проф. Валерия Фол

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Ееех...тези наши "учени"!!!

Непрочетено мнение от Честит Българин » 29 мар 2011, 18:01

Здравей, SUM,

Така си и мислих!

Хайде да цитирам отново Божидар Димитров за археолозите, негови колеги: " Шибан народ"!
Крилата фраза за крилатата Вал. Фол.

Успех!

Честит Българин

иво

Непрочетено мнение от иво » 29 мар 2011, 18:22

*wacko* :w00t: Опа... Опаа...... Опаааааа :facepalm: тоя път прафесор Фол е хваната в дръта дългоопаша лъжа.

Equilibrium я качи на стената на група „Българи” сравнителната снимка на двата диска и обяснението на SUM към него. Аз нямам регисрация във фейсбук........ Нали там е писала Фол’ката че била свидетел като намерили крилатия диск и оная глупост за боята.. Ха сега да я видим к’во ще каже като види сравнението. :D

time
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Непрочетено мнение от time » 29 мар 2011, 18:35

На оригиналния диск, в средната част от горе има триъгълник, който на снимката на В. Фол липсва.
Триъгълника е издаден нагоре и изпъкнал напред, и е съществена част от композицията.

Копие... копие, ама поне да се бяха постарали повече.

miroki
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Непрочетено мнение от miroki » 29 мар 2011, 19:59

Да, така си и мислех. Тази червената линия номер 1, е това което ме замисли още от самото начало.
А сега добре се виждат и останалите.
Триъгълник на диска има и на двата, но са обратно завъртени :)
на фалшивия върха е надолу.
Това си е измама, за това има и наказателни последствия.

men
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Непрочетено мнение от men » 30 мар 2011, 10:34

И на мен много новичък ми се струва този крилат диск в музея, но сигурно като са го пренасяли се е поочукал тук таме, после са го реставрирали и затова е сега така беличък и чистичък. Не трябва да се изключва възможността да е имало два крилати диска, при десетките изсечени в скалата кръгове е напълно възможно.
Но най очевадното за мен е че скалите на Палеокастро не са така бели т.е. скалата там е с друга структура.
Остава възможността "египтяните" да са го носели със себе си от Египет в нещо като подвижен "параклис" и после като са си тръгвали са го зарязали на Палеокастро или са го подарили на живеещите там аборигени.
Египетска му работа!
:IP

sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: проф. Валерия Фол

Непрочетено мнение от sum » 19 яну 2014, 11:05

Едно бих казал прилично интервю на проф.В.Фол, в което за съжаление нашата родна професорка, на която ние всичките й плащаме заплатата отново тръби с гръм и трясък, че траките били моля ви се изчезнали. :D

http://pressadaily.bg/publication/201-П ... хаберието/

Само обърнете внимание на първия въпрос на журналиста от „Преса” Наделина Анева:
„Професор Фол, днес траки няма, нали?”
Да, няма, в главите на нашите родни учени. Обаче фактите от изворите ГИБИ и ЛИБИ друго ни казват, г-жо Анева. Добре е първо да се запознаете с тях, преди да задавате стъкмени и не дотам уместни въпроси.
А отговорът на професорката е умопомрачаващ:
„Преди много, много години проф. Димитър Ангелов формулира, че българският народ се е формирал от траки, славяни и прабългари.”
Колкото и да ми е мъчно етнос славяни няма. Терминът е измислен едва през 16 век, г-жо Фол. Същото важи и за термина „прабългари”. Няма „пра”… И да ви запитам защо няма прагърци?

„Сега едва ли има живи траки, които да се разхождат по улиците на София. Но така или иначе ние носим много от тях в културно отношение. Вероятно и като гени, но това ще кажат генетиците.”
Ами те още преди няколко години ви го казаха, г-жо Фол. Да ви припомня все пак вашия колега проф.Иво Кременски какво откри, че ВСЕКИ ПЕТИ БЪЛГАРИН Е С ГЕН НА 7800 ГОДИНИ, ген, който се предава само от баща на син!!!
Този генетичен маркер се казва ЕМ78-алфа. Запомнете го и моля ви се повече не говорете лъжи за траките.

Все пак нека ви покажа един извор от 11 век, за да видите точно каква е връзката между траки и българи, г-жо Фол. Фулко, френски свещеник, при описанието на първи кръстоносен поход 1096 г. ясно е написал:
„Hinc iter aggressi per fines Vulgariorum, quos vocitant Thracas, ut habent monumenta priorum“.
„Оттук те поели път през земите на българите, които назовават траки според предишните паметници“.

И още от Касиодор (VI век, римски историк), който пише: „Българите са стар мизийски или илирийски народ“. Тоест траки.

Разбирате ли, г-жо Фол. Народът е един. Просто през различните епохи са му давали различни имена. Тоест имаме промяна на името на народа. Така че на Балканите няма никакво изчезване на траки, г-жо Фол. Да, във вашите умове траките може и да са изчезнали, но реално те не са изчезнали. :)

И още твърдите: „Тоест не са имали етносамосъзнание”
Е как траките да са нямали етносъзнание след като имаме черно на бяло Одриско царство, което е просъществувало близо 800 години. Същото е за гетите и за бесите и така нататък. Срамота е български учен от вашия ранга да пише такива нелепици.
Р.Ч.

miroki
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: проф. Валерия Фол

Непрочетено мнение от miroki » 19 яну 2014, 19:51

Всъщност има много сведения, че траките не са изчезнали.
А това за Касиодор, къде го гледа, че аз не го намирам.

Отговори