Здравейте, въпреки че това което показах последния път не се одобри от някои съфорумнци, съм на мнение че това тълкуване е прекалено важно за да остане в забвение.Защото от само себе си се решават някои други проблеми свързани с изображението.
За тези които не са видяли последния ми пост, поради краткия му живот (беше изтрит по желание на съфирумец и мое съгласие) ще опиша идеята. Слагам го в оффтопик за да не се натрапва на тези които не го одобряват.
Първо искам да привлеча вниманието ви към цвета на земята в следните две снимки:
И по двете съм описал по-рано в същата тема какво виждам в тях, мнението не ми се е променило.
Когато размишлявах по змията, се замислих защо е със същия цвят като земята?! Помислих че това е малко парче от земята което се е показало.От близо обаче си личи че линиите са гладки и преценени, вижда се ясно и подутинка където трябва да има оченце, муцуната е заоблена.
До тук имаме само че цвета на змията е на земя.
---------
Второто нещо което, направих си труда да потърся змия с този цвят, оказа се че няма такава отровна змия. След като няма нищо толкова специално в една змия, логично змията да е само символ за нещо.
От години Румен обяснява как индийските учения в основата си са взаимствани от по-древни които са били по нашите територии.
Предполагам всички първо ще се сетят за Змийската сила Кундалини. И аз първо за нея се сетих.
Добре какво знаем за нея, вероятно вие ще знаете повече и ще сте по точни в определенията си.Това което аз се сещам е че тя се намира в първата чакра.
Ето откъс от :Ти си това 1”:
Чакра /муладхара/ - казват, че местоположението и е в опашатата кост на човек. Муладхара има 4 листенца, всяко от което има определен звуков символ. ….-----…. Чакрата я свързват с елемента земя, затова е изобразена със слон стъпил върху земята. Именно в нея се намира енергията Кундалини навита на пръстени, която е в латентно състояние.
Така, какво имаме до тук, на изображението е изобразена змия, от другите картинки виждаме че цвета и е като цвета на земята.
От индийските учения имаме че змийската сила Кундалини е в латентно състояние в първата чакра, която я свързват с елемента земя.
Ами най-логичното обяснение за змията, е това че тя представлява символ на елемента ЗЕМЯ
Когато изникна тази идея в мен, се попитах, къде са останалите елементи ВОДА ОГЪН ВЪЗДУХ ЕТЕР.Ами те всички са там ето вижте, оригинала няма да го слагам вече достатъчно е слаган в темата:
ЗЕМЯ-изобразена е със змия, в цвят като земята от другите изображения.Има четири завоя колкото са листенцата на 1-ва чакра.
--------
ВОДА-изобразена е в тъмно синьо, има две кръгчета в нея, аз ги възприемам като мехурчета. Отдясно се виждат вълнички.
Тук има един логичен въпрос на който ще отговоря по надолу в поста:Защо вълничките не са отгоре. Има шест вълнички колкото са листенцата на 2-ра чакра
--------
ОГЪН-изобразен е с тъмно жълт цвят, тази фигура на нищо не ми мязаше преди.Може би на грива на лъв, но не се различаваха никакви форми.Може би защото е форма на огън…
При това изображение също има един логичен въпрос на който ще се опитам да отговоря, но едва ли успешно.Тук ще трябва Румен да се намеси: Какво означава това което излиза от огъня (кръг в кръг). Предполгам ако всеки сам за себе си тръгне да брои лъчите на огъня може и да стигне до 10

--------
ВЪЗДУХ-изобразен е като светло синьо облачесто петно.Има и разсейки на нивото на сърцето на жената, на това ниво се намира и 4-тата чакра.
--------
ЕТЕР-изобразен е като жълта линя. Предполагам че това е лъч светлина. На изображението се вижда че лъча се пречупва от нещо, мисля че това е ръката на жената.Тук също има логичен въпрос, защо се пречупва, и защо жената контактува само с този елемент!?
--------
Защо вълничките не са отгоре?
Така лично аз съм обеден че тези елементи от картината отговарят на елементите ЗЕМЯ,ВОДА,ОГЪН,ВЪЗДУХ,ЕТЕР
Виждаме обаче че първите три са много близко един до друг. Тук ще сложа предположението което решава и този проблем. Всъщност елементите представляват и означение за чакрите, т.е. Тези три елемента ЗЕМЯ,ВОДА,ОГЪН представляват етапа в който медитиращия е слял Кундалини и първите 3 чакри.
Ето снима за да покажа че трите са с едно начало:

- VODA.JPG (12.51 KиБ) Видяна 5312 пъти
Мехурчетата вървят едно над друго както е нормално да вървят, вълните също вървят по повърхността, а дъното един вид „гравитационния център” е точката на сливане на трите елемента. От тази точка излиза и змията.От същата точка може да приемем че излиза и огъня и елемента в огъня кръг в кръг.
Защо лъча се пречупва, и защо жената контактува само с този елемент?

- SVETLINA.JPG (18.91 KиБ) Видяна 5318 пъти
Тук ще вместя откъси от „Ти си това 1” защото мисля че са свързани пряко със смисъла заложен в изображението.
Тези хора, които медитират върху великата богиня в първите две чакри, са подбудени от светски желания и не достигат по-далеч. Тези, които я почитат в манипура /3-та чакра/, достигат едва до вратата на духовното й битие. Учениците, които медитират върху божествената й същност в анахата чакра /4-та чакра/, достигат до нейните владения, а тези които го правят в аджна /6-та чакра/, достигат блаженство равно на нейното. Най-висшия тип практика е медитирането върху божествената й същност в “хилядолетния лотос” /7-ма чакра/
5 Чакра /вишудха/ - тази чакра отговаря на елемента етер. Зародишният звук е Хам. Местоположението и е в шийните прешлени на човек. До тук са изобразени всичките 5 елемента, от най-грубия /земя/, до най-финия /този на етера/. Чакрите след етера има съвсем друг информационен поток и се наричат висши, а тези които изброих са нисши.
Това което създава материалните светове е творческата енергия на Майа–Шакти, благодарение на нея, всичко е оформено и познато в света. На Земята, тази сила е позната като великата богиня майка. Има много имена – Кибела, Артемида, Парвати, Шакти, Сарасвати т.н.
Това мисля че е ключа това че жената контактува единствено с лъча.
И затова защо от огъня тоест при сливането и с третата чакра, излиза елемента кръг в кръг.
Ето и как елемента два триъгълника е изобразен по по-кравив начин.

- KIBAL.JPG (11.71 KиБ) Видяна 5316 пъти
Разбирам, че ако това е истина, това е пряко доказателство за думите на Румен.
Много от вас даже не биха допуснали че може да има толкова пряко свидетелство, за това и не търсеха подобна следа ...
Поздрави на всички, успех и както обещах повече няма да се меся в темата