Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
tarsach
Мнения: 77
Регистриран: 22 дек 2008, 13:12

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от tarsach » 15 апр 2014, 12:15

:neznam: тук съм! не съм се загубил/поне не нацяло :) / Следя почти всеки ден форума, но няма какво да споделя и...за това не пиша.
Радвам се от сърце за успехите на съфорумците! Колко станаха Атманите вече? Поне 10?! Това дава кураж!

Да, темпото при мен е бавно и дано все някога стигна там, където трябва :sunny: Не съм спрял да се боря!
Ще потренирам, както казваш...стига процеса да се "случва" пак, тъй като не го контролирам.
В световете на Бра-Ман...., но без "зрение" има ли смисъл?
...а за Кръстника...всички знаем кой е Важният ::hat::

Благодаря ти за всичко, което си направил и продължаваш да правиш! :[)]I:

Dimitar
Мнения: 373
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Dimitar » 18 апр 2014, 16:26

Под нея веднага се показа третия пласт. Разгледах го добре. Доста лепкаво черно видях по него, което на всичкото отгоре беше нагънато като огромни хълмове върху пласта ми.
Преди няколко седмици имах подобна опитност, но не бях сигурен дали е от втория или третия пласт, понеже при мен и двата се разграждат едновременно. Беше няколко дни след като vnanev сподели в тази тема своята техника с петте елемента.
По време на една от практиките пред мен се озова твърда земя. Приложих метода му и наистина работеше, но беше много бавно. Реших да пробвам нещо по-агресивно и се сетих за технологията на фракинга за извличане на шистов газ. Мисловно пробивах в дълбочина малки канали и инжектирвах в тях силата на Баал и после взривявах. След известно време на повърхността започнаха да излизат черни мазни капки. Както наблюдавах случващото се и се чудех какво става, една буца от тази зема се вдигна и видях под пръстта нещо като грозд с едри зърна, които се пукаха и от тях изтичаше мазна чернилка. В един момент перспективата на наблюдение се промени, бях вече под този слой и видях че отдолу тази твърдина е нещо като вплетени един в друг гроздове. Започнах да пукам гроздовете, в един момент се притесних къде се отича тази мътилка, дали няма да се утаи в сталактона, но под мен беше нещо като лава и някъде там се изпаряваше...
Общо взето това беше, но както казах не знам от кой пласт е тази структура. Ще съм благодарен за малко ориентация...

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 06 май 2014, 22:54

Toни, поздравления! И аз подобно на Dimitar на края на сезона миналата година чистих остатък от втори и бях влязла в трети. Този сезон още при второто ми чистене от стандартната практика се озовах в нещо, като конзола скална. Бях затворена в да го кажа скала на пластове, като подземната кора! Беше толкова тясно, това пространство имаше формата на капка, на горе бе по-тясно, а на дъното като в основата на стенен термометър... Започнах да блъскам с крака ръце да изляза, задушавах се.Беше адски твърдо, започнах с кирки и какво ли не, сякаш бях в мина и разбрах, че колкото и да блъскам с външна сила, няма да стане. Починах, съсредоточих се и изкарах отвътре някак силата си /както при раждането/ изригна, много силно изкрещях и и блъснах с всичка сила стената в която бях. Стената се разтвори на две и се разчупи, както черупка на пресен фъстък... Излязох от практиката и още се задушавах. На другия ден след разговор с един от свободните Атмани, разбрах, че е вероятно да е бил сталактона. Прочетох подробно информацията във форума и разгледах картинки на косъма..изумих се, когато видях, че аз бях в същата структура, която оприличих по форма на термометър /капковата форма в основата/. Не знам сега къде съм, чистя трети пласт. Когато минах първи имах обгръщане от мека бяла пелерина, затова не знам успяла ли съм да изчистя решетката на втория. Вчера бях на Бегликташ и там имах странно преживяване, което ще опиша по-долу. Нека, ако някой има подобна опитност да сподели. Ще се радвам Румен да ме насочи/да ми даде някаква обратна връзка, какво става... :facepalm:
Dani GH

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 06 май 2014, 23:29

В едно чистене у дома, помолих Брахман да помогне да осъзнавам процесите на чистене, да ги разбера по мой начин, каза нещо такова: "Представи си, че готвиш, трети пласт е твоя тиган с олио, какво правиш?" Аз казах:"Паля котлона", той каза: "После какво?" и аз казвам: "Олиото се загрява" и той пита:"Какво виждаш вътре?". Не знам защо вътре виждах трохи хляб, събрани на хапки... Той ми каза,че това са самскарите /трохите събрани на хапки, като континентите в решетката/ и каза: "Пържи сега" и аз направо запалих олиото в тигана. След, като всичко изпържих и помолих да разбера така и чистенето на ума той пита:"Къде е тигана?" Казах, че е върху един шкаф, Брахман каза: "Отвори го сега.." и като го отворих олеееее едни хлебарки, едни молциии се разтичаха...разбрах,че това са ми старите овехтяли умствени впечатления "секцията" от ума, разбира се изгорих и шкафа. Не си виждам решетката, затова се обръщам така към Брахман да ми показва процеса, като за мен. Друг път ми даде друг "пример". Пита ме дали си спомням как и защо съм белила асмите, като бях дете. Сетих се,че го правих да обеля старите мъртви кори, да махна буболечките и да стигна до сърцевината, за да и "отворя да диша". Брахман каза, ето така си бели и Атмана :facepalm:
СЕГА ще разкажа и по-сериозната част: Вчера бях на Бегликташ и чистех по обичайния начин. Влязох в медитация и хайде пак затворена, казах си уж разчупих скалата... оказа се обаче, че съм в нещо меко и лепкаво, много гнусно, като паяжина лепкави бяли нишки полепени по мен..бях увита, като в пашкул. Сетих се за какавида, бях в някаква какавида! Започнах да се освобождавам, беше ужасно, докато не дойде птица! Досега не бях виждала така ясно птица. Беше много бърза взе ме и ме измъкна нагоре, нооо се затлачих в нещо пак лепкаво, но този път слуз, гнусна слуз по цялото ми тяло. Започна на физическо ниво да ми се повръща, усетих конвулсии на тялото. Умирах от гнусотия, не разбирах къде съм. Почнах да я махам с ръце от мен, бе по косата ми залепнала мокра. Разбрах,че съм затворена пак! Почнах да блъскам по стените, бяха бели и се пропукаха. Останах изумена, като проумях, че съм в нещо, като яйце и тази слуз е белтъка, сякаш бях в някакъв гнусен зародиш! Само дето не повърнах в самскарника! Започнах да викам Бал да ме изчисти и не знам, над мен текна душ. Бал пусна душ! /под душ имам предвид формата на струята, не душа в банята/Нямам думи, как налудничаво ми се видя! Водата беше мокра, но не, като нашата вода, а светлинна някак и под краката ми се образува река. Започнах да се мия, дълго, бях мазна ... след, като ме обля и се изчистих, вдиган левия крак да излизам и усетих, че съм в някакви бодливи хем метални, хем като на венеца на Христос /не мога по др. начин да ги опиша/ бодливи растения. Започнах да ги режа, късам.. и като се отскубнах и се дръпнах, това бодливото, като лепка се бе полепило и по гръбнака ми! Стигаше до теменнтата чакра от основата на гръбнака, чак до нея! Потресена бях! Отскубнах се и от гръбнака ми от дълго забитите в него шипове потече мръсотия и кръв. Излязох така на върха на някаква скала и там от небето слънце ме обля и някакви ръце, пак като крила ме обгърнаха. Задуха силен чист вятър и от тялото и косата ми се отделяха мъртви люспи, сякаш си сменях кожата! Получих голямо блаженство и спокойствие, нещо, като "свърши се". Нека, ако някой с подобен опит или с опит има идея, какво става да пише. Благодаря! :neznam: sum?
Dani GH

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 07 май 2014, 00:01

Всичко е ясно, на финалната права си. Остават ти още няколко метра. И аз бях в тези сфери. Не се притеснявай скоро ще си свободна. :IP

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 07 май 2014, 08:32

vnanev, благодаря ти за отговора :)
Dani GH

bin
Мнения: 107
Регистриран: 04 сеп 2009, 14:55

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от bin » 07 май 2014, 09:26

Поздравления FireFlyingWings :D
И аз бях в тия сфери...
За „стенния термометър/сталактон“ при мен усещането беше за дълбок кладенец, от който излизаше нещо като жила. След като го разградих, с помощта на Бал, видях, че има и други такива жили наоколо и образуват, нещо като брада, тогава се усетих, че това е брадата на Отеца.
За „бодливите растения“ възприятията ми бяха за лепкави пипала, които се обвиваха, около мен и ми причиняваха болезнено стягане в сърдечната област, дръпнаха ме в последния момент, когато се бях надвесил над „водопада“ за да излея любовта и да продължа напред. :neznam:

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 07 май 2014, 09:54

Благодаря за споделеното bin, разбирам отговорите ви, като подкрепа. Хубаво е!
Dani GH

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от alex » 07 май 2014, 10:19

FireFlyingWings написа:Потресена бях! Отскубнах се и от гръбнака ми от дълго забитите в него шипове потече мръсотия и кръв.
Досега си мислех че е просто сън, по едно време набарах нещо на гърба си оО, но беше само до 5-та чакра.
Незнайно защо ми напомня на думите на Елохим "ще вградя в гръбнака им камшик, докато не се покорят" относно Българите...

FireFlyingWings написа:под душ имам предвид формата на струята, не душа в банята/Нямам думи, как налудничаво ми се видя! Водата беше мокра, но не, като нашата вода, а светлинна някак
"Виждал" съм го, можеби като спомен, но беше чешмичка :D

FireFlyingWings
Мнения: 83
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности III (3-ти самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 07 май 2014, 12:57

Благодаря, Alex. Добре е, като си споделяме сходни опитности и преживявания :)
Dani GH

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Vanilla и 6 госта