Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Music
Мнения: 9
Регистриран: 11 окт 2013, 21:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Music » 28 юли 2014, 22:15

Ееееее много яко е това обяснение. И така, тай до 100 % осъзнаване през целия ден и нощ. Т.е никога не ти се случва нещо " случайно" - т.е нещо , което те изненадва или си го пропуснал и няма запис от него. И накрая си присъстващ през цялото време и си правиш каквото си искаш, защото няма и миг, който ти да не контролираш , а това = СВОБОДА. Звучи добре, но още работя по въпроса, но точно това е начина, който описва VIKI.... :girl1: :girl1: :girl1:

Dani
Мнения: 74
Регистриран: 20 апр 2011, 23:08

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Dani » 28 юли 2014, 23:10

Привет,Viki ! :)
Благодаря МНОГО за ценния съвет!!!ПО съвет и на lony,вече започнах да нахвърлям на бял лист неща,които се повтарят в ежедневието ми , (а и през по големи интервали от време) и извикват в мен една и съща емоция. ::thinking::
Когато наскоро ми се случи случка,на която реагирах много емоционално(естествено за мен),се сетих да опитам да анализирам,кое точно е нещото,което ме изкара извън строя.В момента ,в който Ума ми започна да търси отговора,емоцията поутихна!!!!
Продължавам да се наблюдавам , та да видим колко ще ми се получи ! :D

Поздрави и отново благодаря! :sunny:
ДаниАН

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sss » 29 юли 2014, 01:11

Здравейте ПРИЯТЕЛИ ! Искам и аз да ви споделя нещо свързано с моята практика по чистенето на самскари .Миналата седмица се срещнах с един приятел от форума и се заприказвахме естествено за темата самскари кой до къде е стигнал и така нататък . Аз се оплаках че от тази пролет нещо много слабо върви ,понеже при мен ютията грее целогодишно а сега едвам я усещам . Споменах му че в края на август от миналата година до сега много често се прозявам като ми се навлажняват и очите , а той вече със стаж във втори пласт ми каза че май съм минал първият пласт и ми предложи да започна чистенето на втори пласт.Аз обаче не бях изпитал обливането и не бях много сигурен в това . Реших да попитам БРА-МАН да ми покаже решетката , и както миналата година на третия път ми я показа за секунди " Видях паяжина обаче аз бях отвътре и отвън ме осветяваше някаква светлина " .След този отговор аз реших да пробвам с втори пласт . Още на първият опит започнах да се прозявам , очите ми бяха почти пълни със сълзи които не потичаха но друго потече много яко това бе носът ми .Ютията отново загря дори беше много по- силна от преди ,и от тогава всяка вечер чистя триглавия змей и всяка вечер се суполя а иначе нямам хрема .След практиките ходя до банята да се измия и забелязах че очите ми са потъмнели,няма го бялото влажни ,кървясали ,и друго когато си лягам очите ми веднага се навлажняват всеки път .Сутрин трудно ставам ,през деня ми е отпаднало и постоянно се прозявам .Дали съм изчистил първи пласт ? Дали и аз да съм със ципа и да усетя изливането чак в трети пласт ? ПОЗДРАВИ !

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 29 юли 2014, 08:30

Здравей sss.При мен също беше по различен начин и при първият и при вторият пласт.Аз не усетих обливането на първият пласт,а по-скоро разтваряне и преминаване,обгръщане в една светлина,мекота и чистота.При чистенето на вторият пласт също не се просълзявах всеки път,понякога просто се изливаха сълзи от вътре-дори не винаги в медитация.Знаех ,че чистя пласта,защото разбирах същността му.Винаги когато разбирах още нещо знаех,че съм изчистила още.Сякаш пред мен се отваряше една врата,която не само е била заключена,а дори невидима.Чудех се как преди дори не съм се сещала да помисля в тази посока...Така,че чисти си самскарите ::yes:: .И аз чакам това обливане на третият пласт :sunny: ,сигурно и при теб е така !

Поздрави

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от vergildido » 24 авг 2015, 22:32

Здравейте, отдавна не съм писал, не защото нищо не се случва напротив. Мисля че разграждането на 2 пласт върви добре. Редовно си осъзнавам и разбирам разни неща, много е интересно.
Ония ден имах интересно преживяване по време на медитация. Направих първото си съзнателно пътуване във Вират. Понякога ми се случва по време на осъзнат сън да
попадна някъде но не е същото. След медитацията се излегнах за да се опитам да си
видя решетката(така ми е по-лесно да си успокоя ума, в позата лотос все още ми е малко
неудобно) но вместо това усетих импулс в гръбнака между 2 и 3 чакра. Даже чух звук
все едно ударих с длан по леглото. Почнах да се издигам от леглото имах усещане, че
е буквално физически в началото. След малко бях над леглото, взех да обикалям из стаята
после излязох от блока и се изстрелях на някъде. Бях на някакво място като на земята, зеленина,възвишения разгледах малко но ми направи впечатление светлината. беше много
слънчево, за разлика от времето навън. Светлината беше особена не като слънчевата, малко по различен спектър вероятно. Реших да си продължа с разграждането, тъй като имаше много светлина извиках силата директно през това слънце(още тогава осъзнах че това най-вероятно е Вират) Беше много интензивно, решетката направо пукаше. После просто отворих очи и това беше. Беше много яко.

Radost
Мнения: 27
Регистриран: 02 мар 2014, 00:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Radost » 24 авг 2015, 23:33

Много се радвам за теб,този звук,който си чул и усещането при 2-3 чакра дали не е от вдигане на кундалини?Следващия път като се разхождаш пак да ни разкажеш... :sunny:

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Честит Българин » 25 авг 2015, 08:49

Браво, Дидо, страхотно е !!!! ::a-a-a:: ::a-a-a:: ::a-a-a:: ::a-a-a:: ::a-a-a::

Най-после някой да разкаже нещо окуражаващо! ::tan::

Давай нататък! :IP

Успех! :Bulgaria:

Ч.Б.

sum
Мнения: 2721
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 26 авг 2015, 23:17

Здрасти, vergildido.
Най-накрая се получи… :D браво на теб. :applause:
Разбра, че не е чак толкова страшно, нали?!...
Това с „удара по леглото” е феномен, създаден от кундалини в теб. Всъщност точно тя те е извела от тялото ти и буквално ти е показала световете на Вират. Супер!
…Ти знаеш (покрай НПО-то) туй онуй за частите на ума, ;)] коя кога излиза и какво може да постигне в съответните светове, а така съзнанието ти вече е подготвено за съответната реалност. Остава само да се улови мига… хоп… и... воала.
Много се радвам за теб! ::up::
Р.Ч.

vergildido
Мнения: 105
Регистриран: 08 сеп 2009, 22:35

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от vergildido » 28 авг 2015, 09:45

Здравей Sum.
Да знанието го има, но като има и опитност вече става друго.
Случват се нещата полека лека, много е интересно. Например тази сутрин по време на медитация осъзнах от къде идват сълзите от болка във втория пласт.
Фразата която изникна в умъ ми беше-,,Знанието носи печал", да така е но докато има втори пласт.

Dani
Мнения: 74
Регистриран: 20 апр 2011, 23:08

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Dani » 07 сеп 2015, 21:25

Привет на всички! :)
Вече четвърта година се боря с втория пласт :facepalm: въпреки,че за моя радост вече е с огромна дупка ::yes:: .Предните години се побърках да кашлям по време на медитация,но от сълзи нямаше и помен.Кашлях,кашлях и си се чудех какво е това,но реших,че така или иначе чистя някакви боклуци.
Тази година вече е различно.Както при много от вас,така и аз се прозявам мнооого и сълзите са в изобилие.Работата е там обаче,че най-интензивното прозяване и сълзите са докато съм в процес ,на навлизане в медитацията за чистене и все още отправям молбата си към Брахман,да ми помогне да изчистя самскарите си...
Когато молбата ми вече е към Бал,започва яко греене в сърдечната област,над фонтанелата и между веждите,което си е нормално,но прозявките и сълзите спират...
Та се чудя,защо се получава така... ::thinking::
Поздравиии! :)
ДаниАН

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта