Сънищата

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 15 апр 2013, 15:13

Искам да попитам за нещо което ме обърква, дори плаши.

За втори път ми се случва, малко преди да се събудя да се осъзная, лежа си. Но възприемам нещо което ме приближава, нещо подобно на тъмна сянка, или поне нещо което не мога да възприема със сетива.И аз не знам.

И в двата случая спях с гръб нагоре. И така това нещо ляга върху мен и се пропива в тялото ми. Първия път като се случи само "гледах" (до колкото може да се каже гледане, възприемането на пространството), опитах се да се събудя но не успях докато това не се пропи в тялото.

Втория стана на скоро и от предишния път мина много време. Този път когато тръгна да се пропива в тялото не знам с кое си тяло го хванах за ръката, усещаше си се като материя. Призовах Господ да го убие и виках за Румен да помага (по принцип, ако нещо не ми пречи едва ли ще искам да го убия, но когато нещо си се пропива в мен, явно ме ужасява). Но това нещо кротко си седеше, усещах че не ме заплашва по никакъв начин. Седях си така 5-6 секунди и чаках, я някаква сила да го унищожи я някой да помогне. Но не то просто в един момент изчезна. Вероятно се пропи в мен без да ме пита ... в следващата секунда осъзнах че мога да си отворя очите и си ги отворих.

Мислех че телата ми са като матрьошка в матрьошката. Ако това нещо е някое от моите тела (защото все пак без да се е пропил не мога да се събудя), например онзи звезден човек който може да пътува. Защо нямам спомен от пътуването му?

Вярно е че същата нощ сънувах в сън човек който не бях чувал от няколко месеца, и същия ден ме покани на рожден ден ненадейно. Нещо като ясновидски сън.

Но сънуването не трябва ли да се случи вътре в тялото ми (все пак имам самаскари). Къде е хукнал?

Light

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от Light » 18 апр 2013, 18:19

alex, честно казано, когато пуснах темата, си мислех, че ще се намери някакъв начин човек да различава сънищата, още докато сънува и да може да се осъзнава на момента и да разбира какво е причинило съня му и каква е била целта. Обаче до момента не съм открила такъв метод.

Затова за най-сигурно, какво и да сънувам, на сутринта влизам в медитация и го изтривам. С помощта на Бал трия всички впеатления от съня и програми в Ума ми. Изобщо не го мисля. И да е ясновидски сън, и да не е... по-добре да няма следи от него. Не мога да съм сигурна кога ще ми "инсталират" някоя програма, която ще ме кара да реагирам по определен начин в ежедневието и най-вече да излъчвам съответните вълни.

Засега поне е така. Ако открия някакъв друг начин, ще споделя.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 18 апр 2013, 18:34

Light написа:И да е ясновидски сън, и да не е... по-добре да няма следи от него.
Това означава ли че няма и спомен след чистенето? :shock:

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от miromiv » 18 апр 2013, 18:46

А може ли сънищата да са предизвикани от движението на мисълта, например да са някакви мисловни проекции?
Light написа:човек да различава сънищата, още докато сънува и да може да се осъзнава на момента и да разбира какво е причинило съня му и каква е била целта.
А като се събудиш, можеш ли да си отговориш на тези въпроси или все още не знаеш какво причинява сънищата ти?

azmasi
Мнения: 15
Регистриран: 22 юли 2013, 19:48
Контакти:

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от azmasi » 26 авг 2013, 22:30

Да ви разкажа и за първия си осъзнат сън...
Беше преди повече от година. В стаята имаше светеща топка. Осъзнах, че сънувам, попитах топката - и сега какво да правя ? - "каквото искаш, експериментирай, но за сега по-добре не излизай от стаята". Скачах, подскачах, опитвах се да летя : ) Питах как се казва - "можеш да ме наричаш както си поискаш". След настояването ми каза име...

От сегашното си разбиране - топката е била Бхарад. Ако пътят ме отведе там където искам - 10x, "топко" : )

Точно този сън ме накара да се интересувам от осъзнатите сънища, следва Монро, Кастанеда, Лаберж, Радуга...Румен : )

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 19 сеп 2013, 21:41

Яко azmasi :)
Asen написа: Ще споделя моя опит с ТЕ.
Имах веднъж един сън в който си спях в леглото. Всичко около мен в съня е както е в действителност(разположение на мебели, цвят ...) и изведнъж се появи нещо като вихър около мен което взе да движи завивката ми нагоре на долу. Аз изпаднах в ужас, исках да се обърна да видя какво е това нещо но не можех да отворя очи. С много усиля успях леко да прогледна и видях черни облаци да се движат с бясна скорост около мен. След което се събудих и целия треперих.

Преди няколко седмици се получи подбно нещо отново. Но този път вече бях подготвен.
В съня пак се появи този вихър и взе да духа силно срещу мен. Аз се уплаших в началото, но се осъзнах и помолих силата на Господ да унищожи това нещо. Може би повлиан от разказа на Димитър и аз реших да се вселя като птица и взех да го атакувам, да духам срещу него като змей (не знам защо така реших да го атакувам но кактo и да е). По едно време се изморих и си казах "къде се вра между шамарите, аз още имам самскари и не сам достатъчно силен, май е по-добре да отстъпя". Вятъра продължаваше да духа срещу мен. Това още повече ме амбицира и тогава си казах "аз съм по силен от него имам силата на Атмана в мен, няма да се предам, в атака.." и изведнъж всичко утихна(не знам как и от къде доидоха тези думи. Не сам постигал Атман, сега чистя самскарите) .
Поста на Асен, ме провокира да разкажа някои сънища от времето когато правех опити за разграждането на първия пласт. По това време нещата вървяха, получаваха се яки практики. Дори явно повече от яки.

Днес се сетих за един пасаж от не знам си коя индийска книга, нещо подобно:
В разговор между Брамин и Кшатрий, Кшатрия въпреки че е в по-ниска каста от Брамина го учи че човек докато спи, пребивава в сърцето, и там контактува с различни енергии (прани до колкото си спомням).

Та преди година доста често сънувах примерно, че пада атомна бомба или виждам в далечината как луната се разпада. Или огромен космически кораб се разпада и пада на земята. Че покрай земята минава черна дупка и духа много силен вятър поради това че привлича въздуха, и тем подобни.

Възможно е през нощта да продължава процеса на разграждане и съответно понеже сънуваме "в сърцето" да предизвиква ексцесии :)
Румен ли беше казал, че хората с разградени самаскари не сънуват, което пак подсказва същото ::thinking::

Има ли хора които сънуват че ги духа вятър в съня, или нещо от този род ?

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 03 окт 2013, 15:48

Да споделя нещо от вчера докато не съм го забравил, пък и да дадете акъл ..

Сънувам си аз, дали сън дали някой минал живот не знам. Някаква жена в носия съм, танцувам вдигам бяла кърпа от земята (явно част от танца). И по едно време чувам "Имаш съобщение от майка си". В първия момент се зачудих коя майка, и какви съобщения.
Съня се изгуби, помислих си за майката на боговете. Тръгнах един вид за съобщението. В последния момент чух само едно далечно "Не!" но продължих без да се колебая, не се страхувах от нищо.

Преминах през някакви състояния, сякаш напрежение което прераства в вибрация. Първо го усетих в кръста мисля. След това по цялото тяло. Самото напрежение, доколкото мога да определя, всъщност е много бърза вибрация.

Когато цялото тяло ми вибрираше, не я успокоих до край както обикновено тръгвам да разширявам съзнанието си. Оставям леко да вибрира за да усещам отделянето от тялото, така избягам момента в който си мисля "Еее пак не успях" и обикновено се връщам в леглото :lol:

Та усещах вибрацията леко, изправих се седнал на леглото. Заех се да изучавам какво е положението. Докоснах земята, твърда си беше усещах грапавината, докоснах си крака, усещах си ги, и за първи път откакто ми се случва да разширявам съзнанието си, си докоснах лицето : )
Седях и зачаках в тъмницата някакво съобщение да чуя, така и не дойде *svirkam si*

Ето и проблема. Усетих че в тъмницата накъдето и да погледна виждах едно и също нещо.
Опитах се но не ставаше нищо различно. Средоточих се върху гледането, но в следващия момент вече усещах тялото си. Това средоточаване в погледа ме върна в тялото понеже се оказа че всъщност виждам каквото виждат очите ми в материалното тяло. Но през клепачите.

Такааа, да попитам направо. Предполагам че съм активирал Кундалини, или тя сама се е активирала, но само до 2-ра чакра. Третата вече отговаря за зрението и за това не съм в състояние да гледам през финото си тяло ли? ::thinking::

Дуло
Мнения: 2
Регистриран: 19 окт 2013, 23:35

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от Дуло » 21 окт 2013, 11:43

Та да споделя и аз съня си от събота.... След медитацията си сутринта реших да си доспя отново. Малко преди да заспя, си казах, че би било добре в следващата медитация като цел да си поставя да видя Бал, де се уверя, че съществува все пак. (Не се доверявам сляпо на нищо, преди да го проверя.) След това заспах - сънувах, че се прибирам от работа. Предстоеше ми да мина по обичайния си маршрут през гетото по пътя за Дома. Усетих леко притеснение, но съвсем за кратко. Продължих да вървя, като на асфалта видях някакви детски рисунки, но не запомних символите, само сърцето. Помислих си, че вероятно някои деца от квартала са ги рисували, обяснявайки се в любов... За мое учудване разбрах, че гетото вече не е същото, напълно е променено! Вървях по улица с приятни сгради около нея. След като свърши улицата, завих надясно и излязох на открито пространство, част от градския пейзаж. Изведнъж в мен избухна ясно осъзнаване, че в момента сънувам! За пръв път толкова ясно и категорично осъзнавах, че това е сън и се движа в него. Стана ми забавно и интересно и реших да проверя какво ще стане. Една бяла кола се движеше по улицата (беше Жигула :lol: ), но аз я спрях с мисълта си, за да пресека на отсрещния тротоар. Изведнъж тя се смали и стана с размерите на детска количка. Сънят беше дотук, веднага след това усетих, че се отделям от тялото си - този път не се изплаших както се е случвало по-рано. Със сигурност това усещане вече не беше сън. Полетях нагоре предполагам, като пред мен се появи лице на фона на облаците зад него. Попитах го "Бал, това ти ли си?" - някак спонтанно ми дойде този въпрос. След това явно пак съм заспал... Събуди ме звъненето на телефона точно в 9 часа и 9 минути (може да е било и 9 секунди). Явно обаждането беше (грешка), тъй като никой не отговори от отсрещната страна. Но тъй като съм чел някъде, че девятките са свързани с Господ, си направих извод, че това може би е знак, че съм на прав път... :crazy_pilot:

herma
Мнения: 60
Регистриран: 19 ное 2009, 00:14

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от herma » 22 ное 2013, 00:49

Днес се убедих, че сънищата действително са портал, през който ни атакуват ТЕ.

Следобед дъщеря ми заспа и реших да полегна. Около час просто си лежах без да заспивам. По едно време усетих, че сякаш се „отделям” от тялото си. Тъй като не бях сигурна, че това се случва реших да си видя спящото в леглото тяло. Не бях аз, така, че се убедих, че спя. Надявах се през цялото време да остана съзнателна. В следващия момент при мен дойдоха вуйчо ми и баба ми (и двамата покойници). Бях сигурна, че това не са те и пожелах да видя истинските им лица, при което ме притиснаха от двете ми страни до задушаване. Помолих се на Баал и неговата сила да ми помогнат и да ги разкарат от мен. Почти мигновено изчезнаха и почувствах невероятно облекчение. Но не за дълго – нещо започна да ме засмуква нагоре и аз поднових молбите. Озовах се във въздуха в открито пространство. Не знам защо се замислих за това, че четири години не мога да унищожа първия пласт от самскарната си решетка. В този момент на небето се появи бяла конска глава и се зачудих това какво означава. Дъщеря ми се събуди и нямах време да разсъждавам, но като станах се чувствах като пребита.

Случката от днес ме накара да се замисля за нещо, което ми се случи преди време. Пак беше следобед и си почивах, като си мислех за това дали имам име на Атман. Усетих вибрации и свистене и се озовах лице в лице с едно 5-6 годишно дете на някаква поляна. Тогава многократно пожелах да видя истинското му лице, за да не е някаква игра на гадните съзнания. Нямаше промяна в изражението и лицето му. Реших да му плесна два шамара, за да го ядосам и да си покаже същността. Отново никаква реакция. Имаше сякаш арабски черти – леко мургаво, с черна чуплива коса почти до раменете, големи тъмни очи и беше голо до кръста. Не изразяваше никаква емоция. Няколко пъти го попитах как се казва, но не продума нито дума. Сега като се сещам за това как го ударих ме обзема неописуема тъга и се чувствам ужасно.

Само да спомена, че вълните работят непрекъснато и дори се чудех, защо сякаш не действат по време на сън / дъщеря ми се буди многократно през нощта с плач, синът ми бълнува, аз сънувам често кошмари и т.н./.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Сънищата

Непрочетено мнение от alex » 23 ное 2013, 12:01

Снощи, когато прочетох какво си написала, реших че следващия път когато се осъзная в сън ще го пробвам.
Така и стана, бях срещу няколко седнали човешки фигури, казах им че искам да видя истинските им лица но нищо не стана. След това шляпнах на две три от тях шамарчета, пак нищо не стана. След това хванах главата на една и я разтресох, тогава съня изчезна, на мястото на очите остана светлосин пламък. Чух някакво изречение, но не го разбрах, и съня се претвори в друг сън...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта