Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Astronomer
Мнения: 141
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Astronomer » 10 авг 2011, 12:26

Явно не само при теб е така. Неявно обаче, не знам какво става честно казано :)
Процесът може да не се регистрира съзнателно. Обикновено това може да стане, когато съзнанието просто не е готово и чрез защитна реакция отхвърля чутото, видяното или преживяното.
Интересното е, че чувствам бодежи в сърцето при някаква силна обида например или при някакво силно емоционално преживяване. Майка ми също ми е казвала, че е изпитвала силни бодежи в сърдечната област при силни емоционални преживявания. Интересно защо тогава се чувства, а когато го правим целенасочено не се усеща.

Понеже за всичко си има време и трябва да стане напълно естествено се сетих за едно странно преживяване и готовността на съзнанието да приеме определен факт. Преди време имах определен здравословен проблем и когато преодолях проблема и все още бях в болницата, точно след нещото като "малко операция", което ми беше приложено, просто припаднах. Паднах от стола и загубих съзнание, защото не се възприемах като друг човек. Това е единственото ми припадане в живота. Та, да не става дълго обяснението. С две думи: когато човек е готов има СТАВАНЕ. Щом го няма Ставането, значи има още нещо за доизкосуряване.
Стенли

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 11 сеп 2011, 18:08

Здравейте.
Днес май ми просветна малко екрана. Бях си сложил една фланелка пред очите да ми е по-тъмно и да не ми се отварят клепачите.
По време на медитация, в последната част след като бях си казал молбите към Брахман и после към Господ и се бях отпуснал и леко слушах музиаката от радиото започнах да визуализаирам лилави подобия на кръгове (облаци по точно)
Които се отдалечаваха от мен, подобно на кръгчетата тютюнев дим, само, че ставаха по-малки в далечината и не всички бяха пръстени имаше и запълнени с много неправилна форма. Дори като 5-6 листни детелини. Бяха в определен ритъм, напускаха челото ми едно след едно, право наред. И така около 5 минути.
Преди 2 дена едни зелени петна идваха към мен 5-6 пъти, но аз се отдръпнах от тях, че се сетих за зелената течност. Не знам до колко успешно.
Това означава ли нещо?

Astronomer
Мнения: 141
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Astronomer » 15 сеп 2011, 12:35

Това сме го говорили във форума. Това е твоето собствено съзнание. Кръговете се образуват и след това се губят в далечината. Могат да бъдат не само с лилав, а също и с жълтеникав цвят. По принцип не е нищо особено. При мен се получаваха при първите медитации. След това постепенно изчезват или поне не се забелязват :D
Стенли

ascension
Мнения: 14
Регистриран: 17 мар 2011, 22:31

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от ascension » 24 сеп 2011, 23:50

Здравейте!
Искам да попитам sum, а и всеки който може да отговори на въпроса който ме интересува:
Може ли сега (от 24 септември до пролетта) да се чистят умствени боклуци и утаена агресивна емоция, след като не може да се чистят самскари?
Благодаря предварително :)
Поздрави!

ntsk

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от ntsk » 02 окт 2011, 20:29

Здравей, ascension! :D
Извинявай за малко закъснелия отговор, но оживената дискусия в другите теми изглежда измести въпроса ти.
Можеш по всяко време да чистиш умствените боклуци.

Агресивната емоция обаче е пряко свързана със самскарите, още повече че "утаяването" й като процес е обвързан със самото разграждане на самскарите. Т.е. утаената емоция трябва да се чисти през периода за разграждане на самскарите или поне в неговия край.
Поздрави!

ascension
Мнения: 14
Регистриран: 17 мар 2011, 22:31

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от ascension » 03 окт 2011, 11:59

Благодаря за отговора! :) ::yes::

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 03 окт 2011, 13:33

То наистина е хубаво да се напишат в една тема подходящите медитации за есенно зимния период. Да не се лутат хората кое може и кое не.

riderman
Мнения: 205
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 03 окт 2011, 21:38

Здравей,miroki
Според мен можеш да правиш абсолютно всичко което си пожелаеш през есенно зимния сезон.Всякакъв тип медитации с изключение на практиките за чистене на самскари и утаената емоция.
Поздрави!
Митака/Бургас :sunny:


sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sss » 01 ное 2011, 22:46

ЗДАВЕЙТЕ!
След вчерашното ми писане което не се появи на бял свят ,незнам по какви причини, но сега ще се опитам пак ,пък каквото стане.Искам да ви кажа че Атмана ми е събуден и в момента работи за освобождаването си.На 22.9. спрях с чистенето на самскарите си, макар че неми се искаше,и бях решил да си почина един месец.Но бодежите не спираха, а даже към средата на октомври се усилиха много яко,наподобяват на киселините как парят по хранопровода така и те горяха в сърцето,после затихваха .Имаше дни когато чувствах че сърцето ми е разрязано като жива рана,а друг път че някой ме боцка с игла ама много бързо и на всякъде.Месеца си замина другия дойде ,а Атмана си излъчва лъчите и ми разгражда решетката от вътре.От форума научих че той ще си има ИМЕ и ФОРМА , това значи че съм живял по време на ПРЕМЪДРИТЕ и са ми дали ИМЕ,което всъщност преставлява звук, а ФОРМАТА е на прероденото човешко тяло по време на ПРЕМЪДРИТЕ.Сега трябва да си спомня ИМЕТО и след време да го трансформирам чрез ИМЕТО си и АТМАНА да приеме моят образ.Както е записано в ПИСАНИЕТО че през лятото да си мислим за АТМАНА в нас , така и аз си мислех за него дори и понякога му говоря разни неща от рода " ще ми помогнеш ли днес да поисчистим малко самскари" или нещо от сорта.Знам че АТМАНА е татви и че ИМЕТО ги кара да си взаимнодействат по между си , но все пак АТМАНА чували ме когато му говоря?Наскоро забелязвам че нещо се движи в главата ми като ме кара да ми настръхва или изтръпва косата,нещо като на системата на прошката това ме кара да попитам ,АТМАНА щом унищожава решетката от вътре дали и СИЛАТА продължава сама да си чисти самскарите отвън? Нещо и за чакрите ,през пролетта мисля че КУНДАЛИНИ се бе събудила,която като огнена змия се движеше от една чакра на друга и като спреше чакрата грееше като огнена топка за тенис на корт. Това загряване ми се получава много често дори когато не съм в медитация,най- често загрявани чакри са Анахата и Вишудка по нагоре не е ходила, сигурно заради умствените боклуци.Въпроса ми е това наистина ли е КУНДАЛИНИ и защо не се прибира при 1 чакра , а започва от там където е била за последно? И като за последно да попитам ,любимата ми поза за медитация е с кръстосаните крака , въпроса ми е ръцете къде трябва да бъдат на коленете или на друго място, аз си ги слагам на коленете да ама как да бъдат дланите ,накъде трябва да са обърнати?
От една година съм във форума ,тогава научих за ВАС и за книгите на РУМЕН , доста неща прочетох и приложих в практиката ми и доста неща разбрах и преживях. Предобих опитност и пресътворих знанието за самскарите с техните бодежи. Ще продължавам да трупам познание за самскарите за да освободя БОГА на ЛЮБОВТА.....
Забелязах промяна в мен , вече неме вълнуват мачовете ,а преди какво беше..., играех еврофутбол всяка седмица а сега не помня кога бе за последно.Друго, голям фен бях на азиатските сериали имам изтеглени серий от преди година но неми се гледат вече. В началото на практиките бях много нервен , избухлив ,а сега съм станал спокоен неможе нещо даме ядоса вече така лесно.Как е при вас?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта