Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Music
Мнения: 9
Регистриран: 11 окт 2013, 21:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Music » 28 юли 2014, 23:32

Според мен когато има Разбиране, привързаността отпада от само себе си, за каквото и да става въпрос. Дори и за Познанието.

zlatno_slance
Мнения: 23
Регистриран: 26 сеп 2013, 16:55

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от zlatno_slance » 29 юли 2014, 00:06

Така е :) Щом вече е отрегистрирано като емоция или състояние половината работа е свършена ;) От там остава да се прояви просто разбирането.

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 12 авг 2014, 20:27

Активирах процеса за чистене на самскари по обичайния начин и на физическо ниво се появиха познатите усещания на стягане и болка в сърдечната област.
Благодаря за споделянето. Аз пък до скоро се чудих защо пак имам стягане и болка на трети пласт/до няколкократни силни бодежи/ в сърдечната област, но скоро попаднах на забравено от мен разяснение в книгата. :idea: :sunny: БРАВО! Силни прегръдки за справнето ти с този така труден пласт! Ето пак колко индивидуално е всичко. Описала си края му така различно от онази представа за изливне/обливане. За мен лично е от полза! Ами, наздраве! :dance: :IP :D
Dani GH

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 12 авг 2014, 22:13

FireFlyingWings:
Ето пак колко индивидуално е всичко. Описала си края му така различно от онази представа за изливане/обливане.
Да, така е, индивидуално е. Има кладенци, пълни с вода, а други пък са сухи.
Р.Ч.

Music
Мнения: 9
Регистриран: 11 окт 2013, 21:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Music » 13 авг 2014, 16:36

Здравейте сладури,
И аз за да не остана по назад от другите, ще се похваля със слепването на трети пласт на 10.08. Пак беше в медитация около 1 ч. Започвайки медитацията усещах много силни вълни да обливат тялото ми. Вървяха от сърцето нагоре и се усилваха. Главата ми все повече натежаваше и болката в сърцето ставаше все по силна. В един момент излезнаха много несъзнати самскари когато съм била много, много малка, около 2 годишна, търсех майка си и се чувствувах напълно изоставена. Беше много болезнено. Заплаках... Плаках известно време.. Болката в гърдите ми ставаше все по- силна и пареше все едно, че ютие е залепнала за мен. А главата ми едвам я държах изправена. Непрекъснато се лашкаше назад и пропадаше.. Но аз си казах : "Няма да се дам, нека ме боли и 100 пъти повече мога да издържа , само да се свърши веднъж завинаги тази мъка....". И в един момент ми олекна и започнах да дишам по- свободно. Чувствах се много изтощена и уморена. Отворих очи извадена от медитацията от Румен, с който бяхме заедно. И той ми каза : свърши се! Разкъса трети пласт..... Сега пласта ти е като отворена мида , вее се свободно и ти остава да изчистиш последните остатъци и да започне трансформация на ума ти за да завърши сливането. Атмана ще започне този процес, защото вече свободно може да излиза навън.
Аз направо не повярвах!!!
Ей хора, след толкова много медитации, всяка сутрин в 5.00 ч и на Бегликташ от най- различни точки на Булгария съм ставала и съм ходила там .....и пак и пак и пак , и сълзи, и мъка..... Направо не е за описване..
НО накрая успях!!
Разбира се, че тък въобще незнам как да изразя благодарността си към Румен, който много ми помогна в този процес, защото аз бях много заплетен случай!!! И знам, че ще каже .... Емииии това е положението, просто го чувам вече това изречение...
Но все пак : Руменр, ти си единствения човек, който аз познавам, който изцяло е посветил живота си на такива заблудени кравички като нас, за да им покажеш пътя към Освобождението! Добре, че те има и , че те срещнах...едно огромно БЛАГОДАРЯ!!!!
( от признателния атмански народ)..
А всички останали давайте, не се отказвайте- СТАВА!!!

Music
Мнения: 9
Регистриран: 11 окт 2013, 21:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Music » 13 авг 2014, 16:38

Лелеее аз от много бързане маса ти и грешки съм направила! То не било "слепване" ами било " сцепване" . А за другите карай....


sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 13 авг 2014, 21:34

Здрасти, Light.
Имам една папка, в която събирам различни текстове на съфорумци. Това са мнения, които през годините са ми правили впечатление заради някакви емоционални или умствени нагласи. Та още преди две години съм си извел във въпросната папка няколко твои мнения, които тогава определено ме озадачаваха. Днес като четях последния ти пост се сетих за едно от тях. Можеш да го видиш на стр.20 от тази тема:
miromiv написа:
Как така ще го възприемеш различно? Ако всеки възприема различно, как изобщо ще различим кое какво е. Нали именно по общите неща се ориентираме, иначе се губи достоверността.
Light:
Общото е в усещането. Когато четеш описание на определено изживяване, би трябвало да придобиваш усещане за случилото се. Именно това е ценното.
Иначе формата е необходима само на Ума, за да може да възприеме нещата. И всеки Ум ги "изобразява" според собствените си нагласи и модификации.
Преди две години не се намесих във вашия дебат, но още тогава ми направи впечатление, че за теб ценното бе, когато „придобиеш усещане за случилото се”. Тоест за теб валидната истина от практиките се появява в твоя свят едва тогава, когато отречеш формата, с която работи Ума, и се опреш на чувството. Но това чувство забележи, че се ръководи от центърът Любов, нали?... Която Любов тогава при теб все още „работеше” със самскарична информация. Къде беше твоят Атман в мнението ти? Ами нямаше го. Защото ако беше написала отговора си към miromiv от позицията на Атман, тогава със сигурност щеше да знаеш, че за него формата е точно толкова необходима, колкото и усещането (чувството). Тоест за Атман няма никаква разлика между двете! Но за теб тогава имаше.
(да уточня - когато става въпрос за медитативни практики ние можем да говорим за нормални човешки преживявания и други такива, Атмански)
Преди две години ти все още нямаше Атмански преживявания и за това много добре разбирах точно от каква позиция пишеш… а и самия текст ми показа това. В тази връзка също така трябва да отбележа, че по-късно ти придоби Атмански преживявания и те станаха водещи в твоя свят. Това е така.
И именно заради това днес ужасно много се зачудих на последния ти пост, защото в него водещата емоция отново бе… изживяването (усещането) макар тази емоция да бе провокирана от друга споделена опитност. При това буквално си написала, че си изживявала преживяването „отново и отново”. Но Атман никога не действа така, Light. Той никога не преживява нещата „отново и отново”…
А накрая просто ме разби с това изречение: „Толкова спомени...”.
Какви спомени, Light?!? Ти никога не си практикува сливане на Атман в Ума. Никога не съм ти давал тази практика. Откъде тогава са тези спомени в теб?...
Не може така… не става така. Нямаш правото да пишеш по този начин, защото текстът ти не кореспондира с вътрешната ти реалност. Знаеш какво следва от това. Предупредих те на няколко пъти. Изборът си е твой.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 13 авг 2014, 21:35

Здрасти, Music.
Ееееееееее ми… това е положението. :D
Само си забравила да уточниш на читателите, че ти имаше доста дебела ципа, с която месеци наред се бори и която заедно с мижавите остатъци от третия пласт също се скъса.
В следващите практики въпросната „разтворена мида” ще изтънява и все по-ясно ще възприемаш стария си образ на Атман в сърцето си. При практиките Атман ще започне да се слива периодично в Ума ти, но ти трябва да му помогнеш осъзнато в този процес. Има практика за това… Ще дойде и това време.
Поздрави!
Р.Ч.

Viki

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Viki » 14 авг 2014, 08:48

Поздравления Musik! И ти толкова изстрада по пътя за дома...стига вече! Добре дошла! :[)]I:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта