Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)
-
- Регистриран: 26 сеп 2013, 16:55
Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)
Честито, bin ! Благодаря за споделеното. Обземе чудна благост докато четях 

-
- Регистриран: 09 ное 2009, 18:37
Много силен, браво! 

Поздравления и от мен !
Ах, този трети пласт
Радвам се, че си успял 

Поздравления и от мен 

-
Здравейте
Ще споделя моята опитност с чистенето на самскари от трети самскарен пласт. С малки изключения, информацията в темата лично на мен ми е недостатъчна. Надявам се с моя пост да помогне на някого, а също бих се радвала и на повече споделени мнения.
Начина, по който чистя самскари е по скоро в ежедневието отколкото в практиките. Да, имам ментално виждане,говоря с Брахман и Атманката си, но основния процес се извършва от ума като наблюдател в ежедневието. Не си спомням дали съм споделяла, но самскарната си решетка я виждам като бяло-прозрачна енергийна структора, от която засичам самскарите само в момента на отлитането им от нея
В практиките си за чистене на самскари не виждам картини, няма метафори, няма подсказки 
Как чистя тогава ? Наблюдавам всичко в ежедневието си ! Всяка една ситуация! Много често те се повтарят
Някои от тях, за да ми "оформят" точно съществуващата емоция или информация за чистене, а други, за да тестват вече изчистеното
След като засека емоцията започвам да я обработвам и анализирам с ума си. Получавам и стягане около сърцето си като при практика докато обмислям
Ако съм успяла да отработя емоцията след това в самскарника всичко си излита само още преди да поискам от Баал да ме чисти 
Но честно да си кажа не е лесно. Това трети самскарен пласт му лепнах прякора - "висш пилотаж"
Понякога не мога да определя някои емоции, тогава Атманката ми в медитация ми помага. Тя ми казва ти изпитваш еди какво си и аз си казвам: "Ех, колко просто! Защо умът не се сети!"
В други ситуации говоря с Брахман. Вместо да го помоля да ми погне да изчистя самскарите, аз го питам : "Брахмане, днес какво ще чистя?" И той ми изброява : доброта, състрадание и т.н. Наскоро в обикновена медитация на въпроса ми какво още ми остава, той ми отговори: "Любов!" И аз озадачена го попитах: "Каква любов!? Та нали в пласта има обич и привързаност, любовта е само към Боговете, а аз нямам такава!" И той мълчеше и ме гледаше и повече нищо не каза, но отговора се промъкна в главата ми и ми стегна сърцето. Любовта ми към мен самата! Потресох се. Толкова години с упорит труд я градих към себе си, а сега трябва да я чистя !
След това забелязах и в ежедневието си няколко случки, които потвърдиха това.
Оказа се също , че нямам и правилното разбиране за свобода. Трябваше и това да преосмисля. С помощ от приятели оформих новите разбирания и се самонаблюдавам за всички емоции, които стоят пред усещането ми за свобода и спокойствие.
Това е от мен
Поздрави на всички

Ще споделя моята опитност с чистенето на самскари от трети самскарен пласт. С малки изключения, информацията в темата лично на мен ми е недостатъчна. Надявам се с моя пост да помогне на някого, а също бих се радвала и на повече споделени мнения.
Начина, по който чистя самскари е по скоро в ежедневието отколкото в практиките. Да, имам ментално виждане,говоря с Брахман и Атманката си, но основния процес се извършва от ума като наблюдател в ежедневието. Не си спомням дали съм споделяла, но самскарната си решетка я виждам като бяло-прозрачна енергийна структора, от която засичам самскарите само в момента на отлитането им от нея

Как чистя тогава ? Наблюдавам всичко в ежедневието си ! Всяка една ситуация! Много често те се повтарят

Но честно да си кажа не е лесно. Това трети самскарен пласт му лепнах прякора - "висш пилотаж"

Оказа се също , че нямам и правилното разбиране за свобода. Трябваше и това да преосмисля. С помощ от приятели оформих новите разбирания и се самонаблюдавам за всички емоции, които стоят пред усещането ми за свобода и спокойствие.
Това е от мен

Поздрави на всички

Последна промяна от zlatno_slance на 20 юли 2014, 00:50, променено общо 1 път.
Много добре поднесено, zlatno_slance.
Браво за Разбирането, извиращо от теб.
С това за унищожението на Любовта към себе си нанесе саблен удар на всички духовни школи. Просна ги по гръб...
Поздрави!

С това за унищожението на Любовта към себе си нанесе саблен удар на всички духовни школи. Просна ги по гръб...

Поздрави!
Р.Ч.
-
- Регистриран: 17 дек 2008, 00:59
Това, струва ми се, е основополагащ въпрос, който си заслужава да бъде „разнищен“ по-подробно, за да помогне на всички настоящи и бъдещи Чистещи. Според мен е необходимо да се разясни особеността на любовта към Аз-а и разликата й от обичта, както и причината за нейното възникване, и последствията от нейното съществуване. Мисля, че разглеждането на тази проблематика, ще е от полза на всеки тръгнал по пътя на Познанието.zlatno_slance написа:Наскоро в обикновена медитация на въпроса ми какво още ми остава, той ми отговори: "Любов!" И аз озадачена го попитах: "Каква любов!? Та нали в пласта има обич и привързаност, любовта е само към Боговете, а аз нямам такава!" И той мълчеше и ме гледаше и повече нищо не каза, но отговора се промъкна в главата ми и ми стегна сърцето. Любовта ми към мен самата!
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.
-

sum, много благодаря за хубавите думи, но имам още много за разбиране

Към Свободния Дух - много хубави въпроси

Казвала съм, че от дете съм мислела, че съм Бог. Да, все още непроявен, но Тя е вътре в сърцето окована

И така и така се разписах искам да помоля да "разнищим" още една тема - кармата. Случи ми се да се сетя за два спомена , в които съм имала карма с хора от сегашния ми живот. Предполагам с много повече имам карма, но тези два спомена са много силна карма. Единият човек е майка ми. В спомена ми тя пак ми е майка, но не може да понася колко силно светя. Държи се за очите и ми казва, че ослепява. За да не й причинявам страдание, аз изгасвам. Замислям се за малко и започвам пак да светя , а нея започва още повече да я боли и накрая изгасвам напълно. Няма да обяснявам, че в сегашния ни живот тя изисква от мен да се държа и живея по начина, по който тя иска, но аз все пак отстоявам себе си

Някой може ли да помогне как се чисти силна карма с близък човек от сегашния ти живот ?

-
Здравейте
Днес, благодарение на lony, изскочи нещо много интересно
Споделям го с вас, защото самскара ми с помагането може да "тлее", но все още е активен
Всеки, който ме познава и е наблюдателен, вече знае, че изпитвам любов, обич или привързаност (не знам и аз как да се изразя) към ..... Познанието !!!
Това да чистиш трети самскарен пласт се окозва доста интересна работа. Определено се забавлявам 
Поздрави

Днес, благодарение на lony, изскочи нещо много интересно

Всеки, който ме познава и е наблюдателен, вече знае, че изпитвам любов, обич или привързаност (не знам и аз как да се изразя) към ..... Познанието !!!

Поздрави

Zlatno_
,дай Боже всекиму привързаност към Познанието
Приятно забавление

Кака