. Под тях има прозрачна пластмаса :) ( виждала съм я един път и се учудих какви са тез съвременни технологии в решетката ми :shock: ) и трети пласт ми е от стъкло. На цялата таз прозрачност аз виждам само едно светещо кълбо в гърдите си 

Мисля, че преди няколко дена се справих напълно с целия първи пласт. Не правих практики, след като разбрах за състоянието на пластовете ми. Оставих си информацията в главата да отлежи. Проявих разбиране към нея. Чувствах се чудесно, че знам за какво "иде реч". Когато реших да чистя седнах и конкретизирах ясно и пред Брахман и пред Баал какво точно искам да изчистя. Поисках от Баал да спре въртящия се полукръг, за да мога ясно да виждам и аз какво точно се чисти. И Той го спря. Лазерният лъч, с които по принцип Баал ме чисти се появи и започна да разгражда всяка частица. Разхвърчаха се камъни След известен период нищо не остана. Започна да ме заслепява светлината. Обиколих няколко пъти кълбото, видях 2-3 тъмни петна и насочих силата натам. Разгради се всичко. Не спрях да оглеждам от всички страни случайно да не остане нещо. Гледах, гледах и вече нищо не виждах, а светлината започна да става все по- силна и по- силна. На физическо ниво през цялото време имах много силни пристягания в сърцето, разтърсващи конвулси, а когато светлината започна да ме заслепява започнаха да "играят" клепачите, толкова силно, като при припадък. Малко след това видях пихтията от желето да се пръска цялата на миниатюрни частички и се разгради. Поседях си така известен период от време с фиерията от светлина на менталния ми екран и помолих Брахман да ми покаже втори самскарен пласт, а той ми отвърна: "Остави сега! Наслаждавай се!"


Да, има много неща, които не съм написала. Това е краткия вариант :D
Може моята опитност да помогне на някой, както на мен са ми погнали опитностите на другите :)

Поздрави :sunny: :sunny: :sunny:

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от izzida » 28 мар 2014, 11:42

Благодаря, Таня!

Поздрави!

herma
Мнения: 60
Регистриран: 19 ное 2009, 00:14

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от herma » 28 мар 2014, 15:23

Хей, zlatno_slance, поздравления! :sunny: Споделянето на подобни опитности за мен е невероятен стимул да продължавам и да не се отказвам.

herma
Мнения: 60
Регистриран: 19 ное 2009, 00:14

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от herma » 06 апр 2014, 17:10

Здравейте,
Имам нужда от съвет за една повтаряща се ситуация. От началото на сезона два пъти дневно правя практики за чистене на самскари. Това се случва след като приспя дъщеря си (1г.5м.) следобед и вечер. Проблемът е, че 10-15 мин. след като започна чистенката и дъщеря ми се събужда , обикновено с плач. Предварително моля Бал да не допуска атаки на гадните съзнания в сънищата й, последните вълни, които Румен пусна във форума, работят непрекъснато и въпреки това не мога да си проведа практиката нормално. Моля, ако някой е бил в подобна ситуация, да ми обясни как да се справя!

centinel
Мнения: 21
Регистриран: 06 яну 2014, 14:58
Местоположение: София
Контакти:

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от centinel » 07 апр 2014, 13:06

Здравейте всички!
Искам да благодаря на Румен за това, че е отделил от живота си години да натрупа всичкият този опит и знания и забележете да го дари безвъзмездно на всички нас и да продължи да ни учи и помага. Едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен!
Последна промяна от centinel на 29 мар 2018, 00:02, променено общо 2 пъти.
Жоро, София

Дуло
Мнения: 2
Регистриран: 19 окт 2013, 23:35

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Дуло » 27 апр 2014, 20:29

Вече повече от месец се мъча и аз над първия пласт... Практикувам всеки ден чистене на решетката, призовавам Брахман и Баал за помощ... Имах няколко видения в началото за решетката, но напоследък нищо не виждам... Пречи ми това, че дълги години съм медитирал по различен начин, без да се захващам за мисли и образи, затова ми е трудно да активирам менталния си екран. Все пак преди ден мисля, че за пръв път получих спомен от предишен живот, поне си мисля, че е така, все още ми е трудно да различавам кое е спомен и кое - игра на ума...
Та, пренесох се на острова на дро-идите. Мисълта ми ме насочи от голяма височина надолу към остров, потънал в зеленина. Като наближих повърхността, навлязох в една пещера. Вътре попаднах на някакъв ритуал на дро-иди, като че ли аз бях един от тях... Бяха разположени в кръг или полукръг, един от тях обладаваше жена, вързана върху каменна маса, явно някакъв извратен ритуал... Не можах да различа лица на дроидите, бяха покрити с оранжево-кафяви наметала с качулки. Не усетих никаква емоции и чувства в тях. След това се пренесох на друга сцена, продължение на предходната - жената вече бе прикована на дървен кръст извън пещерата и изгорена на кладата! Друго интересно, не знам дали е достоверно или е плод на играта на ума ми, е че един от дроидите се метна на гърба на някакво гигантско насекомо, приличащо на огромно водно конче и полетя с него... На третата сцена вече дроидът, който оприличавам със себе си, седеше спокойно на върха на острова и гледаше насочващия се към острова огромен метеорит - точно както е описано в книгата на Румен! Отново не усетих някаква емоция или уплаха у дроида... :evil:
Сега като се замисля, някои от проблемите ми в личен план сега може да се дължат на натрупаната карма от този нелицеприятен минал живот и служенето ми на тъмната страна тогава...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта