Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Sisna
Мнения: 34
Регистриран: 24 авг 2012, 18:57

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Sisna » 19 сеп 2013, 19:20

Здравейте, да споделя как вървят нещата и при мен. В една от последните медитации, помолих Брахман да ми покаже какво ми остава да изчистя от втория пласт , защото имах чувството ,че бях зациклила на едно място. Появи ми се картина на която в единия край се виждаше тъмна лепкава кал. Помолих за помощ Баал да изчисти тази кал и се появиха две ръце ,които започнаха да премахват калта. В следващите минути за много кратко взе да ме изпълва блаженство . Чувствах ,че цялата съм изпълнена с много енергия , но в същата медитация не успях да премахна калта. В следващата медитация , също продължих да виждам оставащата кал , но ми се появи и птица с разперени криле , която много прилича на "феникс" , но я виждам статична , неподвижна... Някой да има идея , защо е така неподвижна? Като че ли има нещо което незнам или не ми достига за да продължа напред.. Благодаря предварително за съветите... :sunny:

Dimitar
Мнения: 366
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Dimitar » 20 сеп 2013, 00:45

Здравей Sisna,
И на мен ми се е случвало да видя две ръце да помагат. При мен обаче бяха като две шепи хванали нещо като кромидена глава и белеха сухите люспи...
Аз от 4 години се боря с втория пласт и няколко пъти съм стигал до тинята, ринал съм я с гребла, стигал съм до твърдини и после пак на тинята, въобще тегава работа. Напоследък обаче се излива не тиня а бистра кристална вода като от планински извор. И тъкмо си мислех че съм го изчистил видиш ли онзи ден попаднах на една черна черга с ярки шивици като мандали. Веднага си помислих че това са вероятно наплъстени структури от някоя тибетско-непалска инкарнация. Включих предачната машина на обратни обороти и се почна едно разплитане...Отдолу остана нещо като твърди конци като основата на мокет и него изринах...Вече не знам какво е останало от този пласт, сигурно и догодина ще го боря.
Всичко това го споделям за да подчертая колко коварен е този пласт, така че не се очудвай че птицата е неподвижна, вероятно има още тиня която е полепнала и й пречи. Чисти смело, като й дойде времето тя сама ще се активира.

Sisna
Мнения: 34
Регистриран: 24 авг 2012, 18:57

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Sisna » 20 сеп 2013, 18:07

Преди месец също бях стигнала до кристално чиста вода и си помислих че идва края на втория пласт :oops: , но след това зациклих , докато не ми показаха калта . Ами да продължаваме упорито напред. Успех

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 29 сеп 2013, 23:00

Здравейте ,искам да споделя какво се случва с мен и вторият ми пласт :D.
В последно време медитациите ми са сякаш пренасяне в друго измерение ,наблюдаване на невероятно изобилие от картини и цветове,сякаш получавам отговори и разбиране на въпросите,които си задавам.понякога виждам неща,които успявам да разбера след ден-два.Малко бързо ми тече информацията,а мисълта не може да я разбере или индифицира,поне аз така си го обясняввам :lol: И там ,когато съм в това състояние всичко ми е толкова кристално ясно и естествено,връщайки се в този триизмерен свят объркването и неяснотата в мислите ми се завръща....
Вчера бях на Белинташ-едно уникално за мен място(там изчистих първият си пласт) ::a-a-a:: Вълшебно е.И така в този ден всяка част от всичко около мен ме водеше .Навлязох в медитация и както следва обърнах се към Браман,после молбите към Бал.Всичко се случваше с такава лекота,беше толкова красиво.Сякаш се носех из друго пространство,друга материя...толкова много видях,сякаш за това земно време,което бях там-в медитация,това реално изглежда невъзможно!След множеството картини изведнъж видях как нещо като топка или сфера,(незнам какво точно беше,в този момент беше накак тъмно)от него изскочиха няколко лъча светлина,сякаш беше пробито и светлината отвътре излизаше през тези дупки.Всичко стана много бързо.Понякога не успявам да асимилирам какво се случва.Усетих спукване,чух го,очаквала съм го ден след ден ,всяка една медитация :inlove: сякаш във мен избухнаха множество малки светлинни,вибриращи фоерверки,последва сякаш изпълване и много блага топлина,седях и наблюдавах случващото се..беше толкова светло и красиво,имах усещането,че преминавам от едно светло необятно пространство в друго.Не зная колко време съм останала наблюдавайки случващото в мен.Реших да изляза от медитация.Опитах да отворя очи ,но някак не успях,сякаш някой или нещо ме дръпна отново навътре.Видях един съд,напомняш ми на стомна,от който наблюдавах как се изливаше на тънка струя светла жълтеникаво-прозрачна -златиста течност.Нищо не разбирах.Какво е това?
Тогава в мен започнаха отново да навлизат отговори.Сякаш някой ми обясняваше.Това ,което разбрах е,че името на даденият обект е връзката или препратката от формата към нашият материален свят.От името се пуска връзката към базата данни с многото информация за материалните обекти...или нещо подобно,някак тогава разбирах връзката между материята и мен.Разбирах,сякаш приемах толкова лесно информацията.Всичко ми беше толкова ясно и така разбираемо,докато не излязох от медитациа.Тогава започнаха съмненията.Запитах се-случи ли ми се всичко това или сама си давах тези отговори?преживях ли това или просто много исках да ми се случи?
На следващата сутрин в полусънено състояние сякаш отново навлязох в онова пространство,с онова неописуемо усещане,беше някак още по-силно и по приятно :sunny: ,усетих как се вливам в това и всяка частица от мен изпита чувство,непознато от мен до сега.
А всъщност аз дори не разбрах,че сезонът за чистене на самскари е приключил на 23.09-реших,че щом можем на Бегликташ-можем навсякъде :?
И така с моите изживявания,дано не съм ви досадила.Моля за малко яснота-кога спираме с чистенето.
Моля и sum да ми помогне-къде съм?

Light

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Light » 29 сеп 2013, 23:44

Mln, честито! :sunny:
Поздравявам те, че си се доверила на вътрешните си усещания. Ако се беше доверила на факта, че сезонът е приключил, щеше да пропуснеш цялото това неповторимо изживяване. Поне засега :)

Имам въпрос: На сутринта имаше ли отново взрив?

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 29 сеп 2013, 23:58

Благодаря Light :sunny:
На сутринта усещането ми не беше за взрив. Беше нещо различно. Опитвам се да си възстановя спомена и усещането. Беше сякаш съм множество- милиарди миниатюрни частици, които преминават, преливат разгръщат или сливат в нещо друго - необятно като пространство. Така приятно като усещане. Съжалявам за неточните изрази, но не намирам думите да го изразя. Моите думи са някак бледи и кухи, в сравнение с усещанията ми, които се опитвам да опиша. ::thinking::

Viki

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Viki » 30 сеп 2013, 12:42

Mln, честито за разграждането на втория пласт!
Изживяването е толкова пълно, че изпълни и мен със вибрацията си!
Поздрави

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 30 сеп 2013, 12:50

Благодаря ти Viki :sunny:

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 30 сеп 2013, 23:47

Mln, толкова близко съпреживявам твоя опит, знаеш.... благодаря ти <3. Поздравявам те, щастлива съм!
Dani GH

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 01 окт 2013, 06:39

Oo FireFlyingWings,толкова се радвам. Още осъзнавам цялото изживяване :sunny: Благодаря :inlove:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта