Бал-Баал

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
time
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Бал-Баал

Непрочетено мнение от time » 15 май 2013, 12:40

::okey:: ..... :D

ime

Непрочетено мнение от ime » 15 май 2013, 12:43

Свободния Дух написа:
time написа:Всеки настоящ момент е един вид начална точка за последващи събития. Съответно най-малката промяна, направена във всеки един момент в дадена произволно развиваща се система, би довела до променено крайно състояние на системата.

Всичко в нашия свят е движение, развитие... еволют.
Точно така е, time. Няма никакъв спор по въпроса. :)
Така е, само ако сляпо вярваш в това. Ами ако в главата ти не минават мисли за "вчера" или "утре" те ще съществуват ли? Ако се потопиш изцяло в единствената реалност на настоящето и гласът на илюзията в главата замлъкне дали вече някой сляпо ще вярва в съществуването на "време" и "еволюция"?

psp
Регистриран: 05 авг 2010, 12:27

Непрочетено мнение от psp » 15 май 2013, 14:13

Не съм имал намерение да провокирам подобна дискусия, исках да получа отговори ако има кой да ми отговори. Може би е по-добре само да чета, пък ако успея да се справя - ок, ако ли не, следващия път (живот).

alex
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Непрочетено мнение от alex » 15 май 2013, 14:30

Споко, питай! Адмирации за което.
Те може да се карат, обаче само гледната им точка е различна ... като се научат да видят от където гледа другия няма да има проблеми :sunny:

Има едно изречение което се забравя.

"Можеше да каже и да покаже, но реши да мълчи" доколкото си спомням. И беше пояснено, че премълчаването е поради това което е краен резултат от промяната, ТЕ явно се превъзмогват. Крайния резултат от всичко е нещо добро.

Поздрави!

Volna
Регистриран: 25 ное 2010, 17:29

Непрочетено мнение от Volna » 15 май 2013, 19:54

Може би има връзка със съмненията на psp, но вчера един приятел ме съобщи, че не е започвал още с медитациите, защото не е уверен, че молбата към Господ ще е за добро.
В смисъл - толкова много хора се били обръщали към него с молба за чистене и помощ, че имал чувството, че Господ му е омръзнало и щял да го фрасне с нещо (не уточни с какво точно ще го фрасне Господ :) ), но бил решил да не досажда.
Ами ако живота му се влошал, след като Господ го изхвърли?
101-та войводка!

soti
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Непрочетено мнение от soti » 15 май 2013, 22:11

Той да не си мисли, че Бал се занимава със всяка молба.Всичко действа на автоматик.

alex
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Непрочетено мнение от alex » 15 май 2013, 22:39

Volna написа:Може би има връзка със съмненията на psp, но вчера един приятел ме съобщи, че не е започвал още с медитациите, защото не е уверен, че молбата към Господ ще е за добро.
В смисъл - толкова много хора се били обръщали към него с молба за чистене и помощ, че имал чувството, че Господ му е омръзнало и щял да го фрасне с нещо (не уточни с какво точно ще го фрасне Господ :) ), но бил решил да не досажда.
И при мен имаше нещо подобно ...
И другото че не обичам да съм задължен на хората, защото реално не признавам някой да е задължен на мен. Хората които си мислят че им съм задължен могат да се огорчат в крайна сметка. И си мисля че ако Бал очаква нещо от мен, аз ако не искам да го правя, няма да го направя. Ще излезе че хем съм се възползвал от услугите му хем след това видиш ли съм неблагодарен...
---
Сега си мисля че отправянето на молбата до голяма степен е начин да насочиш ума си към силата идваща извън океана на съзнание. След като е в океана на съзнание, предполагам че вече е станала съзнателна, и така ума е този който насочва вече съзнателната сила да свърши избраната работа ::thinking::

Astronomer
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Непрочетено мнение от Astronomer » 03 юли 2013, 14:58

Здравейте, приятели. Не съм много навътре с темата за Бал, но прочетох някои неща, които могат да ви се сторят интересни. Ето линк към статията:

http://magnaaura.wordpress.com/2013/02/ ... %B5%D0%BB/
Стенли

Astronomer
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Непрочетено мнение от Astronomer » 03 юли 2013, 15:06

Ето още една интересна статия:

http://magnaaura.wordpress.com/2013/05/ ... BA-%D1%81/
Стенли

ceco_kal
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Непрочетено мнение от ceco_kal » 04 юли 2013, 11:40

Много интересен автор Astronomer стува си да се прочете повече от него http://magnaaura.wordpress.com/category ... %B4%D0%B8/

Отговори