Магурата – пазителка на древно Знание
Re: Магурата – пазителка на древно Знание
Ето линк по темата от автора, към който ни насочи Astronomer:
http://magnaaura.wordpress.com/2013/03/ ... %80%D0%B8/
http://magnaaura.wordpress.com/2013/03/ ... %80%D0%B8/
Не бях влизал да чета темата за Магура от много време. Сега видях, че е имало отпратен към мен въпрос-предизвикателство. Ето какво работя по темата: kikowsky.blog.bg и magnaaura.wordpress.com. Заповядайте.
Офтопик:
Виждам че си писал и за Байлово и връзката с Магурата, погледни тук viewtopic.php?f=12&t=1401&p=12163#p12163 първи втори и четвърти пост.
В други теми Румен показва как Кибела е изобразявана с рога. Мисля че този знак от Магурата изобразява точно това:
Все се каня да ви покажа трите медитиращи фигури от Магурата. Изображенията за мен са уникални и си струва да си поразмърдаме умовете в стил "що е туй чудо!?":
Р.Ч.
-
- Регистриран: 18 окт 2010, 19:04
Чудесно!
Лявата фигура, приличаща на медитиращ мъж, и дясната фигура приличаща на жена, възприемам успешно! Средната "колбичка" някак не я виждам като мед. фигура.
Разбрах! Средната фигурка е с издадени на вън лакти и за това не ми звучеше! "Мъжката" фигура е с лакти прибрани към тялото, а "женската" е с опънати ръце.
Но и над главите и на трите фигури наблюдавам ... ромбове! Те пък по-нагоре някаква връзка имат с други елементи! Виж ти, виж ти!
Очаквам с нетърпение!
Лявата фигура, приличаща на медитиращ мъж, и дясната фигура приличаща на жена, възприемам успешно! Средната "колбичка" някак не я виждам като мед. фигура.
Разбрах! Средната фигурка е с издадени на вън лакти и за това не ми звучеше! "Мъжката" фигура е с лакти прибрани към тялото, а "женската" е с опънати ръце.
Но и над главите и на трите фигури наблюдавам ... ромбове! Те пък по-нагоре някаква връзка имат с други елементи! Виж ти, виж ти!
Очаквам с нетърпение!
-
Избягвам умствено замърсяване!
Надявам се, ще "четем" директно от "свитъците"!
Я обърни внимание накъде гледат медитиращите фигури... 

Р.Ч.
-
Струва ми се, че фигурите на медитиращите гледат в наше ляво към фигурата в наше ляво от групата! Шалвареста някаква фигура, без глава или с наведена на дясно глава с муцунка, две очи и две ушлета ? Кукер със свалена маска пред себе си! Не! Не очаквах! Видях! Видях!Видях!Баба носи детенце в кошница или пелина завито, за да получи името си! Това е! Хората в медитативна стойка са най-спокойни и са Премъдри!
Това е ритуал по даване на име! Даване на Сила чрез Името!!!!!!!
Носещия детето може да е мъж или жена в черни дрехи, а детето е в бяло! Поднася детето на премъдрия за именоване! Старите тракийски обичаи: при раждане в черно, при смърт в бяло! Допускам, че и детето е покрито с черно, а под него в бяло, или просто похват на използване на графичния метод на рисунък!
Просто не може да е друго! Толкова е ясно!
/ Пак безсънна нощ!/
Това е ритуал по даване на име! Даване на Сила чрез Името!!!!!!!
Носещия детето може да е мъж или жена в черни дрехи, а детето е в бяло! Поднася детето на премъдрия за именоване! Старите тракийски обичаи: при раждане в черно, при смърт в бяло! Допускам, че и детето е покрито с черно, а под него в бяло, или просто похват на използване на графичния метод на рисунък!
Просто не може да е друго! Толкова е ясно!
/ Пак безсънна нощ!/
Последна промяна от Честит Българин на 01 ное 2015, 18:56, променено общо 1 път.
-
Ако, увеличите силно фрагмента в ляво от премъдрите ще видите това, което се опитах да оформя нескопосано!
Ч.Б.
Ч.Б.