Системата на Прошката

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Системата на Прошката

Непрочетено мнение от vergildido » 08 яну 2011, 11:48

В ,,ТИ СИ ТОВА"1 има цяла глава от книгата посветена на тази тема а каква е ползата от нея и как действа може да видим от следващите цитати.
При осъзнаването на даден грях, количеството енергия, която се получава от осъзнаването на греха, унищожава кармичната връзка причина-следствие.
Именно тогава се балансира преобладаващия енергиен цвят в картинната галерия на Прана и другите галерии. По този начин се възстановява и хармонията в биополето, а оттам и активирането на кръвния и нервния ток в материалното тяло. По този начин може да се лекува, също може да се предотвратят куп беди и нещастия, както за индивидуалния човек, така и за група от хора, различни градове и т.н.
Чрез прошката могат да се регулират преобладаващите програми и оттам да се спестят куп неприятности на хората. Според мен, когато се иска прошка от Бога, че душата на индивида е прилепнала към “Който обича”, тогава се регулират всичките 7 програми. В този момент може да се усети остра болка в сърцето но постепенно тя намаля и накрая изчезва. Усещането не е от най-приятните, но по този начин се регулира кармичната структура на човека.
Това е чудната тайна на прошката и тя е достъпна до всеки един, който носи в себе си любовта към Бога. Коя е първата заповед, която дава учителят на хората? Тя гласи така:
“Да възлюбиш Господа твоему Бога с цялото си сърце, с цялата си душа, всичкия си ум и всичката си сила”
Тук думата “сърце” означава жизнената сила наречена Прана. В нея е въплътеното Чисто съзнание, което е идентично с душата, която се проявява в трите състояния - сънуване, будуване и сън без сънища.
"Ума" е причинното тяло в човека, а “сила”, това е Кундалини която е в латентно състояние в гръбначния стълб на човека.
След като индивида изрази любовта си към Бога по този начин, точно тази любов го отвежда при настъпването на смъртта в божиите обятия, който индийците наричат Брахман.
Причината да отворя тази тема е че от началото на тази година започнах да работя със системата на прошката и тя определено работи както е описал sum усеща се остра болка в гърдите.
Медитацията я правя по същия начин както чистенето самскари но вместо да помоля ГОспод да ми изчисти самскарите го моля да ми прости че съм се прилепнал към програмата които обича.
Моля всеки които е работил по системата на прошката да сподели своите впечатления а тези които не са могат да опитат мисля че това е много добър начин да оползотворим времето до 22.03

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от vergildido » 16 яну 2011, 21:32

освен описаните бодежи в гърдите се усеща и леко главоболие или гъделичкане,локализирано в някоя част от горната една трета на главата,което се мести редовно.Почти същото е както при чистенето на умсвените боклуци.
Това ме накара да се замисля за причината усещах че е свързано с трите картинни галерии пранаична ,ментална и психична.Трябваха ми няколко дена да навържа нещата.
Според мен пранаичната галерия влияе на центъра на прана в нас които е в сърцето от там и бодежите в областа на сърцето а менталната и психична галерии влият на двете части от ума мисъл и интелект от там и усещанията в горната една трета на главата.Пранаичната галерия влияе на кръвния ток а другите две на нервния ток.
sum правилно ли съм разбрал какво се случва?

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от sum » 17 яну 2011, 10:23

::up:: Точно така, vergildido!
"Системата на прошката" пренарежда кармичните обусловености в теб, подобно фигурите от шахматна дъска.
"Фигурите" това са кармичните тенденции в теб, а Силата, която ги пренарежда, е прана от трите галерии.
Р.Ч.

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от sss » 05 фев 2011, 22:30

Здравейте. Аз съм един от новите във форума.Чета с голям интерест всички теми в него и с нетърпение чакам 22.03 да направя на пух и прах самскарите си.Това ще ми е за първи път, но докато чакам реших да практикувам "системата на прошката".Получисе ,същото е както го е описал VERGILDIDO ,същите болки и бодежи в сърцето, същите главоболия и изтръпналост в главата.Много съм щастлив от това мое постижение.Питам се не сбърках ли, не трябваше ли първо да поизчистя самскарите си това лято та чак на есен да премина на системата на прошкаша.Същото ли ще изпитвам при унищожаването на самскарите?

ntsk

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от ntsk » 06 фев 2011, 22:15

Здравей, sss и добре дошъл! ;)
sss написа:Питам се не сбърках ли, не трябваше ли първо да поизчистя самскарите си това лято та чак на есен да премина на системата на прошкаша.Същото ли ще изпитвам при унищожаването на самскарите?
Няма как да си сбъркал, защото системата на прошката е стъпка, която предхожда чистенето на самскари.
Чрез силата на прошката, човек реално пренарежда информацията в своята самскарна решетка, при което е нормално да се изпита болка в сърдечната област. Т.е. към момента се освобождава ума от вредното влияние на даден самскар или група самскари /спомени/. А по този начин човек успява да се свърже с положителното в себе си и така да даде по-добър шанс, по-добри условия за самия себе си в този живот.
Разбираш ли, това е само пренареждане на самскарите в решетката, както sum писа - "подобно фигурите от шахматна дъска"! Когато променим положението на фигурите, играта, която до скоро е изглеждала като изгубена, може да придобие съвсем друг облик, нали?!

Докато унищожаването на самскарите и решетката е нещо доста по-сериозно, и практиките за това трябва да се разглеждат съответно като по-следващ етап по пътя към пълното освобождаване.
Относно болките и бодежите в сърцето - Да, при чистенето на самскарите може да се каже, че усещанията са сходни. Но разликата е, че самскарите /точките/ и пластовете от решетката, вече биват унищожени окончателно!

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от miroki » 06 фев 2011, 23:16

Системата за прошката във всеки един момент ли може да се прави. Защото не видях да пише за медитация, т.е. и без да медитираме , може да се молим за прошка.
Предполагам, че Брахман се визира като Бог.
На мен ми е интересно, с това кръвно с тези бодежи, които имам понякога и хапчета , да ли ще направя разликата :)
Някой имал ли е такъв проблем и може ли малко опитност , т.е. дали се усеща разликата от вида бодежи.

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от sum » 07 фев 2011, 08:38

Мироки:
„Системата за прошката във всеки един момент ли може да се прави. Защото не видях да пише за медитация, т.е. и без да медитираме , може да се молим за прошка.”
Да, точно така.

Относно въпроса ти за кръвното не мога да ти бъда полезен, защото никога не съм имал високо кръвно. А и да съм имал въобще не съм му обръщал внимание.
Предполагам, че няма да объркаш бодежите от чистенето и тези от високото кръвно.
Р.Ч.

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от sss » 10 фев 2011, 10:30

здравейте! Разговарях с познати за системата на прошката и разбрах че при тях не е имало толкова силно изживяване като моето.Единия от тях има едно лято борба със самскари,а другия е като мен още без битка със самскари.При тях се усетило слаби бодежи в областа на сърцето без никакви болки в областа на главата.Защо при някой е така , а при други е иначе , каква е причината?

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 10 фев 2011, 11:08

Аз нищо не усещам. :dance:

ntsk

Re: СИСТЕМАТА НА ПРОШКАТА

Непрочетено мнение от ntsk » 10 фев 2011, 17:21

sss написа:Защо при някой е така , а при други е иначе , каква е причината?
Причината е, че няма как при всички ни нещата да протичат по абсолютна еднакъв начин. Просто е невъзможно.
За това и сме индивидуалности, с индивидуални пътища, макар и посоката да е една и съща.

Също така при една практика е възможно да имаш по-силни бодежи, при друга може и въобще да не изпиташ. Това не бива да е база за сравнение спрямо другите хора. По-скоро важното е дали разбираш правилно знанието, т.е. дали изпълняваш както трябва интелектуалното упражнение. И след това дали практикуваш правилно. Останалото ще си дойде на мястото с времето.
Колкото до болките в главата, и при мен се появяват, когато например някое гадно съзнание се опитва да ми пречи... Това означава, че по някакъв начин се нарушават потоците на прана.
Но причините може да са най-различни. Все пак при системата на прошката се пренареждат "фигурите" с които "играеш" нали, а това означава, че се променят и излъчванията на прана в тялото. Създават се нови възможности за теб. Пробвай да насочиш силата на прошката към различни събития в живота ти и наблюдавай кога ще се появи главоболието.
Изводите оставям на теб.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: сергей и 4 госта