Попчетата...

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 07 ное 2015, 22:37

Отварям тема за попчетата и за техните недомислици. Не знам за вас, но на мен хем ми е весело като им чета изцепките, хем се натъжавам. Предлагам в тази тема да им събираме бисерите… Ето първия:
Отец Еленко: Не слагайте храна на гроба
„Дори и на Задушница вярващите допускат много грешки и без да съзнават, извършват езически ритуали. Това твърди пред "Марица" известният свещеник от Пловдив отец Еленко Йосифов.
„Житото, виното, подавките - с тях не храним покойника. Грешно е да се слага на гробовете храна, защото нея я ядат и птиците и бездомните кучета. И така оскверняват гробовете. Храната, която даваме, е милостиня. Защото Бог иска милост. Когато другият я приеме, нека каже най-кратката молитва за покойния: „Бог да прости раба”. Да спомене името му и да се прекръсти. Така измолваме от всеки, на когото подаваме къшей хляб, да спомене нашия близък”, убеден е свещеникът.
Той разкрива какво още не трябва да правим:
„Когато идем на гроба, там има само пепел и пръст. Но те за нас са свещени, защото там за последно сме изпратили нашите близки. Там се молим, защото знаем, че един ден те ще възкраснат от мъртвите. Слагането на храна в гробовете на погребение, както и отгоре, е езически ритуал. С него неукият християнин мисли, че ще нахрани душата, защото приживе човекът обичал да хапне това или онова. Виждам да палят цигари на гробовете. Това е кощунство. Запалената цигара е като да запалиш свещ на дявола.”

http://nakratko.bg/category/58/86354/

Разбирате ли - според попчето когато на гроба се слага жито и прочее с него се хранел покойника. Чудя се колко ли много ум трябва да има човек, за да измисли това!?!
Следващото: "Храната, която даваме, е милостиня. Защото Бог иска милост."
Къде пък в Евангелията пише, че "Аз, Богът, искам милост"? Явно съчиненията на попчето са продиктувани от размътената медовина, а не от библейски текстове.
Следващото: "Когато другият я приеме, нека каже най-кратката молитва за покойния: „Бог да прости раба”."
Да, за християните всички хора са РОБИ, а те, не са. :))) брех, че постановка.
Следващото: "Там се молим, защото знаем, че един ден те ще възкраснат от мъртвите."
Да, бе, как пък не. Има да чака попчето мъртвите да възкръснат... и то при въобръжаемото Второ пришествие на Исус... *no*
Следващото: "Слагането на храна в гробовете на погребение, както и отгоре, е езически ритуал. С него неукият християнин мисли, че ще нахрани душата, защото приживе човекът обичал да хапне това или онова."

Попче, Еленко. Езически означава народен. Тоест тука става въпрос за народен обичай, а не за привнесен от юдеите и тяхната секта, които по-късно претърпели метаморфоза като християни. И понеже нищо не разбирате от народни обичаи за това те за вас са дяволски. Но дяволите съществуват само в безпросветните глави. За знаещите нещата стоят по друг начин. :)
Р.Ч.

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 08 ное 2015, 20:07

Всъщност, какъв е смисълът на този народен обичай, който се предава от поколение на поколение?
Смисълът с даряването на храна е много дълбок и в днешно време трудно ще се разбере. Всъщност през хилядолетията в други култури ритуалното поставяне на храна и прочее наистина имат смисъл за потребности на умрелия в отвъдния свят. Според стари традиции (от други култури) преди умрелия да се откъсне нацяло от земното имал нужди, каквито е имал приживе. За това се слагало в гроба или в камерата предмети и храна, заради тези нужди. Става въпрос за периода от 2500 - 2000 г.пр.Хр. до наши дни. Но много преди това време, тук, по нашите земи, обичаят е бил свързан с друго. Отново става въпрос за капана на тялото… знаеш как мъртвото тяло хваща в капан съзнанието на човек. Писал съм много за това ( viewtopic.php?f=3&t=1587 ). Та целта с храната в началото била една – да се пробудят сетивата на умрелия… Знаеш, че чрез любовта и помена покойникът може да получи необходимата енергия, за да напусне тялото си, а храната, дрехите и всичко останало, е за пробуждането на сетивата. Тяхното пробуждане е част от съзнателния процес на Ума, когато напуска мъртвото тяло. Сетивата са част от Ума и затова се прави необходимото, за да се пробудят. А това става чрез даровете, които се слагат до мъртвия или в гроба.
Р.Ч.

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от Честит Българин » 08 ное 2015, 21:03

Как стои въпросът със задушниците по няколко пъти в годината? Имат ли смисъл след 40дни и евентуално 1 год.? Въобще "свиждането", което би трябвало да се реализира на задушница има ли мотивационна основа в древността?
Това, разбира се, е един доходен бизнес за "ПОП" ООД със свещи, китки, бръмчане по гробища и църкви и т.н. без данъци и без ползи за обществото.

manechi
Мнения: 89
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55
Местоположение: Ямбол

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от manechi » 09 ное 2015, 12:23

И мен живо ме интересуват тия задушници и как е правилно да се прави, ако въобще има смисъл ?
МАТЕЙ

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 09 ное 2015, 20:47

Т.нар. задушница (по християнскому в превод означава „за душата”) е с народни корени. Толкова са дълбоки тези корени, че ги срещаме още преди 5000 г.пр.Хр. и то знаеш ли къде – в гроб № 43 от Варненския некропол. Сещаш ли се – това е гробът на царя-жрец с кило и половина злато в него, на когото нашите родни умници му дадоха името Пешо. :) Та до Пешо имаше доколкото си спомням поне над 10 глинени съда, разположени както върху самия човек така и до него… купи, пахарки и прочее. Всъщност в голяма част от другите гробове от Варненския некропол няма никакви човешки останки, а заровени керамични съдове с дарове в тях. Така че „задушницата” не е християнски обичай. Това първо. Второ – попчетата са си натаманили стария езически (народен) обичай към тяхната вяра, за да могат да приобщят масите към себе си. Така се „ражда” въпростана задушница, според мен след 10 век, когато с огън и меч ни е наложено християнството.
И тук идва интересният момент – понеже нашият народ си е следвал старите традиции, попчетата, за да объркат хората леко са видоизменили този обичай. Какво направили?
Ами просто е – решили са, че в деня на задушница чрез литургия ще упоменат мъртвите, като четат молитви за тях на техните гробове. После украсяват гробовете с цветя, преливат им забележи вода и червено вино (символ на кръвта на Исус и неговата жертва за хората), раздават жито и най-накрая палят свещ, като в същото време раздават малки дарове на познати и непознати с уговорката, че ще кажат за умрелите „Бог да ги прости”.
Виждаш ли попчетата как хитро са втъкали в своите ритуали старите народни (езически) традиции с даровете?! А после какво следва – започват да критикуват народа, че не бил спазвал правилно християнските канони. Хаха. Цирк от класа. И за да оберат всички файди… през годината създали няколко задушници.

Та на въпроса – има ли смисъл задушницата? Да, има. Ако разбираш какво е Съзнанието с неговите части и цикли в измеренията.
Р.Ч.

men
Мнения: 962
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от men » 10 ное 2015, 14:45

Истината на Вартоломей І се разминава с Истината на българите и с историческата истина!
Нищо не се променило през последните 2000 години на историческата сцена наречена Балкани, играчите са все едни и същи! Целта е контрол и пари с лъжи и подмяна на историческата Истина. 500 години Цариградската патриаршия е тормозела българите с данъци, гръцки училища, богослужение в църквите на гръцки език и провежда усилена гърцизация на българите, резултата е хиляди погърчени българи. 500 години Цариградската патриаршия унищожава богослужебните книги написани на старобългарски език
Най Великото дело в новата история на Българския народ, обявената през 1870
година Българската екзархия и независима Българска църква още смущава съня на Вселенския патриарх!
Нека най-после Вартоломей да каже, Цариградската патриаршия Вселенска църква ли е или гръцка и кога Вселенски патриарх ще стане не грък т.е. българин, руснак, сърбин или румънец!?
Дали Вартоломей Първи би държал такъв тон в Москва, а? Какво ще кажеш по този въпрос уважаеми читателю?
.........................................................................................
Премиерът Борисов отказва да приеме Вселенския патриарх
10 ноем. 2015 | 09:12
"Плевнелиев връчи на Вартоломей орден „Стара планина“ - първа степен, той си поиска "светини", които принадлежали на гърците. Поведението му скандализира общественици.
След като Вартоломей Първи се обърна към патриарх Неофит като към епископ
Премиерът Борисов отказва да приеме Вселенския патриарх

Плевнелиев връчи на Вартоломей орден „Стара планина“ - първа степен, той си поиска "светини", които принадлежали на гърците. Поведението му скандализира общественици

Министър-председателят Бойко Борисов е отменил срещата си с Вартоломей Първи, която беше определена за утре рано сутринта, научи Епицентър.бг. Височайшата визита на "Дондуков" 1 бе включена като първа среща за деня - от 8.30 до 09.10 часа в програмата на Вселенския патриарх.

След скандала обаче, който Вартоломей Първи предизвика с неглижираното си отношение към патриарх Неофит, обръщайки се към него като към епископ, и назидателния му тон към Българската православна църква, наричайки я поместна, а не автокефална, каквато е, премиерът е решил да откаже срещата си с Вселенския патриарх. Дипломатическият отказ е бил мотивиран с ангажиментите на министър-председателя към заседанието на КСНС при президента, което започва в 10.00 часа.

Този отказ на премиера Борисов дойде само три часа след като Вселенският патриарх поиска от българската държава да върне църковни ценности, които според него принадлежали на гърците. Вартоломей Първи отправи претенциите си от сградата на „Дондуков“2, след като бе удостоен от българския президент Росен Плевнелиев с най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ I степен.

Главата на Вселенската патриаршия свърза напредъка на България в ЕС и единството на църквата ни с „връщането на отнетите по време на войни и неразбории на Балканския полуостров Свещени Богослужебни ценности на естествените им правоимащи - Свети митрополии и Свети обители на Северна Гърция и по-точно на Сяр, Ксанти и Драма”, съобщи БГНЕС.

Вселенският патриарх настойчиво поиска страната ни да върне църковните ценности, които са в България, но и други митрополии имат претенции за собственост към тях.
Той дори настоя това да стане в настоящия мандат на Плевнелиев.

Припомняме, митрополитът на Серес от доста време настоява България да му върне иконите, църковната утвар, ръкописите и другите ценности, които били „откраднати“ от нашата страна.

„Особено молим за светините от нашите свети патриаршески и ставропигиални обители – Св. Богородица Икосифиниса в планината Пангей и Честния предтеча край Сяр и други, които за съжаление са били ограбени и не са в богослужебна употреба у естествените си правоимащи места, което безспорно е грях пред Бога и хората“, посочи негово Всесветейшество.

Историята сочи, че по време на войните на национално обединение от 1912 до 1918 г. в цитираните от Вартоломей територии живее основно българско, турско и гръцко население. Българите в Сяр, Ксанти и Драма са имали свои училища и църкви, построени със средствата на техните църковни общини. След като България губи последователно Междусъюзническата /1913 г./ а след това и Първата световна война/1914-1918/ българското население в днешна Северна Гърция е било прокудено от родните си домове. Техните църкви и училища са били отнети насилствено от Екзархията и предадени на Константинополската патриаршия, чийто глава днес е Вартоломей. Бруталните сцени на насилия: масовото изтребление на българите от Драма и Сяр - са описани в Кранегиевата анкета.

Според Вартоломей едно такова действие като „похвалния аналог с връщането преди години на „Историята“ на Паисий на Зорграфския манастир на Света гора би потвърдило на дело общия съвместен път в лоното на Европейския съюз и на Православната вселена“.

Президентът Росен Плевнелиев каза, че за него е чест да удостои с най-високото държавно отличие Вартоломей. Държавният ни глава отбеляза, че той е забележителна личност с огромно влияние както в православния свят, така и в глобален аспект. „Негово Все Светейшество не изолира православната вяра от обществените дела, а напротив дири нейните социални измерения като винаги търси съгласието и диалога“, каза Плевнелиев. Той определи като знаково за всички българи е, че в деня на Свети Архангел Михаил духовните водачи на вселенската патриаршия на българската православна църква отправиха благослов за всички български деца и в частност – децата на загиналите в изпълнение на своя държавен дълг. „Още повече в трудните времена на растяща тревога в обществото от многото кризи по света и около нас, имаме нужда от своите духовни водачи, които да ни покажат верния път, да дадат урок за чест и дълг, да се погрижат за духовното развитие на младите и на обществото като цяло“, каза Росен Плевнелиев.

Стана ясно, че Вартоломей е разговарял и с българския патриарх Неофит за връщането на църковните ценности още при посещението му във Вселенската патриаршия. Не е ясно какъв е бил отговорът на патриарх Неофит.

По-рано през деня се завихри друг неприятен момент около посещението на Вселенския патриарх в България. В приветствието си по време на обяда, даден от ръководството на БАН след удостояването му с „Доктор хонориз кауза“, Вартоломей Първи демонстрира отношение към патриарх Неофит като към епископ, а не като глава на автокефалната Българска православна църква. В потвърждение на това си отношение Вартоломей даде да се разбере, че той приема БПЦ като поместна, а не като автокефална църква, каквото в действителност е още от 1872 година, когато се отделя от Вселенската патриаршия.

Скандалът гръмна още в неделя след светата съборна литургия в храма „Александър Невски“, отслужена от предстоятелите на Вселенската и Българската патриаршии. В 45-минутното си слово Вартоломей Първи заклейми етнофилетизма - тоест българския национален характер на БПЦ. С остър език той изрази недоволството си за това, че БПЦ се е отделила от патриаршията-майка, намеквайки, че едва ли не по милост тя ни е признала по-късно за независима църква.

Българската православна църква бе обвинена, че като държи на своята националност, дава лош пример на други вярващи народи, които също се борят за независимост. А когато връчи своя дар на Негово Светейшество патриарх Неофит, Вартоломей се провикна “Достоен“ - възглас, който се произнася при ръкоположение на епископ. Така Вселенският патриарх показа, че смята българския патриарх за подчинен, за своето рода „ръкоположен“ в исторически план от Вселенската църква. В отговор българският патриарх Неофит му припомни, че ние сме покръстени преди 1150 години и сме самостоятелна църква.

Поведението на Вартоломей скандализира не само духовници, но и историци, общественици, които напускайки обяда, останаха с огорчението, че БПЦ е подложена на подобно унижение, а патриарх Неофит няма възможност да реагира. Членове на Светия синод обясниха, че Вселенският патриарх е ядосан от искането на БПЦ да получи пето място сред патриаршиите, т.нар. диптих - каквото място нашата църква е имала след Поместния събор в Лимпсак през 1235 година. Днес обаче Вартоломей поставя БПЦ на последно или предпоследно място сред патриаршиите, което още повече скандализира посещението му.

След като президентът Плевнелиев му връчи орден „Стара планина“- първа степен, членове на правителството заявиха пред Епицентър.бг, че министър-председателят на България трябва да отклони срещата с Вартоломей Първи, за да даде знак, че поведението на Вселенския патриарх е неприемливо за нашата страна.

Повече от 250 интелектуалци – академични учени, университетски преподаватели, публицисти и общественици от различни професии отправиха призив „Върнете достойнството на Българската патриаршия“, с което настояват БПЦ да бъде поставена на полагащото ѝ се пето място в диптихите на православните църкви. Тя ще бъде връчена на Вартоломей Първи.

След приемането на ордена "Стара планина", Вартоломей демонстрира и уважение към българския народ. "Нашата радост се уголемява от отбелязания през последните десетилетия напредък и развитие на страната ви като член на ЕС и самостоен държавен субект в тази сигурна международна институция. България се слави с великолепни храмове – като този на Александър Невски, увенчан от юг до север с прочути и исторически свети обители като тази на Св. Йоан Рилски и Бачковската Света Богородица. Украсена е от изключителни духовни личности и светци като Св. Теодосий Търновски и многочислено новомъченици, които дадоха кръвта си, за да пребъде тази ваша земя християнска и православна”, заяви Вартоломей I, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му, в продължение на много векове след унищожаване на Българското царство в края на 14 век, българският народ е претърпял множество изпитания, за да запази православната си вяра. „Истинско чудо е, че въпреки гоненията и кланетата, въпреки тежките икономически последици, които носел след себе си фактът, че българите са християни, вашият благословен народ остана верен на вярата на своите бащи и я съхрани с толкова жертви и реки от кръв. Съхрани православната си вяра като зеницата на окото си и прискърбите на неотдавнашните гонения срещу църквата веднага след Втората световна война. Днес православната църква на България се възражда от пепелта и се подновява като на орел нейната младост”, допълни Вселенският патриарх. Той посочи, че на този възродителен духовен път на България и Вселенската патриаршия винаги са били спътници. „Ваше превъзходителство, радваме се, че върховната власт на страната, разбирате необходимостта от завръщането на вашия народ към духовните кроени и към християнската си традиция нуждата от подкрепата на църквата и на нейното дело, за да доведе тя докрай стремежа си за нова евангилизация на народа си за благото и напредъка от отечеството ви. Радваме се за стъпките на напредък и сътрудничество по време на плодотворния ви мандат”, посочи Вселенският патриарх. Според него, една от най-значителните стъпки е било и заздравяването на отношенията с Вселенската патриаршия чрез проведените официални посещения и сътрудничество.

Като част от програмата на Вартоломей в днешния ден бяха и официалните разговори между двете Посестрими православни църкви в Светия синод. Там Ватроломей Първи е смекчил тона си към българските митрополити и демонстрирал подчертано уважение към патриарх Неофит .

Журналистите обаче бяха изненадани от отменената в последния момент пресконференция на Вселенския патриарх, която той трябваше да даде за българските и чуждестранните медии от 18.00 до 19.00 часа в гранд хотел "София".

Вечерта домакин на Вартоломей Първи е гръцкият посланик в България.

Утре, 10 ноември, програмата на високопоставения гост предвижда посещение в Троянския манастир и молитвено възпоменание при гроба на блаженопочиналия и приснопаметен Български патриарх Максим. Вартоломей Първи ще отпътува от България на 10 ноември вечерта в 21.30 часа."
http://epicenter.bg/article/Vartolomey- ... /85227/2/0

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от Вселик човек » 10 ное 2015, 17:44

Я вижте според "християнската демонология" кой е демон номер 1 в класацията:
20151110_132305 - Copy.jpg
:IL :facepalm:

Християнската демонология => :g_smqh:
Какви са критериите за класацията? Страшен външен вид, лош дъх, космата опашка...?! хахаха

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Свидетелчетата

Непрочетено мнение от Вселик човек » 13 ное 2015, 10:53

Бях започнал да пиша този пост преди повече от месец и нямах намерение да го довършвам, тъй като ме мързеше, но повлиян от написаното от Румен в темата „Попчетата“, реших да поразкърша пръсти :)


Една делнична вечер към 19:30 се позвъни на вратата. Не очаквах никого, а бях зает, поради което с раздразнение се запътих към вратата да изпратя набързо предполагаемия съсед.
Оказаха се много приветливи мъж и жена – и двамата руси, видимо изглеждаха чужденци. Вече бях сигурен, че са мисионери от някоя църква, най-вероятно мормонската.
С лек акцент и на перфектен български език мъжът ме попита:
- Мислите ли, че съвременното човечество има проблем с отношението към парите и че отделя по-голямо внимание на материалното, отколкото на духовното.
Поогледах мъжа – беше на около 40 години, със светли очи, с меко изражение на лицето и уверен поглед. В едната си ръка държеше премного дебела книжка, джобен формат. Нямаше как да не е Библията. Жената беше на неговата възраст, но за разлика от мъжа, изглеждаше неуверена и по-скоро леко притеснена (сигурно защото бях по потник, а и усети, че не съм на кеф ;) )
- Да, със сигурност има проблем с парите. Какво предлагате да направим? – леко раздразнено отвърнах аз, тъй като не ми се занимаваше с промити мозъци.
- Ами бихме могли да се обръщаме към посланията, които Библията ни е завещала.
- А Вие знаете ли колко пъти е била редактирана Библията и колко от тези послания са автентични и въобще чии са? Аз още сега се сещам за няколко кардинални редакции от началото на т.н. „Нова ера“.
- Да, при всеки превод има неточности и… - при което въобще не го изчаках да довърши:
- Аз не Ви говоря за преводи, а за редакция – когато цели пасажи са пренаписвани, изрязвани и просто добавяни по усмотрение на редактиращия…
Човекът се замисли леко върху думите ми и започна да ми обяснява къде се съхранява най-старият запазен ръкопис на Новия завет, че е от около първи век и т.н.. Нямаше намерение да се замисля чии послания чете...
А пък аз нямах никакво намерение да си губя времето да го убеждавам в каквото и да било, но ми беше любопитно да разбера защо този чужденец е в България:
- А вие от коя организация сте?
- Ние сме от Свидетелите на Йехова. – отвърна ми гордо мъжът.

До този момент знаех само три неща за въпросните Свидетели:

1. От един познат, който по някакво стечение на обстоятелствата веднъж се бе озовал на тяхна сбирка знаех, че имат структури на много места по света и че членовете им се събират поне един път седмично в нещо като тяхна местна църква, като си имаха предварително зададени теми за разговор, като тези теми се съобщават на местните „ръководители“ (очевидно от „главните ръководители“) един ден преди сбирката, т.е. в цял свят се чете и обсъжда една и съща тема.

2. От друг приятел знаех, че страшно много се подкрепят. Даже бях чел един коментар в интернет, че ако някой от Свидетелите остане без работа, другите веднага му намират.

3. И най-важното го знаех от форума: "Борбата между Баал и Йехова още не е завършила" – думи на Мирча Елиаде…

Разказах на мъжа познатото ми от точка 1, при което на него му стана приятно, а жената видимо се успокои. Реших отново да питам:
- Говорите перфектен български, сигурно от доста време живеете в България.
- От пет години.
- От пет години?! Много съм изненадан, българският език е труден, а вие го говорите перфектно!
- Благодаря. Ние наскоро се преместихме тук, преди това бяхме в Североизточна България (тук ми беше казал някакъв град, но не помня името).
- А от коя държава идвате?
- Аз съм от Канада.
- Ехааа, толкова от далече…?!
- Да, преди да дойда в България, бях няколко години в Русия, където се запознахме със съпругата си (жената до него). Но след това имах проблеми с документите (това го разбирам по следния начин – Путин много отдавна изгони всички паразитни американски организации, като не удължи визите им…) и решихме да дойдем в България.
- А как стана свидетел на Йехова? Кой те свърза с тази…организация?
- Бях на пет години, когато баща ми започна да ми чете Библията… - и тук го прекъснах.
- На пет?!?!?! Е ти нищо не си разбирал на тази възраст!
- Да, така е. Но знаех, че е важно. Чак когато станах на 12-13 започнах да разбирам… - ново прекъсване.
- На 12-13 години пак си много малък…
- Разбира се днес възприемам написаното по много по-различен начин, отколкото когато бях на 12.
- А как стигна до решението да обикаляш от страна в страна и да говориш на хората по този начин?
- Много добър въпрос! Сега ще ти покажа! – тук започна да разлиства Байбъла и цитира: „Матей 28:19,20 – Отидете и правете ученици сред всички народи, … като ги учите да спазват всичко, което ви наредих.“

Тук вече си помислих, че този срещу мен е абсолютен киборг и е наизустил всичко написано в светата читанка…

- Има версии, че Христос не е загинал на кръста, ходил е до Индия, стигнал е чрез медитация до висшите нематериални светове. Вие какво мислите по въпроса?
- Не сме запознати.
- А интересувате ли се от езотерика? Обсъждате ли такива теми, когато се събирате с други свидетели на Йехова.
- Какво имате предвид?
- Тайните езотеричните науки, които ги има във всяка една религия – кабализма при евреите, суфизма при мюсулманите, гностицизма при християните…
- Ааа, значи Вие се интересувате от такива неща? Това е интересно. Не, свидетелите на Йехова четат основно Библията. Ако искате някой ден можете да дойдете на някои от нашите семинари и да видите какво правим.
- Не, благодаря. Категоричен съм, че не желая да участвам в подобни мероприятия.
- Тогава бихме могли някой ден да минем и пак да си поговорим.
- Това би могло да се случи. – отговорих му аз, тъй като исках да се поразровя малко за тези свидетели на Йехова и евентуално да му задам още въпроси следващия път.
- Ами добре! Оставяме Ви тези книжки и до следващия път!

Едната книжка:
20151110_132050.jpg
Държа да отбележа, че преди около век въпросното списание се е наричало „Сионска стражева кула“. Като чуя за Сион, веднага се сещам за един протоколи на едни сионски мъдреци, но това е друга тема. (И между другото винаги съм се чудел защо във филма Матрицата последният оцелял човешки град се нарича Зион. Зион и Сион е едно и също. На английски се пише Zion, zionism = ционизъм)
20151110_132214.jpg
20151110_132305.jpg


Същата вечер изгледах този филм – https://www.youtube.com/watch?v=4CFqc0skRd8 – където се споменават доста шокиращи факти за ръководството на свидетелчетата.
Преди повече от век ръководството в Ню Йорк съобщава на членовете си, че през 1914 г ще настъпи края на света! Последствията за членовете („рабите“ :) ) – разпродават се имоти, за да обикалят света като за последно; напускат се училища, тъй като и без това няма за кога и за какво да се учи; семейни двойки не зачеват деца, тъй като няма за кога…

Очевидно светът не се е свършил през въпросната година, затова ръководството мести Армагедона през 1915.
После събитието е отложено за 1925…

Черешката на тортата - тълкуването от страна на ръководството на Откровение (глава 7 и 14), че в деня на страшния съд (когато и да е той) ще бъдат спасени душите само на 144 000 човека!
Свидетелите се делят на две групи: такива с личен контакт с Исус (богопомазаните) и обикновени раби. Според видеото (което е правено, предполагам, през 1980-те), към онзи момент, към първата група принадлежат около 9 000 души! Което, на фона на днешните поне 8 милиона официални (!!!) членове, е нищожна бройка.
А каква е надеждата за останалите 8 милиона, които не са в кънекшън с Йесус Кристи? И за тях е помислено!!! Могат да преминат към първата група, ако дълго време служат вярно на организацията, като обикалят от врата на врата и зарибяват нови членове!!!
Шапка им свалям, честно! Перфектната схема за мултиплициране на тумори!
***
Наскоро си преглеждах записките от форума и видях, че Румен вече е писал за твърде подобна мотивация за действие в темата „Религията на българите и произходът на тяхното име“ - viewtopic.php?f=16&t=1339&start=40:
Все съм се чудел защо апостол Павел толкова много се е отдавал на мисията, свързана с приобщаването на езичниците към Църквата?
Много време размишлявах и така не намерих отговора, докато не прочетох, че самият Павел „До Галатяни“ сам обяснява защо постъпва така. Вижте сами:
14. та благословението Авраамово чрез Христа Иисуса да се разпростре върху езичниците, за да получим обещания Дух чрез вярата.

Разбирате ли – обещали са му, че щял да получи Дух /предполагам става въпрос са Светия дух/ и за да стане това трябвало да приобщи езичниците към тяхната вяра.
Горкия Павел… Вярвал, че ще го получи, вярвал и приобщавал езичници, вярвал, вярвал и… умрял.Не че не го знаех и преди, но този път съвсем останах шокиран от факта, че вече от не знам колко си хиляди години светът се управлява именно чрез тази схема – свързва се някое съзнание с теб, приемаш го за дядо Боже или ангел, кара те да правиш разни щуротии, ако не му се вържеш, започват обещания за рая / вечния задгробен живот / царуване в отвъдното и не знам още си какво…
Колко ли още хиляди тайни, явни, подмолни, „богоугодни“, заблудени и прочее секти, ложи, движения и формирования са задвижвани на същия този принцип!

Няма значение дали си източно-православен, католик, свидетел на Йехова или каквото и да е – така или иначе си априори прецакан, защото вече си отклонен от пътя на естествената еволюция на съзнанието. И после всички са още един път прецакани от противопоставянето на различните догми на принципа „разделяй и владей“.

Пътят към Истинската Свобода прилича на гигантски лабиринт…
А мащабите на този лабиринт, както и най-важното – изходът от него – са единствено, при това най-старателно и подробно, описани от Румен в този форум.

Истински се радвам, че това място съществува!

Благодаря на Румен за това, че въпреки, че не е дошъл тук с тази цел, не е останал безразличен към останалите и е създал този оазис на Знанието!

И мисля, че тук ще е удачно да приведа два цитата:
„Историците се делят на три категории: по звание, по знание и по призвание. Историците по звание работят, за да се продават. Историците по знание работят, за да преподават. Историците по призвание работят, за да опровергават теориите на първите и за да могат вторите тихичко да ги преписват.“

„Когато знанието за човека напълно се изгубило, тогава се родили боговете!“

Първият цитат е на Петър Коледаров. Вторият – мисля, че вече се досетихте… ;)

Поздрави на всички и успех по пътя към личната Свобода!

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от Вселик човек » 21 яну 2016, 06:37

Цитат от книгата "Прозрения" на Христо Нанев:
- Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде "изкупител". Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които "имат уши, да чуят и очи, да видят". Той по-скоро е нашият Спасител - с живот, личен пример и послания. Не предстои повторно да се роди на Земята като човек в плът и кръв, както пак те, хитрите търговци на идеи, зад които примамливо шумят финикийски знаци, се опитват да ни заблудят. Божествен, много по-възвисен е Върховният замисъл.

За Страшния съд какво ще кажеш, лельо Славе? Задава ли се? И, ако да, кога? - Въпросите спонтанно се изтръгват.
- Не бойте се. Няма да има такъв грандиозен процес над душите. Това от хилядолетия се вменява в тревожните объркани умове на хората. Чрез ужасяващи страхове, които сеят открай време "чиновниците на духа", те са успели да се превърнат в световна сила. Не. Подобно явление действително се извършва, но е дълбоко стаено в същността на всекиго от нас.

sum
Мнения: 2692
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 29 мар 2016, 10:24

http://childabuserecovery.com/pope-fran ... pe-murder/

Превод: Дамян Петков

„Папа Франциск признат за виновен за трафик на деца, изнасилване, убийство.“

Вчера подсъдимите, Папа Франциск Бергоглио, католическия йезуитски главен генерал Адолфо Пачон и архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, бяха признати за виновни за изнасилване, мъчения, убийства и трафик на деца. Пет съдии на Международният конгрес по общо право на Съда в Брюксел установили, че са настъпили престъпленията наскоро, 2010. Тъй като през март миналата година над 48 очевидци са се представили, за да свидетелстват пред този ICLCJ съд за дейността на подсъдимите като членове на Култа Деветият кръг на сатанически детски жертвоприношения.

Деветият сатанински култ е казано да направи жертвоприношение на деца в католически катедрали в Монреал, Ню Йорк, Рим, Шотландия, Лондон, замъка Карнарвън в Уелс, в неразкрит френски замък в Холандия и в канадските католически и англиканско-индийски жилищни училища в Kamloops, Британска Колумбия и Брантфорд, Онтарио Канада. Култът Деветият кръг на сатанически детски жертвоприношения се е смятало, че използват частни горски насаждения в САЩ, Канада, Франция и Холандия за техните "Човешки ловни дружинки" за глобалните елити, включително членове на европейски кралски фамилии. Тийнейджъри се казва, са били получени от мафията, след това съблечени голи, изнасилени, преследвани и убити. Главният прокурор заяви: "Католическата църква е най-голямата корпорация в света и изглежда е в тайно споразумение с мафията, правителства, полицията и съдилищата по целия свят."

Две момичета казаха пред ICLCJ съда, че Папа Франциск ги изнасилил докато е участвал в жертвоприношение на деца. Осем други очевидци потвърдиха своите твърдения, че са станали свидетели на изнасилване и жертвоприношение на деца. Деветият кръг сатанински култ са решили да се проведе през пролетта на 2009 и 2010 г. в селските части на Холандия и Белгия.

Също било установено, че Папа Франциск е извършител на сатанински, детски жертвоприношения, докато упражнявал качеството си на аржентински свещеник и епископ според запечатан документ, получен от архивите на Ватикана. Вторият запис с дата 25 декември 1967г., наречен „Съдебните привилегии” е казано да се покаже, че всеки нов папа е бил длъжен да участва в Деветия сатанински кръг, секта за ритуалните жертвоприношения на новородени деца, включително и пиенето на кръвта им. Документите бяха представени на ICLCJ Съда от виден, официален ватиканец и бивш служител на Vatican Curia.

Миналият месец следовател на ирландската полиция свидетелства пред петте съдии, и 27-те членове на журито, че следи върху костите на близо 796 деца, намерени в ирландски римокатолически манастир, в септична яма показват, че са били ритуално убити. Свидетелят дава показания, че съдебни експерти са потвърдили обезглавяването и разпокъсването на бебетата в масовия гроб. Приличат на обичайните признаци за ритуално убийство или детски жертвоприношения.

Документален филм на Би Би Си, http://www.dailymail.co.uk/…/BBC-docume ... ses-50-yea…, разкрива 50-годишен скандал на трафика на деца от католическата църква в Испания. Над 300 000 бебета са били откраднати от родителите си до 1990-те години. На майките бяха казали, че техните бебета са починали и са били погребани в масови гробове. Казано беше, че Католическата църква са направили $20 милиарда долара от осиновяванията.

Друг свидетел свидетелства, че е присъствал по време на срещи на Папа Франциск с военната хунта по време на аржентинската “мръсна война” през 70-те. Според свидетеля, Папа Франциск е помогнал за трафикането на 30 000 деца на изчезнали политически затворници в пръстена на международна детска експлоатация, управляван от един офис във Ватикана.

ABC News специално намекна, http://abcnews.go.com/…/chief-exorcist- ... le-…/story…, че дяволът е пребивавал във Ватикана. "Документи от ватиканските тайни архиви, представени в съда ясно показват, че в продължение на векове йезуитите са имали умишлено план за ритуалното убийство на отвлечени новородени бебета и след това да консумират кръвта им," заяви пред ICLCJ Съд главния прокурор на пет международни съдии и 27-те членове на журито. "Планът е роден от изкривена понятие да извличане на духовна сила от живителната сила на невинните, като така гарантира политическата стабилност на папството в Рим. Тези актове не са само геноцид, но системни и институционализирани по естество. Те се били извършвани поне от 1773г., от Римокатолическата църква на йезуитите и всеки папа."

Продължаващото и постоянно проучване бе организирано, за да разследва и накаже други, участващи в евентуални престъпления, разкрити в ICLCJ Съда. На 1 септември 2014г. запитване бе планирано да започне, озаглавено Постоянна комисия по трафика на деца и ритуално жертвоприношение. Допълнителен съдебен процес се очаква да последват.

48 очевидци, които идентифицирали извършителите им като католическите папи Франсис Бергоглио, Йоан Павел II и Йозеф Ратцингер, англикански - United Church на Канада и католическата църква, служители, включително кардинали и католически йезуитски на Superior General Adolfo Pachón; Кралица Елизабет на Великобритания и принц Филип, англикански архиепископ на Кентърбъри Джъстин Уелби и Върховният съд на правосъдието съдия Фулфорд; в Холандия: холандски и белгийски кардинали и кралските особи, включително холандския принц Алфринк Бернхард, Крал Хендрик, съпруга на кралица Вилхелмина на Холандия, кралица Беатрикс, баща й и заместник-Рой, принц Йохан Фризо и съпругата му Мейбъл Висе Смит, бивши министри, главни служители в холандската силова армия и секретаря на местността Раад Ван; служители на канадските, австралийските, великобританските и американските военни и правителства, включително ЦРУ на САЩ, както и видни министри, съдии, политици и бизнесмени от САЩ, Белгия, Холандия, Канада, Австралия, Франция, Ирландия и Обединеното кралство.

Заповеди за арести на Хората срещу Бергоглио и др са издадени на 19 юли 2014 г. Записите от съда ще останат запечатани, за сега според съобщението на ITCCS преса вчера. Първият ICLCJ Съд счете 50 000 канадски местни деца за изчезнали и завърши през февруари 2013 г. с осъдителните присъди на 40 глобални елити, включително кралица Елизабет.

Кралица Елизабет и принц Филип бяха осъдени в изчезването на десет местни деца от жилищното училището Kamloops в Британска Колумбия на 10 октомври 1964 г. Родителите не са виждали децата си от… Спорът доведе до оставката на папа Ратцингер. Данните от тези случаи могат да бъдат намерени в книгата Кевин Анет „Hidden No Longer”. http://childabuserecovery.com

Международният ICLCJ Съд, http://itccs.org/what-is-the-internatio ... n-law-cour…/, има над 450 правоприлагащи общото право на мира в 13 страни, с 51 работещи, местни чартърни групи. Организационни средства са на разположение на общи групи по право, които желаят да кандидатстват. За да се свържете с ITCCS,http://itccs.org, ICLCJ съд в Брюксел, местните филиали, или да работите като доброволец, имейл: itccscentral@gmail.com, hiddenfromhistory1@gmail.com.

за автора:
Джуди Byington, MSW, лицензиран социален работник, пенсионер, автор на "Двадесет и две лица: Вътре в извънредно животът на Джени Хил и нейните двадесет и две раздвоения на личността" (www.22faces.com) е пенсиониран терапевт, оратор, активист и разследващ журналист, чиито статии за международната експлоатация на деца, пръстените са цитирани на стотици блогове и уебсайтове. Бившият надзорен орган, Алберта психичното здраве и директор на цевтъра по Прово семейно консултиране е изпълнителния директор на Child Abuse Recovery и тонколони Bureau (www.ChildAbuseRecovery.com). Ако имате новини за злоупотреба с деца, моля пишете до Джуди info@22faces.com. Поканени сте да подпишете нашата петиция до Конгреса за разследване на контрола на ЦРУ, съзнанието на децата, като кликнете тук: http://www.change.org/…/us-congress-sur ... uest-inves
Р.Ч.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта