Еееее, тези триъгълници са вече черешката …
Явно при откриването на този древен храм в Оструша на много НАучени глави им се е замътил още повече ума. Търсих доста по интернет нещо повече написано от учените за храма в Оструша и не намерих само кратки общи приказки, моля ако на някой му попадне научна публикация от екипа открил храма да я качи тук.
Начертаните триъгълници на гърба на храма определено не са детска игра!
Хората са ползвали определени символи в конкретните исторически епохи, артефакти и то датирани колкото искате.
За мен храма в Оструша определено не е строен в 5-3 век пр.н.е. тогава той може да е изрисуван, може да е ползван според религиозните вярвания по това време, но не е строен тогава. С просто око се вижда, че храма е открит полуразрушен, като това разрушаване е станало мноооого преди неговото затрупване, защото съборените по- малките камъни от градежа ги няма. Оцелял е само монолитния 60 тонен блок с разрушени архитектурни елементи и в това „амортизирано” състояние храма е предвидливо затрупан със земен насип може би около 5-3 век пр.н.е.
Любопитен съм да знам, на колко места в света има подобни монолитни каменни храмове от по 60 тона построени на десетки километри от каменната кариера?