Въпроси свързани с медитацията

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от miroki » 22 ное 2011, 22:45

Да и кажа аз цялата схема си направих (както и тази на самият океан с крешаците само, че започваща от Земята), но това ме спря, дори и самото преминаване и изгледа от входното и изходното състояние си направих визуално. Поне до Брахман цялата система и подредбата. Но не съм дорасъл до там за тези неща. И искам просто да си подредя нещата, земна зодия съм все пак :)

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от Jonathan » 23 ное 2011, 10:57

alex написа:Miroki и аз се чудех как от коляното?? Нали не се пада никакво st 0 там.

И още не мога да си представя как се вписват едно в друго, мислех си че слънчевата система е нашата сфера. Вират е млечния път, а Брахман да е локален клъстер от галактики.
Ако нашето Слънце е едно от петте st.0, когато съзнанието премине през портала-Слънце, то може да попадне в биополето на Звездния човек (някъде , без значение къде точно).
Биополето знаем , че се състои от около 175 000 дипола енергия , разположени около цялото тяло и са в непрестанно движение. При това положение Румен може да излезе от всяко едно място в тялото и биополето на Звездния човек, където има такъв център. Това е моето мнение по въпроса.

Относно как се вписват нещата едно в друго. Ами Слънцето с планетите представлява един дипол енергия, който е централен- тоест един от центровете st.0. Когато преминеш през него става ясно че можеш да срещнеш Звездния човек, в който е нашата слънчева система (както и много други). Когато се отдалечиш достатъчно, ще различиш няколко такива Звездни човека (18 на брой). В тях се намират също множество от други звездни системи ("слънчеви" като нашата).
Тези Звездни човеци обикалят около един център. Когато преминеш през него, ще откриеш нова действителност в която има още 16 такива човека, които също имат своя център. Тези центрове се намират в Брахман. Когато преминеш и през втория център, ще различиш цялото. А то е Брахман, който съответства на Галактиката, в която се намираме.
Всяка една галактика е един Брахман.
960 милиарда галактики = 960 милиарда Брахман-и = 1 Парабрахман, който е неделимо цяло с материята (Вселената с нейните 960 млрд галактики). Парабрахман представлява средния пласт на един от Крешаците в Океана на Съзнание. Това е общо взето с няколко думи.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от miroki » 23 ное 2011, 18:58

Jonathan написа: Ако нашето Слънце е едно от петте st.0, когато съзнанието премине през портала-Слънце, то може да попадне в биополето на Звездния човек (някъде , без значение къде точно).
Биополето знаем , че се състои от около 175 000 дипола енергия , разположени около цялото тяло и са в непрестанно движение. При това положение Румен може да излезе от всяко едно място в тялото и биополето на Звездния човек, където има такъв център. Това е моето мнение по въпроса.
Възможно е, смятах, че мястото на излизане би следвало да е мястото на st0, който отговаря за нашето Слънце, това е обратната страна на монетата.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от alex » 11 юни 2012, 09:33

Здравейте,
росмари написа:Здравей alex!
Опитай да усетиш синхрона с Брахман в минутите, когато съзнанието ти е будно, а тялото още спи. Преди година, когато се чудех що е то медитация и аз мога ли го и изобщо чува ли ме някой там високо, в един такъв момент попитах Брахман: Как звучи звукът АУМ? Отговорът беше светкавичен и изненадата голяма. Когато отворих очи имах чувството, че всяка моя клетка звъни със звука на много тона тежаща камбана. И сега изполвам тези моменти за да усетя синхрона. При медитация търся това усещане и забравям за дишането. Истината е че не винаги успявам.
Ти си на ход. ::up::
Ето моя ход.
Преди няколко дни когато както каза Росмари съзнанието е будно а тялото още спи, се опитах да чуя вълните чрез които след нещо като повратна точка се превръща в вибрация. Но директно започна вибрацията. Понеже ми е много трудно да осъзная wtf звука трябва да се стремя да го усилвам, за да достигна вибрацията, а след това вибрацията трябва да я успокоявам за да се получи по плавно разширяване на съзнанието. Реших да не успокоявам вибрацията до край. Но сякаш нещо ме дърпаше на обратно, като локум или гума. Отпуснах се и започнах да сънувам, озовах се в някаква стая. Беше познато място но не знам къде е. В стаята имаше човек, който тръгна да се отдалечава от мен / когато започна да различавам хората в съня си те обикновено се пазят на дистанция, и като ги попитам кой е или къде съм не отговарят нищо/ попитах го как се казва, той каза име не помня точно какво започващо с М. Името също ми беше познато...
В следващия момент се събудих.

На следващата сутрин, пак се стремях към звука и пак се появи директно вибрацията. Пак не я успокоих до край. Когато понечих да изляза пак усещането беше като разтегляне на локум. Озовах се вкъщи, където обикновено почват съзнателните ми сънища. Погледнах зад мен и видях себе си да спя на легло. Поисках да отворя очите си пак, и тялото си отвори очите. В тоя момент получавах възприятие и от тялото и от мястото в което бях излязъл. Беше изключително объркващо... Когато исках да направя нещо и тялото го правеше, но с известно закъснение, но на всяка моя реакция примерно като се смеех сякаш бях напълно себе си. Когато тръгнах в определена посока въприятията се приближаваха и по едно време мисля че се уеднаквиха. По натам не помня нищо. Интересното е че в цялото объркване, не съм забелязал от възприятието на тялото. Другото възприятие да има определена форма оО

Някой може ли да го обясни, понеже и друг път съм имал две едновременни различни възприятия.

Като за ход става ли Росмари :)

росмари
Мнения: 19
Регистриран: 28 фев 2011, 17:06

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от росмари » 12 юни 2012, 09:18

Здравей alex!
Имам скромен опит за да давам оценки и коментари. Ако съм чула и видяла нещо по време на медитация, то е било в отговор на конкретен въпрос. Знам със сигурност че не сън и няма нужда някой да ми го тълкува. Всичко друго слагам в графите сънища със или без участие на ТЕ или оставям да отлежава. Наскоро riderman обърна вниманието ни към главата за ума от първата книга Ти си това. Прочети я внимателно. Ума... Аз все още не го познавам.
Поздрави!

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от time » 12 юни 2012, 09:50

Здравей, alex, погледни и тук: http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=140

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от alex » 12 юни 2012, 12:00

Това което ми подсказваш е че може да съм бил в интелектуално и астрално пътуване едновременно. Тъй като мисъл-формата която съм изградил не е имала определена дестинация тя просто е била наблюдаващ. Затова и от възприятието на тялото не съм забелязал първото възприемане като форма, защото е мисъл!
Значи трябва да се стремя да наблюдавам с тялото, за да задържа по-дълго вниманието си в съзнателните сънища :crazy_pilot:

За тези снимки аз имам различно мнение...

Благодаря за препратката и всичко добро :)

gydel
Мнения: 76
Регистриран: 07 ное 2012, 13:26

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от gydel » 09 ное 2012, 13:42

Абе хора, нищо ли не правите през зимата?
Няма ли някакви "зимни" техники, които могат спокойно да се правят. Например като подготовка за пролетно-лятното чистене на самскари. Така, като за начинаещ.
Освен осмислянето на знанието.
Метевторипластпочватретистралджамай2019

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от miromiv » 09 ное 2012, 16:39

gydel написа:Абе хора, нищо ли не правите през зимата?
Няма ли някакви "зимни" техники, които могат спокойно да се правят. Например като подготовка за пролетно-лятното чистене на самскари. Така, като за начинаещ.
Освен осмислянето на знанието.
Пробвай системата на прошката. При мен не знам защо но засега не работи.
viewtopic.php?f=35&t=391

ceco_kal
Мнения: 80
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от ceco_kal » 30 ное 2012, 11:09

Имам въпрос свързан с медитацията и по точно това дали правилно медитирам защото на последната медитация първо в главата ми се появи някаква мисал за храна която се повтори два три пъти след което видях една светкавица и в следващият момент птез темети на главата ми птемина силен ток които ме накара да подскоча около 10 сантиметра рацете ми се вдигнаха на нивото на главата а пръстите трепериха като на пианист.Ушите ми бочаха които го е удрял ток знае как.Но нека се върнем от начало започнах да медитирам около два месеца преди да се започне със самскатите но не се получаваше след като започнах сас самскарите бодежите и болкире около тях ме успокояваха че става нещо но понякога тези бодежи така ме изнервяха че се мятах ту на ляво ту на дясно в леглото.вритеснява ме това че не можех да се синхронизирам с брахман.А понякога догежите започваха само с брахман още преди да съм помолил господ.И така неможах да си разгтадя първия пласт.но при медитация пан нещо не се полъчаваше.Започнах да рърся в нета някаква рехника за медитация докато не попаднах на това.http://bg-ayp.dir.bg/MainDirectory.html и започнах да пробвамна 3-4 пъти работире ставаха до преди рти дни когато ме удари този гръм след това опитвах но се олавям че седя и чакам пак този гръм да ме удари.И ТАКА НУЖДАЯ СЕ ОТ СЪВЕТ И НАПЪТСТВИЕ.Чудя се дали не греша някаде и каде.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта