Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
tenyos
Мнения: 7
Регистриран: 06 апр 2017, 12:50

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от tenyos » 17 фев 2018, 16:57

Здравейте и от мен, видях, че темата се пораздвижи и за това реших да попитам и аз нещо. Имам чистене на самскари един сезон тоест последният който мина. Но сега наблюдавам изблици на ярост и агресия от мен, които преди това ги е нямало. Знам че тези емоции са характерни за първият пласт, предпочитам да мисля, че съм ги лепнал (самскарите :neznam: ) и си виждат края за това избиват но може ли да се възстановява решетката. Защото четох тук във форума че решетката може да се възтановява. :neznam:

simonika
Мнения: 45
Регистриран: 13 фев 2014, 00:59

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от simonika » 21 фев 2018, 01:27

Здравейте на всички, много ми е приятно да видя нови хора, търсещи нещо, водени от импулс и попаднали тук :[)]I:

Добре дошли! ::tan::

Аз през 2014г. "попаднах" на трилогията "Ти си това" от Румен Чорбаджийски и Познанието в нея. Четох и нищо не разбирах.. Добре, че се наложи създаването на НПО-то, че да започна да схващам част от цялото на семинарите, на които Румен обяснява простичко сложните неща...Та така, няколко години по-късно съм свободна от бремето на самскарите, много е готино, доста трансформации се случиха на всякакви нива, но промяната е неизбежна част от живота.

Относно подготовката за чистене напролет, наистина става чрез четене на книгата най-вече, както и форума в допълнение. Но колкото и пъти да прочете трилогията , няма да ви се изясни всичко :) и това е нормално. Та, ако това е вашият "път " е въпрос на време, търпение и най-вече действия, за да наблюдавате процеса и при вас! :dance:

Успех по пътя! Не е лесен, но е единственият! :Bulgaria:


tenyos, агресивни емоции е нормално да изпитваш, дори и да си махнал 1 пласт....В гумата са запаметени всякакви емоции и от трите пласта.
Последна промяна от simonika на 29 апр 2018, 22:44, променено общо 2 пъти.

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Честит Българин » 21 фев 2018, 02:40

tenyos, ти късмет извади!
simonika омайна те покани
в ранен час те помириса,
занапред те тя ориса
да си най - успешен
по пътя ти нелесен!
Да слушаш я в захлас,
ще изведе те до Атман-Аз!
Ейа хтана
звезда ти тя стана!

:IP :IP :IP :IP :IP :IP :IP :IP :IP

tenyos
Мнения: 7
Регистриран: 06 апр 2017, 12:50

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от tenyos » 22 фев 2018, 22:35

Здравейте всички, simonika, Ч. Б.
Simonica пътят е ясен, някои сте го минали, аз съм на него и се набирам като глист на буца :D но ще продължавам. Не ми се е проявило менталното зрение но, не се притеснявам. Към края на Август посетих и Бегликташ направих три медитации по една на ден. За този сезон ще пробвам да ходя всеки месец, но ... ще видим. Трилогията съм я чел четири пъти и сега пак ще я подхващам. Всеки път нещо ново разбирам. Чел съм и темите от Многолога. За НПО- то, Румен знае кога ще стане, заявил съм желание и когато стане тогава. На пролет ще ги лепвам пак тези самскари, няма де се даваме, след като знаем пътя.

Ч. Б. чудесно ги редиш римите , за мен е удоволствие да чета ::hat::

Dreamer
Мнения: 6
Регистриран: 21 яну 2018, 20:56

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Dreamer » 29 апр 2018, 19:53

Чета от четири месеца /трите книги и форума/и практикувам от месец. Осъзнавам, че това е твърде малко време. Но в момента се нуждая от малко побутване и подкрепа. За да разбера какво точно се случи и дали изобщо се случи нещо.
Днес посетих Беглик таш.
За човек, който дори още не е проходил в медитацийте, тълпата туристи беше голямо изпитание и проверка.
Но въпреки шума и какафонията от "интелектуални мисли" и коментари, от набези да се натикат точно в същия момент и в същата дупка и цепнатина, в която очевидно стои човек в покой, и без грам зачитане на лично пространство, въпреки тези обстоятелства... Ето какво изживях -
Влязох за първи път в долмена и опрях ляво рамо и коляно в камъка. Почувствах силно привличане сякаш попадам в подводно течение. Пред менталния екран се отвори черна пропаст и течението влечеше надолу. Започнаха да се преливат светлина и тъмнина. Тъмнината се оформи ясно от ляво и усещах топлина в лявата половина на лицето си. Започна да трепти лявото око и мускулчета на лявата буза. Виждаше се ясно черен балон от ляво, в който се беше трансформирала пропастта и ярка светлина от дясно. Двата контраста се движеха като пулсация. Дишането се учести и изпитах страх в сърцето. Изживяването беше силно.

Вторият път след половин час не беше така отнасящо. Чувах птиците и говора на хората, но като далечен фон. Виждах светлини и тъмнина да се редуват на екрана, докато не се превърнаха в равномерна пулсация като от ярък фар, който дава ясен сигнал. Пулсирането се усещаше на физическо ниво като силен пулс в цялото тяло. Жалко че хората бяха толкова близо и шумни...

Последва чистене на ума след още 30 мин. Не постигнах кой знае колко. Още повече в ролята на атракцион за снимки и позиране, сякаш бях или магнит за селфита или невидим предмет, почти стъпкан и изтикан от дупката. Но имаше усещане. Почти магнитно привличане към камъка над главата, която си откри удобна ямка за темето и застина там неподвижно, прилепнали от течение право нагоре, засмукващо и студено.

Третият път в самскарника беше с динамично сменящи се картини. Ясно се очертаха черни очи на бял фон. Отново същата пулсация и отново топлина от ляво. Последното, което усетих беше как бяла дреха се съблича от светеща сфера... Странно.. Много странно...

Нямаше за съжаление изливане. Но имаше покой, пълно спокойствие, усещане, че съм на правилното място и увереност, че това е единственият правилен път.

Отдавна никой не е писал, че върви по този път. Може би напредналите вече нямат нито нужда нито какво да пишат. Ако някой все пак види нещо в написаното от мен, ще приема с огромна благодарност всякакъв съвет, посока или дори една дума...

simonika
Мнения: 45
Регистриран: 13 фев 2014, 00:59

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от simonika » 29 апр 2018, 23:09

Здравей, Dreamer!

Интересни преживявания си описал, оставам с впечатление, че имаш явно някакво ментално зрение. Когато посетих за 1 път Бегликташ имах някакви очаквания, но те не се реализираха, аз не видях нищо по време на този процес. В тази посока, процесът си върви, дори и да не виждаш и усещаш ясно всеки път. Интересно ми е да разбера, ти как откри Познанието и няма ли някой познат, с който да можеш да коментираш своята опитност, било то онлайн или там където живееш?

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Честит Българин » 29 апр 2018, 23:19

Dreamer, здравей,
Радвам се , че си тръгнал по пътя!
Сам е трудно, но виждам упоритост и ми се ще да имаш добри резултати!
Това с редуването на тъмни и светли пулсиращи зони е добре. Появява ли се и някаква цветност?
Пишеш, че няма изливане.Какво очакваш във връзка с този процес?
Преди това ти ходене на Бегликташ от началото на сезона, правил ли си някакви опити в къщи? Как почувства нещата?
Имаш идея какво правиш, но можеш ли да съпоставиш твоето с чуждо усещане?
За месеците на четене пълна картина на знанието трудно се постига. Интересно ми е да науча как гледаш на написаното в книгите и форума!
Май, вместо да ти отговоря повече питам, но така ми дойде.

Ч.Б.

Dreamer
Мнения: 6
Регистриран: 21 яну 2018, 20:56

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Dreamer » 30 апр 2018, 16:03

Здравейте, simonika и Честит Българин,
Много благодаря за светкавичните отговори - голяма подкрепа са за мен. Чувствах се като корабокрушенец на самотен остров, ругаещ, навигацията си...

simonika,
Книгата с трилогията ми беше коледен подарък от близък човек, който явно върви по пътя. Четох в захлас и на един дъх, макар нищо да не разбирах - три месеца - книгата и после форума. Всеки ден. Като дете, което следи красива и магическа приказка. Нито вярвах, нито не вярвах. Порази ме простата истина, че когато знаеш и разбираш, вярата става излишна. Просто исках време да узная и разбера, за да проверя за себе си докъде се простира този прекрасен и на пръв поглед приказен свят, описан и изживян от Румен, свят, който ме очарова. Може би и затова не потърсих никого за споделяне. Просто нямаше какво, преди да е изчетено всичко. Но се оказа, че колкото повече чета, толкова по-малко знам по принцип. Огромно е...И много дълбоко....
А до сега през годините не четох малко... Трилогията сякаш събра целия пъзел до последното парченце от всичко прочетено до тук и светът се подреди ясно и просто пред мен.

Чистит Българин,
Да... сам е трудно и бавно.
Цветове - о, да. Виждат се, понякога толкова ярки и динамично сменящи се, че ефекта е УАУ". Но това е "тайна" - почти граничи с лудост. Няма с кого да бъде споделено. Явно хората от обичайния живот в битовизмите, стандартите и матрицата, които решават да вървят по този път са много малко. А неразбирането е навсякъде.
Изливането - това беше едно от най-красивите описани като изживявания неща във форума и книгата от Румен. Звучи като пълно освобождение и независимост. Той така го обяснява - "предлагам ви да се потопите в собствения си извор, вместо да пиете от меховете на тоя или оня.."
/надявам се, че цитирам почти точно/Очаквам го, предвкусвам го, мечтая си го и се надявам и на мен да се случи някой ден...
Но, както казах, практикувам само от месец всеки ден и съм абсолютния начинаещ. Макар вашите изживявания и постижения на напреднали да са писани предимно през 2009 - 2010 /преди почти 10 години/, когато моята нищо неподозираща същност е бродела из матрицата като заблуден слепец, ви се възхищавам искрено и се уча от вас.
Няма как да съпоставя моето с чуждо усещане, поради простата причина, че не мога да вляза в главата и сърцето на някой друг. Мога само да чета за подвизите, да разбирам и осъзнавам, да пробвам самостоятелно и да търся път натам, накъдето вървите вие.

Гледам на написаното в книгата и форума с искрен интерес, с жажда за познание, с нетърпение и смирение /??/ да разбера и опитам, с възхищение от напредъка на другите, с благодарност към Румен и към всички вас, че ви има.
А за останалите и хората около мен - какво да кажа.... Споделих пътуването до Беглик таш с близки и срещнах познати там, но само само привидно бяхме заедно. Те бяха на разходка, аз бях на много специално място. Те правеха селфита, аз правех опит за "полет бънджи джъмпинг без въже" из тъмните и светли пулсации пред затворените ми очи... После получих въпрос с детско любопитство - "И какво стана - изпадна ли в транс???" ???... Какво друго да ме питат като наоколо има табели с надписи - "олтар, жертвеник и т.н." И в какво друго би изпаднал безмълвно седящ вглъбен човек със затворени очи, ако не в "транс" или в дупката под камъка.... Но... всеки носи душа - заблудена или осъзната... А може би не всеки...

Беше ми много интересно да си побъбрим, Ч.Б. Отговаряйки на твоите въпроси, отговорих и на моите собствени.
Благодаря още веднъж и на двама ви за комуникацията с мен.

Моля, пишете ми, ако бъде обявен семинар за разяснения. /каквото и да значи НПО.../

riderman
Мнения: 206
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 30 апр 2018, 19:07

Добре си дошъл на пътя dreamer :[)]I:
Радвам се,че сподели всичко това за себе си.Следвайки всичко стъпка по-стъпка напредъка ти няма да закъснее.За това дерзай сега му е времето.Както беше писал sum във форума преди време "самскарите са до време,а ние не" ;) Така,че давай смело,само така. ::yes:: Успешен сезон ти пожелам.

Dreamer
Мнения: 6
Регистриран: 21 яну 2018, 20:56

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Dreamer » 30 апр 2018, 22:01

Благодаря за посрещането, riderman

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта