Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от miroki » 19 май 2013, 09:17

Явно освен теоретичната част, си трябва и практическа.
Виждам, че всички с някакви успехи са били при някой за запознаване поне с практиките.
И после теорията и им просветва.

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 19 май 2013, 09:41

Не, miroki чистенето на самскарите и процеса според мен е много индивидуален. Там няма съвместна практика, аз бях на курс по медитация, организиран за хора/посетители, които нямат Знанието за Познанието. Все едно да отидеш на йога курс и да кажеш, че поради споделената опитност с другите там си видял Атмана си. Моята опитност дойде през желанието ми и индивидуалната практика през знанието от прочетеното в книгите "Ти си това" /последната книга пътува с мен в дамската ми чанта/, постоянство в чистенето /индивидуално/, което сякаш взе да си тече и в ежедневието, когато има резон за това /например в курса за който споделих/. Не зная, при мен е така, а че има невероятна полза да обсъдиш, споделиш разбирането си получиш насоки/обратна връзка/ от напреднали в опита/получили Свободата си опредлено е безценно :sunny: !!!
Dani GH

Light

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Light » 19 май 2013, 10:30

Поздравления, FireFlyingWings!

Направо ми пълниш сърцето с тези описания :)
Когато видях Атмана си за първи път, го оприличих на фея с големи топли очи и крила. Точно като феите! И с елфски уши! Може би някой някога е попаднал в медитация на елфите и феите (Атмани) и така ги е "измислил". Или може би са съществували... :inlove:

Но това не е от значение. Важното е, че практиката е задействана, чистенето си върви, а още по-важното - че имаш Атман и няма да ти се налага да сливаш трите форми на съзнание, защото това си го постигнала някога... преди хиляди години...

Продължавай в същия дух и резултатите няма да закъснеят! Атманът има огромна сила. :sunny:


Sisna
Мнения: 34
Регистриран: 24 авг 2012, 18:57

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Sisna » 18 юни 2013, 09:17

Здравейте! Ще се опитам да опиша това което ми се случи снощи.. По принцип правя практиките за чистене преди лягане . В четвъртък вечерта , когато правих практиката останах доста изненадана от силата ,която усетих . За първи път я усещах толкова силно, не можех да се откъсна от нея , главата ми все едно беше засмукана от вакуум . Имах чувството ,че ако махнат леглото на което седях щях да остана да вися във въздуха :P .Следващите практики преминаха без почти да усетя нещо. Снощи пак си кръстосах краченцата и си започнах чистенката , към 20 минута започнах да задрямвам и да ми клюма главата , не можех да си отправя молбата до края и заспивах ...накрая се отказах и си легнах . Докато заспивах продължих да си отправям молбата . Явно съм заспала почти веднага , но не така дълбоко и в един момент усетих как нещо ме е хванало за решетката и ме разтърси цялата , все едно някой иска да измъкне тесен калъп от нещо и го разтърсва за да успее. Обхвана ме паника , исках да се събудя , но в първите 5-6 секунди не можех да си отворя очите , тресенето продължаваше доста силно , в момента в който успях да си отворя очите усетих как го измъкват този "калъп". Постоях доста време седнала в леглото докато се успокоя ,все още усещайки леко тресене отвътре.... (Трудно ми е да описвам с точните думи това което ми се случва , като че ли немога да ги намеря ) . Поздрави :sunny:

ime

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от ime » 19 юни 2013, 11:54

Офтопик:
И това, че тези практики предизвикват у вас паника, изобщо не ви притеснява?

На някой не му ли светва лампичката изобщо?

Sisna
Мнения: 34
Регистриран: 24 авг 2012, 18:57

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Sisna » 19 юни 2013, 12:44

Офтопик:
Здравей , IME ! На мен отдавна ми е светнала лампичката , ама за теб не съм много сигурна . По въпроса с паниката.. паника изпитвах и когато за първи път се качих да управлявам автомобил и трябваше да се размина с друг автомобил, все ми се струваше ,че всички карат насреща ми и че немога да се размина и ще се блъсна , но това е докато разбереш, че всеки кара в своето платно и придобиеш опит ... е от време на време пак се стресирам ако някоя заблудена овца влезе в моето платно , но вече мога да маневрирам ;) Несъм човекът който трябва да те уверява в каквото и да е, не искам и да го правя , защото всеки сам избира пътя по който да върви . Правилен , неправилен докато не стигнеш ДО ТАМ... няма как да кажеш дали е бил правилният или не. Но и тогава също не би могъл да кажеш със сигурност , защото няма да си извървял другия ... Не мога да разбера защо се пъниш да ни " ПОКАЖЕШ ВЕРНИЯ ПЪТ" ... Тук споделяме нашата опитност и всеки сам решава за себе си кое е полезно и кое не е. Това което споделих в предния си пост го написах веднага след като се събудих ... но цял ден мислих върху това което ми се е случило и накрая разбрах какво е било. В неделя сутринта се събудих изведнъж . В секундата преди да си отворя очите виждах стаята на 360 градуса и видях черна сянка която ме зачули от към тила . Мисля , че всички се досещат каква е тази сянка. В неделя и понеделник се чувствах доста дискомфортно , обливаха ме студени и топли вълни , гадеше ми се, прималяваше ми често . В понеделник докато заспивах в молбата ми за чистене на самскари прибавях и за чистене на гадни съзнания. "Калъпа " който беше измъкнат от мен е било това гадно съзнание , което ме зачули.....поздрави от мен и бъди щастлив по своя път ? Никой не те кара да вървиш по нашия и никой не те е молил за съвет ... :inlove:

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 23 юни 2013, 23:59

Здравейте, искам да споделя случващото ми се на втори пласт и ще се радвам на обратна връзка. Преди седмици бях на Бегликташ и голям рев падна в Самскарника, мина тежко, поотчаях се, че трудно ще се справя с пласта до месец септември. Тръгнах си от там „разбита”. Ежденевно носех тежест в гърдите, усещане за „забит кол” в тях и сякаш сърцето ми бе оковано във варовик.. Казвах си: „Как ще го изкарам този втори пласт, сериозно е, не като при първия”. Правех си практиките, /дори на път във влака /... странно именно там видях най-големия си самскар и разбрах, как да го чистя. Днес отново бях на Бегликташ. Този път нямах „картини”, но....ме засипаха едни рими-и-и. Цялата информация дойде на рими, като дълъг стих, не успявах да насмогна да приемам, разбирам, да запаметя. След 15 мин. излизах и записвах това, което успявах да запомня... Самскара същия, който бе най-упорит/в формата на стар черен корен, също, като протегната ръка /избледняваше...На третото ми влизане не го видях! Римите течаха в Самскарника, хм на Трона и дори в Парабрахман. Успях да задържа за по - продължително време кристално синия поглед. Зададох и въпрос, който ме дерзае в личен план... Споделям това,което „чух”: „Не живей живот в тревога, ти не си за роб на роба, ... Светлина си ти от Бога” /Защо Бога?!?/; „Всеки влиза и излиза, ти не носиш чужда риза...,с лъч светлинен облечи се и ще носиш друго име...”; „.
..Дете погледни към това небе, взирайки се в земята ,как ще видиш ти Зората?!”. Не можех да наредя информацията, идваше и малко като гатанки, съдържание със скрит смисъл, както Йода в „Междузвездни войни” ги говори,.. Въпроса е, че от седмица две, още преди Бегликташ „кола” изчезна, няма болка, варовика изчезна, сякаш всичко изчезна. Усещам една лекота благост, сякаш водопад ме облива и перелина ме обгръща. На края на първи пласт скъсването го усетих, като перелина. Днес нямах напрежение в самскарника усещах само благост, мекота, светлина, която ме облива. Не дойдоха сълзи. Да съм се прозяла 3-4 пъти. Питах Брахман, къде съм, не разбирам... и римите си дойдоха: „С петерелина те бгръщам и сърцето ти прегръщам”, после: „Свободна, волна, силна, освободи се и от болката родилна”. /Да, майка съм, но коя е болката родилна сега?/ Не разбирам къде съм и дали това е края. Как да разбера решетката в първи пласт я виждах и виждах решетката и в началото на втори пласт. Сега не виждам нищо. Чудя се къде съм и ако Sum ме насочи ще ми е от голяма полза.
Dani GH

sum
Мнения: 2677
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 24 юни 2013, 09:43

…Много интересно…
Сигурен съм, че чрез римите ти се припомня (или си спомняш) период или периоди от твои минал(и) живот(и), когато си съчинявала или просто си говорела на хората за духовност чрез рими. Сега чрез тях отново те „връща“ на пътя. В тази посока изречението „Не живей живот в тревога, ти не си за роб на роба, ... Светлина си ти от Бога” лесно се разбира. Защото това всъщност не е сентенция на Брахман, а твоя, когато си била в неделима връзка с Него.

Иначе браво за упоритостта ти за разграждането на втория пласт. ::up:: Както разбирам от прочетеното процесът при теб върви с пълна пара. И със сигурност си скъсала или може би по-точното определение е със сигурност си направила огромна дупка във втория си пласт.
Продължавай така в същия дух… :D … смело напред.
Поздрави.
Р.Ч.

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 24 юни 2013, 21:17

Благодаря, sum! Добре е за нас, когато имаме отговори от теб в този така индивидуален процес :facepalm: :sunny:
Dani GH

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост