Магнитното поле на Земята СПРЯ

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sum
Мнения: 2784
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от sum » 28 апр 2016, 07:54

МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ: Магнитното поле на Земята СПРЯ! Започва НЕЩО СТРАШНО!
1.jpg
"Невиждано до сега и изключително притеснително събитие се случи на и около планетата ни през последните 24 часа.

Вчера (23.04.2016 - б.м.) за два часа защитата на планетата Земя изчезна!

Магнитосферата или „Магнитното поле“ на Земята обръща цялата планета и ни пази от слънчевата радиация, както и от други вредни влияния от космоса.

Земното магнитно поле се дължи на движението на разтопена магма в сърцевината на Земята и се променя непрекъснато. То е сменяло полярността си няколко пъти. През последните години учените алармират за драстичното намаляване на неговата сила, като Северният магнитен полюс се придвижва от северното крайбрежие на Канада към Русия.

Магнитното поле е едно от най-важните фактори за съществуването на живот на нашата планета. От него зависят метеорологични условия, сезони, миграция на животните, реколти. Свързано е директно и със земетресения и други природни бедствия.

Както всички знаем, в момента светът е разкъсван от природни катаклизми. Мощни последователни земетресения удрят различни държави, като Япония и Еквадор. Множество вулкани изригват – броят на активните е безпрецедентно висок. В същото време през 2016 метеоролозите измерват най-високите температури в историята.

На 23 април точно в 7:37 сутринта българско време магнитното поле на земята е изчезнало, предава beforeitsnews.com.

Това е хвърлило учените в паника, подобен феномен е меко казано невиждан, и изключително опасен.

От НАСА спешно са събрали кризисен щаб, утвърдени учени, които да координират действията на власите. За огромно щастие на паникьосаните експерти /както и за всички други хора на планетата/, магнитното поле на планетата ни се е възстановило точно 2 часа след това – буквално като с магическа пръчка.

Ето как изглежда диаграмата на магнитното поле точно преди срива:
2 jpg.jpg
2 jpg.jpg (16.62 KиБ) Видяна 9121 пъти
По време на срива:
3.jpg
3.jpg (11.79 KиБ) Видяна 9121 пъти
Забележете черното около планетата ни – този район се нарича магнито-пауза – това е буферът между Земята и магнитното поле. Ако не беше този черен буфер, след два часа бомбардировка от слънцето всички щяхме да сме мъртви!

И след срива:
4jpg.jpg
4jpg.jpg (17.69 KиБ) Видяна 9127 пъти
Ясно се вижда как слънчевата радиация е бомбардирала планетата ни. Ако не беше магнето-пауза-та вече щяхме да сме изпепелени. Ако феноменът беше продължил малко по-дълго време, последствията щяха да са библейски.

В общи линии живота на планетата се е разминал с бедствието буквално на косъм.

Подобен феномен не е наблюдаван никога, откакто тези космически процеси се следят. Умните глави на НАСА нямат /или не оповестяват/ обяснение за събитието. Нито една официална медия не го е отразила.

Според редица алтернативни изследователи всичко е свързано: Земетресенията, вулканичната активност, активизирането на супервулкана Йелоустоун и други невиждани до днес аномалии са директно свързани с нещо огромно, което се случва в Слънчевата система. Според тях, аномалията е причинена от наближаването на мистичната планета Х, за която и официалната наука призна на скоро.

Според алтернативните изследователи, гигантското небесно тяло ще обърне драстично полюсите на Земята, а огромните бедствия са тепърва в зародиш."

http://webnovinar.com/2016/04/24/%D0%BC ... %B5%D0%BC/
Р.Ч.

Свободния Дух
Мнения: 820
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 28 апр 2016, 12:17

Намерих англоезичния оригинал на този материал (https://www.superstation95.com/index.php/world/1214) и се оказа, че там има още впечатляваща информация, неприсъстваща в българския превод. Според автора, освен спирането на земното магнитно поле, се е случило и друго, дори още по-шокиращо събитие – междузвездния магнитен поток в околоземното пространство е обърнал своята посока и се е насочил обратно към слънцето.
Magnetosphere-RESTORED-TwoHoursLater.jpg
Magnetosphere-RESTORED-TwoHoursLater.jpg (65.54 KиБ) Видяна 9085 пъти
NASA, разбира се, отрича всички тези събития, твърдейки, че данните са резултат на софтуерни проблеми в наблюдаващата система. ;)
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 820
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 28 апр 2016, 12:46

Ровейки се в Мрежата за още информация по темата, попаднах на следния прелюбопитен материал (http://www.healthyviral24.com/another-s ... cts-earth/) със заглавие „Още един шок за учените: някой е създал невидимо поле, което предпазва Земята“. Накратко: американски учени от MIT са открили въпросното защитно поле, предпазващо планетата ни от вредната космическа радиация; oт NASA са провели изследвания със съответните летателни апарати и са потвърдили, че въпросното поле не допуска агресивните високоенергийни космически частици да навлязат по-ниско от 10 000 километра над Земята; полето няма връзка със земното магнитно поле; източника и принципа на действие на полето са все още мистерия за учените. :lol:
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

novex
Мнения: 493
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от novex » 28 апр 2016, 13:28

Как така ще спре магнитното поле на земята, и то за два часа и аз да науча от този форум??!! :D Това майтап ли е някакъв? Ако не е, лелеее :roll: :roll:
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от Честит Българин » 28 апр 2016, 15:50

За тези които все още не вярват, че се е случило! Наистина е невероятно, че не се разпадна живота на Земята! Факт е - вече доказан!


Wednesday, April 27, 2016
COLLAPSE OF EARTH'S SHIELDS CAUSED BY CERN ????


ALARMING TWO HOUR COLLAPSE
OF EARTH'S SHIELDS
180 FT WAVES ATLANTIC OCEAN

https://www.youtube.com/watch?v=sflTJ533e3E

https://www.youtube.com/watch?v=-ugirEMeaCo

https://www.youtube.com/watch?v=xu8W32JmSS8

https://www.youtube.com/watch?v=YCtQ9FZY214


КОЙ СВИ МАГНИТНОТО ПОЛЕ НА ЗЕМЯТА?

КОЙ ЗАЩИТИ ЗЕМЯТА?

ОТ КАКВО БЕШЕ ЗАЩИТЕНА ЗЕМЯТА?
Ч.Б.

berbera
Мнения: 57
Регистриран: 29 май 2013, 11:34

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от berbera » 28 апр 2016, 18:48

A аз се притеснявам за Аспарухов мост ::thinking::

Тракиец
Мнения: 22
Регистриран: 19 фев 2015, 17:25

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от Тракиец » 28 апр 2016, 20:19

Има няколко американски катастрофични филма с подобен сценарий.
Имам добра представа за процесите и техните ефекти и последствия,
затова като прочетох първата информация ми се видя неправдоподобно.
Но сега като се поразрових и ......


Просто нямам думи!!!!!!
Петър Синджирлиев

sum
Мнения: 2784
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от sum » 29 апр 2016, 09:08

Това не е всичко… тепърва интересното предстои.
Я прочетете тази статия…
Дузина черни дупки мистериозно излъчват енергия в една посока
„Нещо странно се случва в далечните кътчета на нашата Вселена. Около дузина супермасивни черни дупки излъчват огромни джетове енергия в една и съща посока. Това може да е просто космическо съвпадение, но астрономите подозират, че зад феномена стоят по-мащабни сили. Супермасивните черни дупки, които присъстват в центъра на почти всяка галактика, периодично изригват заредена плазма в междугалактическото пространство. Нашата собствена черна дупка например – Лебед A, понякога поглъща близка звезда и залива Млечния път с рентгеново лъчение от катаклизма. Тези изригвания озадачават астрономите, но се смята, че те са отделни събития и не са свързани по между си.

Изследване на 64 галактики обаче показва странно подравняване в енергийните джетове, които супермасивните черни дупки излъчват. Те се намират на разстояние около 100 милиона светлинни години една от друга. Подобен модел не би трябвало да съществува, освен ако не е управляван от още по-голяма структура или сила във Вселената.

Това е и предположението на Ръс Тейлър, водещ автор на проучване по въпроса, публикувано в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Ученият смята, че изригванията следват специфични гънки на пространството, по които материята минава в космически мащаб. Ако тази хипотеза се окаже истина, това ще обясни как Вселената е придобила сегашната си структура.

Не всеки е съгласен с идеята на Тейлър, разбира се. Някои астрономи смятат, че броят на изследваните галактики е твърде малък, за да се извади стойностно заключение и че този модел може да бъде отдаден просто на случайност. Предположението обаче е породило необходимия интерес, за да могат да бъдат направени допълнителни изследвания с повече галактики и черни дупки.“

http://www.idg.bg/nauka/337668/duzina-c ... +-+News%29
Р.Ч.

sinfinitum
Мнения: 12
Регистриран: 05 фев 2015, 14:21

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от sinfinitum » 29 апр 2016, 22:50

И аз да се включа с нещо интересно което ми направи впечатление.Става въпрос за ефекта след двучасовото оставане на Земята без магнитно поле.Прочетох го в един испански сайт.
EFECTOS DEVASTADORES SOBRE LA TIERRA-Опустошителни последици за Земята
Там се казва че може да има опустошителни последици за Земята.Че това което се е случило не е нещо малко,то е голямо и в планетарен мащаб огромно.Когато нещо подобно се случва със магнитните полета на Земята,това може да предизвика земетресения,изригвания на вулкани,океански течения и непредсказуеми приливи и отливи.За да имате представа какви са последиците от това,експлозията на топлинна енергия която премина през магнитопаузата по време на този период повече от два часа,ще се генерира голямо увеличение на топлинната енергия в откритите участъци на океана,достатъчно увеличаване на температурата на водата което ще е достатъчно да предизвика силни бури.Помествам линк на цялата статия.Горенаписанато е в края на статията.http://www.taotv.org/2016/04/25/la-magn ... dos-horas/
P.S Пропуснах да уточня че е същата статия която sum побликува по-горе, но това липсваше.Просто някои сайтове си спестяват цялата истина или поне части от нея :).
Наско

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Магнитното поле на Земята СПРЯ

Непрочетено мнение от alex » 01 май 2016, 01:13

sum написа:Забележете черното около планетата ни – този район се нарича магнито-пауза – това е буферът между Земята и магнитното поле. Ако не беше този черен буфер, след два часа бомбардировка от слънцето всички щяхме да сме мъртви!
Пояснявам, че става въпрос за сдвоената линия.

Магнитопаузата не е ли фиктивна гранична линия образувана от магнитните полета на Слънцето и Земята (приблизително). Ако е спряло полето на Земята тази линия би трябвало да липсва. Би ли обяснил какво означава, че е буфер между Земята и магнитното поле?! Оо
Кое магнитно поле, на Земята ли? И от какво е съставен този буфер ако не е породен от земната магнитосфера.

И според мен в картинката липсва слънчев вярър а не земно магнитно поле.

'де е Филип с'а кат' ни тря'а... :P
---
Между другото, сравнени са два различн филтура CCMC и CCNC

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта