Бегликташ

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 23 май 2013, 10:21

Отварям тема за древното съоръжение, свързано със старо и забравено в днешно време духовно Знание.

За начало нека видим какво пишат нашите учени за Бегликташ. От Уикипедия четем:
Бегликташ или Беглик Таш е тракийско мегалитно светилище, разположено на Българското Черноморие. Светилището е разкрито през 2003 година.“

Добре, как така ще е разкрито през 2003 г. при положение, че още по Живково време там са обработвали камъните за павета?! Нали поради тази причина работниците от глупост и незнание са разцепили огромния мегалит на две, за да правят от него павета... Да го видим:
Picture 062.jpg
Ето следите от пробиването на мегалита:
IMGP7365.JPG
По цялата околност могат да се видят всякакви останки от павета. А те са правени доколкото си спомням през 70-те или 80-те години на миналия век, когато мястото е било част от имота на резиденцията на Тодор Живков. Обикновени хора не са имали достъп до него, освен работниците.
Така че Светилището не е разкрито през 2003 година. За него винаги се е знаело и предполагам, че едва през 2003 година е дадено гласност на неговото съществуване.

В следващите постове ще опиша за какво се е ползвало.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 23 май 2013, 22:44

Мисля, че предназначението на тези обекти е ясно и за това няма да задълбавам в допълнителни обяснения. Обаче в тази връзка искам да покажа оригиналния вид на Пара Брахман.
Обърнете внимание на стрелката:
1.JPG
С нея показвам, че камъкът трябва да се изправи в тази посока, за да се върне на оригиналното място. Ето как изглежда същият паднал камък от друга позиция:
2.jpg
Ако се изправи въпросният камък оригиналният вид на мегалита ще изглежда така:
3.jpg
Така от двете страни на Пара Брахман вече имаме по... „Две Очи“!
От страна на самскарника едното око на Пара Брахман е затворено, а другото отворено /сн.2/. А от другата страна „Двете Очи“ са отворени /сн.3/. А това означава, че от едната страна е изобразен Брахман /отворените „Две Очи“ от сн.3/, а от другата Пара Брахман /затвореното и отвореното Око/.

За това какво е Брахман и Пара Брахман мисля, че е излишно да обяснявам...

Предполагам разбирате какво Знание е вложено в мегалита от снимките.
Последна промяна от sum на 04 мар 2018, 10:53, променено общо 1 път.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2013, 11:02

Сега към друго не по-маловажно – самскарника.
Предполагам едва ли сте обръщали внимание, но до северния вход на долмена има три обли камъка, поставени един върху друг. Най-горният е паднал… /червената стрелка/
6.JPG
Със жълтите стрелки показвам три хоризонтално издълбани линии. Те са върху самия самскарник-долмен.
Трите камъка до самскарника са всъщност активни съзнания и съдържат в себе си информация за трите пласта, от които е изграден Вътрешният Аз в човек. Чрез хоризонталните линии татвичните потоци от трите обли камъка проникват в плочата и точно тези вълни буквално изсмукват боклуците от пластовете, намиращи се в човешкото сърце.
Когато човек седне да медитира в самскарника, облегнат на камъка, татвите автоматично се активират и процесът на чистене започва. При съзнателно обръщане към Силата чистенето става в пъти по-бързо... Вие реално това правите.
Много често съм гледал на това място мои приятели, когато съзнателно чистят самскарите си как буквално решетката им се разгражда на отделни парчета. После същите стават на... сиви вълни, които се устремяват нагоре към плочата. Все едно пушек излиза от сърцето на човек, издига се нагоре и попива в долмена.
След като разградените самскарични вълни от човека се абсорбират в долмена какво става с тях?
Долменът е направен така, че да ги препраща към Пара Брахман. Това става чрез друга хоризонтално издълбана линия.
9.jpg
Отстрани погледнато тази част на долмена е направена като змийска глава. Знаете как змията стрелка с език, нали? Същото виждаме като процес, когато вълните излизат от тази права линия на долмена /устата на змията/ и попиват в Пара Брахман.
Всъщност ако отидете от южната страна и погледнете тази част на долмена ще видите, че е направен точно като змийска глава. Ясно се виждат главата, устата и кръглото око на змията:
10.jpg
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2013, 13:41

В другата тема за Бегликташ в секция „Многолог“ съм описал какво е предназначението на Пара Брахман и за това няма да се спирам да обяснявам неговото предназначение. На друго искам да обърна внимание. Това е ограничителната линия, която е направена до Пара Брахман. Тази линия е създадена, за да се ограничат татвичните вълни /от процеса на чистене/ да не отиват към платото.
photo9.JPG
Иначе според учените това е улей за вода. И къде ще се отвежда тази вода…? С просто око се вижда, че скалата има естествен наклон… така че ако вали дъжд водата без проблем ще се отича.

В древността всички изкуствено създадени улей, които днес виждаме по разни скални плата и т.н. имат за цел да насочват енергийни вълни в определена посока. Това трябва да се знае.
В случая от горната снимка издълбаното пред Пара Брахман играе роля на ограничител за енергийните вълни. Забележете, че дълбочината на ограничителната линия е поне три пъти по-голяма, отколкото са другите линии от платото. Това означава, че енергийният процес, свързан с чистенето на самскари, е ограничен само между самскарника и Пара Брахман.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2013, 16:04

Не мога да не покажа какво твърди за Пара Брахман директорът на Бургаския музей н.с. Цоня Дражева. Според нея мегалитът е „Утробата на богинята Майка“. В един видеоматериал същия учен обяснява за Пара Брахман:
Интересен е този отвор, който е направен точно като процеп, през който преминава слънчевия лъч и опложда или прави свещен плода, който се намира в нейната утроба.
/3,14-3,28 мин. от видеоматериала http://www.youtube.com/watch?v=XXWmorg5CNI /

Е, добре де… значи лъча преминава ПРЕЗ отвора. След като премине той ще отиде към долмена, намиращ се до него /самскарника/. Тогава как ще оплоди Утробата?! Става въпрос за този процеп:
2.jpg
За мен това е доста весел коментар… Обаче той просто бледнее пред следващото обяснение от директорката в същия видеоматериал:
Апостол Таш /Пара Брахман – б.м./, е бил подкопан отстрани за да може да се налива вода и да ерозира. И във времето при изветрянето се нацепва подобно на всички останали скали, които са били отцепвани и използвани при подреждането при ритуалната площадка.
За да могат да му създадат някаква възможност да измени своето положение и да застане в тази равна част, която те вече са подготвили… следващия етап от свещеното пространство… са подкопали изцяло тези структури… изглаждат долната част на площадката и с макари и лостове леко дават тласъка, за да може с цялата си тежест тази скала да заеме именно тази позиция, която те са търсили. Защото оттук вече виждаме не само слънчевия лъч, а и следваща част – това е „свещената пещера“
/самскарника - б.м./… която представлява слизането в подземния свят.
/4,11-5,36 мин/

Значи хората поливали с вода скалата и вятъра като духал духал и взел че оформил мегалита… Мъка. И какво излиза, че от хиляди години вятъра спрял да духа, защото виждаме, че формата на мегалита не е променена. Или може би като духал го заобикалял… Нямам думи.
После забележете - според думите на Цоня Дражева хората били преместили мегалита с лостове и макари. Е как ще стане това на практика на мен не ми е ясно… ще ми се да видя в днешно време хората, които с лостове и макари ще пренесат и наместят този мегалит в тази позиция.

~~~~~~~~~~~

Следващото, за което говори във видеоматериала е т.нар. „Слънчев часовник“. За него директорката на Бургаския музей твърди, че това е:
астрономически часовник, много по-ранен… изграден от 16 големи каменни питки. Тъй като месеците или дните за траките не са били 30 те са били между 22 или 24, в зависимост от сезона… и времето в този случай е ориентирано по фазите на новолунието. Естествено те са едно земеделско общество за които най-важни са тези периоди, които определят сезоните за различните земеделски и скотовъдни дейности.
/5,55-6,36 мин./

Не мога да се начудя как може учен така да говори… значи излиза, че хората едно време са вдигали над 100 тона камъни, за да знаят КОГА да сеят и да жънат?!?!
Как си я представяте тази работа – идват от далече хора на Бегликташ, събира се мало и голямо и ако сянката на камъка не падне на съответното място сеитбата не почва. Ами ако дъжд вали и няма слънце как тогава ще познаят, че трябва са сеят?
При тази ситуация сигурно догодина ще сеят реколтата си. А дотогава…
И ако предците ни са искали да „хванат“ фазите на новолунието то 16 дълги пръта са щели да свършат същата работа. И защо пък 16 фази!?!? Кога траките са имали в своя календар 16 фази на новолунието? Нещо не се сещам. Или ако приемем, че това не са фази на новолунието чудя се кога траките са имали месец от 16 дни?
Или може би първоначално календара им бил от 16 дни в месеца, а после нараснат до 22 -24 дни.
Големи филми.

Полегналите каменни пити една върху друга не са „Слънчев часовник“.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2013, 19:13

Реших да видя какво пише в Уикипедия за Бегликташ и загадката стана още по-голяма. Защото там пише, че мегалитът не е „Утробата на богинята Майка“, както твърди директорката на Бургаския музей н.с. Цоня Дражева, а е... ОЛТАР и то не какъв да е, а главен!

Вижте сега какво пише за „Слънчевия часовник“:
„Часовник — подредбата на камъните е такава, че слънчевата сянка падаща от главния олтар (огромен специфично извит камък) върху подредените на север от него 6 по-малки камъка, изпълняват функцията на слънчев часовник, разделящ деня на 6 части.“
http://bg.wikipedia.org/wiki/Бегликташ

Тоест когато падне сянката на Пара Брахман върху някой от шестте каменни пити това означава определен час през деня. Понеже питите са шест това според учените бил сигурен признак, че за древните денят бил разделен на шест части.
Ами как тогава са измервали часовете през нощта като нямаме сянка? Или траките са имали само часово време за деня, а през нощта… може би са се ориентирали по кукувиците. Тоест като изкукат шест пъти значи това са шестте части на нощта.
Излиза, че хората през деня са се ориентирали по сянката от главния олтар /Пара Брахман/, падаща върху каменните пити, а през нощта от кукувиците.

Ето въпросните каменни пити. Всъщност те не са шест, а седем:
2.jpg
3.jpg
Седмият камък е стоял върху шестия.
Ако отидете на място няма как да не забележите върху шестия камък колко елегантно е направена вдлъбнатината за седмия.

...И да ви споделя, че сянката на Пара Брахман въобще не стига до тези каменни пити...
Р.Ч.

Ordos_BG
Мнения: 77
Регистриран: 22 авг 2009, 09:38

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от Ordos_BG » 24 май 2013, 20:00

Какво знаем за числото седем?

1. Как се „ражда” Богът Шива /първият пласт/? Той се ражда от точка, нали?
Така че, не пласта, а тази точка се явява първата глава на змията.
След това Силата /змията/ какво прави? Акумулира се в нова точка, от която се ражда вторият Бог Пара Брахман, нали? Втората точка на Силата е втората глава на змията. След това идва ред на Вишну, а после и на Брахман. Т.е. дотук имаме змия с четири глави. После какво прави Силата в Брахман? От нея се раждат още три точки, които представляват Интелекта, Аз-а и Мисълта на Брахман.
И колко станаха общо точките на Силата преди да се роди материалната Вселена? Седем.

Така че, Седемглавата змия представлява Силата, която сътворява чрез точки всички главни богове в Крешака, но без материалната Вселена!

2. Седем са основните океани /пластовете/, намиращи се вътре в Океана на Съзнание.
1- Материалния свят
2- Вират
3- Брахман
4- Парабрахман
5- Вишну
6- Шакти
7- Шива

Или разгледани по обратния ред, водят началото си от пласта на статичното Самосъзнание - Шива.

3. Знаем, че седем са чакрите в гръбнака на човек, през които преминава кундалини при своя възход към Шива.

4. Седем са и състоянията на съзнанието - будно, сън със сънища, сън без сънища, турия, унмеса и още две висши състояния, които завършват със сливането на индивидуалното съзнание с Шива.
Последна промяна от Ordos_BG на 25 май 2013, 09:16, променено общо 1 път.
бикът от Пловдивските тепета

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2013, 22:45

Браво, Ordos_BG. Много добре!

Точно това е смисълът на седемте камъка – седемглавата Змия, която в нас е аналог на центровете, през които преминава Кундалини.
Всъщност ако изправим каменните блокове те ще изглеждат така:
5.jpg
Между блоковете има разстояние и то е много важно...
...Все пак нека споделя древните за какво са ползвани това... съоръжение, изградено от седем огромни камъка. То е направено заради човешкото съзнание.

След като човек премине през самскарника и Пара Брахман, следващата духовна практика е да се премине по строго определен начин на зиг-заг през Седемте камъка, играещи роля на енергийни центрове в човек.
Защо?
Защото по този начин... как да кажа... чрез движението между блоковете човешкото съзнание се разтриса, все едно миксер минава през него... все едно някой е сложил съзнанието в сито, в което финото се отделя от грубото.
Това е предназначението на тези блокове.
Но все пак защо е било нужно това разтрисане на човешкото съзнание?
Нужно е било заради следващата практика – тя се извършвала върху тези три камъка, намиращи се в непосредствена близост до „слънчевия часовник“.
6.jpg
Тук се медитира поотделно върху трите камъка, за да се изведе енергията от ТРИТЕ ФОРМИ на съзнание, намиращи се в човек.

Къде отива енергията след като практикуващият съзнателно я изведе от себе си?
По каналите на платото тя се акумулира в ето този триъгълен камък.
7.JPG
8.JPG
Разбирате ли изведеното до тук?...
Р.Ч.

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от alex » 24 май 2013, 23:21

sum написа: ...
За мен това е доста весел коментар… Обаче той просто бледнее пред следващото обяснение от директорката в същия видеоматериал:
Апостол Таш /Пара Брахман – б.м./, е бил подкопан отстрани за да може да се налива вода и да ерозира. И във времето при изветрянето се нацепва подобно на всички останали скали, които са били отцепвани и използвани при подреждането при ритуалната площадка.
...
Значи хората поливали с вода скалата и вятъра като духал духал и взел че оформил мегалита… Мъка.

Малка забележка, изветрянето е синуним на ерозия. И не е само от вятър!

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Бегликташ

Непрочетено мнение от sum » 25 май 2013, 11:24

Приема се. :)

След като вълните попият в триъгълния камък с върха нагоре /последната снимка от предния пост/ какво става с тях?
По други канали, изсечени в скалното плато, се отвеждат до ето тези два обекта:
3.jpg
Тоест енергията от мъжете и от жените се акумулирала в две отделни… съхранилища. В обекта вдясно на снимката се съхранявала енергията на мъжете, затова прилича на фалос. А в обекта вляво на жените.
Искам да отворя скоба и да обърна внимание, че до 2007 година тези три камъка бяха паднали. Нямам представа кой и кога ги е изправил, но смея да твърдя, че хората доста добре да се справили с задачата да ги върнат на оригиналните им места.

Предполагам вече картината започва да се подрежда, нали?

Първо се минава през самскарника, за да се изчистят информационните програми, дремещи около сърцето. Там е Съзнанието Атман.
След това се минава на зиг-заг през Седемте каменни пити, за да може вибрациите, излъчвани от тях буквално да разтресат съзнанието.
После се медитира поотделно върху трите камъка като съзнателно се извежда енергията от тях. Енергията, изведена по каналите от платото се акумулира в триъгълния камък с острия връх нагоре, а после се насочва съм съответното хранилище.

Едва когато стане това, едва тогава практикуващият сядал на трона и започвал да мантрува с Името си. Тоест когато Съзнанието вече било свободно от самскарите и енергията на трите форми на съзнание то вече било готово за „работа“, свързана с духовната Реалност.
Всъщност време е да поясня, че оригиналното място на трона било върху скалата зад него:
4.jpg
До 2007 година това беше позицията на трона…
Р.Ч.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта