Очите на Бога

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Очите на Бога

Непрочетено мнение от sum » 25 апр 2017, 10:45

„Очите на Бога“
Това е термин, който създадох преди повече от 10 години.
Няма да ви занимавам с историята на обекта, но искам да знаете къде и кога да медитирате ако отидете в пещера „Проходна“.
Точно срещу „Очите на Бога“ има каменна седалка, на която се сяда когато Слънцето „гледа“ през Окото… Това действие се прави между пролетното равноденствие и лятното слънцестоене.
Вижте на снимките как Слънцето „гледа“ през лявото око и обърнете внимание къде се сяда за медитации в светлото Око на Бога.
DSC01153.JPG
DSC01164.JPG
DSC01151.JPG
DSC01155.JPG
Р.Ч.

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Очите на Бога

Непрочетено мнение от Честит Българин » 26 апр 2017, 19:35

Balki Bullgar Сутрин до 12 ?

Румен Чорбаджийски Не, слънчевият цикъл продължава до късният следобед.

Balki Bullgar Слънчевото петно се мести. Седалката няма да е огряна от него през целия ден.

Румен Чорбаджийски Както забелязваш, нищо не съм писал за практика... :

Balki Bullgar Мммм. Така е.

Balki Bullgar Преди няколко седмици професорката беше там почти служебно. Изключително много е впечатлена. Като се подготвя и аз ще я посетя.

Balki Bullgar Този пост не е ли за нашата група? Тук така публикуван е за цял свят.

Румен Чорбаджийски Да... за цял свят : ))
Дано на хората им се отворят очите за реалността. Време е! :)

Balki Bullgar Румен Чорбаджийски Ааааа! Разбрах! Време е!

Balki Bullgar Разговарял съм с приятели, които са били на този скален феномен. Впечатленията са им повече от прекрасни. И като виждам очите си мисля, че не са просто да им се любуваме. Природата е изваяла, може би, само корубата на пещерата, но отворите-очи не са нейно дело. Така ми се вижда. И като не е случайно, то ще има и предназначение, че и практики там. ДВЕ ОТВОРЕНИ ОЧИ, ОЧИТЕ НА ... БОГА! Дали някога ще научим повече за тях?!?

Румен Чорбаджийски "Природата е изваяла".... ама друг път. :) Иначе си прав в съжденията си - това за очите не е нейно дело.
А за практиките какво да ти кажа... който знае текста за "Аз-ът Е" и няма проблем да го казва през времето, за което знаете... само тези хора ще разберат и научат за практиките, които се правят там (ако искат, разбира се). :)
Все пак при правилно извършване на практиката важно е да се знае, че там може да се прескочат и трите свята...Знаете какво имам предвид. Бра-ман си е сериозно предизвикателство за всеки практикуващ. А за да се изправи срещу него, човек трябва да е подготвен - иначе може да стане голяма беля.

Balki Bullgar Даааа! Трите свята! Скок! Предизвикателството е голямо! Захванали сме се - ще скачаме! ...Който е подготвен, нали!...

Румен Чорбаджийски Да, който е подготвен. Не може да ковеш желязо ако не познаваш предварително целия процес. Без знания нищо не става в този свят.

Dora Stuetz Руме,чети ли книгата„очите на Бога”,излезе много „след теб”,ползва твоя термин, но си заслужава четенето.Очаквамда ви видя в Бургас след 1.май.Привети Дора

Румен Чорбаджийски Не, не съм я чел. Не знаех, че има такава книга.

Даниела Христова Преди две години бях в пещера Проходна и много се чудих какво е точното й предназначение съответно към практиките ни. Влязох в медитация на няколко места и останах с въпросите си. Няма ли го знанието, няма постигане на резултат към точната цел.

Румен Чорбаджийски Да, същото е когато пред теб има кисело мляко, масло, червен пипер, яйца, копър и малко настъргано сирене. Нямаш ли го знанието за това как се приготвя "яйца по панагюрски" продуктите ще има да си ги гледаш докато свят светува. : ))
Същото важи и за обекти като "Проходна" и прочее. Отиваш, гледаш и... балкантурист.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост