Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
lony
Мнения: 101
Регистриран: 21 дек 2008, 12:13

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от lony » 22 юни 2011, 21:00

Здравейте!
Продължавам да чистя втория пласт от решетката. Същевременно искам да споделя една скорошна случка.
Попадна ми текст, свързан с дишането и праничните потоци. Става въпрос за трактата за Шивагама, който беше споменат във форума. Бях силно впечатлена. Докато четях умът ми започна да се чисти. Това ставаше чрез множество прозявки. Прекъснах четенето и легнах да спя, като умът ми продължи да разсъждава върху наученото.
Скоро се събудих от активиране на чакрите по гръбнака. Най-силно се нагнетяваше чакрата анахата. Загряването беше интензивно. Можех да гледам в себе си. Видях, че преобладаващия цвят от това загряване е оранжев. То проникна в ума. Отворих очи. Оранжевият цвят излизаше от тях и вече не можех да виждам материалния свят, както до този момент го възприемах. Помолих Господ да спре процеса, но явно връщане нямаше. Отпуснах се и помолих отново, каквото и да следва, да запазя цялостта и будността си. Изпитах блаженство, в което се разтапям. Тънка струйка като полъх се раздвижи по гръбнака като бегло маркира чакрите. Умът беше наблюдател на случващото се. Скоро нещата се нормализираха.

Поздрави!

riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 31 юли 2011, 22:32

Здравейте!
Вчера сутринта като започнах да правя практиката за чистене не ми трябваха толкова думи колкото обикновенно ,за да си обяснявам,а само всичко беше разбиране на случващото се....В молбите си към Господ казвах само да ми разгради и изгори самскарите от втория пласт,а останалото просто го разбирах (ума ми работеше бързо като бръснач).Какво имам в предвид:обикновенно като правя практика за чистене молбата ми горе-долу е следната Господи моля те разгради ми самскарите(конците и въжетата) от втория пласт на решетката,които са образувани от знанието на миналите ми животи,разгради ги напълно и ги изгори като суха трева,нищо от тях в мен да не остава(същевременно си визуализирам ставащото как се разграждат конците и въжетата,след което силата на Господ ги изгаря напълно.Където има кал я разграждам като отправям молба да се изпари заедно с емоциите на радост и болка.)Общо взето нещо такова се получава при практиките ми.Но вчера сякаш всичко беше различно просто имах разбирането за пласта и не ми трябваха много думи.Само разбиране,малко думи и повече наблюдаване на случващото се.Като цяло въжетата бързо изгаряха и към средата на практиката започнах да усещам онова приятно блаженство което е неописуемо!!!...Продължих.Колкото повече ги горях и разграждах толкова повече любовта ме обливаше!...След края на практиката се чувставах щастлив и някъде след около 5-10 минути след това любовта къпеше ума и тялото ми малко по обилно вече!!!Великолепно изживяване!Горе долу 4-5 часа бях много щастлив усмивката не слизаше от лицето ми!Не можех да повярвам!....Дали бях разградил вече пласта?...Не знаех,а и не бях сигурен.Дали просто го бях разкъсал(това бях по склонен да приема) и да съм освободил любовта?...Трябваше да разбера.Следващата ми практика беше слетобяд на същия ден.При визуализациите си виждах тук таме участъци с въжета,които понякога търсих.Странно.Може би голяма част от пласта вече го няма и сега само доразграждам каквото е останало.По същия начин чистих и днес,просто търся местата където сякаш има вече рехави конци.
Много странно не мислите ли?Първия пласт го разградих за 3 месеца,а втория го разкъсах за един и може би още един ще ми трябва да го изчистя нацяло,което значи че два пласта за една година!!!....
Всичко много бързо се случва.....Не,че ми е проблем това.Незнам може и да е нормално,защото сигурно съм упорит(разбира се не се хваля просто споделям).Ако може sum да каже дали всичко е нормално.Иначе аз се чувствам добре.
Поздрави!!!

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 02 авг 2011, 18:31

Уха... Супер!
::yes::

В практиките всичко е индивидуално. При теб явно Атман отвътре "дърпа конците".
Честито, riderman. :D
Дай си малко време пауза /2-3 дни/ и после пак провери за остатъци от втория пласт. След няколко дни повтори същото упражнение. Ако всичко е О.К. тогава повече не трябва да имаш възприятия за "конци и въжета".
Р.Ч.

riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от riderman » 02 авг 2011, 21:21

Благодаря,sum! :D
Мисля да те послушам.Да си почина 2 дена и да пробвам пак.Защото откакто се изля любовта не съм почивал,а само правя практики за разграждане по 2 на ден.Първия ден след като разкъсах пласта трудно намирах въжетата и конците,но сега май е по-лесно и се съмнявам да съм го разградил нацяло.Но ще опитам това с почивката за да може съзнанието ми да осъзнае случилото се.Пък ще видим,все още има време до 23 септември,и ако трябва да се разгражда още ще разграждам :D

novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от novex » 04 авг 2011, 14:37

Поздравления, riderman!!!
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 16 сеп 2011, 22:33

Искам да споделя какво се получи днес при една от практиките ми. Започнах кскто обичайно с молби към Брахман за разграждане на самскарите. Обикновено не след дълго време успявам да се синхронизирам с вълните на Брахман. Когато това се получи, отправих молби към Господ да ми изчисти и изгори въжетата от втория пласт, след което получих визуализация на въжетата, клито не бяха вече така дълги и дебели както в началото. Бяха като сгръкчета трева, които се люлееха в полето. Молбата, която отправих към Господ беше да ги изгори и нищо повече да не остава от тях. Не след дълго вече нямаше и помен от тях. Интересното, което ми се случи беше следното: всичко се обля в жълта светлина в началото видях атмана ми затворен в нещо като овално яйце, светещ с блага светлина. После видях две вдлъбнати, които се избистриха и разпознах две красиви очи, които бяха очите на Брахман. Сляха се в мен. След което ме обзе чувството че плувам в океан от любов. Бях толкова отпуснат, безгрижен и щастлив. Целия бях потопен в това блаженство. Беше толкова хубаво, че не исках да си отварям очите. За сажъление трябваше да трагвам на работа. Отворих очи и осъзнах, че усмивката е на лицего ми и етория пласт вече го няма. Цял ден съм много щастлив и лек като перце.

иво

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от иво » 17 сеп 2011, 01:00

Аууу... това е супер. :applause: Аз цяло лято се бъхтя и само се треса от спазми и пирони хвърчат от гърдите ми.. а ти го опука тоя пласт. Само така.
::yes::

sponj_bob
Мнения: 17
Регистриран: 02 сеп 2009, 09:02

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sponj_bob » 20 апр 2012, 08:51

Здравейте,
искам да Ви споделя разни преживелици от "новия сезон" за чистене на самскари.
Още от миналата година започнах с разграждането на втория самскарен пласт, но не успях да го унищожа нацяло. Тази година, в края на м.март реших да продължа.
В медитацията видях едно кълбо обвито в мноооого корени(това, което видях не ми приличаше на въжета, а по-скоро на корени на дървета) - по-дебели, по-тънки, всякакви, плътно вплетени. Реших, че всичко, което бях разкъсала и унищожила миналата година си се беше върнало на мястото. За миг ми се приплака, че пак трябва да започвам отначало. Тогава отправих гореща молба към Бал да ми разгради самскарите. Появиха се две големи ръце и започнаха да разкъсват всичките тези коренища, сякаш отстрани гледах някой как бели портокал. Беше много странно. След като "беленето" преключи пред мен остана една бяла светеща топка, която се разпука и разтвори като цвете. От цветето се изля млечно бяло-зелен облак, който ме заля, а след малко от вътрешността на цветето изхвърча и една бяла светеща птичка. Излязох от медитация.
След ден, реших да проверя какво е останало от втория пласт. Не можех да го видя, колкото и да се стараех. Открих, че има утаена емоция и работих върху това да премахна и нея от пътя си. Така след 2-3 медитации пред мен вече се появи бяло-сива каменна топка( с тъмни и по-светли сиви ивици). Прилича малко на планетата Юпитер :).
От този момент нататък и до сега троша и къртя третия пласт. Междувременно "Те" много ми пречат, много повече отколкото преди, все по-гнусни и по-силни. По време на медитация губя повече време в борба с тях, отколкото в чистене. Но успявам по малко, по малко да строша по някое друго парче камък.
Това е за сега. Sum моля те кажи ми дали съм на прав път!

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от time » 20 апр 2012, 12:39

Честито, sponj_bob!!! ::yes::
Ако разнищиш едно по едно това, което си видяла (всичко е написано във форума), ще разбереш, че изобщо няма от какво да се притесняваш. :D

Поздрави!!!

А на тези, гнусните, силата им ще намалява по-бързо отколкото предполагат...

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от galia » 20 апр 2012, 16:03

time написа:А на тези, гнусните, силата им ще намалява по-бързо отколкото предполагат...
Дано си права, time! Защото през последните дни на мен ми се струва, че става по-скоро обратното. Не, че е странно след толкова молитви, бдения и пр., но си е, най-меко казано, неприятно. Едва ли има някой, който да не се е ''опарил'' от тях около празниците. На мен, лично, ми дойде много. Даже на моменти ми се струваше, че вече няма накъде. Най-доброто е, че, въпреки всичко, винаги има накъде :D

Sponj_bob, браво! Ясно е, че си приключила с втория слой :sunny: Успех нататък!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта