Темата за "телата" изграждащи човека

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
ntsk

Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 22 яну 2010, 00:04

В повечето езотерични учения се говори, че човекът има няколко тела /обвивки/, от които физическото всъщност се явява най-грубото. В някои философски системи /аспекти на йога/ тези тела биват наричани „коши” и са пет на брой. В други учения /като будизма/ пък се описват седем тела, като към предходните пет се добавят „космическо” тяло и „нирванично” тяло.
Преди време се запознах с някои от тези учения, но така и не успях да разбера от къде идват разминаванията в знанието при едните и другите. Това, което търсих беше някакво обяснение за мои преживявания, но като че ли колкото повече информация получавах, толкова по-объркан се чувствах. Сигурен съм, че и в днешно време на много хора им е каша в главите от подобна информация.

Отварям темата, за да представя своето виждане, опитност и разбиране, с което да изясня някои тънки моменти около знанието в тези учения. Това със сигурност ще помогне за правилното разбиране по въпроса за телата изграждащи човека. А ако това се окаже полезно за някого, още по-добре. Темата е отворена за дискусии и съм убеден, че съфорумците ще допълват ако има нещо, което съм пропуснал или ако не са съгласни с дадено становище.


Тук във форума вече беше споменато за тези обвивки и обяснихме, че в действителност трябва да ги свързваме с различната степен на вибрация /състояние/ при разширяването на съзнанието /като ум/. Докато реалното излизане на съзнанието извън материалното тяло, е съвсем отделен процес.
В първата книга „Ти си Това”, sum описва седем състояния на съзнанието. Първите четири бяха – 1)будно /в ежедневието/, 2)сън със сънища, 3)дълбок сън без сънища и 4)турия. При състоянието турия, чрез изтеглените в ума сетива, можем да възприемем информация от другите измерения на Космическия Ум.
В това състояние на съзнанието всъщност използваме силата на мисълта, която става Аз. Именно мисълта се движи в този момент, а усещането е, че летим.
Това движение на мисълта и самият контакт с различната действителност пораждат усещането, че имаме друго тяло, с което се придвижваме на новото място. Този процес обикновено обозначават с термини като "астрално/ментално" пътуване. Всъщност ние като съзнание просто вибрираме на същата честота.
Това е общо взето...
Но, нека разгледаме нещата едно по едно от самото начало. Така ще изясним всичко относно петте коши /обвивки/, които Азът обитава и какво представляват останалите три висши състояния на съзнанието.

ntsk

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 29 яну 2010, 14:06

Всичко, за което ще пиша по-надолу, е обяснено по един или друг начин в книгите „Ти си Това” 1 и 2.
Това, което смятам да направя, са няколко конкретни пояснения, които ще помогнат в разбирането и разрешаването, веднъж за винаги, на така актуалния въпрос относно „телата” в човек.

---

Вселената представлява за нас това, което можем да видим и усетим чрез сетивата си. Нашите сетива са естественото продължение на съзнанието ни като ум в цялото ни същество. Техния материален израз е органът, с който завършват. Например сетивото „зрение” завършва с органът „око”, осезанието /допира/ с кожата и т.н. Физическото ни тяло всъщност е сбор от органи, които служат на сетивата, а от там и на ума.
Чрез физическите органи, умът придобива сетивност към информацията, идваща от физическия свят /към чийто характеристики спадат самите органи/. Затова и като цяло материалното тяло принадлежи на природата на физическия план. Информацията от този план преминава чрез органите и сетивата, към мозъка, който пък служи на ума. Знаем, че умът е едната от трите форми на проявено Съзнание в човека.
Къде във всичко това е емоцията?
Емоцията свързваме пряко с мисълта. Това, което трябва да знаем за мисълта е, че тя е като основно сетиво, което обобщава другите пет.
Ако разгледаме сетивата като пет впрегнати коня в една колесница, то ръката, която държи петте юзди в едно, е мисълта!
Ние сме там, където конете ни водят... /когато емоцията управлява мисълта/ или там, където ние водим конете...

И така... Вселената само това, което възприемаме чрез нашите органи ли е?
Съществува ли действителност извън нашето възприятие за нея?
Ти можеш ли да възприемеш моите мисли? Обикновено не можеш, освен ако не издам емоцията си чрез определени движения на тялото.
Но моите мисли съществуват, нищо че органите ти не могат да ги възприемат. Но сетивата ти могат! Стига съзнанието ти да е отворено за тази честота на вибрацията...

Нека разгледаме този принцип в Космически мащаб.
Цялата вселена всъщност е Един Абсолютен Разум, съдържащ в себе си няколко нива на съществуване, като всяко едно произхожда от предишното. Всичко в него е движение, постоянна вибрация, няма нищо в покой. Татвите – енергии-вълни, стоят в основата на всяко едно съществуване на отделните нива в това Едно. По този начин се получава едно цяло, което включва в себе си всичко от материалния, до духовния план. Това Цяло е Космическият Ум, който наричаме Брахман. Материалната вселена не е отделна от този Ум-Брахман, тя просто е един негов аспект на съществуване!
Но каквото е горе, това е и долу!

„Ти си това” 1:
На нивото на Прана, всеки атом е отделна спирала на живота. Първата функция на “психичния атом” е да поддържа живота на “менталния атом”, а той от своя страна подържа живота на “праничния атом”. Когато Прана навлезе в земния си живот, душата за първи път се сблъсква с крайното. Това означава ограничаване или създаване на ограничено разбиране.

Същите части, които изграждат Космическия Ум, ги има представени и в нашето съзнание като ум. Така е и между нас, хората. Единствената разлика е в информацията, която всеки един носи в себе си. Тя всъщност определя активността ни като съзнание. Един има едно разбиране, друг – друго. Затова е различна и действителността, която можем да възприемем.

Така, както Цялото е Ума, включвайки в себе си и материалния свят като негов аспект /проява/, така и ние не сме само материалното тяло, а сме цялото. Във физическото тяло е въплътено съзнание-ум, което се преражда заедно с решетката от самскари. Това съзнание, когато се въплъти, по същия начин става ЕДНО с физическото тяло, но не е само тялото!
Последна промяна от ntsk на 29 яну 2010, 14:32, променено общо 1 път.

ntsk

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 29 яну 2010, 14:17

След като направихме аналогията, че каквото е горе, това е и долу, нека сега разгледаме какво точно представлява разширяването на съзнанието.
Нивата на съществуване в пространството на Брахман се различават едно от друго, защото вибрират по различен начин. Това са пластовете в Брахман - неговите безкрайни светове. За да можем да възприемем тези светове на съществуване, трябва нашето съзнание да вибрира на същата честота, на която вибрира и съответния пласт. Когато това се случи, физическото тяло с грубата вибрация на съществуване си стои тук, а нашето съзнание започва да вибрира по-бързо и така става възможно възприемането на действителността от другия пласт. Сетивата вече работят на друг план! Казваме „чуването” и „виждането” се освобождават. Всъщност разширяването на съзнанието представлява разширяване възприятията на индивидуалния ум – състоянието „турия”. Усещането е за отделяне на сетивата от физическото тяло и те започват да възприемат действителността, с която резонира съзнанието ни. Това представлява така нареченото изтегляне на сетивата в ума. То също става на степени, според нивото на разширяване или по друг начин казано според етапа, до който сме достигнали в практиката си. Също така от значение е в каква степен сме изчистили самскарите си.

---

За да опознаем пластовете на Космическия Разум, ни трябва сила. При това състояние, физическото тяло си стои тук, но съзнанието ни възприема и се „движи” в измеренията отвъд материалното такова. Но нали вече изяснихме кое всъщност се движи... Това е Мисълта, която става Аз! Това е така нареченото ментално /умствено/ пътуване!
Как става тази промяна на вибрацията? - понеже всичко познаваемо в рамките на Космическия Разум е проява на татвите на различни нива, силата в случая се изразява в осъзнатия контрол върху движението на татвите /праната/, както в нас, така и извън нас. Това е съзнателен контакт с различните състояния на татвите. Този контрол се осъществява чрез мисълта! Ето защо Силата в Ума се намира в Мисълта /Манас/. Преди време във форума на Спиралата изяснихме, че силата в ума е една, но има две изражения – ментално /като умствени способности, дарби/ и психично /това са психичните дарби и сили, към тях спадат сидхите/.

---

Нека сега видим какво най-общо се пише за петте коши и после да си направим изводите на база знанието дотук:

..."
Сутра 14
[Пуруша е покрит от пет коши или обвивки.]
Този Пуруша, Синът на Бога, е прикрит от пет покривала, наречени Коши
или обвивки.
1. Първата от тези пет е Сърце, Читта, Атомът, композиран от четири
идеи, както е обяснено преди, който чувства или се радва, и така бидейки
местонахождението на блаженство, ананда, се нарича Анандамая Коша.
2. Втората е магнетичната аура на електричеството, проявление на
Будхи, Интелектът, който определя какво е истина. Така, бидейки
местонахождение на знание, джнана, тя се нарича Джнанамая Коша.
3. Третата е тялото на Манас, Мисълта, композиран от органи на сетивата,
както е обяснено преди, и се нарича Маномая Коша.
4. Четвъртата е тялото на енергията, живата сила или Прана,
композирана от органите на действие както е обяснено преди, и затова се
нарича Пранамая Коша.
5. Петата и последна от тези сфери е грубата материя, която, ставайки
Анна, препитание, поддържа този видим свят и затова се нарича Аннамая
Коша.
..."


Свами Шри Юктешвар Гири
26-ти Фалгун, 194 Двапара Юга
(1894 година след н.е.)

Свободния Дух
Мнения: 461
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 01 фев 2010, 12:51

ntsk написа:Вселената само това, което възприемаме чрез нашите органи ли е? Съществува ли действителност извън нашето възприятие за нея?
Вчера попаднах на интересен материал, имаш пряко отношение към материята в тази тема, а и като цяло към всички теми от тази секция. Можете да го прочетете целия на следния адрес: http://www.fenomenibg.com/modules/news/ ... toryid=126

През 1982 година в Парижкия университет се извършва експеримент, който може да се окаже един от най-значителните експерименти на 20-ти век. За този експеримент не е тръбено по новините. Освен ако не четете научни журнали, едва ли някога сте чували името на експериментатора - Алан Аспект (Alain Aspect). Аспект и неговият екип откриват, че при определени обстоятелства, субатомни частици, като електроните, могат да комуникират един с друг в реално време, независимо от разстоянието между тях.

Без значение дали се намират на 10 метра или на 10 милиона километра, едната частица винаги "знае" какво става с другата и обратно. Проблемът с този факт е, че той нарушава приетото от Айнщайн ограничение на скоростта, с която може да пътува информацията - скоростта на светлината. Пътуването със скорост по-голяма от тази на светлината обаче е равносилно на преминаване на времевата бариера. Това кара доста учени да се опитат да обяснят резултатите, като някои от тях предлагат доста радикални теории.

Физикът от Лондонския университет Дейвид Бом, например, смята че откритието на Аспект дава основание да се смята, че обективната реалност не съществува, че въпреки солидния си вид, Вселената е от огромна холограма...
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

ntsk

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 02 фев 2010, 14:14

Свободния Дух написа:Вчера попаднах на интересен материал, имаш пряко отношение към материята в тази тема, а и като цяло към всички теми от тази секция. Можете да го прочетете целия на следния адрес: http://www.fenomenibg.com/modules/news/ ... toryid=126
Много интересна статия, Свободен Дух!

Ако мозъкът работи на принципа на холограмата, то тогава същото можем да кажем и за самскарната решетка!
Информацията в ума от настоящия живот се намира в паметта, където всичко се складира на холограмния принцип.
Както обаче знаем, умът контактува и с информацията от самскарите, които са в гърдите. Значи, ако в статията говорят за огромно количество информация в мозъка от целия живот на човек, то ако добавим информацията от всичките ни на брой животи, тогава какво се получава – ами голяма мешаница!!! Излиза, че умът постоянно е в контакт с някаква информация и ние постоянно преживяваме някаква действителност, плувайки в излъчената емоция.
Решетката от самскари също е като холографски филм /плака/. Информацията в нея е записана на три нива – това са трите пласта, за които вече знаем. Всяка съставна единица от тази плака /точките в решетката/ е в контакт с всички останали. Така информацията е в постоянно движение.

Sum многократно е подчертавал, че на ума трябва да гледаме като на кристал, който в естествения си вид е безцветен. Информацията, която е в контакт с такъв кристал, го оцветява. Цветът зависи от нейния характер. По същия начин информацията бива отпечатана в ума. Съдържанието й определя нашето мислене и така съзнанието ни започва да вибрира на определена честота. Сетивата работят на този план, на който вибрира умът!

Нивата /частите/ в Космическия Ум са общи за всички. На всяко ниво 5-те основни енергии-вълни /татвите/ вибрират по определен начин. Информацията в ума резонира със съответното ниво /примерно материалния свят/ и сетивата започват да работят с татвите представени на този план /в материалния свят това са 5-те основни елемента/. Така умът ни изгражда всичко необходимо, за да се пресъздаде реалност /в случая – обективна/.
По този начин ние преживяваме това, което е оцветило ума – то определя нашето внимание и така информацията се превръща в действителност за нас.

Понеже хората имат сходни емоции, запаметената информация е близка по своята същност. Така хората взаимно влияят върху посоката на вниманието си и по този начин поддържат общата си действителност. Това можем да свържем с принципа на сезоните, който sum описа в текста „Писанието”.

Вече изяснихме, че информацията, която оцветява ума, идва както от паметта от настоящия ни живот, така и от самскарите, които пазят спомените от всички наши прераждания. Към това можем да добавим сезоните с хорските емоции, пълнолунията и програмите на гадните съзнания. Така картинката става пълна...

Извода го знаем – трябва да унищожим самскарите и да изчистим ума си! Само така ще се отърсим от програмите, ще вдигнем булото на Мая и ще познаем истинската реалност на Чистото Съзнание.

ntsk

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 02 фев 2010, 16:31

Нека разгледаме един прост пример.
Ако да речем след физическа смърт даден самскар „изисква” от нас да преживеем отново емоцията на близостта със семейството и роднините, то тази информация ще предизвика определена действителност за нас. Първото, което ще стане, е отново да се въплътим /родим/ във физическо тяло. Оттам нататък всичко си се подрежда с времето, което тече на този физически план. /а в действителност ние сме подложени на влиянието едновременно на много самскари/
В материалния свят всичко вибрира много по-бавно. Татвите работят на най-ниската честота, затова и обективността на света е толкова по-ясно изразена. Всичко се променя много бавно и все пак се променя. За да живеем в материалния свят, т.е. да възприемаме неговата обективност /най-грубата вибрация на татвите/, трябва да използваме материално тяло /"Аннамая Коша"/. Ето защо самскарите се явяват като куки, които държат съзнанието ни вкопчено към материята.
Същото важи и за всички други нива на съществуване, и съответно тела /коши/.


А сега да се върнем на текста за петте коши. Дори самата дума – „коша” наподобява една друга в българския език – „кош”. Така както можем да поставим нещо в коша и то ще е пълнеж за него, така и съзнанието се явява „пълнеж” за отделните коши /обвивки/.

И така в текста общо взето са изброени следните обвивки /тела/:
1. физическо,
2. ефирно /етерно, пранично тяло/,
3. ментално /мисловно, умствено/,
4. интелектуално /психично/ и
5. духовно тяло.

В действителност, те съответстват на пластовете в Космическия Разум, като последното отнасяме към т.нар. духовно ниво с център Парабрахман.
В „Ти си Това” е описано, че „в цялото недоуловимите енергии съществуват на четири нива”, различаващи се по честотата на трептене. Те са:
„1. Физиологично – Прана.
2. Ментално - Манас.
3. Психично - Виджняна.
4. Духовно - Ананда.”

Прана е в основата на възникването на ефирното тяло /А какво е прана – едно от състоянията на татвите/. Общо състоянията над физическото са:
„1. Прана, жизнена материя с център Слънцето.
2. Манас, ментална материя с център Вират.
3. Виджняна, психична материя с център Брахман.
4. Ананда, духовна материя с център Пара Брахман.”

Важно е уточнението, записано в „Ти си Това” – „в ефирното тяло се съдържат всички останали състояния на висшите татви /енергии/”.

В някои учения /най-вече от вида „ню-ейдж”/ обаче се говори за 7 тела и тука става много интересно.
Тези учения общо взето се въртят около будизма. По-нататък ще пиша и за тях, защото именно там се корени целият парадокс по въпроса за телата в човека.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от time » 02 фев 2010, 17:25

Малко отклонение... :D
ntsk написа:Къде във всичко това е емоцията?
Емоцията свързваме пряко с мисълта. Това, което трябва да знаем за мисълта е, че тя е като основно сетиво, което обобщава другите пет.
Ако разгледаме сетивата като пет впрегнати коня в една колесница, то ръката, която държи петте юзди в едно, е мисълта!
Ние сме там, където конете ни водят... /когато емоцията управлява мисълта/ или там, където ние водим конете...
Къде се намира емоцията?
Този въпрос ме занимаваше преди време и стигнах до извода, че емоцията се намира в центъра на любовта.
Да, тя се регистрира от ума, както и всичко останало, умът е като гара разпределителна за всичко, което се случва в системата човек. Съответно мисълта може да ни насочи към определена емоция, която ако е запечатана в нас, може да ни „завладее”. Ако обаче не комуникира с нищо в нас, просто съответната вибрация ще се разгради.
В темата „Медитация и опитности” говорихме за самскарите и връзката им с емоцията. Същата тази емоция заедно със самскарите е в сърцето, всъщност тя е основата за групирането на спомените.
Така докато имаме самскари и утайки, както sum нарече емоцията, ние не можем да избегнем тяхното влиание. Все едно да избягаш от себе си. Как да стане? „Умиране има, отърване няма”, това е.

ntsk

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от ntsk » 03 фев 2010, 16:04

Благодаря ти за включването, time!
Съгласен съм с теб. Важно е уточнението за емоцията, защото можеше да остане впечатлението, че емоцията се намира в мисълта! Напомняш и още нещо много важно – „тя е основата за групирането на спомените” в решетката.
Относно „хранилището” на емоцията, напълно споделям твоето мнение, че се намира в пластовете на решетката от точки в сърдечната област. Информацията и емоцията във всеки пласт от решетката вървят „ръка за ръка”, и това трябва да се знае! Е, сега когато го изяснихме, дето се казва, „кръгът” е затворен! :D

Само да допълня, че това, което имах предвид в цитирания от теб пасаж, е не точно фиксиране на източника на емоцията /защото това налагаше допълнителни обяснения т.е. разпростиране/, а къде, на кой етап и по какъв начин тя се включва в работата на ума. А именно, че емоцията и мисълта контактуват и така умът бива „облечен” и воден от емоцията.

Безспорно е, че и трите форми на проявено съзнание в човек, са в основата на действителността, която преживява.
Т.нар. „тела” (коши) в човек обаче касаят разширяването на ума!
По-нататък ще стигнем и до другите две форми на съзнание, защото те играят роля при същинското излизане от тялото.
Всеки обект, всяко „тяло” (коша), всеки пласт в Ума, е до време. А кое е отвъд времето на ума?..

---

Нека продължим с разширяването на съзнанието.
И така тези пет „тела”/коши-обвивки/ трябва да свържем с пет различни състояния на вибрация на съзнанието /ума/. В Космическия Разум по същия начин съществуват няколко отделни пласта, които вибрират по определен начин. Те представляват неговите части. Същите части ги има и в нашия ум. Когато започнем по-добре да опознаваме себе си и работата на собствения си ум, тогава по един естествен път ще започнем да опознаваме и частите /пластовете/ на Космическия Ум. Така се овладява и в по-висока степен състоянието турия. /Например все по-често ще постигаме будност в сънищата/

Sum обясни в темата за Крешака основните моменти при сътворяването на отделните пластове в океана на Непроявения Бог.
Принципът е такъв, че в началото винаги има пространство, в което напрежението от движението на татвите се акумулира в точка. После има взрив и ново пространство, образувано от взрива. В това ново пространство отново силата се акумулира в точка, отново имаме взрив и отново пространство след взрива, и т.н. Т.е. всяко образувано пространство си има център, от който възниква, около който „обикаля” и в който се „прибира” след края на времето му.
Така се образуват и пластовете в Космическия Разум. При нас, като индивидуално съзнание, нещата във възходящ ред стават по обратния ред. Ние като индивидуалност съществуваме в пространството на материалния свят чрез материално тяло, което се движи в рамките на физическия план. Това тяло е изградено от елементите /състояния на татвите/, принадлежащи на физическия свят. Когато разширим съзнанието си, вниманието ни преминава в следващия план, като се разграничаваме от физическото тяло.
Живота на човешкото тяло се поддържа от фината енергия, наречена прана. Но тя също е съзнание /вид татвична сила/, затова условно можем да я наречем „пранично /ефирно/ тяло”. Когато осъзнаването ни /сетивата ни/ се премести в „праничното тяло”, тогава ние можем да се движим в сферата на Слънчевата прана, докато физическото тяло си остава неподвижно.
Както знаем, източник /център/ на прана е Слънцето. Следователно, за да преминем в по-висше ниво на съществуване, трябва да преминем през този център. Но, разбира се, не с физическото тяло! Така както физическото остава в сферата на материята, така и праничното остава в сферата на слънчевата прана, а съзнанието преминава през центъра /Слънце/. Когато това се случи, съзнанието ни се разширява и сетивата възприемат още по-висша действителност. Тогава се осъзнаваме в действителността на Вират. Там съществуваме с т.нар. ментално тяло, като съставните му елементи /определени състояния на татвите/ принадлежат на менталния план. Но също, както прана дава живот на физическото тяло, така и менталното трябва да взима сила отнякъде, за да съществува. На менталното тяло живот дава психичния план. По същия начин, ако преминем през центъра на менталния свят – Вират /около който обикалят 18-те Звездни човека/, тогава ще разширим още повече съзнанието си и ще възприемем психичните светове на Брахман. Т. нар. „тяло”, с което ще се движим там е психичното /т.е. състояние на татвите съответстващо на психичния план на съществуване/, а силата, която му дава живот ще идва от духовния план. Излезем ли от тези светове, минавайки през центъра им /центъра на интелекта на Брахман/, тогава излизаме и от целия океан на Брахман. Разширим ли си ума дотолкова, т.е. слеем ли се с духовното тяло, то ние можем да възприемем действителността на Брахман – ще видим формата му - двете очи, намиращи се над океана на собственото си творение. Това става, когато сме в т.нар. „духовно тяло”. Духовната материя пък е с център Парабрахман.

Общо взето, по обратния ред, който описах, имаме сливане/уеднаквяване с вибрацията /движението/ на татвите в съответния пласт и след това изплуване
на Аз-а /съзнанието, което сме/ от пространството на този пласт.
*Например сядаме да медитираме, при което успяваме да уеднаквим вибрацията на съзнанието с движението на праничния план. Мисълта може да се движи /плува/ в него, но може и да излезе от него. Тогава преминавайки през центъра на този план, ние попадаме, вече чрез менталното тяло, в световете на Вират.
Получава се, че „материала” на всяка една обвивка, принадлежи на съответния пласт. И когато съзнанието уеднакви вибрациите си на дадения план, то може да го напусне, минавайки през неговия център и излизайки чрез следващото подред тяло. Усещането е за потапяне в някакво „водно” пространство-океан /уеднаквяване с него/ и след това изплуване от него. После отново влизане в следващия и отново изплуване, и т.н. Все едно белим люспите на глава лук...
През това време съзнанието използва силата на мисълта.
/Както знаем океаните-пластове са един в друг, както матрьошка в матрьошката/

И ето станаха пет телата дотук. Това всъщност са 5-те коши. Този процес на разширяване на ума в отделни степени, всъщност различните автори описват като излизане с еди кое си тяло и т.н.
По този начин могат да се опознаят отделните нива /светове/ в океана на Брахман.
Всъщност тези няколко степени са етапи в четвъртото състояние на съзнанието – турия, което накрая завършва с петото състояние на съзнанието. При него се казва, че се постига самия Брахман. Това състояние се нарича „унмеса” – „отварянето и затварянето очите на съзнанието /Брахман/”.
Последна промяна от ntsk на 03 фев 2010, 17:26, променено общо 1 път.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Темата за "телата" изграждащи човека

Непрочетено мнение от time » 03 фев 2010, 16:25

Здравей, Ntsk, поздравявам те за последния ти пост! :) :applause:


Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта