За Абсолюта, Истината и заблудата

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sed non rogunt
Мнения: 8
Регистриран: 23 май 2010, 18:47

За Абсолюта, Истината и заблудата

Непрочетено мнение от sed non rogunt » 23 май 2010, 18:55

"Интересни" мнения се дават в този форум, но като цяло идеята никак не пасва на една от най-значимите Заповеди дадени на Мойсей: Не си създавай кумири нито на Земята, нито на Небето, не им се кланяй и не им служи!!!.....а сред вас виждам само невежи поклонници, Истината както казват е Една и Тя е заложена във всеки един от нас. Да се търси извън нас, или да чакаме друг да ни я покаже....това е тотална заблуда, на която масово се робува!**********
Админ: Това е продължение на дискусията започнала в темата за Йоан и неговото "Откровение".
Понеже многологът се разви в съвсем различна посока от поставената, то нека продължи в отделна тема, а именно настоящата.

Всички постове след включването на потребителя "sed non rogunt" ще бъдат преместени тук.

иво

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от иво » 23 май 2010, 20:24

Приятел в този форум няма поклонници. :idea: В голяма грешка си :arrow: Ти виждам си падаш по заповедите дето са дадени на Мойсей. :cry: Твоя си работа. Ама си оправи отношението към пишещите и четящите щото такъв вещ поклонник като теб тук дълго няма да просъществува. И още нещо :arrow: тук няма роби и никой не робува на чуждо мнение :idea: Това важи и за написаното от Йоан дето му се привиждат лами и дяволи. Също не робуваме и на заповеди..... а ти като искаш им се кланяй на заповедите. Ама мен нещо ме боли кръста............. :lol:

sed non rogunt
Мнения: 8
Регистриран: 23 май 2010, 18:47

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от sed non rogunt » 23 май 2010, 21:45

За да ме наричаш приятел се иска да си запознат с Истината, дотогава си роб на убежденията си Иво....аз съм поклонник само на себе си...а колко ще просъществувам не зависи изобщо от теб....

иво

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от иво » 23 май 2010, 22:37

Не съм поклонник и не се кланям на себе си защото се познавам. :idea: Все едно да се кланям на стола дето седя на него. :lol: След като познавам стола защо да му се кланям?........ ;) Ясно ми е , че още не се познаваш и затова още си поклонник на себе си. И аз бях такъв едно време. Станахме двама. :D
Ти казваш ,че си запознат с Истината. И каква е тя според теб?
Аз тъй не разбрах твоето отношение към написаното от затворника Йоан в неговото Откровение. За Мойсей вече разбрах......

sed non rogunt
Мнения: 8
Регистриран: 23 май 2010, 18:47

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от sed non rogunt » 24 май 2010, 11:37

Този, който знае Истината, познава себе си..., ти твърдиш, че се познаваш, значи знаеш Истината, от която може да се ползваш. Казах, че съм поклонник на себе си в шеговит смисъл...както и да е. Останете си с познанията за вас, които храните, но ще ти кажа едно Иво, ако познаваш себе си, нема да претендираш за защита на мнения, идеи, концепции, теории и т.н., защото ще си над тези неща, с които лавират само тези, които наистина не се познават. Не случайно е казано: Този, който знае, не говори за това! Това беше от мен, исках да бръкна като палаво мече в пчелина....на вас остава това, което си направите.....

sum
Мнения: 2721
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от sum » 24 май 2010, 12:53

Здрасти, sed non rogunt.

Добре си дошъл във форума.

Включвам се към вашия дебат с Иво, защото ми стана интересно. Ако не ти е проблем кажи кой е авторът на тази мъдрост „Този, който знае, не говори за това”?
Питам, защото въобще не съм съгласен с написаното.
Само се замисли какво ли би станало ако Галилей си бе мълчал? Или да вземем например Томас Едисон - какъв ли би бил днес светът ако изобретателят не бе споделил за своето откритие „лампа с нажежаема жичка” и си бе мълчал?
Какъв е смисълът да знаеш нещо, да си мълчиш, и да не го споделяш с другите? Нима мълчанието и несподелянето на Истината ще те направят по просветлен и по духовен?

Ето какъв би бил резултатът ако живеехме с изведената от теб мъдрост. Томас Едисон изобретява крушката, но откритието го пази за себе си и не го споделя с хората. Прави си ел.крушки и осветява къщата си, а неговите съседи я карат на свещи. И така… Едисон си живее на светло цял живот и си умира със своето знание, защото изповядва веруюто „тоз, който знае, не говори за това”.
За мен такова поведение е висша форма на егоизъм! Така се разделят хората.

Според теб за това ли живее човек - да знае, но да не споделя с другите и да си мълчи?
Р.Ч.

sed non rogunt
Мнения: 8
Регистриран: 23 май 2010, 18:47

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от sed non rogunt » 24 май 2010, 15:11

И ти да здравееш sum

Ако ще говорим за Мъдрости, не виждам смисъл да ги титулуваме с авторство освен това на Абсолюта, защото Той е Великия Незнаен, Радетел и Благодетел на Премъдростта, който е дори отвъд Нея, а Всички Негови аспекти са просто проводници на тази Премъдрост в зависимост от степента на пробуденост, с която разполагат. Мотива ми да предам точно тази Мъдрост бе следния....по Пътя ни към Себе Си, ние пречистваме връзката си между Тайното Съзнание, наречено още Искрата (Иска от Абсолютното Съзнание), и самия Абсолют, и така по този Път към Себе Си, навлезли в значителни степени на смирение, скромност, себеотрицание и свещено отношение към Всичко, тази връзка дава все по-голяма възможност да придобием яснота за истинската Реалност, и цялата Структура на подразделения от вибрационни нива, водещи своя произход от Абсолюта (абсолютната вибрация). Всичко това дава Познание за тази Реалност, но Истината е отвъд всякакви условности, дори отвъд РЕАЛНОСТ!!!, затова, тези, които я познават казват за Нея....Истината е неизразима, за Нея не е роден език, причината да възникнат езиците е именно тази, че Същностите във велик Миг на изпитание за запазване на висшите нива на вибрация, са загубили възможността да я съпреживяват чрез Безмълвието, и са допуснати езици, с идея да се възстанови статуквото и за падналите в ниски вибрационни нива. И Всичко това онагледява, че Истината не може да бъде изразена, Тя е от абсолютна Категория на СвръхБитието, което е отвъд Битие и Небитие. Та си следва, ако познаваш Истината, ти не можеш да я изразиш на познатите на човешкия род форми за изразни средства, Тя може само да се съпреживява, а който я съпреживява нема как да я изрази...., но и нема желание за това, защото да се опитваме да го правим с цел да "помогнем на другите", това е по-зле и от това да им счупим краката и да им кажем: Аз съм ти приятел, счупих ти краката, ама ще ти дам патерици!!! Сами разбирате, че това не е помощ нито благоденствие, Всеки един от Нас, е призван сам да извърви Пътя Си, и никой нема да го извърви освен него или пък може да му ходатайства. Това го наричат свещен егоизъм(условно разбира се) т.нар. Път със Сърце....т.е. всеки сам трябва на базата на своите възможности да се ползва от видимите и невидимите наставления и водачество от самия Източник, защото никой от нас не е по-мъдър от Него, за да претендира, че може да предостави на който и каквото и да било по-добър Път за завръщане у Дома, след дооооста дългия работен Ден в пределите на Битие и Небитие.

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от Jonathan » 24 май 2010, 17:50

sed non rogunt написа:Този, който знае, не говори за това!
Нещо си противоречите, господине.
От една страна поучавате нас "невежите поклонници" чрез горното изречение, а от друга не спирате да говорите за вашата "Истина".
Следователно (според Вашата логика) това, за което говорите, Вие не го знаете.
А може би въпросната "Истина" Ви е подействала твърде самозаслепяващо...

Ще помоля желаещите да помъдруват, да си отворят друга тема и там да го направят на воля. Няма нищо лошо в това, разбира се, но нека спазваме елементарните правила на всеки един форум.
Просто тази тема е за Йоан и неговото "Откровение", и няма нужда да я размиваме.


ПП: И още нещо, господин "sed non rogunt"...
Като ви чета постовете все повече се убеждавам, че изобщо не сте чели този форум.
Това, че Пътя всеки сам трябва да го извърви, е едно от основните схващания, които съм срещал да се коментират тук.
Само, че никой от редовните посетители на този форум не тръби, че е голяма работа, нито учителства.
Просто си говорим, споделяме и т.н. Тъй, че не сте открили Вие "топлата вода"...
Така като ви чета писанията, там накъдето сте се запътил, повечето съфорумци оттам се връщат.
Айде със здраве и приятно четене на форума, пък ако научите нещо полезно - още по-добре.

Rimisark
Мнения: 92
Регистриран: 13 сеп 2009, 22:21

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от Rimisark » 24 май 2010, 19:03

Здравейте! Това за Истината ми хареса... И аз мисля, че Тя е Една и според мен Винаги е Някъде По Средата... Не е на Този или Онзи...
По повод примерите за Знанието и Мълчанието - Аз съм Сигурен и Вярвам, че Галилей не е автор на това откритие. То е Мнооого по древно от него :)
Относно Йоан - дали е бил Реален Човек или просто герой на Нечий Разказвач... Другото , което исках да кажа ще е в другата тема, за да не се разводнява тази .
Останете със Здраве!
:Bulgaria: :IP

sed non rogunt
Мнения: 8
Регистриран: 23 май 2010, 18:47

Re: Св.Йоан и неговия Апокалипсис /Откровение/

Непрочетено мнение от sed non rogunt » 24 май 2010, 19:18

Ще спазя добрия тон...

Противоречия има в света на парадоксите, хранещ се от идеите на противоположностите, което все още е много далече от Истината....изразих с това си включване в този форум, естествено след като достатъчно внимание му отделих, едно свое възмущение, породено от безнравствено и безцеремонно разжалване на Същности, за които дори немате никаква догадка, каква е била ролята им в световната исторя...но това свое възмущение аз ще го надживея...и без това не исках да се показвам на Сцената...нека за Вас съм глупак и заблуден електрон, така Истината за мен ще я знам само Аз.... :)

П.П. Jonathan, когато съомееш да прогледнеш над парадоксите и противоречията породени от стилистиката и логиката на езика, тогава ще останеш безмълвен завинаги, и това ще е нова страница от живота ти, която искрено се надявам да отгърнеш много по-скоро...Аз Знам, Без Да Знам, Защото, Знам, Че Нема Нужда от Знание! Знание - Незнание са полярности, съответно се взаимоизключват, а какво е това, което е отвъд тях?!....ще се видим Там некой ден, ама дори нема да ви е смешно поглеждайки над сегашните си умотворения....

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта