Сънищата

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
manechi
Мнения: 88
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55
Местоположение: Ямбол

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от manechi » 25 ное 2013, 12:02

И на мен се случи нещо невероятно по време на сън ! Сънувах майка си , в болнична стая, с други пациенти, беше видимо в подобрено състояние и някак си подмладена . Направи ми някаква забележка и в този момент нещо ме засмука и ме изстреля към тавана -виждах стаята откъм тавана ! За няколко секунди това се повтори два-три пъти ! Виждах стаята от различни ъгли ! Интересното е ,че го осъзнах като излизане от тялото и си казах: спокойно, най-после се случи и... се събудих ! Невероятно беше като изживяване , но какво точно беше - не знам !!! Майка ми почина миналата година.
МАТЕЙ

Gor
Мнения: 18
Регистриран: 11 сеп 2013, 15:19

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от Gor » 04 апр 2014, 20:37

Привет!
Искам да разкажа за една случка свързана със съня от преди месец . Не бях спал предната вечер /веселба с ракийка/ и на сутринта отидох на село. Деня беше много труден, навън беше студено, бях сам. Ума ми препускаше необуздано насам натам. Със заспиването принципно нямам проблеми, но тази вечер много трудно заспах. Рядко сънувам и понякога минават месеци без сънища,възможно е и просто да не ги помня.
В съня си точно в стаята която бях заспал ми се яви баба, подпряла се беше на шкафа и ме гледаше. Аз я гледах от леглото където спях. Осъзнавайки че сънувам реших да я попитам нещо/бях чел някъде, че е добре ако се осъзнаеш в съня да питаш/ тогава запецнах, минаха около десетина секунди в които нищо не можах да измисля, почнах да си мисля-Баба беше прекрасен човек какво ли сега да я питам, какво да я питам и в чуденката нищо не можех да измисля. Тогава нещо мощно сякаш голям чук ме трясна в сърдечната област, усетих същия удар в гърлото от което рязко се събудих с отворени очи и буден за секунди повторно усетих удара в сърдечната област и гърлото или може просто ударната вълна да ми се е сторила като втори удар този път в будно състояние. Удара беше мощен сякаш цялото ми тяло се разтресе. Мина месец от тогава и не мога да разбера какво ли толкова силно ме трясна. Преди да заспя отправях молби към Господ да ме закриля защото гадовете ме бяха притиснали усетили мига на слабост в мен, принципно им разбрах голяма част от майсторските номера и не ми създават особенни грижи.
Какво се е случило според вас откъде дойде мощния удар в сърдечната област и защо го усетих и в гърлото?

enikor1
Мнения: 1
Регистриран: 07 апр 2014, 15:03
Местоположение: Монтана

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от enikor1 » 07 апр 2014, 16:46


alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 20 май 2014, 09:07

Нещо интересно се случи тази вечер.
Явно съм бил в 3-та фаза на съня - сън без сънища.
По едно време в тъмницата усетих тялото си, и в 3-та чакра сякаш имаше напрежение. Някак си инстинктивно изговорих РАМ (незнам откъде ми хрумна, не съм чел отдавна главата за биджите, пък и не съм се старал да ги запомня кой знае колко). В този момент започнах да се въртя, поне това беше усещането. Заедно с въртеливото движение усещах и вибрация по цялото тяло. Седях така известо време можеби 20-тина секунди, и просто се отдадох на усещане на положението. Въртях се с изумителна скорост, логиката ми подсказваше че ако бях в материално тяло би трябвало да се разчленя от центробежните ускорения, почувствах болка в тялото. Но схванах играта на ума и се замислих дали наистина усещам болка. И известно време само усещах състоянието си. Някак си усещах че съм в сфера, около два пъти или повече от размаха на ръцете ми. Положението на тялото ми, се оказа като това в леглото (впоследствие го разбрах), но не настрани както беше в леглото а с главата нагоре, бях леко присвит като в утроба ако се сещате. Зачудих се дали мога да виждам нещо. Независимо от супербързото въртене, пред мен седеше една и съща картина - като през оризова хартия виждах сенки от клонки на дърво, и сияние като лунно. Размера на сиянието беше малко в сравнение с цялата тъмница около мен, приблизително 40cm диаметър. Реших да успокоя въртенето с воля, и в този момент се задействаха самаскарите, сътвориха за мен някаква реалност. Бях стъпил на земята но картината се въртеше все още, с още малко воля успях да я спра, или да спра себе си, незнам объркан съм. Бях в къщата си, цветовете бяха много ярки. Всичко беше много истинско, пообиколих малко и в следващия момент се събудих в леглото си. Беше около 2 часа. Тогава установих че материалното ми тяло е в положение като в съня, почти на физическо ниво усещах вибрация по цялото тяло.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 09 фев 2015, 08:18

Забелязал съм 2 вида на образуване на картината на съня. Първия е сгъстяване на множество точки, които в зависимост от положението на сгъстените участъци се възприема или интерпретира като обект.
Втория е множество многоцветни линии които се движат преплитат изплуват и т.н. и в даден момент някаква картина обзема менталния екран.

Да попитам каква е разликата между двете? И сънищата заложени от ТЕ могат ли да бъдат разпознати по нещо подобно?

::thinking::

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта