Други

men
Мнения: 977
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от men » 09 юли 2010, 16:55

Здравейте!
Скоро такъв цинизъм от българи спрямо БЪЛГАРСКИТЕ букви не бях срещал.
http://www.bgnauka.com/index.php?mod=fr ... &pid=10150
Гръцка азбука
Преди 3000 години гърците вече използвали системи на писане. Но всъщност писмата от това време не се задържали дълго в употреба, а сегашната гръцка азбука била въведена едва около 800 г. пр. Хр. Най-старият образец е един надпис върху кана за вино, открита в Атина, за която се смята, че е направена през VIII в. пр. Хр. Знаците, изписани на него, са пряко свързани с днешните гръцки и руски букви.
Това трябва да е писано от български учен , който го е срам да използва израза БЪЛГАРСКИ БУКВИ в горния пасаж . Може би този български учен не знае, че такова понятие като руски букви няма.
Има българска азбука с български букви, дадени от българите на руснаците да се ограмотят.
Ееееех, какви безродници…

Rimisark
Мнения: 92
Регистриран: 13 сеп 2009, 22:21

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от Rimisark » 10 юли 2010, 15:45

Новина от Канал 1 за наши учени - Вчера в новините в 20ч. бе показан репортаж как най - стария открит у нас Човек- живял преди 8 хил. г. , е изваден от мястото където е открит и транспортиран към Враца, където може да бъде видян в местния Музей.
Дали обаче ще се появи още информация - Времето ще покаже...

men
Мнения: 977
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от men » 21 окт 2010, 15:50

Изгледах филма посочен от Baphaa на този адрес:
http://www.youtube.com/watch?v=bEkMl7ps ... r_embedded#
И искам да споделя, че съм възмутен от участието на българските професори във филма. Всеки може да проследи седемте части на филма и да види подмогилните погребения в Корея и намерените в тях артефакти. Кореиските специалисти тръгват да търсят произхода на златения обков на един меч. Стигат до България и до българските учени, обременени от насадени в нашата история чужди постановки.
Никой от нашите учени не си направи труда да анализира символите по обкова на този меч намерен в Корея и да види същите символи присъстващи на множество тракийски артефакти, символи характерни за хилядолетната тракийската култура. Никой не си направи труда да цитира древни автори описващи тракийските походи на изток примерно. Особено жалка и смешна е една професорка от Софийския университет в ІV-та част на филма, която казва – отговор за това кои са /пра/ българите към момента тя не можела да даде. Част от колегите и твърдяли, че българите идват от Монголия и са тюрки, а други колеги твърдяли, че българите са индоевропейци и езика им е индоирански. На този въпрос, кои са българите…отговор нямало!!!??? Завалията тотално е объркана от измишльотините на Златарски и неговите последователи. Госпожо професор Вие получавате заплата да изследвате българската история и да анализирате хилядите артефакти открити в нашата родина и сте длъжна да имате ЯСНА позиция за това, кои са българите. Мисля съзнавате, че Вашите студенти, бъдещите български учени ще бъдат объркани също като Вас. Какво бъдеще чертаете за нас българите, след като не Ви е ясно миналото на българите????????????
Вижте този филм съфорумци и сами си направете изводите.
За мен едни смешници са седнали върху несметни археологичски богатства разкриващи детайлно нашата история, седят си те върху сандъците и козируват на политически обременени постановки в нашата българска история.

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от sum » 21 окт 2010, 21:07

Изгледах седемте серии и мога само да кажа: Ех, тези наши учени…

Мечът е уникален, затова си направих труда да направя няколко снимки от филма на корейците. Нека го видим:
10.jpg
А ето отделните елементи:
11.jpg
Виждате, че на меча ясно се различават три основни елемента. Това са трираменната свастика, двете листа и… спираловидната змия.
Чудно ми е защо българските учени /на филма това са В.Фол и още двама/ въобще не си направиха труда да намерят някакво сходство с елементите от тракийската култура, а направо заявиха на корейските учени, че този меч не може да има връзка с траките, защото е датиран от тях през 4-6 век след Христа. А тогава според В.Фол на Балканите няма траки!? Така че не можело да има връзка между меча от Корея и траките от Балканите, твърди г-жа Фол.
Интересно…
Аз пък виждам въпросните три елемента от меча, че присъстват още от неолита и халколита по нашите земи. Предлагам да видим от книгата на Юлия Боева „Мъдростта на Великата Майка” малко снимки на единия символ:
41.jpg
Ето още три снимки на същия елемент. Глинения съд е на траките етруски, втората снимка е от Вълчитрънското съкровище /1500 г.пр.н.е./, а третата представлява гайтан от женска носия Хасковско /Юлия Боева/:
77.jpg
Така.
Хайде сега да намерим къде има при нас изобразен този елемент от меча:
88.jpg
Р.Ч.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от miroki » 21 окт 2010, 23:44

Пич , не може ли тези неща да се кажат, те изобщо са ги проспали,
Досега се карах в другия форум заради наличието на Траки и след VII век таи след X. Ще кажеш, че чума ги е тръшнала и един не оцелял. Че и там бяха скептични. А има извори затова и съм ги дал и в този форум.
Писна ми вече, от лъжата по грозно няма и не мога да я простя. Обида по-лесно прощавам.

иво

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от иво » 22 окт 2010, 09:35

Пич не се хаби с ония маймуни от БГ форума..защото на тях по им отива името БГ платения форум. Чаткаш ли? ;)] Там модератор е оня монголски глист Глишев :mrgreen: дето под негово име пишат още няколко дръти подмазвачи с титли пред имената си :envy_green: които от години се пънат да защитават на Златарски тюркската теория и да ни втълпяват , че сме тюрки и монголци. Глишевци от години обикалят форуми и сайтове да спамират теми на хора които са се светнали че траките са българи. :idea: Тъй че Миро не се връзвай на номерата на тия дошляци :puke:
Значи траките били някакви безсмъртни на балканите и като взели да мрат в периода 5-3 век преди Христо та взели че измряли. *hihi* *wacko* За това всички могили са от тоя период :g_smqh: След като безсмъртните умряли и ги заровили останалиш тука таме траки *svirkam si* ама и те са опънали търнаците :lol: ко да праиш брато физиология *hihi*

Аз изгледах сериите за меча и се пукнах да се хиля когато корейските учени като разбраха от жената-професор че се сме монголоиди.... :uaaaha: как веднага посетиха едно българско семейство за да видят запазените черти на монголците при нас. :IL Снимаха учените семейството ама пусто като хич не мязаме на тях *no* Горките търсеха 1% монголска черта у нас ама ядец *taz* много разочаровани останаха *hihi* направо ги съжалих

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от sum » 22 окт 2010, 11:49

Значи траките били безсмъртни... *hihi* Хубава теза.

Предлагам да видим къде в тракийското изкуство има оставени следи от елемента „две листенца”. Всъщност правилно е да се каже „клонка с листенца”!
Нека припомня какво е нарисувано на пеласгийски вази в „Пергамон”:
/Снимките съм ги публикувал в темата „Кражбата”/
1.jpg
Виждате, че стрелката сочи към елемента „клонка с листенца”. Обърнете внимание, че тя е изобразена в горната част на съда, което пояснява, че елементът има духовен характер.
Нека сега видим на следващата снимка какво става от клонката:
2.jpg
От клонката става ВЕНЕЦ!!!
Я вижте сега кой носи такъв венец:
3.jpg
Стрелките сочат към царя-жрец, който носи на главата си венец от клонка с листа. Зад него върви съпругата му, която пък е изобразена с птица на дясната ръка. По същия начин е изобразявана Великата богиня Кибела в древността.
Все пак нека видим Майката какъв дар дарява на своя последовател:
4.jpg
Кибела подава венец от клонка с листа!
Втората снимка е от казанлъшката гробница. Виждате владетел с венец, стоящ на трон, а до него е съпругата му. Тя няма венец на главата си.

Все пак, за да сме абсолютно сигурни, че за траките елементът „венец от клонка с листа” е бил широко използван предлагам да видим как траките пеласги са изобразявали своя върховен Бог Дионис. Вазата отново съм я снимал в музея „Пергамон”:
5.jpg
Както виждате траките са изобразявали върховния си Бог с венец от клонка!
При тези факти смешно звучат твърденията на нашите учени, че мечът от Корея няма връзка с траките, нали?..

Остана да разберем за последния елемент /трираменната свастика/ дали има връзка с дедите ни.
Нека си припомним как изглежда на меча:
9.jpg
Р.Ч.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от time » 22 окт 2010, 13:44

Златен венец от клонка с листа е открит и в гобницата "Голямата косматка" в Казанлък.
zlatenvenec.jpg
zlatenvenec.jpg (29.42 KиБ) Видяна 7574 пъти
razkopki_v_mogilata_golyama_kosmatka_namerena_e_unikalna_bronzova_skulptura_na_m_zhka_glava_i_s_krovische_v_neograbena_grobnica_large.jpg
razkopki_v_mogilata_golyama_kosmatka_namerena_e_unikalna_bronzova_skulptura_na_m_zhka_glava_i_s_krovische_v_neograbena_grobnica_large.jpg (66.93 KиБ) Видяна 7569 пъти

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от miroki » 22 окт 2010, 14:49

Ако случайно някой открие e-mail -ла на Корейците им пуснете едно писмо , дори и да не знаете езика Гугъл превежда до някъде , пишете, че е машинен превод естествено преди това.
Сигурен съм, че ще се заинтересуват. Щом нашите не искат.
Последна промяна от miroki на 20 фев 2011, 17:12, променено общо 1 път.

men
Мнения: 977
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от men » 22 окт 2010, 15:05

Един очеваден факт за меча прави силно впечатление. :shock:
При откриването на меча ясно се вижда, че част от емайла и скъпоценните камъни инкрустирани по него липсват, ако са паднали при погребването, археолозите щяха да ги открият. Излиза, че меча е положен до владетеля в състоянието в което е открит/златния обков/от корейските археолози. Изводът поне за мен е че този меч е дълго използван и е много по стар от времето на погребението. Може би мечът е наследствен за погребания владетел и негова семейна ценност, използван от предците на владетеля в множество битки в които част от украсата е унищожена. Може също да се предположи, че погребаният владетел е последният собственик на този меча в тази чужда земя и затова мечът да е положен до него. Подмогилните погребения са характерни за трако-скитите и напълно е възможно определена група от тях да са достигнали до Корейския полуостров в поход на изток.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост