Бегликташ
Re: Бегликташ
На стр.218, от книгата "Ти си това III - Свѐщерите" отгоре пише:
Продължителността на живота на Вселената е 96 млрд. години, след която тя, както и целият Крешак, се унищожават. И понеже продължителността на съществуването на Съзнанието е същото като това на Силата, това автоматично означава, че "времето" на Атман (изразено чрез земно броене) е 96 млрд. години.
Това е "времето" на Атман!
Докато другото "Време" е свързано с разпадането или премоделирането на дара на Кибела. При този процес вариантите са два: птицата или се унищожава, или става Птицата на птиците!!!!!
Продължителността на живота на Вселената е 96 млрд. години, след която тя, както и целият Крешак, се унищожават. И понеже продължителността на съществуването на Съзнанието е същото като това на Силата, това автоматично означава, че "времето" на Атман (изразено чрез земно броене) е 96 млрд. години.
Това е "времето" на Атман!
Докато другото "Време" е свързано с разпадането или премоделирането на дара на Кибела. При този процес вариантите са два: птицата или се унищожава, или става Птицата на птиците!!!!!
бикът от Пловдивските тепета
Благодаря за извадката… същият този Орел го виждаме и над Кибела (Мадарския конник).
В тази насока знаете, че преди и след Христа Бал често са го изобразявали на монети седнал на трон, с орел на дясната ръка. Образ, който в днешно време се приписва и на Зевс. От монетите на римските императори обаче мен най-много ме впечатлява тази на Александър Север от династията на Северите (222 до 235 г.):
download/file.php?id=3769
Предполагам вече е ясно по времето на Свéщерите какво духовно Знание е носел образът на Орела…
~~~~~~~~
Другото важно, което е добре да се знае за Беглик Таш е какво е предназначението на ето тази каменна… жаба. Каква роля играе според вас?
Както виждате върху дясната ръка на Майката е нейният дар, а орелът е НАД нея… Хм, след повече от четири години дойде време и това да обясня. 
В тази насока знаете, че преди и след Христа Бал често са го изобразявали на монети седнал на трон, с орел на дясната ръка. Образ, който в днешно време се приписва и на Зевс. От монетите на римските императори обаче мен най-много ме впечатлява тази на Александър Север от династията на Северите (222 до 235 г.):
download/file.php?id=3769
Предполагам вече е ясно по времето на Свéщерите какво духовно Знание е носел образът на Орела…
~~~~~~~~
Другото важно, което е добре да се знае за Беглик Таш е какво е предназначението на ето тази каменна… жаба. Каква роля играе според вас?
Р.Ч.
Ако с името на Атман излизаш от Крешака - в Океана от Съзнание, ако дарът-птица на Кибела те отвежда от Океана - в Царството небесно, ако с Великия Свидетел напускаш Царството Небесно и отиваш в световете на Бал, то къде те отвежда Птицата на Птиците?
Ооооо
Много добър въпрос. С нетърпение ще чакам отговора...

3-тата книга не е при мен и не мога да проверя, но мислех че там е обяснено че името на Атман, позволява излизане от океана на съзнание?Light написа:Ако с името на Атман излизаш от Крешака - в Океана от Съзнание, ако дарът-птица на Кибела те отвежда от Океана - в Царството небесно
Другото което ме обърка е че досега слагах знак за равенство между името на Атман и дара на Кибела - птицата.
Все пак да уточним, символизирал е Бал ли ?sum написа:Предполагам вече е ясно по времето на Свéщерите какво духовно Знание е носел образът на Орела…
Какво е Великият Свидетел, Light?
Чрез какво се познава?
~~~~~~~~~~~
Име и дар са две различни неща.
Аз никога не съм слагал знак за равенство.
Чрез какво се познава?
~~~~~~~~~~~
Другото което ме обърка е че досега слагах знак за равенство между името на Атман и дара на Кибела - птицата.
Име и дар са две различни неща.

Аз никога не съм слагал знак за равенство.
Р.Ч.
Според мен, предназначението на каменната… жаба е за извършване на астрални пътувания...
Когато имаме астрално пътуване, тогава мисъл-формата се изстрелва като торпедо от Мисълта и поема към зададената цел. След като достигне целта астрала се разгражда и се унищожава.

Когато имаме астрално пътуване, тогава мисъл-формата се изстрелва като торпедо от Мисълта и поема към зададената цел. След като достигне целта астрала се разгражда и се унищожава.
бикът от Пловдивските тепета
Жабата е земноводно животно, следователно най-вероятно става въпрос за нещо извън океана на съзнание, предполагам е свързано с излизане от тялото а не астрално пътуване 

Ровейки се из Нета попаднах на статия за " Свещенните животни на древен Египед" . Цитат " В древен Египед съществувало поверие , според което жабата притежавала способността за самозараждане и за това се свързвала със задгробния култ..." Според мен предназначението на каменната жаба е за практика , чрез която се показва на Атман , че може да съществува както в океана на Съзнанието така и извън него. А и от там следователно веднъж излезнал на брега за дара на Кибела ... 

Три дни мислих как да обясня какво е Великият Свидетел и не можах да го измисля. Както ти си казал:sum написа:Какво е Великият Свидетел, Light?
Чрез какво се познава?
Сетих се, че като Орел се изобразява чакровата система, когато силата на Кундалини е преминала през всички чакри и се е сляла със седма чакра. Предполагам, че именно тогава съзнанието регистрира тази велика сила."Важното за него е, че той не е съзнание, нито човешка същност, затова няма как да се осмисли. Този дар се проявява периодично в интелекта, без значение дали си буден, медитиращ или просто си почиваш. Съзнанието само регистрира велика сила, която просто блика в теб."
Аз пропуснах да спомена, че когато ми се случи тази преживялка с Орела, си задавах въпроса: Как са светели Свѐщерите? Поисках Бал да ми припомни. Вече си обяснявам какво ми се е случило.
Това обаче не ми отговаря на въпроса дали Орелът може да те изведе някъде, освен че извежда Ума до някой от пластовете на Крешака (напр. Шива)? Или може би има нещо, за което не се досещам?