проф. Валерия Фол

men
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от men » 18 мар 2011, 12:06

Най смелата датировка на долмените в България е от проф.Д.Агре и това е 8-9 век пр.н.е!
Най смелата датировка от нашите учени на Тракийските храмове наречени от тях "гробници" е 5 век пр.н.!
Датирането на старини от нашите учени е политически обременено, нямам друго обяснение! ::down::

sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Непрочетено мнение от sum » 18 мар 2011, 16:04

Само за справка – неолитната епоха е от 7000 до 5000 г.пр.н.е.. Халколита от своя страна се разделя на ранен и късен и датира времето от 5000 до 4000 г.пр.н.е..
А от 4000-3000 г. пр.н.е. е т.нар. Каменно-медна епоха, наричана още енеолит!
Така че колегата хубаво е написал за "гробницата" в Ирландия, че е от неолитна епоха, но явно в бързината е показал хилядолетията, характерни за енеолита.
Иначе снимките са чудесни!
Р.Ч.

ntsk

Непрочетено мнение от ntsk » 19 мар 2011, 11:15

Въпросният "крилат слънчев диск" от "гробницата" в Ирландия на мен ми напомня малко на едно слънчево изображение от Магурата /наподобяващо лице с две уши/.
Sum написа: "Обърнете внимание, че Слънцето е нарисувано като човешко лице с две "уши". Двете "уши" всъщност играят ролята на други портали. Както човешката глава има две уши така и Слънцето има два портала."

Ето какво имам предвид:
magura_1.JPG
А това е линк към темата за пещерата Магура, където може да се прочете изключително интересното обяснение на sum относно изображението на Слънцето с двете "уши" отстрани: http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 8&start=20

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Непрочетено мнение от Честит Българин » 19 мар 2011, 11:45

Зравей,ntsk,

Поразяващо точно!
Имам чувството, че винаги ми е било " на върха на езика", но малко не ми е достигало - може би смелост- да си го помисля!!!
Ами - ДА!!!!
Крилатите дискове се изобразяват винаги горе в изображенията, каквито и да са. Или на гърдите или в смисъл най-отпред.
Крилатите дискове имат различен, но винаги подсказващ външен вид и това изображение от Ирландия иска малко напън за да го видя като крилат диск, но вече съм сигурен, че е точно това!
Аналогията с посочения в Магурата рисунък е страхотна!!!
Това е откритие за разчитането на значението на символите ще ни помогне в бъдеще! Сигурен съм!
Слънцето-портал с двата му входа оттам насам!
Страхотно!!!
:[)]I:, ntsk, :[)]I:

Успех!

Честит Българин

men

Непрочетено мнение от men » 19 мар 2011, 13:04

Ето Крилатия слънчев диск от Тополовград:
Прикачени файлове
DSC03859.JPG

men

Непрочетено мнение от men » 25 мар 2011, 11:38

Попаднах на уникална снимка от мястото на откриване на крилатия слънчев диск на Палеокастро край Тополовград!
Виждате ли нещо уникално :idea: което и аз виждам на снимката, а сега ... вече го няма на същия този крилат диск на снимката в по предния пост по горе.
:IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL :IL
Прикачени файлове
krilat_Disk_5.jpg

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Непрочетено мнение от Честит Българин » 25 мар 2011, 12:05

Здравей, МЕН,

Виждам,виждам! *no*
Виждам надписи. Буква А , долу три букви I , и други...
Но си задавам въпрос - това същият крилат диск ли е?
Може би, аз да не довиждам??? ::thinking::
Не са ли пробутали някакво менте на цветното фото?????
Тия археолози - измамници, дето се навъдиха напоследък, ме карат да се зачудвам преди да ахна!
Или, както казва за тях напоследък /и той ли е от тях - не знам / Божи Дар Димитров - цитат: "Шибан народ!" ::down::

Успех!

Честит Българин

men

Непрочетено мнение от men » 25 мар 2011, 13:10

Крилатия диск е намерен на Палеокастро само с едно крило, другото е отчупено и ще го търсят сега.
На цветната снимка лявото крило е компютърно "прикачен" огледален образ на оригиналното дясно крило за добиване на представа за общия изглед на Крилатия слънчев диск.
Значи и ти виждаш надпис, защото аз не вярвах на очите си ....... :cry:

miroki
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Непрочетено мнение от miroki » 25 мар 2011, 14:43

До сега се чудих къде му е другото крило и си мислех, че не е разкопано още на снимката, а то го нямало. :)
А на цветната снимка се вижда една чупка на вътрешното очертание на върха на крилото на долу. А тука не се вижда добре.
А буквата А се вижда добре. Или Л с няколко точки, (като А) и отдолу цифри, като "97:9". И кой знае още какво. Има едно уширение (удебеление, като завито нещо на крилото) на края на крилото, което на цветния не си спомням да има, но ще гледам след малко и него.
::up::
пп. Но първо видях една лъвска глава, отстрани на диска към крилото. На цветната снимка самият диск, е един, няма следи от сглобяване, и линията не е симетрична, но крилото е копие на дясното. И липсва буквата естествено.
пп2. Предполагам, че диска стои скрит някъде, а това е копие. Има малка разлика в дебелината на крилото от вътрешното очертание до външният край, а иначе самото крило е доста сходно. Или е копие-така по-лесно се обяснява кръглият диск без напасване), или са ошлайфали всичко, но не знам как са добавили 2-рото крило. А като чета кой го е намерил...................................................................
:IL

sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Непрочетено мнение от sum » 26 мар 2011, 13:56

Браво, men! :applause: ::yes::
На снимката ясно се вижда, че кръглата част на слънчевия диск не е цяла, а половина и точно на нея има издълбан квадрат с буквата „А”, както и други символи.
Но на снимката, представена от Валерия Фол НЯМА никакъв квадрат и никакви символи. ЗАЩО? Къде изчезна изведнъж „А”-то?
33.jpg
Изводът:
1. Крилатия слънчев диск е намерен до Тополовград от Ал.Фол. От немската публикация става
ясно, че в средата е имало квадрат с буквата „А” и други символи.
2. Някой човек съзнателно е положил труд и усилия да фалшифицира артефакта.
3. Крилатият слънчев диск винаги е бил на съхранение в археологическия музей в София.
4. Достъп до артефакта имат само археолозите.
Р.Ч.

Отговори