проф. Валерия Фол
Re: Ееех...тези наши "учени"!!!
Госпожа професорката Фол е объркала словореда!
Става дума за влияние на Тракия в Египет и Микенска Елада!!!
А на корейците г-жата трябва да се извини, че ги избудалка. Хората биха толкова път, а тя се прави гръмната, не знаела за такива символи в Тракия ...
За г-жа Фол траките са крадци ... НЕ г-жа Фол вие и компания сте крадци на Българската история и солташаци на гърците и противниците на България!
Става дума за влияние на Тракия в Египет и Микенска Елада!!!
А на корейците г-жата трябва да се извини, че ги избудалка. Хората биха толкова път, а тя се прави гръмната, не знаела за такива символи в Тракия ...
За г-жа Фол траките са крадци ... НЕ г-жа Фол вие и компания сте крадци на Българската история и солташаци на гърците и противниците на България!
Те нещата отиват към ....... 

Ами да ходи да се гърми на кабата.......аман от глупостите й.
Ако такъв резил се случи в Корея, Китай или Япония сигурно хванатия в издънка учен веднага ще си направи сепуко...... Ама тук вместо сепуко си правят секуро.. тъй де местят си го в другия крачол и си
На мен нещо издълбаното на стелата хич не ми се връзва с обяснението от прАфесорката. А и мъжа е гологлав и не виждам корона с пера на главата..както обясни Фол’ката.
Пак като не каза във филма че това е индианеца Винету който станал сабалян да поздравява слънцето........

На мен нещо издълбаното на стелата хич не ми се връзва с обяснението от прАфесорката. А и мъжа е гологлав и не виждам корона с пера на главата..както обясни Фол’ката.

Увеличих човека. И аз не виждам пера или нещо такова на главата му. Има само някакъв правоъгълник зад главата.
И аз не виждам корона с пера.
Нека да поясня, че датировката на стелата от Разлог е около II хил. пр. Хр.. Според мен това не може да бъде вярно, защото на плочата е изобразен неолитният символ /S/ на Великата Майка. След като Владо увеличи човека стана ясно, че има изобразен и един правоъгълник…
Смея да твърдя, че този елемент също спада към групата на неолитните знаци… /ще отворя нова тема в „Неолитните храмове” и ще ви покажа на кои места го има изобразен/.
Сега на друго важно да обърна внимание.
Според проф.В.Фол мъжът „приветства слънцебога, който се намира в ладията”.
Според мен това не е така, защото мъжът с вдигнатата си ръка поздравява Силата /Великата Майка/, която „идва” през Слънцето. Т.е. изобразеното на стелата не е ладия и нямаме никакъв слънцебог…
Защо твърдя, че това не е ладия и образът в нея не е на слънцебог?
Ами защото в музея „Кабиле” има запазена каменна плоча, на която ясно се вижда Великата Майка /Кибела/, която в лявата си ръка държи абсолютно същите елементи. Странното е, че „ладията” е обърната с дъното нагоре, а слънцето е извън нея. Сигурен съм, че, когато наши учени тълкуват древни артефакти /от нашите земи/, са много повлияни от египетските и гръцките митологии, и за това грешно ги разчитат.
Стелата от Разлог, изображението на скалата до с.Ночево, както и каменната плоча от „Кабиле”, доказват, че за предците ни Силата /Великата Майка/ идва на земята през Слънцето.
Това е цялата работа.
Знаете също, че от години обяснявам точно това… Така че, за да се разберат правилно неолитните артефакти от нашите земи човек трябва да има друго знание, което няма аналог при другите култури.
Да се върнем към стелата от Разлог и другото изображение от горната снимка.
Как мислите можем ли да разберем какво точно означават елементите правилна и обърната „ладия”?
Нека да поясня, че датировката на стелата от Разлог е около II хил. пр. Хр.. Според мен това не може да бъде вярно, защото на плочата е изобразен неолитният символ /S/ на Великата Майка. След като Владо увеличи човека стана ясно, че има изобразен и един правоъгълник…
Смея да твърдя, че този елемент също спада към групата на неолитните знаци… /ще отворя нова тема в „Неолитните храмове” и ще ви покажа на кои места го има изобразен/.
Сега на друго важно да обърна внимание.
Според проф.В.Фол мъжът „приветства слънцебога, който се намира в ладията”.
Според мен това не е така, защото мъжът с вдигнатата си ръка поздравява Силата /Великата Майка/, която „идва” през Слънцето. Т.е. изобразеното на стелата не е ладия и нямаме никакъв слънцебог…
Защо твърдя, че това не е ладия и образът в нея не е на слънцебог?
Ами защото в музея „Кабиле” има запазена каменна плоча, на която ясно се вижда Великата Майка /Кибела/, която в лявата си ръка държи абсолютно същите елементи. Странното е, че „ладията” е обърната с дъното нагоре, а слънцето е извън нея. Сигурен съм, че, когато наши учени тълкуват древни артефакти /от нашите земи/, са много повлияни от египетските и гръцките митологии, и за това грешно ги разчитат.
Стелата от Разлог, изображението на скалата до с.Ночево, както и каменната плоча от „Кабиле”, доказват, че за предците ни Силата /Великата Майка/ идва на земята през Слънцето.
Това е цялата работа.
Знаете също, че от години обяснявам точно това… Така че, за да се разберат правилно неолитните артефакти от нашите земи човек трябва да има друго знание, което няма аналог при другите култури.
Да се върнем към стелата от Разлог и другото изображение от горната снимка.
Как мислите можем ли да разберем какво точно означават елементите правилна и обърната „ладия”?
Р.Ч.
Възможно е да е като полукръговете, извън полукръга или в него.
Нещо като извън и вътре в крешака.
Нещо като извън и вътре в крешака.
Верно...... По скалите има много такива издълбани фигури полукръг с точка.. или полукръг и в него кръг. А при финикийците и картагенците до Великата майка винаги има такъв символ
във форума има много такива снимки 

Точно така!
За мен въпросната ладия всъщност е неолитния символ "полукръг". Обяснявал съм значението на знака в темата „Каменните полукръгове”:
viewtopic.php?f=34&t=298
Ето малко изображения на Великата Майка и съпруга на Бал /Танит/, на които снимки ясно се виждат въпросните ладии - правилни и обърнати. Така.
Във връзка със стелата от Разлог ще ви покажа друго интересно.
В „Пергамон” съм снимал един уникален релеф. Мисля, че чрез него много лесно ще разберем какво точно означават полукръгове /ладиите/. Разгледайте го добре: Германските учени са датирали релефа 1275 г.пр.Хр., хетска култура. Както знаете, територията на хетите е била в Анатолия /дн.Турция/. За тях Херодот твърди, че са „дошли от север”. А на север се намират… Балканите.
Държа да обърна внимание, че датирането на релефа е голяма стъкмистика, защото ясно се вижда неолитното изображение на Великата Майка с издължения врат /черната стрелка/. С кръга съм заградил друг неолитен символ – двата триъгълника. Много съм писал и обяснявал за този символ, че всъщност това е идеограма за Бал и КиБал /Кибела/. Знакът го срещаме по нашите земи предимно на керамични съдове, но го има издълбан и в храма Свещари. Да не забравяме, че Бал и Кибела са изобразени и вградени в каменната стена на „Демир баба теке” и прочее:
viewtopic.php?f=30&t=326&start=50
viewtopic.php?f=30&t=326&start=80
А сега нека разгледаме малко по подробно хетското знание за боговете. Хайде… направете опит да разчетете какво означават фигурите от релефа.
За мен въпросната ладия всъщност е неолитния символ "полукръг". Обяснявал съм значението на знака в темата „Каменните полукръгове”:
viewtopic.php?f=34&t=298
Ето малко изображения на Великата Майка и съпруга на Бал /Танит/, на които снимки ясно се виждат въпросните ладии - правилни и обърнати. Така.
Във връзка със стелата от Разлог ще ви покажа друго интересно.
В „Пергамон” съм снимал един уникален релеф. Мисля, че чрез него много лесно ще разберем какво точно означават полукръгове /ладиите/. Разгледайте го добре: Германските учени са датирали релефа 1275 г.пр.Хр., хетска култура. Както знаете, територията на хетите е била в Анатолия /дн.Турция/. За тях Херодот твърди, че са „дошли от север”. А на север се намират… Балканите.
Държа да обърна внимание, че датирането на релефа е голяма стъкмистика, защото ясно се вижда неолитното изображение на Великата Майка с издължения врат /черната стрелка/. С кръга съм заградил друг неолитен символ – двата триъгълника. Много съм писал и обяснявал за този символ, че всъщност това е идеограма за Бал и КиБал /Кибела/. Знакът го срещаме по нашите земи предимно на керамични съдове, но го има издълбан и в храма Свещари. Да не забравяме, че Бал и Кибела са изобразени и вградени в каменната стена на „Демир баба теке” и прочее:
viewtopic.php?f=30&t=326&start=50
viewtopic.php?f=30&t=326&start=80
А сега нека разгледаме малко по подробно хетското знание за боговете. Хайде… направете опит да разчетете какво означават фигурите от релефа.
Р.Ч.

Само че има проблем..... не знам до Разлог някога да е стигало Черно море.

Мисля че професорката Фол има голям проблем с датировките и влиянията!
На този линк е показа една неолитна "гробница" в Ирландия по стара от Египетските пирамиди с 500 години!
http://andrei.blog.bg/turizam/2010/05/2 ... iia.550075
Ето един цитат:
Защото нашия Крилат слънчев диск от Тополовград според професорката Фол е направен от египтяните по път към битката със скитите на север ...
На този линк е показа една неолитна "гробница" в Ирландия по стара от Египетските пирамиди с 500 години!
http://andrei.blog.bg/turizam/2010/05/2 ... iia.550075
Ето един цитат:
На фотосите може да се види и Крилат слънчев диск изобразен на камък ... и според нашата професорка Фол този символ ще да е занесен в Ирландия от египтяните на път при покоряването на Гренландия или Северния ледовит океан.........Нюгрейндж е праисторически паметник гробница , намира сe на около 50 км. от Дъблин в Източната част на Ирландия , била построена между 3100 и 2900 пр.н.е. през неолитния период . Тя е на около 5000 години , което означава , че е с 500 годии по-стара от Голямата пирамида в Египед и с около 1000 години по-стара от Стоунхендж. Построена е във формата на бъбрек, и е с площ от над един декар, заобиколена от 97 бордюра, някои от които богато украсени Деветнадесет метра дълъг коридор води до кръстовидна камера с размери приблизително 5х6 метра. Цялата гробница построена от каменни блокове без свързващ разтвор и е под грамаден насип с диаметър около 100 м, опасан с укрепваща стена .Забележителното е , че само в най-късия ден на годината 21 декемри- зимното слънцестоене , по време на изгрева, слънчев лъч прониква от горния отвор над входа по дължината на целия коридор и достига камерата в дъното му. Явлението продължава само 17 минути.
Навсякъде отвън и отвътре камъните са украсени с орнаменти от тройна спирала , чието значение не е установено точно и до днес …![]()
![]()

Защото нашия Крилат слънчев диск от Тополовград според професорката Фол е направен от египтяните по път към битката със скитите на север ...