Като обемност, думата чудо не се помества в това, което направи sum в моя случай. Като сила, думите са слаби да изразят моята благодарност и възхищение.....
Да опитам все пак да ви разкажа...............
На 21 март 2013 година в едно снежно утро се събудих със страшни болки в лявата част на гърба. Не искайки да приема сериозноста, си дадох успокоителната диагноза „спала съм накриво” и направих възможно най-вредното което можеше да се направи: масаж, горещ душ и кварцова лампа. Болките се увеличаваха.
И аз, като човек, който не ходи по лекари, доброволно отидох до близко намиращия се домашен лекар.
Лекарката се усъмни за инфаркт и помоли пациентите да напуснат приемната и още там ме включи на апарат за да провери сърцето. Такова нещо не бях виждала, в приемната да се прави кардиограма. Лекарката беше се изплашила че ще си умра в ръцете й…
Не беше инфаркт, само дето болките бяха неистови…
Изпратиха ме спешно в болницата. И там вече констатираха изкочил 6-ти вратен прешлен. Понеже прешлена ми беше изхвръкнал затова и смазочната течност се беше разлята и нервите наоколо се давеха в нея,… от там нетърпимите и ужасни болки. Ама като казвам болки това означава буквално до припадък. Просто няма такава болка.
Лекарите баха категорични - веднага операция! Искаха да сменят моя прешлен с друг от някаква сплав… май титан беше.
Аз... умрях от ужас. Беше ми ясно какъв шанс имам да не остана инвалид.
Помолих за малко размисъл и се обадих веднага от коридира на sum.
Sum също беше категоричен: никаква операция, идвам, чакайте. Без да се замислям имайки му пълно доверие реших, че ще чакам.
Казах на лекарите че се отказвам от операция и те не можеха да разберат… казваха голяма грешка правите,… дадоха ми успокоителни и се прибрах. Разбира се болките си продължиха.
Отидох след това при един от най-добрите ортопеди, който като видя снимките каза: на това място се оперира само в краен случай, не препоръчвам операция за смяна на прешлена, ще се опитаме с инжекции. И ми би една кортизонова инжекция. Прибрах се и се нагълтах със всякакви хапчета за да спра поне малко от малко болката. Успокоителните ме приспиваха, аз почти не смеех да се движа.
И sum дойде. Усмихнат, пълен с доброта и човечност.......

И започна веднага с лечението. Нито за секунда не се съмнявах в него, но вече знаех, че е сериозен случай, не можеше да се скрие и нямах никакви илюзии какво ме чака ако нещо се обърка.
Още на другия ден имах подобрение. След 4 дни вече усещах, че всичко е наред.

Тогава отидохме заедно в същата болница за втора снимка, да се види кое как е.
Много беше смешно, защото лекарите като ме видяха в приемната решиха, че аз съм размислила и идвам да ме оперират. И една сестра влезе при мен със система да ме подготвя за операция.
Обаче сестрата като разбра, че искам само снимка а не операция, с още една сестра ми се накараха едно хубаво и ме изхвърлиха като виновно псе да чакам ред за снимка. Беше много весело...................

Снимката излезе и лекарите не можеха да повярват, че нищо ми няма.

Със новата снимка отидох пак при същия ортопед. Той като я вида каза: брей, че те прешлените ти са наредени като мъниста, че те са като нови.... Дори следи от разместването няма, не е дори охлузено... Ама тя тази инжекция е свършила чудеса! Да вземем да поръчаме повече за такива случаи.
Голям смях

Още малко и ще повярвам че инжекцията ми е наместила прешлена. Като го попитах имал ли е други случаи при които кортизон да намества изхвръкнал прешлен той само поклати глава и нищо не каза. Ами какво да каже ?!......
И така... имам чисто нов гръбнак и прешлени. Наистина са наредени като мъниста.
Искам да подчертая, че болката оздравяваше на степени от горе надолу. Първо се освободи рамото, после се освободи лакатната част, после китката на ръката и най накрая безименния пръст.
Просто чувствах, как се освобождавах/обновявах на етапи.
И така, ето аз съм жива и здрава, прешлена си е на мястото и... аз нямам думи за да искажа моята благодарност към sum.
Стана чудо, така е.
Безкрано съм благодарна, sum.
Светът е друг, откакто те има. Защото хората разбраха, че не са само играчка на съдбата, а са други чрез познанието което ни даваш с божествени размери.
И осъзнато аз съм Това.....................