Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от time » 28 мар 2013, 13:54

Viki написа: и аз се питам "какви са тези атмани"
:D Атманът е малко светещо човеченце, с формата на материалното тяло, „живее“ в сърцето, сбор от трите форми на съзнание в техния пълен потенциал, но различен от тях. Формите на съзнание са един вид инструменти на Атман.
На времето, когато човека не е имал друго име, тогава умът и Атманът са били идентични.
Сега това става, когато човек седне ( може и прав,... :D ) и каже аз съм ... името на Атмана, и умът ( който е водещата форма на съзнание в нашия свят) се идентифицира с него, а не с Драган, Иван или който и да е в сегашния си живот.
Атманът запазва формата, с която е живял, докато не се разкрие и копира новата (ако пожелае).
Атманът има спомени, естествено емоции и всички други „екстри“ на съзнанието, но в много по-голям диапазон и амплитуда.

sum
Мнения: 2677
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 06 апр 2013, 17:29

::yes:: Супер обяснено! :D
Това знание човек не може да го срещне при брахманисти, шиваисти или шанкараисти... ;)] :sunny:
Р.Ч.

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 06 май 2013, 00:23

sum:"Това е станало при теб, FireFlyingWings. Просто си разкъсала първия пласт от решетката си /вече говорим за готовото ястие/ и любовта буквално се е изляла в тялото ти. Това е въпросната „бяла пелерина-светлина“, която си описала в поста си.
При този процес запомни – физическите бодежи съпътстват само самскарите от първия пласт. При работа с втория пласт няма бодежи. Има както си го описала - „сълзи и стегната паяжина и въжета, като корени, които пукат и пращят“. И другото важно, което трябва да знаеш - по време на медитация, чрез прозяването, изкарваш разградените вълни от пласта си.

Цитат:
„Не знам къде съм сега“

Добре дошла при втория пласт.
Всъщност, следващия ти пост трябва да е в темата „Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)“.

Здравейте всички, след отговора на съм и аз се престраших да споделям. При яснотата, която получих искам да споделя на шега една много полезна практика. Два дена плевих ягоди от троскот и плевели с усещането, че изтръгвам самскари от себе си :dance: . Сега сериозно... Не бях чела опитностите от втори пласт, когато вече имах по-горе описаните усещания. Сега усещам много силно стягане в гърдите и виждам решетката си като паяжина във формата на спирала /както са отпечатъците на пръстите ми, същия модел/ насложена върху паралели и меридиани. Виждам всякакви корени, еленски рога, троскоти и въжета сякаш от канап. Странното,че снощи като чистех наизкочиха и всякакви насекоми, стоножки и подобни, сякаш съм в микробиология. Вълните бяха много силни и сякаш ги изхвърляха на талази. При обръщението към Бал за чистене, усетих сила, която "видях" под формата на две светли ръце, които сякаш плуват в затлачено блато от лиани и бръшляни разни и си прокарват път към центъра ми.
Зная, че не съм готова да "активирам" Кундалини, но в една медитация опитах да го направя "леко и бавно". Мантувах си биджите наум и усетих затоплянето и някаква енергия, която бих определила някак като сексуална да се издига. Поседях в това състояние кратичко и леко "потуших" усещането. Вечерта, обаче сънувах сън. Бях в един пясъчен град. В едно пясъчно корито с тиня/кал и като затлачена вода беше Тя - някак я възприех, като "моята" змия. Бе огромна и златна. Главата и бе плоска и обла, като уши на слон. Бе оплетена пак в тези същите лиани и подобно на бръшляни, опитваше се да се освободи, бе като вързана и се плискаше в калта. Не каза нищо, но ме гледаше право в очите, сякаш чакаше да я освободя.
Dani GH

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 06 май 2013, 00:52

Когато бях още ученичка/17г., сега съм на почти 33г., а странни преживявания имах от дете/, докато моите съученички си купуваха дамски чанти, аз имах няколко въпроса. Коя съм аз, какво е живота и кой път трябва да хвана, като умра?! Последния не ми даваше мира. Купих книгата "Храм на Космоса" и се взирах нищо не разбираща в изходите/коридори на пирамидите построени приживе за пътя след изхода /смъртта/. Не смеех да споделя с никой. Намерих една книга за Кундалини и чакрите и много силно желаех да активирам Кундалини. Записвах си посочените техники на един стар касетофон и се "самохипнотизирах" така наивно. Един ден стана нещо, аз изригнах от себе си като вулкан си някак, чух много силно като пляскане/блъскане сякаш на крила и се видях как се посипах като лава/ дъж от водопад от всички цветове на дъгата. Много се изплаших, седях незнам колко време и не можах да си спомня коя съм и къде съм. Спрях всичко,после пък се усещах сякаш, как "излизам" всеки път от себе си, когато отпуснех съзнанието си. Реших, че съм луда, реалността, която познавах старата стана много болезнена за мен. Спях всичко, дори да чета книги. Родителите мии ме заведоха на психолог, вски ден кънтеше в главата ми "Ти си луда". Нямах приятели, които да разбират това. Не ми поставиха и диагноза разбира се. Психолога каза нещо от сорта "специфично функциониране на интелект"/или поне така го разбрах тогава/, не ми предписа медикаменти. Знам, че споделянето малко не е свързано със сасмкарите, но исках най-после да го излея пред повече хора, които споделят същите усещания. Облегчена съм от съществуването на форума, благодаря на sum за предаденото Познание, опит,труд, досега не бях припознала на друго място "правилните" и според мен отговори. Блажено и окуражаващо е да се чувстваш най-после сред свои и разбран. Благодаря на всички за споделянето на опита си.
Dani GH

sum
Мнения: 2677
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 06 май 2013, 10:42

И аз ти благодаря, че си с нас и споделяш своята опитност.

Ако нещо не разбираш от прочетеното или се съмняваш в каквото и да е просто си задай въпроса. Тук сме се събрали мислещи и можещи и затова рано или късно ще ти бъде отговорено - от мъж или жена, няма значение. Дори смея да твърдя, че жените са по-напред с материала... :)
Р.Ч.

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 06 май 2013, 19:37

Здравейте,и аз се впуснах нещо в писането :D ,но сама явно не успявам да си изяснявам всичко.Моля за малко разяснение,какво се случва :? ...Практиките си за чистене на самскари правя в ранни зори,но понякога имам сякаш нужда и следобеда да повторя пак.Днес беше от тези следобеди.Изпитах толкова силно желание за медитация.Затворих очи.Приливът на вълни беше толкова силен ,сякаш цялата аз се събрах в една точка,цялото ми същество искаше само това.Синхронизацията с Брахман стана толкова лесно и някак естествено.Помолих Брахман за помощ при чистенето на самскарите и вторият пласт и се обърнах към Бал.Усетих как нещо ме обгръща,много силна енергия ме облива,сякашсъм в друго пространство,силата,мощта ,която усещам е огромна и непрестанна....Сякаш се преобразувам,усещам как като през някаква вертикална ос в мен продължава да се излива тази енергия.Непознатото леко ме плаши...,какво се случва?Къде съм?Следват въпроси,обърквания..продължавам-сякаш изплувам в това което съм и оставам само енергия,усещането ми е ,че се издължавам още и още и приемам сякаш триъгълна форма.НЕпознати чувства или по скоро усещания регистрирам,мощните приливи на енергия не спират,те вече не само минават през мен,а аз съм тях...Излязох от медитация -наложи ми се :| Отваряйки очи още се опитвам да разбера къде съм била и какво се случва.Нещо в мен продължава да вибрира и сега,или са силните удари на сърцето ми или и аз не знам :lol:
Sum ,ако можеш да ми помогнеш какво се случва с мен?Помня случая с NTSK и кристала и непознатото някак ме плаши,макар,че за мен всичко което правя сега е непознато :rofl:

sum
Мнения: 2677
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от sum » 08 май 2013, 09:41

Mln:
Sum ,ако можеш да ми помогнеш какво се случва с мен?
Просто е. Започваш да чистиш самскарите от втория си пласт. В практиката си ти си впрегнала в работа Силата на Бал, която е влязла в теб и е свършила това, за което си я призовала.
Не се притеснявай за новите усещания, които описа в поста си. Нормално е… и е показател, че нещата при теб въртят.
Супер!
Р.Ч.

Mln
Мнения: 44
Регистриран: 24 сеп 2012, 23:03

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Mln » 08 май 2013, 22:52

Благодаря за отговора sum.Усещанията ,които имам са нови и непознати за мен и непрестанно търся някакво потвърждение ,че практиките ми са успешни :sunny:
Благодаря и на всички вас,които споделяте вашата опитност и преживявания с такива ,като мен ,които сега "прохождат".Всяка информация споделена тук ми помага да подредя пъзела в главата ми ::yes::
Поздрави

Light

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от Light » 09 май 2013, 00:09

sum написа:Тук сме се събрали мислещи и можещи и затова рано или късно ще ти бъде отговорено - от мъж или жена, няма значение. Дори смея да твърдя, че жените са по-напред с материала... :)
А аз се чудя каква може да е причината при жените да се случват по-лесно и бързо нещата. И може ли да се направи нещо да им помогнем на мъжете?

FireFlyingWings
Мнения: 71
Регистриран: 03 яну 2013, 18:36

Re: Медитация и… опитности II (2-ри самскарен пласт)

Непрочетено мнение от FireFlyingWings » 19 май 2013, 01:10

Здравейте, аз съм изумена от случилото ми се преди дни и споделям... Видях Атмана си по неочаквано за мен време. Уж чистя тук самскари II пласт и не се и надявам на Атман...и..! Имам щастието да споделям реално време с някои членове/Атмани от форума. Посещавам един много хубав курс за обучение в медитация. В един от дните по време на практиктическо упражнение в курса, докато се стараех да следвам зададените инструкции от водещия без цел да чистя самскари, а по-скоро да се придържам към моментната медитативна практика, процеса чистене старира автоматично! Заредиха се едни спомени, лица, тръгнаха едни сълзи и такава тъга до буквално скръб... В залата имаше и други хора практикуващи, притихнали в медитация, а аз колкото и да се стараех да не вляза в режим на чистене, тръгнаха едни ми ти прозявки, заля ме една ми ти емоция... и така ме всмука, докато не се блъснах в лицето на някакъв от монголоидна раса с корона от камъни, със светещи очи. Брех! Казах си: "Някак, успокой топката не можеш да шумиш или да излезеш от залата сега..." Бланасирах се малко, медитацията премина в сърдечна чакра и изведнъж Той/Тя изплува като от огледално езеро и се огледа в мен. Видях образ - мен, толкова си приличахме - нито момче, нито момиче, толкова красиво, с тъмна раздухана коса на ниво уши отзад и до брадичка отпред с вятър в косата, с като елфски уши, леко издължени. То просто толкова живо изскочи, огледа се в мен или аз в него и с толкова хумор и закачка сякаш каза: "Абее появи ли се бе, бавен реотан, тук съм", позавъртя главата поогледа ме и се потопи. Най-красивото нещо, което съм виждала, като чист екстракт на мен, просто се познах, без години, без изразен пол жена или мъж,толкова закачливо и "девиантно" неопределимо... Дишах много тежко, разхлопа ми се сърцето силно, толкова вълнение, изплаших се. Излязох от медитация, от залата и се шмугнах незнаеща какво става в другата стая, където бе приятел тук от форума. Избягах от себе си, да се скатая при друг :uaaaha: . На споделих нищо, трескаво премислях... Посмях да й го разкажа едва днес/без да й казвам описанието на видяното/. Тя е постиганала Атман. Изумлението ми продължи когато тя ми каза: "Аз помня Атмана ти, той е нито момче, нито момиче с черна разрошена средна на дължина коса с много чисто детинско изражение". Това ме закова: "нито момче, нито момиче с черна разрошена коса"!!! Спомнила си ме тя още тази есен и без да каже... ::thinking:: :girl_witch: A аз упорито разглеждам аватари на играта Lineage, да търся там Знам ли какво??? /аватара си, без да я играя/, а не бях чувала за форума дори и за Атман тогава. Подстригвам рошава косата си и рисувам удължени ушите си по рисунките...
Толкова е красив и толкова мен, един бърз, шеговит, несериозен :inlove: Абе...като да се "влюбиш" в Атмана си някак никак... С чистосърдечни благодарности на sum, една Л***а и един "Шаман" по медитациите, които ми помaгат в процеса :girl1:
Последна промяна от FireFlyingWings на 19 май 2013, 10:24, променено общо 1 път.
Dani GH

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост