Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 26 мар 2011, 23:55

sss написа:.Да попитам нещо тази година мисля и аз да отида на БЕГЛИКТАШ,но нещо се смутих, аз си мислех че през цялата седмица аз да ходя на БЕГЛИКТАШ ,а то май трябва само един път, почивка 5 дена и чак тогава пак .Така ли е или не е?
Така е.Както каза sum не трябва да се правят практики за чистене поне 4-5 дена.През това време дори и медитация не е много хубаво да се прави!Все пак организма и съзнанието ти трябва да свикнат с новите вибрации!Поне го казвам от личен опит.Какво имам в предвид:това което се случва в самскарника протича с много голяма скорост и съзнанието ти трябва да свикне с тези нови вълни,да не говорим,че ако ти е за първи път както беше и на мен организма трябва да си почине от новото преживяване,защото за него това е нещо като шок!
Когато се прибрах от Бегликташ аз още не осъзнавах какво се е случило,но малко по малко взех да осъзнавам случилото се и процесите,които са започнали в мен.Още същата вечер като си легнах имах малки взривове в ума и сърдечната област.Когато се отпуснах преди да заспя пред мен сякаш изкачаха за кратко картини от минали животи.А процеса на чистене дори и през това време да не правиш практиките е набрал инерция от Бегликташ и самскарите продължават да се разграждат,поне така го чувствам.Бодежите,тежеста в сърдечната област,дори и парене,което е ново за мен също е налице.Дано съм ти помогнал малко с питанките.А на другия въпрос не мога да ти отговоря със сигурност дали може да се обръщаме към Парабрахман с молба за разграждане,но мисля че може.И все пак някой от съфорумците или sum може би ще могат да отговорят на въпроса.Според мен ти и Брахман,визирам едно от съзнанията - умът ти са едно и също нещо!Затова мисля,че ако това се осъзнае в медитация(казвам да се осъзнае защото едно е да го осъзнаеш,а съвсем друго е да го знаеш) нищо не пречи и според мен да се обръщаме и към Парабрахман!!!
Поздрави!

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vergildido » 27 мар 2011, 20:22

до 11.03 работих по системата на прошката тези които са следили темата знаят какви са усещанията.После изчаках няколко дена докато спрат усещанията след това до 18.03 правих медитация за изчистване на умствените боклуци.усещането е изтръпване отгоре по темето които траят около два три дена и не са постоянни а от време на време.Очаквах усещанията да спрат в следващите няколко дена но това не се случи и сега когато започна чистенето на самскари имам и двете усещания бодежите в гърдите и изтръпването по темето.Миналата година докато чистех самскари не беше така и не сещам да съм чел описана подобна опитност във форума.

Единственото обяснение което ми идва на ум е че когато унищожавам самскарите си [които както знаем обличат ума с информация и по този начин до голяма степен определят това което ни се случва]умъ се освобождава от въздеиствито на даден самскар или група от самскари от там и усещането за изтръпване в тази час от умъ на която са въздеиствали самскарите.Но пък защо миналата година не беше така какво се е променило?

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 27 мар 2011, 22:52

Не знам , но на твое място бих изчакал, едното да отшуми, преди да почна с друга практика, да не смесвам нещата. А и организма се натоварва така. дай си време.
Аз просто нищо не усещам за сега, но и е рано още. Въпреки, че тайно се надявах да имам късмета, както на останалите от раз :)

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 30 мар 2011, 12:45

Здравейте, както при вас така и при мен чистенето на самскарите започна с настъпването на пролетта. Понеже живея далеч в момента от България и не мога да отида до Бегликташ, намерих едно място, което има силни енергийни вълни. Мястото се нарича Черната Дева:
220px-Schwarze_Madonna_von_Saint-Jean_Cap_Ferrat_2007.jpg
220px-Schwarze_Madonna_von_Saint-Jean_Cap_Ferrat_2007.jpg (18.72 KиБ) Видяна 2842 пъти
statue-saint-jean-cap-ferrat-france-185205341-536009.jpg
statue-saint-jean-cap-ferrat-france-185205341-536009.jpg (177.25 KиБ) Видяна 2850 пъти
Черната Дева се намира на един полуостров не далеч от Ница южна Франция. До нея има една малка църквичка. Аз влязох вътре, настаних се на една пейка, затворих очи и помолих силата на Господ да ми помогне да унищожим самскарите и решетката и емоциите заедно. Енергийните вълни са много силни на това място веднага почувствах вълни от енергия и парене в сърдечната област. Задържах се там около десетина минути и излязох навън. Това беше в понеделник. На другия ден вторник както си седях в колата, очите ми започнаха да се насълзяват, малки сълзички се отрониха в продължение на половин час може би и малко повече. Въпросът ми е: възможно ли е вторият пласт да започне да се разгражда преди първият, или моят е вече разграден и аз не сам разбрал кога е станало?

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Jonathan » 31 мар 2011, 11:20

vnanev, защо според теб е по-специално това място и на какво се дължат тези "силни енергийни вълни" :?:
Всъщност как може да си сигурен какво точно представляват....

riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 31 мар 2011, 16:09

Здравейте!С един приятел решихме днес да отидем до Бегликташ въпреки мрачното време.Най-малкото е че ще си направим приятна разходка,а другото го знаете!Въпреки,че не печеше слънце решихме да пробваме.
При първото ми влизане в самскарника усетих същите трептения в очите,но този път по-слабо и по същия обаче начин както и миналото ми ходене се получи едно силно стискане на клепачите(сакаш очните ми ябълки щяха да влязат в главата ми).Последва и леко потреперване на тялото.
При второто влизаме в самскарника не беше по различно като усешания от първото,като потреперването беше за по-кратко и после спря.Усетих и някакво леко пукане(звукът сякаш резонираше в гърлото ми),но за кратко.
При практиката за умствените боклуци усещах същия силен натиск на клепачите ми както в самскарника и боклуците като че ли излизаха на талази...
При третото ми влизане нищо по различно с тази разлика,че по едно време се успокоих страшно много,дори имах чувството,че съзнанието ми ще се отдели от тялото ми.Постоях още малко и излязох/след престой близо 25 минути/.А забравих да спомена ,че след второто ми излизане от самскарника в областа около сърцето ми нещо гореше много силно!

Смятам въпреки,че не печеше слънце пак е имало някакъв резултат дори и по слаб да е бил....
След известно време след като приключих с практиките/горе,долу половин час след това/ усетих приятна радост да блика от сърцето ми /дори за почнах да се смея/ за около минута горе долу/може и по малко да е било не знам/...Но беше супер!!!

Искам да попитам sum трябва ли сега пак да почивам 4-5 дена като миналото ми ходене до Бегликташ или вече не?

Поздрави!!!

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 31 мар 2011, 17:00

Колега да те питам, там пътя черен ми се вижда, асфалта на километър и половина ли свършва? Ако е кално може ли да се стигне с кола?
И хора има ли вече. Или за сега са по-малко.
Ако вали дъжд става ли за ходене или хич да не се хабя с горивото.

riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 31 мар 2011, 17:37

Здравей,Мироки! :) Ами да ти кажа все още няма много хора,но се намират от време на време хора,които са на пикник ако е хубаво времето(при първото ми ходене имаше една по шумна компания от младежи,но това не ми попречи кой знае колко много на практиките) или деца решили да покарат колело през гората,за да стигнат до светилището(като днес за да разгледат)
:D А,днес имаше и едно момче,което дойде само с колело и някакъв струнен инструмент/но сякаш не беше китара,защото звучеше по различно/ на който свиреше и пееше на една от скалите!
Относно пътя за който питаш:От Приморско до Бегликташ пътя е 5км.Асвалтирания път е около 3,5-4км,след което трябва да отбиеш колата в отбивка която е в гората.От там на татък трябва да ходиш пеша по горски път 1,300метра,защото е забранено за автомобили/лесно проходим/.Но днес беше кално по пътя,нали валяха дъждове.Въпреки това пак се минава.Може и да се прескачат някои локвички или да се заобикалят,но не е чак толкова страшно.Малко ми се понамокриха краката,защото бях с маратонки,но предполагам ти ако ходиш в такова време най малкото ще си с кубинки и ли някакви по надеждни обувки/а дори и смаратонки става каквото имаш под ръка разбира се/.
И като заключение решил ли си да ходиш отивай!Няма кой да те спре! :D

Поздрави!

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 01 апр 2011, 11:26

Jonathan написа:vnanev, защо според теб е по-специално това място и на какво се дължат тези "силни енергийни вълни" :?:
Всъщност как може да си сигурен какво точно представляват....
Когато отида там веднага се усещат силни енергийни вибрации, защо е така не мога да отговоря все още. Но когато съм там всичко в мен вибрира. Тялото ми направо изтръпва. Скоро пак ще отида. Надявам се да получа отговор защо има такава силна енергия там.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от galia » 03 апр 2011, 18:32

vnanev написа:Въпросът ми е: възможно ли е вторият пласт да започне да се разгражда преди първият, или моят е вече разграден и аз не сам разбрал кога е станало?
vnanev, струва ми се, че няма как да си разградил пласт и да не си разбрал, че това се е случило. Усещането е несравнимо. Нито може да се обърка с друго, нито да се забрави, уверявам те. Просто бъди постоянен с практиките. Само карай подред. Това е важно.
Що се отнася до сълзите, секрети(не само сълзи) винаги изтичат от тялото, когато човек се освобождава от нещо. Не ги свързвай непременно с втория слой.
Успех!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта