Магурата – пазителка на древно Знание

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от sum » 26 мар 2010, 23:28

В тази тема искам да обърна внимание върху някои рисунки в пещера Магурата.

Нашите учени дълго време са се занимавали с нарисуваното от „първобитните хора”, обитавали Магурата. Те твърдят, че по стените има изобразени близо 700 рисунки с култови и ловни сцени. Датирането на им е много противоречиво. В някои публикации срещнах твърдения, че най-старите рисунки са на 5000 г.пр.н.е., а на други пише, че те са рисувани „в периода от 3000 до 1200 г.пр.н.е.”. Най-утвърдено е становището, че рисунките са създадени във времето от епипалеолита до желязната епоха /12000 до 1200 г.пр.н.е./.
Археолозите уточняват, че изображенията, чиято основна боя е паднала /”боята” е направена от тор на прилепи/ и на нейно място се вижда някаква следа, са от епипалеолита /12000 – 7000 г.пр.н.е./.

Във френската пещера Ласко, в испанската Алтемира и в още други, има изумителни изображения на много животни. Основният цвят на рисунките е червена охра /смес от животинска мазнина и минерални пигменти, намиращи се в почвата/, а допълнителните цветовете са светло жълто, тъмно жълто, ръждиво, виолетово, оранжево и черно.
Разликата между рисунките от Магурата и тези в Европа е, че нашите са нарисувани с тор от прилепи, т.е. те спадат към по-старата група, наречени „черни рисунки”.
Чрез С-14 учените датират рисунките от пещерите /Ласко, Алтемира/ от 15 000 до 13 000 г. пр.н.е.. Това, което те твърдят е, че: „черните рисунки винаги представляват по-стара група от цветните рисунки, които са по-късни”.
Това твърдение много ме впечатли. Защото веднага си зададох въпроса: Щом е така защо рисунките в Магурата са датирани от 12000 до 1200 г.пр.Хр, а тези в Европа - от 15000 до 13000 години?
Нали нашите изображения са „черни” и би трябвало да са по стари от тези във Франция и Испания?!..

Но нека обърнем поглед към основното - рисунките.
Разгледайте тази композиция, защото много има да се мисли по нея:
01.jpg
Р.Ч.

kha

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от kha » 27 мар 2010, 11:17

Тук очевидно има нещо много повече от ловни сцени, пък и животните липсват.. Ако тези рисунки са по-стари от онези във Франция, можем да направим извода, че нашите хора не са съвсем "първобитни" :D

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 27 мар 2010, 11:35

Еми на мен това ми прилича на Мирозданието. Доста от нещата не мога да различа, но в началото виждам звезда (Слънцето), после виждам две неща, прилични на очи (Брахман), после нещо като стълба, която води към Кибела (фигурката с "ръце" над себе си). Обаче има толкова много неразличими от мен елементи, че като нищо може да съм се огелпил в предположението си. :neznam:

sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от sum » 27 мар 2010, 16:14

В Магурата съм ходил два пъти, но пещерата с рисунките беше затворена и не можах да видя и снимам изображенията. /Добре, че има интернет…/

Има един археолог, който работи към Националния археологически институт към БАН. Казва се Тодор Стойчев. Той от години изучава рисунките и според него хората преди 5000 години са изобразили календар на скалата. Той твърди, че „това е най-ранния слънчев календар, открит досега в Европа” /снимката от предния ми пост/. Също изказва тезата, че на скалата са изобразени поне 5 празника, както и високосната година. Пояснява, че „нова година праисторическите хора от Магура са празнували на пролетното равноденствие - 21 март.”
Ето още какво пише археологът:
„Следващият отбелязан празник в календара от Магура е 1 април - пролетната оран.”
„В началото на месец юли праисторическите хора празнуват плодовитостта със секс и наркотични вещества, които много наподобяват древногръцките в Елевзина, само че 2700 години преди тях.”; „Те се провеждали с употребата на отровната Дяволска гъба (двойника на манатарката). В ограничени количества тя предизвиква халюцинации и полова възбуда и вероятно е издигала участниците в мистерията на друго равнище на съзнанието.”
„Празникът на есенния лов за праисторическите хора е бил на 15 август - началото на размножителния период на благородния елен.”
„На 22 октомври преди 5000 години се е празнувал денят, свързан със символите на властта. В календара тази дата е отбелязана с изображения на различни видове скиптри - костни, каменни, метални.”
И последно: „освен Богинята праисторическите хора са почитали като бог и Слънцето. То е нарисувано с човешко лице, което го отличава от другите астрономически тела. Това не може да е детска рисунка, защото мястото има специфично значение. Дори и днес там е трудно да се стигне без осветление и екипировка, а за суеверните хора това е било невероятно усилие. Те разполагали само с факли и светилници, за да нарисуват нещо в човешки размери на 300 метра от входа на пещерата, трябва да са имали наистина сериозна причина.”

С последните думи на Тодор Стойчев съм абсолютно съгласен.
Къде сте видели да се изобразява Слънчев календар в пещера? Нали календарът е за хората, за да се ориентират по него за сезоните през годината? Следователно не трябва ли да е на открито, където всички хора да го виждат и ползват, а не в някаква си пещера и то на 300 метра дълбочина, където и прилеп не ходи.
Всичко това ме навежда на мисълта, че древните са записали в Магурата не някакъв си календар, а друго Знание, което е имало нужда да бъде скрито от хорските погледи!
А какво точно е било знанието ще разберем, когато отново разгледаме изображенията.
За по-голяма яснота ще разделя рисунките/от горната снимка/ на части и ще ги увелича, защото по този начин добре ще се видят отделните елементи, а така лесно ще обясня какво означават.
1 - Копие.jpg
Силата /Майката/ не е в покой, а в движение /белите стрелки/.
При своето движение тя се разделя на две части, изобразени чрез две триглави змии. С червените елипси съм заградил главите, а с жълтите стрелки посочвам змиите.
След това Силата приема старата си форма /на Майката/. Но разликата е, че точно тук тя се разделя на две. Жълтия пунктир показва това разделяне.
Едната част се трансформира надолу в „Т”, а другата преминава във вибрация „Б”, от която се образува… ипсилонът Y.
Забележете, че двете триглави змии присъстват на ипсилона /загладеното с червената елипса/.
А сега вижте, че Силата /Майката/ реално няма крака и също, че ипсилонът е под нея. Ако Y се обърне обратно и се слее с Майката тогава ще се получи богиня с два крака, на които има по три пръста!

Спомнете си сега изображението на Кибела до Шумен и на Инана от Шумер с трите пръста:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=200
Разбрахте ли откъде идва знанието да се изобразява Майката с двата крака, на които има по три пръста?..

…Ето обобщено цялото движение: Знаете, че Силата е образувана от татви. При своето движение татвите разделят Силата на две части, които след време се събират отново заедно. При повторното си събиране те пак се разделят, като едните се трансформират в плътната вибрация „Т”, а другите чрез фината вибрацията „Б” се променят в плътната „Y”.

Виждате, че на снимката ясно се виждат двама човека. N1 сочи към жена, която държи в дясната си ръка птица /на опашката й има три пера/, а в лявата Т-образна пръчка /символ на плътната вибрация „Т”/, на която от едната страна виси змия с три глави /заграденото с червена елипса/, а от другата опашка от гущер или от динозавър. Защо мисля, че това е опашка от динозавър ще обясня в следващия си пост.
Жената /1/върви към мъж /2/, които е вдигнал ръцете си над главата, точно както Майката. Вижте, че дясната му ръка всъщност е триглава змия, а лявата е птица!
/при жената птицата е на дясната ръка!/

Сега обърнете внимание на синята стрелка. Тя сочи към един… квадрат. Точно на него жената /1/ и мъжа /2/ ще се срещнат. Точно там Силата е в своята плътна форма „Т”.

Разбирате ли написаното дотук? Ако имате въпроси давайте…
Р.Ч.

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 27 мар 2010, 17:06

Здравей sum,

Каква е функцията на двете вибрации "Т" и "Б"? Също, защо нещата са по три? Две триглави змии, три пръста? Ако си го обяснявал някъде, прощавай.

saradiva

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от saradiva » 27 мар 2010, 17:26

Аха-а-а :o , гледай ти каква била работата!!! Невероятно интересно!!! Браво, Съм, анализът ти е перфектен! ::up::

Ние ги гледаме тези рисунки, фукаме се пред света:"Ето ги едни от най-старите рисунки в Европа!"; представяме ги като "мно-о-ого древни" и ... като драсканици на първосигналници!...
Кой да ти помисли, че ТЕ СА ПОСЛАНИЕ, ТЕ СА ЗАПАЗЕНО ПОЗНАНИЕ! Оригинал, който не се нуждае от превод.
Нужно е било само разчитане. От вещи, учени хора...
И пак побеснях! :angry_boom:
Как смеят нашите хрантутковци "учени" да се наричат!?!?!? Та те една датировка не са направили на тази автентична съкровищница в Магурата! Доскоро бяха оставили това богатство на произвола на първобитно мислещи туристи. В резултат, това хилядолетно послание бе "украсено" от диваците на 21 век с мръсни или лигави глупости - същите, с които са "украсени" и обществените кенефи... :cry:

Сега се сетиха, че не е било редно. И какво направиха - затвориха залата с рисунките. :( Казват - заради реставрация. Да обаче един от служителите там ми сподели през лятото, че никаква реставрация не се прави. Малко са поочистили стената от простотиите на съвременните малоумници, и сега си стои така и ... чака - някой да вдене какво е туй и що трябва да го опазва... :headbang:
Другият пък лауреат :crazy_pilot:
- години наред разчитал рисунките ;)] Брей, брех да му се не види! Седял, дремал и се цъклел :shock: и години наред заплата получавал. За цъклене в рисунките! Та поне да беше снесал нещо свястно, а то - измъдрил Глупост на глупостите - древните били наредили сюжет в стил "Секс, наркотици и рокенрол, пардон сеитба и оран :lol: И за да го виждат всички, скрили го в пещерата :lol: - тъй по-навътре, на най-подходящото място за календар... :lol:
О-ох, ох... :IL

А ето - един човек сяда и ... разчита всичко. Без тумба-лумба, без да се хрантутят един билюк гостуващи артисти, пардон, научни работници, от Русия, Полша и остров Тамбукту...

Браво, Съм! Давай нататък :bravooo:

Equilibrium

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от Equilibrium » 27 мар 2010, 19:53

Здравейте!

Много интересна тема.
Sum, моите почитания за труда, който си положил. С нетърпение очаквам да изведеш знанието от дясната страна на стената.

Междувременно се сетих, че преди време бях чел една статия на д-р Асен Чилингиров, свързана с пещерните рисунки.
Поразрових се из мрежата и за моя голяма радост я открих.
Ще дам линк към нея и втората и част, но преди това ще си позволя да изведа един палав цитат:

"В края на 60-те и началото на 70-те години от миналия век находки от предисторическата епоха в Северозападна България и особено в граничещата с нея област в Сърбия при местността Лепенски Вир събудиха твърде голям интерес сред изследователите на ранните култури в Европа. Тези находки обикновено се датират в неолита, т.е. в VІ-ІV хилядолетие пр. Хр. Между тях има не само значителен брой произведения на каменната и глинена пластика с висока художествена стойност, но и писмени знаци – и то не само пиктограми, а и графеми, както наричаме буквените знаци. Тъй като такива археологически находки се явяват в пълно противоречие с възприетите от науката представи за ниската степен на културата в този район на Европа през съответната епоха, за тях специалистите обикновено предпочитат да мълчат – находките се поставят в определени за тях чекмеджета и никой не смее да се произнесе за техния произход и за връзките помежду им, а заниманието с тях се счита за твърде опасна тема. Примери за такова отношение на «специалистите» има много, но най-очебийно то се проявява спрямо скалните рисунки от пещерата Магура до Белоградчик и плочката-печат от Караново."

Нашичките сладури, с малки букви пред имената, продължават да извършват престъпление като мълчат като кос на яйца. Вместо да обърнат находките в наша полза, те избират позата на щрауса и предпочитат да не навлизат в конфликти, като умират от страх да не ги нахокат батковците и какичките от Европа. Придържането към безмерната глупост - "Единни в многообразието", ще ни донесе само и единствено неволи.
ДОКОГА???

Двете части на статията на д-р Чилингиров, може да намерите тук:
1 Част
2 Част

Докато разглеждах символите от пещера "Магура", ми хрумна една взривоопасна идея, която с удоволствие ще споделя с вас, приятели. Вижте какво се получава, когато се сравнят гореспоменатите символи, Розетата от Плиска и част от Уйгурските символи:
magura i rozeta kraen.jpg
Интересно, нали?! Сега вижте шахматната фигура от пещерата върху още 2 археологически находки:
Rumen Berlin Shahmat-kabile-magura.jpg
А сега, ще ви покажа сходствата в линеарните писмености, българските руни, като ви моля да ги сравните с писмените знаци от пещера "Магура":
Sparotok - Pliska rozetka.jpg
Sparotok - Pliska rozetka.jpg (40.53 KиБ) Видяна 12996 пъти
Sparotok - RUNI.JPG
Sparotok - RUNI.JPG (32.83 KиБ) Видяна 12987 пъти
Удивителни "съвпадения" отчита моята скромна персона и започва наистина да ми се прояснява, защо се укрива толкова усърдно истината. Вие какво мислите?

иво

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от иво » 27 мар 2010, 20:56

Браво Equilibrium :applause: добре си се сетил да сравниш елементите :D
На твоя въпрос аз мисля , че "ТЕ" са си свършили много яко работата. Как иначе да си обясня изчезването на знанието дето sum ни го обяснява :?: нали знанието се е предавало от човек на човек :?: Ама човеците не са измряли изведнъж че да се изгуби и знанието...... :? :? Тук виждам промиване на мозъци :idea: А само "ТЕ" могат да направят такъв контрол върху хората :mrgreen: : :envy_green:
Sum давай нататък че тая вечер май няма да се спи......

sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от sum » 27 мар 2010, 22:43

GOESTOINFINITY, не съм обяснявал какъв е смисълът на змията с трите глави. За да разбереш това знание трябва да си припомниш „науката за татвите” от първата ми книга.
Силата съдържа в себе си пет основни татви, нали? Когато има изображение на змия /т.е. Силата/ с три глави, това означава, че три от татвите са водещи, а другите две са пасивни.
Както главата движи материалното тяло така и змийските глави /татвите/ движат Силата.
А колкото до вибрациите с тяхната фина и плътна форма… тях съм ги описал отново в първата си книга. Прочети главата за „Мантра учението”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Иво, преди четири дена, когато видях рисунките от Магурата и аз не спах… :D И май си прав за „ТЕ”!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Equilibrium, много на място пусна двете статии на Чилингиров. В тях той критикува датировката на нашите археолози… и с основание.
Пишеш да се захвана да изведа „знанието от дясната страна на стената”.
Няма проблем, еquilibrium. Само че още не съм свършил с лявата. :D
Я виж какво още са нарисували „първобитните хора” от същата страна:
12.jpg
Чудя се и се мая какво прави този динозавър в Магурата???

Виждате ли червената стрелка. Тя сочи към Слънцето. Под него шахматните фигури изобразяват пространството, в което играят лъчите му. Те огряват /червената стрелка/ свещените предмети на жената-жрица. Забележете, че ръцете на жрицата /1/ са във формата, както са на Майката. От свещените й предмети съм заградил една птица /бялата елипса/. А вляво от жрицата, на земята, има Т-образна пръчка и змия с три глави /точки/.
/Equilibrium, представи част от Уйгурските символи в поста си. Вижте абсолютно същата змия с три точки/

В следващата сцена по-долу виждаме жрицата да държи в дясната си ръка птиче, а в лявата Т-образна пръчка, на която има змия и опашка на… динозавър.

Ето краткото описание на сцената.
Жената-жрица е на Земята и лъчите на Слънцето огряват свещените й предмети. Тя знае, че има среща и започва да се подготвя за нея. Застава в свещената поза на Майката, за да я почете. После взима в дясната си ръка птицата, а в лявата Т-образната пръчка, на която има змия и опашка.
Така със свещените символи на своя сан тя се запътва към мястото, където има среща с мъжа.

…Вече разбирам защо археолозите "не виждат" фигурата на динозавър. Изображението му разбива на пух и прах досегашните им датировки.
Р.Ч.

иво

Re: Магурата – пазителка на древно Знание

Непрочетено мнение от иво » 28 мар 2010, 01:14

:IL :IL :IL ей тоз динозавър ша ма довърши.... :ku-ku:
И сега какво ще правят умниците от БАНятя :?: Дали ще имат доблеста да си скъсат дипломите....... :?: :cry:
Ловни сцени и календар... още малко и швепс :218: То май нашите хора вместо сърни динозаври са ловили :w00t: :lol:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 9 госта