ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Вто Яну 16, 2018 2:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Децата на новото време (индиго- деца)
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 12:42 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 1:38 pm
Мнения: 946
Едно интересно видео за камера-аура:

http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.bg
……………..
Индусите са регистрирали и още три много важни чакри – лалана, манас и сома, интересно защо тези чакри не ги улавя камера-аура, а би трябвало. :idea:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 1:14 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 7:20 pm
Мнения: 48
men написа:
Индусите са регистрирали и още три много важни чакри – лалана, манас и сома, интересно защо тези чакри не ги улавя камера-аура, а би трябвало.

ами много просто. този който е писал софтуера за апарата с камерата не е знаел за тях и за това не са предвидени такива чакри :mrgreen:

Аз също много се интересувам от подобни езотерични знания. сега с тези фотографии само се подвърждава,че човека е много по-сложна система от едното физическо тяло. евала на К.Минев че е открил, заснел и измерил това излъчване. може да ни радва това, че българин е първият учен открил и доказал съществуването на аура. евала и на трудовете му.нормално е след това да има някакъв отзвук и в интерент пространството толкова години след това. даже и апаратури са създадени да се печели някой лев от любопитството на хората. :)
Но честно да ви призная не бях срещал някъде някой да направи разграничението между тези цветове в аурата, центровете на прана вътре в тялото и въпросните индийски чакри в гръбначния стълб, докато не прочетох обясненията на sum. Чак като изчетох писаното от него по темата, започна да ми светва каква е разликата.
изобщо май голямо мазало са направили тези дето са решили /малко наизуст/, че цветовете от аурата се излъчват от чакрите в гръбначния стълб,описани от индийците.

_________________
Живей свободен, за да умреш свободен


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 1:33 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 04, 2009 2:55 pm
Мнения: 102
Заинтересувах се за техническите данни на Аура камерата и така попаднах на този форум, в който се разисква предлаганото устройство от Деян Колев:
http://indigota.com/index.php?topic=1133.120
Направи ми впечатление, че оператора на камерата се занимава с уеб и графичен дизайн...ето как се появяват чакрите върху аурата ?!? ;)

Ето и линк към сайта, който предлага Аура-Видео Системата в САЩ(камера+компютър+софтуер):
http://www.aura.net/flash_e/index.shtml
А това е описанието на работата на системата:
“What is Inneractive Enterprises, Inc.'s Aura Video Station�?
AVS� uses the "hand" BIOSENSOR to Measure an individuals biofeedback data, which is the electro-dermal activity (Electrical Conductivity) of the skin and temperature in real time. This biofeedback data is analyzed, processed and correlated to specific emotional energetic states and is displayed as the electro-dermal activity or AURA IMAGE of a participant on a computer screen. The displayed AURA IMAGE is a representation a participant's bio-energetic field, emotional-energetic state, personality type and energetic wellness.”
Доколкото разбирам, Аура камерата измерва електрическата проводимост и температура на кожата на човек, данните се подават към компютъра, който чрез подходящ софтуер ги обработва и така се появява върху дисплея Аурата на човек.
После, чрез софтуерни екстри се появяват чакрите, оценя се емоционалното състояние на човек, здравето му и т.н.

Така...какво знаем за Аурата от инж. К. Минев:
“Aурата е особена холистична (цялостна, интегрална), c “+”, както и с “-“ свойства лична пространствена неплътна опаковка около тялото. Aурата е специфичен невидим ореол, който е пъргав и динамичен, заоблен и енергийно отговарящ, управляем и коригируем, като има специални “прозорци” за “здравословните” и “нездравословните” състояния на (в) обект."
“Трябва твърдо да знаем, че става въпрос минимум за пет (±5) диполни скрито обединени и взаимно работещи, така наречени “полета” (електрическо, ядрено, темпорално [торсионно], гравитационно, магнитно). Те, “полетата” са втъкани вътре в биополето, като едно eдинно цяло, като един пентаграмен диполен (±) модел (система), по един скрит перфектен начин на пет степенна дуална организация така, че в крайна сметка се образува неплътна диполна (±) аура с изключителни “+” и “-” качества."

Аурата на човек се състои от пет "полета", "обединени и взаимно работещи", а тази Аура камера измерва само електрическата проводимост и температура на кожата на човек, така че според мен това е само част от аурата на човек, а въпросните чакри(чрез подходящ софтуер) допълнително се поставят върху нея. :idea:


Последна промяна bin на Пет Фев 11, 2011 3:00 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 1:57 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 24, 2008 2:59 am
Мнения: 335
Очевидно е че картинките, които е предоставил man_si не са фотографии на даден човек, а автоматично/програмно генерирани картинки от предварително създаден шаблон.
Уредът прави определени замервания на човешкото тяло и използвайки зададена матрица от правила, попълва въпросния шаблон.
Това, което и други участници споделиха е, че шаблонът на този уред е неточен и заблуждаващ.
Никой не оспорва замерванията, които прави този уред. Въпреки че както се вижда и от посочената документация на произвадителя, уредът отчита една част от аурата на човек.
Не разбирам защо man_si толкова емоционално приема тези критики, те на са към него, а към производителя на продукта и тези които го ползват с комерсиална цел.
И Еленко Ангелов реагира по-същия начин в форума на xnet след като му казаха че е шарлатанин, понеже взимал по 50лв на снимка, а резултатът е неточен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 2:27 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Сеп 04, 2009 2:55 pm
Мнения: 102
Между другото, видях в нета, че се търсят оператори на Аура камера. Бизнесът се разраства. ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Децата на новото време (индиго- деца)
Ново мнениеПубликувано на: Пет Фев 11, 2011 5:40 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 1:13 pm
Мнения: 101
man_si написа:
Виждате ли дефиницията на човека – „дълбоко вътрешно усещане, вътрешно знание, интуитивен, чувствителен”, която отговаря на духовно търсещите хора. Повече от 80% от хората, подлагащи се на такава процедура по заснемане на аурата с кирлияновата фотография, не могат да мръднат от червено-оранжевият сектор (секс, пари и дрехи)

Определено съм озадачен!
Вие какво ще кажете?

За мен няма нещо кой знае колко озадачаващо при тези фотографии.
Би трябвало всеки, който е добре запознат с учението за петте татви, тяхната същност и цветове, да си обясни нещата.
Възможно е това съотношение между интуитивните и обикновените хора през годините да се е променило, защото населението на Земята постоянно се увеличава. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Децата на новото време (индиго- деца)
Ново мнениеПубликувано на: Съб Фев 12, 2011 11:12 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 1:24 am
Мнения: 293
lony написа:
Би трябвало всеки, който е добре запознат с учението за петте татви, тяхната същност и цветове, да си обясни нещата.

Действително са интересни тези преобладаващи цветове в аурата при различните хора. И аз съм на мнение , че даден нюанс се дължи на преобладаващата вибрация на някоя от татвите , понеже нали всяка от тях излъчва в определен цветови диапазон. Този диапазон явно в някаква степен може да се улови от съвременната апаратура.
Цветовете заснети по този начин няма как да имат отношение към чакрите в гръбначния стълб, които поне засега не съм видял някой да е успял да заснеме.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Пон Юни 03, 2013 7:10 pm 
Здравейте!

Ето една много хубава и подробна статия, която обяснява какво може да бъде изследвано с Аура камера. Изглежда, че авторите са запознати и много добре са описали как кармата се отразява в аурата и най-вече къде се пази информацията за нея:
Цитат:
По-важно е обаче да се разбере, че най-мощният причинител на нарушения в Аурата, това са емоциите и най-вече тези, свързани с така наречената карма. Има много учения, които обясняват какво представлява причинно-следствената връзка (карма) и предоставят различни методи за нейното изчистване, но дори в древните индийски веди не е обяснено къде се запаметява информацията за кармата. Най-интересното е, че това Познание принадлежи именно на хората живели по нашите земи преди хиляди години. Към момента Познанието е възстановено и вече не е тайна, че кармата се запаметява под формата на „самскари“, които се намират в енергийна решетка, разположена около сърцето.

Ето цялата статия: http://spirittours.eu/?p=1974

Поздрави!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Аура камера
Ново мнениеПубликувано на: Сря Дек 21, 2016 12:03 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 07, 2012 2:26 pm
Мнения: 72
Тези дни ми попадна в радара този Деян Колев.
Има видеота в тубата. Изглежда говори за големи работи и изглежда знае за какво говори. Малко го избива на майтап, но според мен много добре балансира майтапа с истината. Говори за защити, говори за България, за галактиката и вселената. Говори от 1л.ед.ч. ... Ако не бях чел Румен, може би щях да си помисля други неща.

Ето по-наситеното:

https://www.youtube.com/watch?v=u814uveycm4

https://www.youtube.com/watch?v=jBnaiUzvshA&t=1435s


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"