Страница 1 от 1

Странна случка по време на сън

Публикувано: 11 апр 2011, 13:28
от sirius
Преди няколко седмици ми се случи интересно нещо.
Бях се излегнал в едно не чак толкова удобно канапе. Понякога такъв сън "между другото" ме наспива по-бързо и качествено. И си легнах с една хубва нагласа за излизане от тялото. Не че ми се е случвало, но понякога, след прочитането на някакво интересно четиво, нагласата сама се оформя.
Та по едно време се усетих в съня. Нещо като междинно състояние между будност и сън. И усетих прословутите вибрации. Това ми се случва за втори или за трети път, изобщо до сега. Наверно години са минали от последното ми подобно преживяване. Та усетих ги вибрациите, нито "звук", нито "картина", само аз и вибрациите. "Отдадох" на вибрациите, осъзнавах добре в какво състояние се намирам, и се "устремих" да се отделя от тялото си. Останах с усещането, че само в областта на главата не може да се отдели. Това, което се "отделяше" го усещах като еластично и се потдаваше до някъде на волята ми, но главата си оставаше като залепена. След известни усилия усетих че се разбуждам и не можах да задържа това състояние. Разбудих се.

Чета и се интересувам от подобни състояния, но дефакто почти нищо не практикувам.


Интересно ми е какво ми е попречило в излизането от тялото?

Re: Странна случка по време на сън

Публикувано: 11 апр 2011, 14:41
от novex
Ами доста неща може да са, разбирания които имаш, убеждения, вяра и т.н...може да си прилевнала към нещо си, общо казано нещата които те спират да излезнеш от тяло са неразградените ти самскари..

Re: Странна случка по време на сън

Публикувано: 11 апр 2011, 15:53
от ntsk
Интересно преживяване, sirius.
Имам доста богат опит с такива и подобни състояния. В случая става дума за т.нар. астрална /или интелектуална/ проекция, която не е могла да се "отлепи" от своя център. Всъщност термина "излизане от тялото" не е много точен, защото по-скоро става дума за разширяване на съзнанието, при което се използва силата в ума.
При това състояние Умът праща част от себе си в измеренията на Вират и Буддхи, а съответният център в ума /Аз-а Мисъл или Аз-а Интелект/ остава като наблюдател. Т.е. няма реално излизане от тялото и все пак се усеща като такова.
Преди време при мен се случваше на няколко пъти точно, както при теб. Не можех да се отделя напълно в областта на главата.
Сега обаче не е така. Всъщност с повече практика ще можеш да наблюдаваш от позицията на Ума като цяло /състоянието "турия"/.

Това, което ти е попречило от една страна са самскарите, понеже влияят на ума /вкл. изреденото от novex - разбиранията, убежденията, вярата и т.н./. А също и фактът, че още не си освободил и овладял напълно силата в ума.
Другото важно е знанието, което имаш. То определя...как да кажа... възможностите ти в случая, а и "пространствата", до които имаш достъп.
Понеже вече сме обсъждали въпроса, реших да ти дам линк, за да се запознаеш по-подробно със споделеното:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=130
Текстът, който те касае, продължава и на следващата страница. Със сигурност ще ти е от полза.
Успех!