Колкото повече – толкова повече!

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Philip » 04 яну 2012, 13:38

...Или - дреболийки, които помагат. : )

Нещата, които са основни:

1. ВСЕКИ човек, независимо дали е с ДАР или ЗАЕМ има едни и същи възможности. (Дарът така и може да не се използва, а заемът може да израстне до възможностите на дар. /...и тогава нещата със заема се променят ; ) / За същността на хората важи същото правило на създаване, както и при крешака – можете да си припомните брилянтното обяснение на SUM за принципа на създаването му)

2. Какво можем и какво случваме, зависи само от това, какво допуска за възможно парчето мръвка, наречено мозък.

3. Всяка съзнание, достигнало определено ниво на знание и разбиране, и свързано с физическо, човешко тяло е най-силната същност в проявената вселена. Нищо и никой, освен първичния създател и достигналите великия свидетел няма власт над нея.А сега към същността:

Как да сте недосегаеми за въздействие от външни съзнания:

Първоначално просто ми повярвайте, че е действено и го използвайте, а след това и сами ще се убедите, че то е такова.

„Никой и нищо не може да се свързва и използва моя мозък и моето тяло без моето осъзнато съгласие!”

Нека това стане ваше верую. Докато не се убедите и не повярвате напълно в това – използвайте го като утвърждение всеки път, когато счетете за нужно.

А когато се почувствате достатъчно сигурни в себе си – Бъдете активни при среща с тъмно съзнание. Не се стремете да го унищожите. Така нарушавате основен принцип и това ще ви донесе само негативи. Просто го променете. Това е във възможностите ви и е много просто! Изпълнете същността му със светлина, съдържаща цветовете на дъгата в себе си. Направете го така, както вие чувствате, че е най-добре според вашето можене и разбиране. Винаги и всякак е действено! А след това се порадвайте на пресътвореното от вас.

С пожелания за :sunny:
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Свободния Дух
Мнения: 446
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 04 яну 2012, 14:52

Philip написа:Бъдете активни при среща с тъмно съзнание. Не се стремете да го унищожите. Така нарушавате основен принцип и това ще ви донесе само негативи. Просто го променете.
Да го променим против неговата воля!!! :? Това не е ли нарушаване на основен принцип? ::thinking::
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от time » 04 яну 2012, 15:10

Здравей, Филипе.
Като начало... това да промениш някого не е необратим процес, ако самият той не го желае.

Третираш съзнанията като предмети, а те не са такива.
Никой, абсолютно никой не желае друг да налага волята си върху него.

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Philip » 04 яну 2012, 16:52

Свободния Дух,

Никой не може да промени нещо, което в развитието си е над неговото ниво. То просто не става, колкото и да се пъне човек. Всъщност, ако "се чуваш", още при помислянето да извършиш промяна, разбираш, че имаш стопиране. Ако се продължи с напъните за промяна, получаваш и главоболие, и бодежи в сърцето, и какво ли още не. Принципите в крешака са такива, че по-ниското ниво е подчинено на по-високото.
Смяташ ли, че Саклас, Ташкан и компания са питали хората при промяната им? Не, нали? Просто са се възползвали от принципа на причинността - те могат да променят всичко, което е под тях. Имат това право и тази възможност.
И отговора на въпроса е - Не. Не нарушаваш никой принцип.

time,

Да, това е така, но само когато се отнася до съзнание, свързано с човек. Тогава задължително трябва той лично да ти поиска промяната. Иначе се набъркваш в кашата на непоисканото добро. Това е най-гадната попара, която някога съм ял.
Що се отнася до това дали е обратим или не, то за да настъпи обратна промяна е нужно съзнание от по-високо ниво от това, причинило промяната да вложи енергия в обратния процес.

Учуди ме нещо друго. Когато sum говори за трепането им - получава суперлативи, а в случая, когато става въпрос не за унищожаване, а само за промяна - изникват етични въпроси. Това не е ли двоен аршин?
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Свободния Дух
Мнения: 446
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 04 яну 2012, 17:30

Philip написа:Смяташ ли, че Саклас, Ташкан и компания са питали хората при промяната им? Не, нали? Просто са се възползвали от принципа на причинността - те могат да променят всичко, което е под тях. Имат това право и тази възможност.И отговора на въпроса е - Не. Не нарушаваш никой принцип.
Със сигурност Саклас, Ташкан и компания не са питали хората при промяната им, но не съм съгласен с теб, че имат право да го правят, тъй като те нито са техни Творци, нито пък са получили позволение от Твореца им!
И отговора ми на становището ти е - Да. Нарушават принципа на свободната воля.
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

ntsk

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от ntsk » 04 яну 2012, 20:28

Момент... нека изясним нещо важно...

Филип, не съм съгласен с написаното от теб в точка 1, 2 и 3, и ще обясня защо.
Изкуствените съзнания съществуват в раздутото пространство на Крешака - това което е в повече в него. Самото раздуто пространство е резултат от тях, то не е продукт на естественото движение на татвите в Океана на Съзнание.
Оттам и изкуствените съзнания не са „продукт” на естественото движение на Силата вече ВЪТРЕ в Крешака. Те и за това са наречени изкуствени. Така, че в по-голямата си степен няма как да се уеднаквяват „възможностите” и „правилата” за изкуствените и естествените.
Изкуствените съзнания присъстват в Крешака поради пръсването на един от Великите човеци (както sum ги нарича). Т.е. те са части от него. А той е завършено Съзнание, което е съществувало извън океана на Съзнание и е имало дарът душа. Ето защо на изкуствените съзнания не им се налага да еволюират и сами по себе си са си завършени.
Също така беше обяснено от sum, че ТЕ притежават само една форма на Съзнание, т.е. в тях не присъства нищо съответстващо на другите два пласта от Крешака. Тук е добре описано: http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=230
Така че нещата при тях наистина са различни и пътят им е друг.

Това, което ТЕ могат да правят, е да контролират умовете ни – чрез самскарната решетка в гърдите или пряко. Но когато сме Атмани (това което те никога не могат да са) ТЕ не могат да припарят до нас.

Проблемът тук идва от другаде.
И той е по-скоро свързан с т.3. от твоето писание:
"3. Всяко съзнание, достигнало определено ниво на знание и разбиране, и свързано с физическо, човешко тяло е най-силната същност в проявената вселена. Нищо и никой, освен първичния създател и достигналите великия свидетел няма власт над нея."

Ето това е проблемът... че има някой (или някои) от "достигналите" дарът Господен, който е решил да се прави на Господ. И от него тръгва причината...
Ако приемем (като разбиране), че тази най-силна същност за която пишеш всъщност е това което тук наричаме Атман, то е важно да се знае че (изначално) никой не може да има власт над нея. Макар, че в днешно време се осъществява тотален контрол и манипулация (което си е вид власт) по най-бруталния начин. Имам предвид жилата на времето.
Напротив, тя (същността Атман) трябва да има пълната свобода да решава. Така че и с това не съм съгласен с теб.
На Господ за какво ще му е да си създава роби над които да властва?.. Къде е свободният избор тогава? И що за Господ ще е той?..

Над Атман може да властва единствено и само Времето. И това е нужно заради самия еволют на Съзнанието. Т.е. това е част от изначалната Простота в създаденото от Господ.
Тук трябва да споменем и Времето на човек, както sum го нарича. Когато Атман постигне своята индивидуалност и реши да излезе от океана на Съзнание, единствено Времето на Човека ще има власт над него – това е вечността там отвъд Океана. Атман може да отиде и съществува в тази действителност на брега чрез вечната обвивка, която получава като дар (единият от двата Дара).
Другият Дар (наречен от sum Великия Свидетел) също е негов избор и се дава „по заслуги”. Тогава „Времето на човека се разпада”............

За съжаление в днешно време реален избор не съществува. Или поне досега не съществуваше. Сега когато Знанието е „съживено” нещата може да се обърнат по друг (нормалния) начин... за колко време и как точно ще стане не мога да кажа...

Разбираш ли сега, Филип, колко е дълбок проблема?
С пресътворяване няма да се получи, защото коренът е на друго място.
Уважавам намеренията ти в това, което се опитваш да правиш в помощ на всички хора, но не съм убеден дали си наясно все още с цялата картина.
На мен умът ми трудно го побира и засега не предприемам нищо по-директно за себе си, какво остава за някой друг.
Последна промяна от ntsk на 04 яну 2012, 20:34, променено общо 1 път.

novex
Мнения: 465
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от novex » 04 яну 2012, 20:29

Уау, Philip, определено постовите които си публикувал са доста полезни за мен.
Благодарско приятел!
Уау, ntsk, e ти определено ме накара да се замисля по-дълбоко на нещата. Но нима един Aтман неможе да пресътвори своята действителност около ума си и реалността в която "се намира", и самото "унищожение" или "промяна както казва Philip" на "ТЕ", да е един вид прояма на действителността на преживяване на самият ум на Атман. Объркано го написах, но и двама по някакъв начим ми се виждате прави, от гледна точка на различните нива за които пишете.
Поздрави!
Последна промяна от novex на 04 яну 2012, 20:41, променено общо 1 път.
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Philip » 04 яну 2012, 20:38

Това е отговор към Свободния Дух - видях, че докато пиша има и пост от NTSK
Свободния Дух написа:нито пък са получили позволение от Твореца им!
Естествено, че им е позволил. И ще обясня защо.

За цялото творение съществува основен закон - динамично равновесие. Това е равновесие на съставящите го елементи, колебаещо се около равновесен център. Всичко се крепи на това. Когато някой елемент получи превес над стойност, която може да дестабилизира системата, е нужно да се появи силен антипод, който да я компенсира.

Това е принципа на Ин и Ян. Всички знаем какво се получава при продължителен превес на която и да е от тях - първо болестно състояние и след това разрушаване на системата, ако не са взети адекватни и навременни мерки.

А сега да разгледаме времето, за което става въпрос. На Земята са в силата си Премъдрите. Земята дава атман след атман, осъзнати, добри, можещи, разбиращи. С времето тяхната енергия става преобладаваща в целия крешак. Това, колкото и да са добри те, започва да изкарва системата от равновесие. Нужно е да се появи Ин. ...И на Земята идват вай-гите. Но колкото и да са гадни, те не успяват да уравновесят Ян-а на Премъдрите и техните последователи. Тогава компанията, за която си говорим получава зелена светлина.

Всяко зло за добро не е празна приказка. Понякога трябва да жертваш и най-ценното си, за да може в бъдещето то отново да съществува в целия си блясък и на още по-високо ниво.
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Philip » 04 яну 2012, 20:59

Наясно съм, NTSK с всичко, което написа. Имах достатъчно време да прочета, (а и не само) всичко написано.
Има дреболии, с които не съм съгласен, но до тях виждам, че сте стигнали след разсъждения, а не след усещане, виждане и другите сигурни пътища. Тези изводи от разсъждения са ви повели по грешни пътеки. Не смятай, че се изхвърлям. Просто имам възможността да не съм участвал в тях и да ги погледна отстрани, без да съм се влиял от потока на мислите ви при разсъждението.

Моето виждане естествено, че не е крайна инстанция. Но знанието, опита и чувствата ми подкрепят написаното. Както SUM е сигурен в това, което е написал, така и аз съм сигурен в това което пиша. И не разчитам на това, което наричаме мозък, че ще ми предостави истината в чистия и вид. По всяка от точките ще отговоря обосновано, но за днес ми идва в повече.

Приятна вечер :sunny:
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Колкото повече – толкова повече!

Непрочетено мнение от Jonathan » 04 яну 2012, 21:36

Свободния Дух беше направил едно сравнение преди време (примера с махалото ) , което реших да припомня във връзка с динамичното равновесие, за което пише Филип:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=170
Дуалността (дуализма) в общия случай е принцип на двойствено проявление, на двойно (чифтово) групиране на две диаметрално противоположни същности или свойства. Все пак необходимо е да подчертая, че това се отнася за света на проявените форми (и в частност материалния). Този принцип е заложен дори на най-фундаменталното ниво – проявлението на енергията. През последните няколко десетилетия квантовата физика постигна забележителен напредък в изследване и разбирането на механизмите, по които енергията се проявява. Вече е добре опозната и широко огласена концепцията „вълна-частица”, чрез която енергията „върши” своята невидима за очите ни „работа”. Но и оглеждайки се около нас, навсякъде откриваме дуалността, съпътстваща нашия живот и дори ежедневие: светлина – мрак, топлина – студ, добро – зло…и т.н. Преди време бях споделил тук във форума (но вече не помня в коя точно тема), информацията която получих в състояние Турия, касаеща привнесените в Крешака „програми” – това са страх и смърт. До преди тяхното появяване човешките умове и сърца са се „движили” в едно по-тясно, но „по-здравословно” пространство – без извратените крайности на които сме свидетели понастоящем. На следващата схема съм изобразил какво имам в предвид.
Mahalo.jpg
Представил съм човешкия ум и емоционален център като махало, което се движи в двете посоки около своя равновесен център. В своето изначално състояние (преди Замърсяването) наличното пространство за движение на това махало е било (образно) до сините линии (примерно 45 градуса в двете посоки). След привнасянето на новите програми, това пространство се увеличило двукратно (примерно 90 градуса в двете посоки) обхващайки и защрихованите зони. Само че нашите умове не са способни да са справят с емоционалните изживявания в това допълнително пространство и губят контрол върху ситуацията, при което човек, разговорно казано, започва да върши глупости.
Целта на общо взето всички духовни практики е, да помогнат на това махало да възвърне своята естествена равновесна позиция и да не му позволяват да „излиза” от нормалната зона.
Мисля че наличието на дуализъм е нормално и полезно, когато е в нормални граници. Но когато тези граници се изродят ,оттам почват и проблемите.
:arrow: Например по времето на Премъдрите е имало полезно и не полезно, приятно и не дотам приятно - общо взето това което е в границите на природните закони.
Докато сега има много хубаво и много лошо, или пък много приятно и също толкова много отвратително и т.н.
И колкото нещото става по-приятно , толкова и неговата противоположност се засилва ,т.е възможното неприятно става още по-голямо.
Това вече е извън естествените първоначални граници в които трябва да еволюира Съзнанието.

Искам да кажа че Ян и Ин винаги са си в някакъв баланс, щом налице е нещо съществуващо. Просто проблема става когато се получи много Ян или много Ин, тогава се излиза извън здравословните/полезните граници , както се вижда и от примера с махалото.
Така че по времето на Премъдрите системата си е работила перфектно тоест както е създадена , преди да стане другата работа.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта