ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Чет Яну 18, 2018 6:34 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 170 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Скалните Мистерии край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Нед Ное 21, 2010 7:22 pm 
ЗА ДРЕВНОТО ИЗОБРАЖЕНИЕ НА МЕДИТИРАЩИЯ ЧОВЕК... И... ВЕЛИКАТА МАЙКА КИБЕЛА!

Здравейте, съфорумци.
След края на лятото все се каня да отворя тази тема, но се получаваше така, че трябваше да отлагам за по-късно. Ето, че сега дойде и нейното време. :D

Няколко пъти вече посещавах околностите на с. Ночево /общо взето селото има две махали/. Натъкнах се на уникални места по склоновете на планината. Някои от тях са обсъждани вече, при това доста е изписано за тях. Такъв например е скалният комплекс Пармаккая. Там се намира т.нар. двуутроба, за която сме писали и тук във форума. Мястото действително е вълшебно и sum беше споделил интересна информация, свързана с него.
Мен обаче ме впечатли статията в един от тазгодишните броеве на списание „Осем”. В нея се споменаваше за светилище още по-навътре в планината. На една от снимките се виждаше изобразен в скалата седнал човек в медитативна поза и този факт много ме изуми тогава. Никъде досега не бях чувал за подобен род изображение, при това толкова недвусмислено показващо с какво са се занимавали древните по нашите земи.
Прочитайки статията вече бях много заинтригуван и реших да отида на място, и да намеря въпросния човек.
В края на това лято отидохме с приятели и макар да бях обикалял вече из района, останах изумен от това колко още места има за оглеждане и изучаване. Просто на една огромна територия, на югозапад от рида Мечковец, са разположени множество комплекси - скални светилища, кой от кой по-внушителни. Човек спокойно може да обикаля няколко дни подред и пак няма да успее да види всичко. Става въпрос не просто за скали с познатите трапецовидни ниши по тях /които там са в изобилие/, а за цели мегалитни комплекси! Такова чудо не бях виждал!..
И все още не сме обиколили по-голямата част от местността, за която просто не ни стигна времето.
При първото ходене, специално да търсим медитиращия човек (за който вече на няколко места в нет-а съм срещал да се пише, вкл. попаднах и на снимки на 2-3 статии в по-стари вестници), не успяхме да го открием. Просто мястото се оказа много обширно и накъдето и да се обърнехме, все виждахме по нещо изключително. Трябваше да заснемем всичко и така времето напредваше, а нямахме нагласата да нощуваме на мястото. Обикаляхме до тъмно, но „човека” така и не го намерихме.
И така до следващия опит. При второто посещение вече бяхме по-подготвени и по-целенасочени. Терена между другото не е от най-лесните. Доста е стръмно и има много растителност, която пречи при придвижването. Поне лятото беше така. Сега през есента предполагам, че този проблем няма да го има. Също така на места е доста каменисто и човек трябва да е с удобни обувки.
Та вече подготвени, нямаше как да не намерим мястото.
Открихме човека, но още по-изумен останах от това, което съзрях около него...
Вижте сами:
Прикачени файлове:
IMG_8627.jpg
IMG_8627.jpg [ 750.74 KiB | Прегледано 532 пъти ]


Следва продължение...


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Нед Ное 21, 2010 7:40 pm 
...
Слънцето печеше почти напречно отгоре, беше точно обяд... няма нищо случайно... Човек спокойно може да си я пропусне тази скала, на която е издълбано въпросното изображение. Видях го... медитиращия човек, седнал в "лотос", с ръце върху гърдите. Вече радостен от откритието, загледах се по-внимателно... и какво забелязах...
В ляво от главата му се вижда изобразено Слънцето с три лъча, насочени към човека! И.., о какво се откри точно от другата страна, вляво зад слънцето!!..
Това беше Женски образ, изобразен от гърдите нагоре, имаше нещо като корона на главата й и... погледът й беше насочен към седналия в медитация човек!!!
Направо бях изумен, тръпки ме побиха! Какво беше това чудо! Та това е Кибела, си помислих, Великата богиня Майка!!! Как никой от хората, които са били на мястото досега, не се е сетил да пише какво има около този човек?! Може би не са обърнали достатъчно внимание... Не знам...
Между другото действително трябваше първо да намокрим скалата, за да се вижда по-ясно изображението. След това направихме и снимките...
И не беше само това... забелязах много интересна окраса около врата на жената, с някакви неолитни шарки по-скоро. Гледаше точно през Слънцето и към човека, даже точно към сърцето му! А той седеше в поза „лотос” върху някаква плоскост, с две триъгълни „подпиралки” под двата крака. Виждаха се два интересни орнамента от двата края под въпросната „плоскост”. Но и това не беше всичко. И той имаше нещо като накит около врата. Забелязах и стъпала /стълби/ от левия му край, все едно беше някакъв път, по който човек трябва да се изкачи...
След известно време, /след като се опитах да вляза във „фаза” :shock: :D :geek: / взирайки се пред себе си, успях да различа и няколко /по-точно три на брой/ шестоъгълника, точно над изобразеното слънце. По-наляво и надолу пък видях някакви писмени знаци... С две думи – луда работа. Направо пощурях от кеф. :w00t: :D (надписа съм го снимал на клип, ще се опитам да го обработя и да кача някоя и друга снимка, както и за останалите неща, които описах дотук. Ако вие забележите още нещо, също помагайте)
Ето вижте сами какво показват снимките, които направих:

Прикачени файлове:
0187.jpg
0187.jpg [ 1.34 MiB | Прегледано 488 пъти ]
Прикачени файлове:
0188.jpg
0188.jpg [ 1.5 MiB | Прегледано 516 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8634.jpg
IMG_8634.jpg [ 924.13 KiB | Прегледано 446 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8631.jpg
IMG_8631.jpg [ 701.19 KiB | Прегледано 464 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8633.jpg
IMG_8633.jpg [ 800.66 KiB | Прегледано 439 пъти ]
Прикачени файлове:
0191.jpg
0191.jpg [ 1.42 MiB | Прегледано 470 пъти ]


И тогава отново се сетих, че Sum вече беше писал за медитиращия човек от Мадарския конник, който е бил изобразен в долния десен край. Обаче за съжаление, почти нищо не се е запазило в днешно време.
Човека, който сега гледах, беше заел същата медитативна поза, с разположени по същия начин ръце! Дори и стъпалата представляваха своеобразен Път от левия край, както и при човека от Мадара. И Кибела също е там! От левия край...(негово дясно), и пак гледа към Човека! Просто уникално! Направо бях втрещен от фактите, които се намираха пред очите ми! Всичко, което Румен беше обяснявал за Кибела и човека, за Мадарския конник, за изгубеното знание.., за Силата на Господ която достига до нас, преминавайки през слънцето и която се проявява в Интелекта на човека.., всичко това сега стоеше пред мен – черно на бяло!..

Ето за това реших, че скалните светилища край Ночево си заслужават отделна тема. Най-интересното е, че досега бях срещал само да се говори за въпросния медитиращ човек, но никой не беше ПИСАЛ или СПОМЕНАВАЛ за това какво има изобразено около него.
Самата скала наоколо дори е оформена като триъгълник... просто изумително.
Открихме и още много интересни неща в местността и по скалите. Но затова в няколко поста подред реших да публикувам по няколко снимки, за да разберете сами за какво иде реч.
Имаше и множество малки парчета от древна керамика тук-таме, но иманярите вече явно си бяха свършили работата. Сигурен съм обаче, че мястото датира от времето на неолита, ако не и по-назад. Но сами ще се уверите от снимките.
Сигурен съм и че на sum ще му бъде изключително интересно да се запознае с елементите около въпросния медитиращ човек. Такова нещо просто няма как да бъде пропуснато.
На мен пък ще ми е още по-интересен коментара му на всичко това...
Sum, ще чакам с нетърпение! :D
Сори, че чак сега пускам темата, но определено всичко това си заслужаваше специално отделено време.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Нед Ное 21, 2010 9:33 pm 
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Е просто не е истина *wacko* *wacko* *wacko*
ntsk ти ма разби отвсякъде с тези снимки....... баси чудото :IL
Валерия Фол нали ходи и тя да гледа метитиращия човек....... що нищо не е написала за Кибела :?: Списание осем и те бяха там ама нищо. :lol: Йордан 13 от тангристите нали и той ходил да снима същия медитиращ човек... що не показа Кибела и слънцето с трите лъча.... ама чак сега виждам върху какво върху какво седи медитиращия......
И аналогията ти е супер със сюжета на Мадара. :[)]I:
Ха да ги видим сега умниците археолози какво ще кажат за медитиращия ,Кибела и слънцето.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 1:25 am 
Уау! Това се казва изненада… ::yes::

Утре ще отида до Ночево, за да видя и заснема Кибела и медитиращия човек.
След това ще коментирам…

Браво, ntsk!!! :D
Въобще не съм очаквал някога да се намери потвърждение на това, което от години твърдя, че Силата /Кибела/ идва при нас през Слънцето.
Предполагам си забелязал, че средният лъч започва от средата на Слънцето и сочи точно към сърцето на медитиращия. Или по друг начин казано предците ни са записали знанието, че Силата минава през Слънцето и отива в сърцето на човек…
Изумително!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 10:54 am 
Да, sum. Видях, че средния лъч е насочен към сърцето на човека и като че ли погледът на Кибела минава точно през него... :)
Обаче чак сега забелязах, че лъча е изобразен как преминава през самия център на овалната форма на Слънцето.
Наистина изумително какво знание са записали предците ни! :IL
Сигурен съм, че ориентира, който снощи ти пратих по мейла ще ти свърши идеална работа и ще намериш скалата. Успех!

иво написа:
Ха да ги видим сега умниците археолози какво ще кажат за медитиращия ,Кибела и слънцето.

Ами, Ивчо, няма как да са снимали човека и Кибела, просто защото не са ги намерили... :D :lol: :D
В списанието използват стара снимка от вестник. Не е толкова лесно да се открие мястото, пък и почти нищо не си личи ясно, само долната част на човека. Ако не знаеш какво точно търсиш, трудно ще го намериш. Останалите фигури се виждат по-добре само като пекне слънцето отгоре.
Иначе онези от списанието пишат, че много са обикаляли, ама...
Между другото разправят, че мястото се пазело в тайна от археолозите, хехе. Смятай...


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 11:33 am 
Реших да продължа с няколко интересни снимки на местността. Говорим за доста обширна територия...
Ето какво се вижда от върха на един от скалните масиви:

Прикачени файлове:
IMG_7415.jpg
IMG_7415.jpg [ 423.94 KiB | Прегледано 424 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_7414.jpg
IMG_7414.jpg [ 513.06 KiB | Прегледано 416 пъти ]


В района открихме не една, а ТРИ утроби! Няма да се учудя ако наоколо има още няколко...
Също видяхме и две големи овални вдлъбнатини в скалите, които ясно си личи, че са използвани с някаква ритуална цел. Ето вижте утробите:
Прикачени файлове:
IMG_7380.jpg
IMG_7380.jpg [ 658.16 KiB | Прегледано 434 пъти ]
Прикачени файлове:
PIC_6187.JPG
PIC_6187.JPG [ 389.94 KiB | Прегледано 428 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8661.jpg
IMG_8661.jpg [ 596.54 KiB | Прегледано 424 пъти ]


Тройната ниша с овала:
Прикачени файлове:
PIC_6191.JPG
PIC_6191.JPG [ 464.71 KiB | Прегледано 425 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 11:41 am 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 1:13 pm
Мнения: 101
Здравейте!
От час гледам снимките направени от ntsk и съм изумена!
Често си купувам списание "Осем" и имам броя, в който е статията за светилището до с.Ночево. Сега отново го отворих и изчетох статията.
Излиза, че медитиращият човек е само част от цяла картина. В списанието има снимка само на човека. Както пише и ntsk тези от списанието не са стигнали до него, а снимката им е предоставена от минералогът, който ги е водел. Грешката е тяхна да публикуват нещо, което сами не са проверили. А археолозите почти нищо не казват. Уж знаят за мястото, но нищо конктретно не изнасят, сякаш е голяма тайна.
Който има списанието може сам да види, че на снимката в горния ляв ъгъл се вижда част от слънцето. Но като я няма цялата картина, как да знаеш?! Това умишлено ли е или от недоглеждане?!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 12:52 pm 
Lony, май записаното древно знание не се разкрива на всеки... и обратното - не всеки успява да го разкрие, макар и да стои пред очите му... :) :sunny:

Още няколко снимки:
Прикачени файлове:
IMG_7631_8577_7562.JPG
IMG_7631_8577_7562.JPG [ 353.6 KiB | Прегледано 471 пъти ]

Тук откриваме някакво кръгло изсичане в скалата, все още не ми е ясно за какво е служело. От дясно - триъгълна скална пирамида с идеално оформени стени /клоните малко пречат, за да се види още по-добре/. Под нея трапецовидни скални ниши.

А тук на лявата снимка се вижда ниша за медитация - "кацнал на една скала"... :D На дясната виждаме огромен фалос:
Прикачени файлове:
IMG_7355_7377.JPG
IMG_7355_7377.JPG [ 307.78 KiB | Прегледано 471 пъти ]

Ето я и пещерата, за която пишат в списанието:
Прикачени файлове:
IMG_7457.jpg
IMG_7457.jpg [ 494 KiB | Прегледано 440 пъти ]

А това на мен ми прилича на глава на животно и по-точно лъв :idea: Виждат се ясно двете уши:
Прикачени файлове:
IMG_7418.jpg
IMG_7418.jpg [ 579.88 KiB | Прегледано 417 пъти ]

И още - скална глава. Между нея и задната скала се намира една от утробите, които открихме:
Прикачени файлове:
IMG_7621.jpg
IMG_7621.jpg [ 366.65 KiB | Прегледано 422 пъти ]

А това е много интересно изсичане. На мен ми приличат на две очи - дясното отворено, лявото затворено.
От ляво е изсечена горната част и наподобява затворен клепач. От дясно пък е издълбана овална ниша, също като отворено око. Знаем прекрасно какво означава тази символика ;) :
Прикачени файлове:
PIC_6264.JPG
PIC_6264.JPG [ 345.33 KiB | Прегледано 417 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 5:00 pm 
ntsk такъв грамадански фалос за първи път виждам :facepalm: как се прави такова чудо :ku-ku: та той е дълъг поне 10 метра.......... как са го правили хората? Да не би с тесла и секач :lol:
Снимките са уникални. Добре че ги пусна за да видим тия чудесии.......... :[)]I:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: СКАЛНИТЕ МИСТЕРИИ край с. Ночево
Ново мнениеПубликувано на: Пон Ное 22, 2010 6:20 pm 
Луда работа, Иво... :)

Както бях споменал, успях да различа и някакви знаци вляво от Кибела и човека.
Имах ги снимани обаче единствено на клип. След малко обработка, успях да изкарам и снимка. Ето вижте за какво става въпрос, знаците наподобяват нещо като "Ч", "I", "Y", "Т" и вероятно "Г" или "Р". Може би не се виждат достатъчно ясно, но това успях да направя:
Прикачени файлове:
nadpis_.JPG
nadpis_.JPG [ 146.78 KiB | Прегледано 457 пъти ]

---

Още няколко интересни снимки реших да покажа.
Това тук отново е скална глава. Личат си много ясно вдлъбнатината на окото, носа, устата...
Дори има няколко трапецовидни ниши, които приличат на "зъби" или "мустаци":
Прикачени файлове:
IMG_8656_8658.JPG
IMG_8656_8658.JPG [ 196.98 KiB | Прегледано 440 пъти ]

А това изглежда е долмен. Определено иманярите не са го пропуснали:
Прикачени файлове:
IMG_8645_8646.JPG
IMG_8645_8646.JPG [ 198.9 KiB | Прегледано 423 пъти ]

И по-долу виждаме - огромен скален мост, отдолу снимах скала приличаща на някакво животно, виждат се окото и муцуната.
В дясно оформена V-образна ниша като олтар и под нея изглед към групи трапецовидни ниши (спокойно, надписа който се вижда на преден план, е от '75 година :D ):
Прикачени файлове:
PIC_6168_6204_6208_6176.JPG
PIC_6168_6204_6208_6176.JPG [ 507.96 KiB | Прегледано 564 пъти ]


За да не товаря повече форума, реших да дам и няколко линка към още снимки, които качих в нет-а.
Може да ги видите тук:
http://snimki.be//store/1/PIC_6260.JPG
http://snimki.be//store/1/IMG_7502.jpg
http://snimki.be//store/1/IMG_8574.jpg
http://snimki.be//store/1/IMG_8588.jpg
http://snimki.be//store/1/IMG_8602.jpg
http://snimki.be//store/1/IMG_8639.jpg
http://snimki.be//store/1/PIC_6207.JPG
http://snimki.be//store/1/PIC_6310.JPG


Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 170 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"