Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от novex » 20 мар 2011, 20:14

Makaveli, мисля че съм беше писал някъде, че няма такава опасност.
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Astronomer
Мнения: 141
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Astronomer » 20 мар 2011, 20:21

И аз мисля, че не е проблем да се правят по повече практики, но всичко прекалено не е добре. Аз мисля да ги правя всеки ден с продължителност 30-45 минути. Според мен по-важното е да са редовно, а не веднъж да правиш 5 практики, а след това цяла седмица да не правиш нищо.
Що се отнася до пълнолунието, трябва ли да се съобразяваме винаги с него или не е задължително? След 23, би трябвало да значи, че на 24 може да започнем.
Стенли

Astronomer
Мнения: 141
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Astronomer » 24 мар 2011, 08:28

Искам да попитам за състоянието турия. Румен беше писал, че реално няма разлика между т.нар. "турия" и алфа състоянието на съзнанието. Това е едно и също нещо. Просто когато минаваме от бета в алфа ниво става намаляване на честотата на вълните, които излъчва съзнанието и постепенно се потапяме в турия. Това става и в съня, но там не сме запазили съзнанието си и затова помним много малко от преживяните сънища. В "Ти си това" 1 беше обяснявано как след като Румен е навлязал в турия е можел да наблюдава свои предишни животи. Ето цитата:
Ще дам пример: аз лично съм гледал мои минали животи и
винаги съм се чудел как се извикват тези картини от подсъзнанието. Просто когато
достигна четвърто ниво на съзнанието – Турия, това е състояние между сън и
будуване, като дрямка. След като настроя ума си за миналото ми, автоматично
моето съзнание предава необходимия импулс към картинната галерия, а оттам
енергиите на Космическо ниво предават тази информация в моето отворено
съзнание.
Искам да попитам как точно да разберем, ако евентуално сме достигнали състоянието "турия" и може ли да чистим самскари в този режим?
Предварително се извинявам, ако въпросът ми няма пряка връзка със самскарите.
Стенли

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 24 мар 2011, 09:42

http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=340

Ето тук ntsk е описал според мен неща, свързани с турия. За първия пост след "--" става въпрос.

riderman
Мнения: 205
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 24 мар 2011, 19:44

Здравейте! :D Пролетното почистване започна.Аз започнах да чистя на 22.03 за което пък бодежите от самото начало са налице!
Друго по интересно реших да направя днес.Както си стоях в къщи и гледайки усмихнатото слънце :sunny: си викам,абе що аз да не прескоча до Бегликташ!Речено,сторено! :)
Седнах в за първия път в самскарника за 10 минути с молба за разграждане на самскарите.След като успокоих ума усетих топлина в сърдечната област и клепачите ми с бясна скорост премигваха.Повече от това не се случи.Излязох леко замаян.След почивка от 30 минути отново влязох в самскарника но този път за 15 минути с молба не само за разграждане на самскарите,но и за унищожаване на цялата решетка от пласта.Същото бясното премигване с клепачите беше на лице освен него цялото ми тяло започна да се тресе като все едно имах конвулсии.Излязох за почивка от 30 Влязох под големия камък за изчистване на умствените боклуци.След като излязох от там след 15 минути усетих,че ума ми сякаш е кристално чист!Отново почивка,но този път за около 25-26 минути.И ето ме пак в самскарника!Молбата ми отново беше за разграждане на цялата решетка от пласта.Осъзнавам че съм в началото с практиката,но все пак се целя на високо :lol: Всичко беше същото като преживяване и този път,но сякаш конвулсиите бяха повече и по-мощни!За съжаление успях да остана в самскарника само за около 20 минути,защото ми стана студено,а и времето не беше много топло,а имаше и вятър.Ако бях си взел якето от колата щях да остана повече,но пустото му яке подлъгах се от слънцето.Но нищо важното е,че все пак успях да постигна нещо дори и да не е цялата решетка.В момента уещам че множество места около сърдечната ми област парят придружени с тежест и бодежи.А когато си тръгнах от Бегликташ не веднага,но след като пътувах наобратно имах усещането,че съм се освободил от нещо като бреме,което ми е тежало.Усещах лека радост и топлина около сърцето!!!
Митака/Бургас :sunny:

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sum » 24 мар 2011, 20:44

Браво, riderman! :applause:
Добре дошъл в реалността!
Сега изчакай няколко дни /поне 4-5/ без да правиш чистенето, защото организмът ти трябва да се настрои на вълните.
Р.Ч.

riderman
Мнения: 205
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 24 мар 2011, 21:08

Благодаря,sum!През тези 4-5 дена предполагам мога да медитирам само или греша?И след това пак практиките наново с пълна сила!!! :D
Митака/Бургас :sunny:

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 24 мар 2011, 21:52

Ей, че успешно начало, Браво.
Аз да се похваля днес започнах и направих първата си медитация за чистене на самскари.
И Бегликташ ми е в списъка , за по-нататъка, малко да се затопли.

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от makaveli » 24 мар 2011, 22:50

Здравейте :) браво Riderman че си бил до Бегликташ и на мен ми се иска да отскоча до там обаче ми идва малко далечко,но ще отида задължително.
При мен от снощи имам поне 4-5 направени практики,но дали ще имат ефект не знам :?:
Чувстваше се някаква тежест по време на практиката/в сърдечната област/ и днеска се чуствам някак по спокоен :P .Успех на всички...Дано има разбити повече пластове ::yes::

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от sss » 26 мар 2011, 00:01

Здравейте!Дълго очаканото чистене на самскари дойде.Вчера към края на деня реших да нанаправя моят първи опит към унищожението на самскарите ми.Първо си успокоих мисълта и след това се обърнах към БРАХМАН да ми разгради самскарите и по едно време ми се появиха две огнени кръгчета който се опираха едно в друго.Те се движеха на ляво, на дясно или се приближаваха или отдалечаваха от мен.След малко те се обединиха в един по голям кръг който пулсираше и в един миг огнения кръг се пукна в средата като сапунено балонче,след малко пак се пукна същото огнено кълбо,и пак и пак и пак докато не изчезна.Тогава реших да се обърна към ГОСПОД ,усетих леко настръхване и нищо повече.Бях изморен и усетих че тялото ми спи , а аз не.Ръцете ми се свякоха от колената ми , чувах как похърквам, но само толкова немога още да излизам и да обикалям, но за всичко си има време.Реших да се събудя и да си легна.Нямах никакви болки или бодежи, но днес след обед нещо ме боцна в сърцето, без малко да извикам от болката която получих.След половин час отново същата болка , след 5 минути отново .Казах си почна се . Тези бодежи са различни от бодежете който изпитвах при ПРОШКАТА ,тези са по силни и болезнени.Да попитам нещо тази година мисля и аз да отида на БЕГЛИКТАШ,но нещо се смутих, аз си мислех че през цялата седмица аз да ходя на БЕГЛИКТАШ ,а то май трябва само един път, почивка 5 дена и чак тогава пак .Така ли е или не е? На БЕГЛИКТАШ пак ли първо да се обръщам към БРАХМАН а след това към ГОСПОД ? Към ПАРАБРАХМАН може ли да се обръщаме , нали там е камъка му ?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта