Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Astronomer
Мнения: 141
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Astronomer » 04 май 2011, 14:33

Съгласен съм. Дишането се оставя на заден план.
Що се отнася до вълните. Аз също не ги виждам. Единственото нещо, което до момента съм виждал са пулсиращите кръгове, които се появяват понякога, но това е нашето съзнание. Тези излъчвания от Брахман (вълни) може реално да сме се синхронизирали с тях при изразяване на молбата, след като сме подготвили ума, но да не ги виждаме, не знам дали трябва да има развито ментално виждане, за да се видят.
По принцип не е задължително да ги видиш и молбата към Господ пак би трябвало да свърши работа.

П.С. Мисля че състоянието "празен ум" също е доста приятно меко казано :)
Ако някой има такъв опит може да каже две-три думи :)
Стенли

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 04 май 2011, 18:48

Здравей miroki,

Имам лоши новини, приятелю, за теб. При мен също се получават тези бързи вълни, които споменаваш. Те обаче според моята опитност биват два вида -- едните са, когато Кибела минава през тебе, а другите са по-скоро трептения и това са гадове, които се омитат, когато се позовеш на Господ.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 04 май 2011, 19:31

Много е вероятно да е така.
По-скоро ги оприличавам на трептения, та вероятно са гадовете тогава.
Не се изненадвам, че са около нас. Хубавото е, че съм почнал да ги усещам :)
::up::

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sss » 06 май 2011, 00:43

Здравейте!
Искам да ви кажа че и при мен при чистенето на самскарите се получава объркване или забравяне на част от молбата следствие на вдишването и издишването.Можеби причината при мен е че доста дълго продължава медитирането ми при чистенето, а то понякога надминава половин час.Когато се обръщам към БРАХМАН понякога и при мен се появяват пулсиращи кръгове,но когато се обърна към ГОСПОД дишането ми се ускорява и доста често понастръхвам по цялото тяло.Напоследък се появи нещо ново и приятно в мен ,по точно в гръбначния ми стълб.Забелязвам че всяка вечер при медитация и на обяд към 1 часа в период от една седмица затопляне на гръбначния ми стълб.Това е като все едно някой те глади с ютия.Топлината се движи от долу на горе като стигне мястото на дадената чакра и спира , тогава мястото на чакрата се затопля още по силно имаш усещането че има някаква огнена топка запряла се там с големина малко по- голяма от пинк понк.След няколко минутки престои топлината се насочва към следващата чакра,като растоянието от едната до другата чакра е затоплена докато топлината като змия допълзи изцяло в чакрата и се свие отново на топка изапочне да грее посилно .Топлината е достигала при мен до чакра ВИШУТХА .Някой имал ли е подобни изживявания и можели да ми обясни какъв е точно този процес, КАКВО ДА ОЧАКВАМ ?

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 06 май 2011, 12:44

Според мен Кундалини се е размърдала в теб. Бих прочел (препрочел) веднага главата за Кундалини. И всичко което може да ти се случи. А личен съвет, ако успееш да контролираш нещата, да надделееш любопитството и да не бързаш да сливаш центровете. Че доколкото съм чел не е лек процес, а за неподготвен доста кофти.
Но това е си е твое решение. И зависи и от това дали няма да те "изненада" събитието. :)
Възможно е и друго да е. Някой по-запознат може да ти помогне повече. Но прочитането на споменатото няма да навреди.
*tochno taka*
А при всички случаи означава, че си напреднал.

novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от novex » 06 май 2011, 20:14

Здравейте,
Искам да ви кажа, че най-после разбрах за какво говорите досега.
Днес се прибрах от Беглиг таш.
Понеже пиша от друг компютър ще бъда по кратък.
Започнах практиките точно на време в девет часа сутринта, за мое щастие нямаше хора. Няма да навлизам в детайли защото всичкo си направих както е описал Румен в „Темата за медитация и опитност-1”. Различното стана когато влезнах в Самскарника за трети път. Предварително бях си настроел телефона да ми звънне на 40тата мин. Както знаем от спомената тема, при третото влизане можем да стоим колкото е необходимо. Всико си беше наред, обръщах се с молба към Господ да унищожи самскарите ми, първият слой от решетката от точки както и агресивната емоция в нея. През първите 25тина минути всичко си беше нормално за ума ми, смисъл нищо необичайно. Беше ми студено защото краката ми бяха мокри от тревата и мокрият път до там. Въпреки това аз бях с нагласата да остана определено време и ако може повече.
Така беше и през втората част от времето..докато. Както постепенно потъвах във тази емоция /която мога да опиша като негодуване от ситуацията/, реших да допра ръка до самскарника да увелича контакта със него. Станах ми по-леко, почти не усещах студа.
Тук там на менталният си екран виждах някакви ивици бяла светлина, помислих си че това ще е пробиви в слоя ми, я бялата светлинка ще е пласта любов. После е, почувствах се някак си по-леко, спомних си думите на Riderman от форума, какво е изпитал за любовта и предположих че това е емоцията която изпитвах и аз.
Изведнъж видях някакви кръгове от светлина на менталният си екран, и той целият се изпълни с такава. Изпитах разбиране за нея, което не мога да опиша с думи, тя ме изпълваше целият. Погледнах към ръцете си /при затворени очи/ от пръстите ми излизаше светлина.. Ставаше много бързо. Помислих, че аз съм изграден от нея.
Но това беше началото, изведнъж очите ми се напълниха със сълзи,за причините на които, съзнавах че не бяха от сега, веднага след това, от гърлото ми започна да се надига нещо като рев, много мощно неудържимо, започнах почти да крещя плачейки. След това, много мощни вълни вибрации, последвани от изтръпване на пръстите на ръцете, цялото ми тяло започна да се тресе неудържимо, не го контролирах, усетих описаните вълни на талази които сякаш излизаха от мен, люлеех се напред назад седейки, не знаех какво да направя и продължавах да повтарям мантрата която си правех с молби към Господ. Конвулсиите и вълните на талази излизаха от мен.. Според мен се прочиствах. Стана 40мин и телефона ми му се включи алармата. Едвам го извадих от джоба и само го хвърлих на земята. След няколко момента всичко отмина. Усещах, че не съм разрошил успешно пласта, но това преживяване беше уникално в живота ми. После не се чувствах уморен, освен от физическото ходете до Беглиг таш. Посидях малко и си тръгнах от мястото. Това което усетих в онзи кратък момент е трудно да се опише с думи, целият бях в светлина а щом погледнах ръцете си от тях излизаше такава.
Малко съжалявам, че телефона ми звънна.
Сега аз имам няколко въпроса. Първият дали не е възможно гадните съзнания да са ми направили нещо, защото по време на чистене съвсем забравих за тях. Но това е малко възможно според мен защото усещах че излиза огромна емоция от болка страдания /затова и рева/ от първият ми пласт. А щом е имало сълзи си мисля, не е ли възможно да съм разграждал и вторият пласт.
Изводите които си направих се следните. Емоцията е нещо излишно и това не съм аз, и че е много важно третото влизане, наистина да дадеш всичко от себе си.. За изтръпването, си мисля не е ли възможно да съм се повлиял от riderman..Другите въпроси са следните, може ли да ходя няколко поредни дена в Беглиг таш или сега трябва да си почина?
sss, и аз имам същият проблем с дишането, но той с практиката ще се преудолее предполагам. Важното е, молбите ти да са настоятелни към Господ..
Съжалявам за разбърканият ми словоред, имах нужда да го споделя а и да го напиша за себе си.
Поздрави
П.С /после като се замислих, трябваше да кръстосам ръце, както беше направил бин, в една от неговите чистенки.
Последна промяна от novex на 07 май 2011, 22:05, променено общо 1 път.
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

riderman
Мнения: 205
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 06 май 2011, 22:06

Браво novex ::yes::
Много яко преживяване!Дано да си разградил първия си пласт.По думите ти сигурно е така.Поздравления!А относно почивката след Бегликташ мисля,че е задължителна,защото вибрациите на това място са много силни и трябва организма и съзнанието ти да свикнат с тях.Поне 4-5 дена без медитации и практики.На мен така ми препоръча sum.А през това време на почивка разграждането си продължава от енерцията на мощната ти практика на Бегликташ.Поне при мен така беше.Дори вечерта като си легнах /след първото ми ходене до Бегликташ/имах малки взривове и пукания,и някакви видения/сякаш от минали животи/.А по късно към сутринта много силно пукане все едно се спука балон в сърдечната ми област и ме стресна :lol:
Отново поздравления!Браво,радвам се за теб!
Митака/Бургас :sunny:

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 07 май 2011, 00:01

::yes::
Поздрави и от мен.
Да 5-7 дена без практики за самскари :)
Почивай си. Разграждаш още.
Предполагам, че освен ръката и кракът е бил опрял в камъка, както посъветва Съм?
Аз ще изчакам този път добре да се стопли, че едвам издържах 3 тия път 20 минути в самскарника преди месец.

novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от novex » 07 май 2011, 18:33

Здрасти, miroki. Когато влезнах за трети път във самскарника, през първата половина на 40те минути, беше ми студено, краката ми бяха мокри от пътя за мястото и едвам успявах да си свърша с мантруването. Изпитвах и доста агресия и раздразнение защо в самскарника беше влязло едно бръмчащо насекомо което вдигаше страшен шум. Бяха минали доста минути а нищо не се случваше. В главата ми все се въртеше мисълта да излезна и да се предам така да се каже. Но през ума ми мина една друга мисъл, ами ако обусловеният ми ум поради емоцийте в него, ме карат да искам да излезна, смисъл поради наличнието на емоций на агресия, страх и тем подобни ти някакси несъзнателно искаш да излезнеш. В момента когато разбрах това, изведнъж се почуствах по-добре, казах си няма да се дам така лесно, ще си издържа предвидените 40мин. Взех по-удобна позиция, сложих си и ръката прилепнала с дланата към стената на самскарника, допрях се с рамо /за кракът не помня/ за него и продължих да си мантрувам. Тогава нещото се случи, след няколко минути се почуствах по-добре, стана ми по-леко мантруването, заех и по-удобна за мен поза и любовта някак ме изпълни. Тогава започнах и по-ясно и отчетливо да изричам мантрата си в ума си. Перафразирах я леко, и тогава всичко започна..Дишането ми се забави леко, пооправих си и позицията, с една дума ми стана леко. Тогава някак си се любовта ме изпълни и се слях със разбирането... чуството беше много приятно, сякаш винаги съм разбирал това, но нещо ми пречише да съм в това състояние постоянно. Това траеше секунди, после започнаха тресенето и гърчовете които бяха невелови..
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vergildido » 07 май 2011, 21:09

Това с тресенето ми се случи и на мен,вчера докати си правех практиката за чистене на самскари обръщайки се към господ в един момент взех да се треса целия за около 10 секунди.Днес докато си правех медитацията се повтори същото.
Иначе активирането на чакрите продължава преди седмица се активира аджна.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост