Други

Baphaa
Регистриран: 11 сеп 2010, 07:55

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от Baphaa » 22 окт 2010, 17:15

Аз мисля, че произходът на меча е очевиден. Още повече, че дори и самите корейци го развиха като теза, че вероятно е изработен от наши майстори.

Интересен ми беше ученият от варненския музей, който веднага ги прати в Константинопол, изключвайки други възможности, и за мен беше странно, че корейците не отидоха там да проверят на място.

Във втората част на поредицата се говори за Уйгурските земи, и по-специално за пещера с изображения, на едно от които има нарисувана кама много подобна на тази. От кога са датирани тези изображения не мога да кажа, но помня, че в темата за Баал Съм беше поместеил карта на древната цивилизация на Уйгурите. Може би тук има връзка, въпреки, че според Уикипедия днес в уйгурската област живеят хора от тюркски произход и не става ясно дали те имат нещо общо с древната цивилизация.

И най-силно впечатление ми направи това, че корейците говореха за империя на име СИЛА, но нямам време да проверя тя всъщност корейска ли е била или не? Освен това, не разбрах и графиката във филма, коята беше показана във връзка с генетичните изследвания на двамата погребани, ако някой е "вдянал" моля да обясни :!:
Прикачени файлове
.bmp
.bmp (655.93 KиБ) Видяна 7740 пъти
.bmp
.bmp (676.9 KиБ) Видяна 7740 пъти

sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Непрочетено мнение от sum » 22 окт 2010, 23:48

Time, нещата със златните венци са много интересни. Знаеш, че по нашите земи има няколко открити в тракийски гробници.
Ето няколко златни венеца:
1.jpg
Първият венец е на траките скити. Вторият е на траките гети. Третият и четвъртият са на траките етруски. Петият венец е от колекцията на В.Божков, а шестият е на траките одриси.
Така.
Направи ми впечатление, че листата на първите четири златни венци са много и създават впечатление за обемност. Но вижте, че последните два са направени в стил „клонка с листа”. Тоест искам да подчертая, че според мен при траките има някаква подредба, когато става въпрос за венци.
Зачудих се дали и двата вида венци подчертават божественост при човека или става въпрос за различни стилове през епохите?..
Зарових се да търся в моите снимки някакво решение на проблема… и вижте какво открих. Снимката отново съм я правил в музея „Пергамон”.
2.jpg
Това са траките пеласги. Обърнете внимание, че и тримата носят венци на главите си, но човекът в средата носи венец от… клонка с листа!! Ето ви я йерархията при венците… Пазачите с косите в ръце нямат привилегията да носят венец от клонка, но жрецът в средата има. Вижте какво пазят - кристал!

Мисля, че по тази логика вече можем да изкажем становището, че мечът от Корея не е на някой обикновен човек, а е на древен цар-жрец!
Р.Ч.

иво

Непрочетено мнение от иво » 23 окт 2010, 13:35

УАУ.....това е ново и звучи логично. Дионис е с клонка..жреца на снимката е с клонка......също има монети с римски императори с клонка на главата :arrow:
1.jpg

sum

Непрочетено мнение от sum » 23 окт 2010, 19:54

Иво, това означава, че има някаква приемственост през различните епохи, нали?
При император случаен символ няма! Но все пак елементът /венец от клонка/ трябва отнякъде да е дошъл… Видяхме откъде – това е Дионис, върховният Бог на траките.
Така.
Сега предлагам да видим друго интересно. Във филма корейците показаха едно сравнение между трираменната свастика от меча с конска амуниция от Варненския музей:
3.jpg
Нарочно подчертах с белия цвят фигурата, която се получава при меча. Нашите учени не са обърнали внимание, но все пак да кажа, че този елемент е широко известен от древноста при нас като пафти. Пафтите се носят само от жени. Защо ли?..
Ето малко мои снимки на пафти от Велинградския музей:
5.jpg
Виждате, че елементът е един и същ.
Р.Ч.

sum

Непрочетено мнение от sum » 24 окт 2010, 12:55

А сега за свастиките.
Не съм чел някой изследовател да е правил проучване относно въпроса „от кога трираменните свастики са познати на Балканите?”.
За четирираменната свастика е ясно, че е позната през неолита и халколита по нашите земи, но за трираменните не знам, защото не съм чел нищо за тях, а и не съм ги срещал по глинени съдове. Но пък за сметка на това имам заснети свастики на монети. Вижте ги:
/снимките са с лошо качество, защото са от видеоматериал/
1.jpg
Монетите бяха изложени в музея „Пергамон” /без последната/. Смешното за мен е, че за тях пишеше, че са от „класически гръцки период 5-4 в.пр.Хр.”. Само дето на таблото не пишеше на кое точно място са намерени, за да разберем там гърци ли са живели или траките пеласги… а може би са намерени на територията на бригите или на едоните, или на одрисите?
Както и да е…
Направи ми впечатление, че на таблата с монетите трираменни свастики след 3 в.пр.Хр. нямаше. Явно през римския период образът на свастиките по монетите изведнъж изчезва…
Това ми даде основание да предположа, че мечът от Корея е правен по нашите земи в периода 5-3 в.пр.Хр., а това автоматично го прави по-стар с 1000 г. от датирането на корейците!!

Но учените имат друг по-голям проблем. И този проблем се крие в един елемент, присъстващ на меча. Нека го видим:
2.jpg
Предполагам се сещате какво точно визира посоченият със стрелки мотив?..
Р.Ч.

иво

Непрочетено мнение от иво » 24 окт 2010, 20:43

Аааааа...... аз се сещам какво означава знака :idea: ама за Фол’ката не съм сигурен дали ще се сети.. няма да се изненадам ако се изцепи че това е емблемата на Мазда *hihi*

Jonathan
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Непрочетено мнение от Jonathan » 24 окт 2010, 21:33

Така като ги гледам , това са си бичи рога отвсякъде.. поне на това ми напомнят на мен :)

miroki
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Непрочетено мнение от miroki » 24 окт 2010, 22:44

Остава някой да каже какво търсят на женските пафти. То и на чайки приличат де между другото :)
И всичките са точно ориентирани напречно на най-широката част.

Veni1961
Регистриран: 25 окт 2010, 09:01

Непрочетено мнение от Veni1961 » 25 окт 2010, 09:09

Здравейте,
Дойдох по покана на един от вас ::yes:: и се радвам, че сте успели да изгледате филма на Корейската телевизия. Писах на момчето, което качва тези неща и ако имам отговор от него :hacker: ще ви уведомля... Тук намерих и ще нещо пак от него
http://www.youtube.com/watch?v=RR3J0iyZ ... re=related

miroki
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Непрочетено мнение от miroki » 25 окт 2010, 10:03

Това не ми изглежда на сериозно.
звучи като някой позитив.
Филма беше страхотен, но това даже не се знае кой го е правил. нямам предвид публикувал.

Отговори