Филми, помагащи ни в Пътя

Коментари...
novex
Мнения: 485
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от novex » 20 фев 2011, 20:55

Истината за Илюминатите
http://zamunda.net/details.php?id=252443&hit=1
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

sirius
Мнения: 27
Регистриран: 30 мар 2010, 03:34

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от sirius » 13 юни 2011, 07:39

"(The) Man from earth"
Дали е възможно човек да оцелее 14 хил. год.
Филма дава представа как би изглеждал човек, който е живял 14 000 г, ... сега.
Едно много приятно филмче, развиващо се в една стая: прощалното "парти" на "пещерняка", който всъщност е преподавател в университет.

Пълно отричане
замисляне
неверие
почуда
... всеки "възприема" както си знае.

Намира се по торентите. Ето малко от youtube.


===============


И още един филм, този път за икономиката. Последно време се интересувам и от глобалната икономика, та този е един от филмите, от които научих най-много. Филма е на CBC (Canadian Broadcasting Corporation - нещо като нашето БНР и БНТ) и е излъчен в най-гледаното време. Според мен е направен мн.добре и безпристрастно - учудих се, че подобен филм може да е даден в прайтайма. Най-общо става дума за безотговорното манипулиране на икономиките. Филма е документален, дадени са истинските действащи лица:

pt 1/4 Meltdown - The Secret History of the Global Financial Collapse.2010. не знам дали го има преведен.

За по-задълбочени, но все пак на разбираем стил, знания може да погледните изказванията на PETER SCHIFF. Например това: PETER SCHIFF: "You are going to see riots in the streets". В момента мисля добива все по-голяма известност. В икономическите среди се прочу с книгите си, които вече се доказват като предсказаното в тях се сбъдва.
За мен интересното в неговите книги е това, че то потвърждава от икономическа гл.точка незрялата философия и поведение на развитите икономики. И до какво водят.

novex
Мнения: 485
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от novex » 13 юни 2011, 16:02

Понякога имам усещането, че филмите които гледам са точно предназначени за "мен". Усещането е страхотно да усетиш как силно изкревинито от въображението на сценаристите филми, все пак съдържат зрънце истина в себе си, поредният пример затова е филма "Агенти на съдбата".
Ето цитат от финалните му реплики:

"Повечето хора живеят живота си по-пътя по който ние им определяме, прекалено оплашени да изледват други възможни пътища..
Но от време на време, хора като вас идват насреща, и се справят със всички възможни препятствия които им слагаме. Хора които осъзнават, че свободната воля е дар, който никога няма да разбереш как да използваш ако никога не се бориш за него. Мисля, че това е истинският план на Председателя..
…И може би, един ден, ние няма да правим плана,Ти ще го правиш”
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Свободния Дух
Мнения: 588
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 21 мар 2012, 17:30

"The Revelation of the Pyramids" - задълбочено изследване на „тайното“ древно познание вложено в изграждането на свещените пирамиди (не само в Египет). Филмът изобилства с научна информация на едно сравнително високо ниво, но поради много добрата си визуална илюстрация тя е сравнително достъпна за широката аудитория. Наличен е за свободно сваляне от http://www.kolibka.com в разделите Технологии, Цивилизации, Загадки.
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

sirius
Мнения: 27
Регистриран: 30 мар 2010, 03:34

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от sirius » 27 мар 2012, 13:49

Интересно интервю с интересен човек, появило се в youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=gCBzGZeC ... r_embedded
При това с много добър превод на български (субтитри).

Свободния Дух
Мнения: 588
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 29 юни 2012, 16:40

http://www.youtube.com/watch?v=kPsVqITAcbQ

“Thrive” (Процъфтяване) – документален филм на Foster Gamble и екип от съмишленици, разглеждащ еволюционните (в доста широк спектър) проблеми на съвременното човечество, разкриващ по убедителен начин видимите корени на силите, тласкащи човечеството към самоунищожение. Едно от големите достойнства да филма е, че представя обширен набор от възможни решения на проблемите, изхождайки от универсалния енергиен модел (т.н. торус). От особен интерес за съфорумците (според мен) са местата от филма (началните 30-ина минути), в който са показани доказателства за знанието на древните ни предци относно този енергиен модел, запечатано в графични модели, изработени с впечатляваща (дори за съвременните технологии) прецизност върху камък. Подобни модели (оказва се) сме обсъждали в този форум, разглеждайки каменните рисунки от Демир баба теке.
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 9&start=80

Убеден съм, че филмът ще бъде полезен на всеки, загрижен поне малко за бъдещето на земното човечество.
За съжаление българският превод е доста слаб (на места дори подвеждащ), но все пак дава възможност на зрителите неползващи английски език, да добият някаква представа за съдържанието на филма.

Бележка: Българските субтитри се включват от бутона „cc”, намиращ се на лентата с бутони за управление.
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

azmasi
Мнения: 15
Регистриран: 22 юли 2013, 19:48
Контакти:

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от azmasi » 07 авг 2013, 21:49

Samsara / Самсара (2011)

bin
Мнения: 108
Регистриран: 04 сеп 2009, 14:55

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от bin » 22 яну 2014, 09:56

http://www.youtube.com/watch?v=qAHW47j2h4s

"Отвъд Светлината е мексиканско-френски филм, който демонстрира силата на човешкия разум и сърце. Въпреки, че филмът твърди, че се основава на реални събития, имената на героите и институциите са променени. Разкрива нов път за науката, въз основа на "емоционалните клетки на Любовта"."

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от vnanev » 28 яну 2014, 13:12

Бин мерси за филма. Много е полезен. Препоръчвам на всеки да го гледа.

Свободния Дух
Мнения: 588
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Филми, помагащи ни в Пътя

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 мар 2014, 11:53

Astral City: A Spiritual Journey (2010) с оригинално бразилско заглавие Nosso Lar и българско Наш Дом е филм основан на няколко от книгите на вероятно най-известния бразилски медиум Chico Xavier. Благодарение на отвореното си ментално виждане и чуване той е подържал ежедневна връзка с нематериалните съзнания и е записвал техните послания по така наречения метод на психографиране. Част от тези послания са издадени като книги, чийто брой достига 468. Въпросният филм е основан на няколко от тези книги, съдържащи историята на едно конкретно съзнание – приживе бразилски лекар познат като André Luiz. В описанията на въпросното съзнание за астралните (ментални) светове се откриват интересни паралели с описанията на sum особено в първата книга “Ти си това“. Убеден съм, че филмът ще бъде интересен за всички хора с някакви духовни търсения, не само за тези тръгнали по пътя на Познанието. Можете да видите филма с български субтитри тук.
Има едноименен игрален филм от 2010-а за живота на самия Chico Xavier, който също е доста интересен и показателен. Можете да го видите в две части тук и тук.
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта