Кинематографията е едно от сравнително новите „чудеса” на цивилизацията, позволяващо ни да поднасяме информация, по особено директен и въздействащ начин. Всички знаем, че има филмови образци в изключително широки граници относно жанр, стилистика, тематика и разбира се качество на изпълнение. Бих искал, в тази тема да споделяме за такива филмови образци (независимо от гореизброените характеристики), за които смятаме, че биха били полезни със своето съдържание на нас, търсещите истината за Проявеното и Непроявеното.
Като начало, ще обърна вниманието ви на два сравнително нови и добили относителна популярност в средите на „будните” хора филми наречени “Zeitgeist – Final Edition” и “Zeitgeist – Addendum” (zeitgeist – духът на времето, от немски). Първият от двата филма (Zeitgeist – Final Edition) демонстрира по ярък и недвусмислен начин трите основни инструмента, чрез които се контролира и манипулира обществото (и съвременното, и по-древното) – религия, политика (светска власт) и икономика. Логиката, поднесена ни от авторите на филма и подкрепена с понякога шокиращи кадри, е толкова „желязна” (с може би само едно единствено изключение) и безкомпромисна, че всеки трезво мислещ човек би бил зашеметен от мащабите и цинизма на манипулацията.

Вторият филм (Zeitgeist – Addendum) продължава линията започната от първия, като се концентрира върха два от инструментите за контрол – политика и икономика (и особено върху монетарната система). Има интервюта с хора, бивши активни съучастници на „системата”, които описват начина на функционирането й в големи детайли. За съжаление мнозинството хора нямат и представа (или нехаят)

за мащабите и коварността на „мрежата” оплетена около тях от „силите на злото”, но според мен всеки един от нас – активните участници в този форум – е длъжен да бъде информиран за истината, касаеща материалното ни битие.
Ще се радвам, ако споделите мнението си за въпросните два филма, които можете да си свалите от
http://www.kolibka.com
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.